Přejít na obsah

Topení, tepelný výměník


peetr

Doporučené příspěvky

Prošel jsem servisní manuál a pořád mi není jasné, jestli je nějaká regulace průtoku vody topením. Na Š120 bylo škrtítko (kapající), při úplném zavření zas kolísala teplota. Tady je to pořád naplno? Když je termostat ještě zavřený, tak to jde jen topením?

A jaký vnitřní průměr má trubička v chladiči?

Editováno: , autor: peetr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravím, potřebuji poradit jak najít tepelný výměník na fábii. Ztrácí se mi voda z nádobky chl. kapaliny. Po dolití se objeví flek na zemi pod spolujezdcem, v místě lapače nečistot (teče to na silnici). Našel jsem, že by to mohl být přechod mezi výměníkem a gum. hadicí. Ale pokud to bude výměník, nevím kde ho hledat a co oddělat. Doufám, že ne celou palubku. Ale samotný výměník by tekl nejspíš do vnitřní části auta. Nebo ne?

 

Fábia 1.4 MPI

Editováno: , autor: bajerka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestly ti to teče mezi výměníkem a hadicí,tak tento spoj najdeš v motorovém prostoru na dělící příčce,uvidíš tam 2 hadice,ty jsou napojeny na hliníkový mezikus,který drží 1 šroub,imbus.Tento mezikus je přišroubovaný do výměníku a na tom mezikusu jsou 2 gumové kroužky,těsnění,to odchází.Stačí koupit a vyměnit. Taky jsem to dělal.Až na ten přístup je to práce celkem v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky Albín,

nemohl jsem najít kudy to teče. A bylo to přesně u té příruby. Teklo to po polstru v mot. prostoru na zem. Ten polstr je  potažen. hliníkovu fólií, takže se vlhkost dá nahmatat až pod ní. Jsem rád, že jsem nemusel nic kuchat. Zatím to drží.  Něměl by někdo číslo těch kroužků. Zatím jsem to dorval, ale radši bych to vyměnil.

:kol-47:  díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...