Přejít na obsah

Vrzání při řazení a přejíždění přes nerovný povrch


Brave89

Doporučené příspěvky

Cau chlapi potřebuji pomoc.vlastním škodu Fabii 1.4MPi(50KW).zhruba pred 2mesici mi zacalo pri razeni a nasledovnem zrychleni neco vrzat na leve strane vozu jako by od nápravy.myslel jsem žebyto mohlo být neco od spojky jenže..po pár dnech jsem zjistil žeto delá i při přejíždění nerovného povrchu.známý mi řikal žejeto homokinetycký kloub ale tobymi pri zatáčení lupalo v kole ne??nevíte nekdo cobyto mohlo být??díky za odpověd.

s pozdravem Víťa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 5 měsíců později...

Tak jak si to vyresil.Jam mam prakticky stejny prohblem.Zadne bouchani i prijezdeni nerovnosti, jen vrzani.Ale mam podezdreni,ze by to mohl delat i silentblok motoru.Zkousel jsem to totiz i s rucni brznou a vzdycky to vrzne kdyz motot jde do zaberu.zadne bouchani ani cvakani.Proste to vrze jak kdyz se neco soupe po gume.Jezdim domu za tmy tak jsem to jeste nestacil poradne prozkoumat,ale taky se mi zda, ze se to horsi :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

milansor: ty silentbloky motoru něco vydrží, spíš bych se zaměřil na přední nápravu, ono se to dost rozlýhá...tedy jak napsal Janysek, mrkni na zadní silentbloky ramen a taky celkem často vrže gumové uložení stabilizátoru - chyť stabilizátor zacloumej jím a uvidíš ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, ze nedokazu uplne identifikovat odkud to jde,ale typoval bych to leva predni cast.Nekdy lepsi nekdy horsi,ale vrze to uz stabilne.Mam 1.2 HTP pouze 52tis ( opravdu dolozeno ), tak me prekvapuje, ze uz by ty siletbloky sli do kytek.I kdyz ta cesta co ted jezdim kazdy den....to je tankodrom.A jeste byly sine mrazy. No uvidim.Zitra shodim jedno kolo a za svetla to okouknu.Je to precejenom spotrebka a nevydrzi vecne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě to bude tuty ten silentblok,dělá to i známému..:-) a má to samé co já,hnedka zítra se na to vrhnu,vyměním komplet všechno radši ať mám klid..:-) Vsázím kartu na to..:-) třeba na tom silentbloku nebude na první pohled nic znát,že je špatný,tak vem pajzr a zkoušej s tím ramenem zacloumat a uvidíš jak se hýbe ten silentblok a popřípadě nějaké praskliny či potrhané..:.-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

ahoj chlapi. Já sem koupil fábinu 1.4 16v 74kw. Při skušební jízdě to taky vrzalo ale jen při řazení , nebo nerovnostech.dotyčný povídal že je to čep řízení že chce jen přitáhnout. Jenže pak za volant sedl kámoš a tvrdil něco jiného. Pojízdě jsme to zvedli na zdviž a zkoumali.nikde nic ty silenbloky byli utržené.Ono to na pohled není vodět ale když jsme vzali pajcrem tak se to objevilo.Takže to prakticky většinou vrzalo při řezení jak se náprava hýbala dopředu dozadu .Tak na to mrkni .Čus

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

silnetbloky to mužou bejt, ale mě to dělalo taky a po výměně silentbloků, horního uložení tlumičů to dělalo pořád, tak se už jen prostřikl stabilizátor jako poslední možnost a ustálo to ;)

Nevím jestli jsem to řek dobře ale měl jsem na mysli konzolu k ramenu. Tam je také gumové uložení a to jsem měl na obouch straníách utržené. Na pohled to není vidět ale při zabrání pajcrem se to pěkně ukázalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...