Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Dobrý den pánové,

nikde jsem to zde nenašel a tak jsem si dovolil založit nové téma. Za jak dlouho se Vám ohřeje Vaše Fabča na provozní teplotu. Kdy Vám otvírá termostat. Mě se na provozku dostane tak po 8 km. Kdy jedu volnější jízdou tak 90km po rovince. Také jsem vypozoroval, po ujetí cca. 3 km, teplota je pořád dole ale už mám teplou hadici do chladiče. Kdy se má otvírat termostat až při zahřátí na provozní teplotu??? díky za rady.. <_<

Vloženo

ja mam uz po 3km rucicku takmer v strede ale je jasne ze to este nie je pracovna teplota. termostat ti zacina pustat vodu niekde pri 85 stupnov a este tam mas snimac teploty kvapaliny ktory je na chladici a ma dva stupne zalezi aku teplotu ma voda podla toho chladi. prvy stupen cca 85-90stupnov, druhy stupen 90-100stupnov. a ked chces vediet tak po 20km mas uz urcite prehriaty motor na pracovnu teplotu.

Vloženo

Mám naprosto stejnou zkušenost jako předchozí . V létě se studeným motorem do 2 km, v zimě tak od 2,5 do 4 km podle mrazu. Mám 1,2 HTP Combi, m.r. 2006.

Vloženo

V zime mrzne jako krava...13 - 16 km v prumeru zalezi jak tomu clovek slape na krk...v lete minimalne polovina pokud jsou rana jako tadle....jedina nevyhoda dieslu snad to topeni .. :angry:

Vloženo
V zime mrzne jako krava...13 - 16 km v prumeru zalezi jak tomu clovek slape na krk...v lete minimalne polovina pokud jsou rana jako tadle....jedina nevyhoda dieslu snad to topeni .. :angry:

by si tam měl snad mít přídavný topný člen ne? Nebo ho už nedávají ke všem dieslelům?? :ph34r:

Vloženo

Taky pridam muj nazor, ja uz to mam vicemene nacviceny kdyz jedu z baraku kde z hruba nato uz muzu slapnout. Nicmene bych to resil tak, ze pojedete az se vam rucicka teploty vody posunu na polovinu prictete jednou cas od vyjezdu do posunuti rucicky a pak bych odhadoval ze by motor mohl byt zahraty. Musite pocitat ze olej se ohriva mnohem pomaleji nez voda a zaroven dele chladne s tim je dulezite pocitat.

Nicmene pokud nedelate to ze nastartujete a plyn de na podlahu a uz to z nej nesundate tak bych to vubec neresil, ze zacatku proste jedte volneji, netocit do vysokych otacek a ujet nakej kilasek a pak uz bych nato slapnul.

• o 3 roky později...
Vloženo
Pánové děkuji, zapomněl jsem uvést, že mám narozdíl od Vás všech starší motor 1.4 MPI 44kw, tento se určitě ohřívá o dost pomaleji. Díky.
Mám 1,4 44KW

Ohřívá se do 3km.V zimě o 1km víc.

Taky mám tendle motor a je ohrátej do těch 3 km v zimě a v létě vpodstatě do 1 km.

Pokud sou fakt mrazy -10 a víc tak mám motor ohrátej na 90°c hned po nastartování-mám NT :)

• o 4 týdny později...
Vloženo

Celohliníkové (Škoda) motory se zahřívají delší dobu, než VW.

Ručička teploměru ukazuje samozřejmě filtrovaná data - nikoliv skutečné hodnoty, takže v rozmezí teplot od-do (kolem provozní) stojí pořád v prostředku, jinak řečeno - orientační údaj.

Motor BBZ: zhruba po 5 km městem (3 křižovatky) ukazuje střed.

Vloženo

Při nynějších teplotách lehce pod bodem mrazu,ohřeju Fábku - parkuji venku - asi tak po 3-4 km.Vlažný vzduch z topení fouká po ujetí cca 1 km.Jedná se o motor 1,2/47 kW.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...