Přejít na obsah

Zatřepání předku při rozjezdu


HanyZ

Doporučené příspěvky

Ahoj, v posledních dnech jsem si všiml, že při rozjezdu, když je studeny motor tak pouze na jedničku se zatřepe celý předek auta. Čím by to mohlo být ? Jakmile se motor ohřeje, je to v pohodě, ale zastudena se zatřepe při rozjezdech a je mu úplně jedno, jestli dám více či méně plynu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj mám stejný problém, jakoby spojka byla křivá či co. Po zahřátí vpohodě. Setrvák to zřejmě nebude, protože to opravdu dělá jen při rozjezdu. Teď se mi k tomu přidalo vrzání (jako když máš rezavý vyklechtaný ložisko) které jde ze spojky. Taky nevím co s tím, tak jsem zvědav co ti poradí.

Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co se týká 1.6 tak zkouknout uložení motoru někde bude utržený setrvačník u tohodle typu motoru nevim jakej je pokud je v pořádku uložení motoru a převodovky

ještě by mohlo být vadný čitlo teploty chladící kapalina a jak tam jde chudší směs může cukat motor za studena kvuli tomu to chce načíst diagnostikou

kdo máte TDI a uložení morotu je OK asi vám odchází dvouhmotnostní setrvačník takže buď novej a nebo rovnou předělat na jednohmotu a máte pak klid

Editováno: , autor: notobi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono se to třepe jen, když je motor studený a na jedničku. Setrvačník ? To je součást spojky ne ? To mi nějak nejde do hlavy ....

Spíš bych to viděl na tu chudou směs, třese se to, jako by tam šlo málo benzínu , ale je to jen otázka vteřiny. Po ujetí pár set metrů se už třepání neobjevuje (pouze mírně, než se zahřeje zcela motor).

No - zapoměl jsem na to, že v zimě mi teplota nechce vylézt na střed - takže počítám, že to bude asi to vadné čidlo teploty co ?

Editováno: , autor: HanyZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak tu větu jsem fakt nepochopil :feve: sorry ...

už jsem to pochopil :)))))

počítám taky to čidlo.. v zimě se neohřálo pořádně a teď při rozjezdu třepe... hodím v ČR až budu na diagnostiku a uvidíme.. :)

díky za tip

Editováno: , autor: HanyZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak dnes bylo venku chladněji než předchozí dny a třepání se zase objevilo - zatím jsem se nedostal do ČR na diagnostiku.Každopádně se to třepání objevuje jen při chladném počasí. Takže bych to viděl na to čidlo, pro jistotu ho vyměním, stejně zlobilo i v zimě a pak uvidím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

tak jsem to sledoval, třepání je jen v chladném počasí a na jedničku při prvních několika set metrech ...

na diagnostiku se nedostanu, jsem zakopaný pracovně v polsku ...

myslíte, že by to mohlo být tím čidlem teploty chladící kapaliny ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

včera večer opět stejná situace - zatřepání celého předku, pokles otáček za studena, ale co jsem si všiml - pohasly světla v tu chvíli. Tak že by špatná baterka ? Je pravda že mám jen 44 Ah nějakou noname. V zimě však startovala v pohodě. Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...