Přejít na obsah

Tažné zařízení na OII


Igor

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

mám karavan, tahal jsem ho stařičkou Audi A6 1.9tdičkem z 96. Tam jsem měl normální 7-polovou zásuvku. Tu jsem si předělal na 13polovou tím, že jsem natahl kabel od spínačky do relátka asi na 30A, který mi spínalo po otočením klíčku kabel přímo z baterky do zásuvky (na ledničku v karavanu - která dost žere). Teď jsem si koupil OctaviiII z roku 2007 se senzory. Už tažné má, nějaké české asi, ale koukal jsem a elektroinstalace je napojená do světel přes tykové ty rozdvojky, které se zaryjou do kabelu..... :-/. Chtěl bych to předělat na 13polovku originál s modulem. Na odkazu víše --> http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=184 jsem našel origo zapojení na OCTAVII. Teď se chci zeptat, když to překuchám a dám tam normálně tuto origo jednotku, zapojím do zběrnice, je to 13 polovka? A půjde mi lednice? Ta lednice má docela velký odběr, až 17A co mi říkal známý. Aby se ta zběrnice nějak neodkouřila nebo tak... Nebo jestli tato jednotka není pro mě to pravý, co bych měl pořídit?

Děkuji, Petr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Ahoj,

díky uživatelům kacerr a Marty se mi konečně povedlo namontovat tažné do auta :-). Akorát piny do pojistkové skříně dalo práci sehnat... Objel jsem 2 autorizované servisy, 2 predejny ND, vrakoviště a elektro prodejnu a nic.. Nakonec v 3 autorizovaném servisu byl pán ochotný a i když mi v předchozích dvou tvrdili, že mi pin nemohou prodat, že na to nemají pozice a že VW si ručí za spoj, tak ve 3tím byl pán velmi ochotný a prodal mi pár kousků (6ks - 85kč). Senzory nejdříve nevypínaly, tak jsem je nakodoval v Supervagu a teď už fungují jak mají. Akorát jsem zkoušel, zda bude octávka indikovat na maxidotu prasklou žárovku na přívěsu, tím, že jsem ji vyndal a nic se nekonalo.. Stejně tak se zapíná mlhovka jak na karavanu, tak na autě, což by nemělo.. Ve sběrnici CAN na diagnostice už byla zapnuta funkce přívěsu (v autě byla nějaká jednotka tažného, ale kabel který byl natažený dopředu, nebyl nikam přípájený, takže asi nefungovala, ale ani jsem ji nezkoušel...) Tak se chci zeptat, co a kde vechno musím nakódovat, případně zapnout, aby mi auto ukazovalo prasklé žárovky a vypínala se mlhovka? Jinak vš fuunguje, blinkry, světla, mlhovky i lednice v karavanu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím Vás,

možno trochu odbočím od témy, ale je to premňa momentálne dosť dôležité, nakoľko cestujem na dovolenku.

Neviete mi náhodou poradiť, či je možné dokúpiť nahradní zámok na ťažné zariadenie do octavie combi II originál?

Zámok je spolu uchytený s bajonetom v rezerve a kľúče stratené pri zábave syna, takže nemôžem ho zasunúť a uchytiť.

Poradíte ako vybrať zámok ?

Dík za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, závěs jsem koupil tuším na škoda teile vč. elektriky, redukce a poštovného za 7500. Montáž u škodovky za cca 2000. Spokojenost a platná záruka...

Když jsem si nechával ukazovat jak se to nasazuje a sundavá, upozorňoval mne prodejce že se dost stává že klíček lidi v zámku zlomí, takže si mám dát bacha.. Když jsem se ptal jestli jde zámek vyměnit, tak mi řekl že jo... takže se zkus poptat v servisu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Uvazuji o nakupu tazneho zarizeni na Octavii 2 lift. Co doporucujete? Existuje i neco jineho jak original Skoda?

Zdravím všechny, koupil jsem tažné na netu za 1900,- a elektroinstalaci za 300,- od kamaráda (původní cena 1800) montáž 500, takže komplet i s přihlášením do 3000,-.

Takže nové to vychází na 4500,- včetně montáže a přihlášení. Případně dokážu zařídit na Vysočině. Tažné je pevné na dva šrouby z boku a mám pokoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím, potřebuji poradit, kdo by namontoval taž. zařízení na OII/2004 za rozumnou cenu. U nás za to chtějí cca 8 - 10000,- s tím ,že je tažné levné ale drahá elektrika. Zdá se mi to dost.

Ahoj, já jsem si dělal tažné na svojí OII a vyšlo mě to asi na 4500,- včetně montáže, s tím že hák je na pevno. Jestli má někdo zájem, tak za ty peníze to dokážu domluvit na Jihlavsku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím, budu kupovat tažný a nemůžu se rozhodnout jestli pevný nebo odnimatelný. Kdysi mi někdo řekl, že bajonetový se vyčochtaj a když ho tam nechám dlouho tak zarezne.

Jaké máte zkušenosti a názory? Vozík tahám tak jednou do měsíce.

Dík Yarin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...