Přejít na obsah

1.6 FSI (85 kW)


roman5a9

Doporučené příspěvky

čus kluci chci si koupit 16 FSI 2 oktavku ma 6 rychlosti nalitano 175 tisic km mam do toho jit rok 05 85 kw co vi a to mate stim motorem někdo skušenosti děkuji za odpovědi vra¨ta

Abys nebyl zklamaný,jedno upozornění-U tohoto motoru je předepsán benzín s okt.číslem 98! Já ho tam dávám i když je dražší ,myslím že se mi odměňuje slušným výkonem když mam chuť do kopce nato"šlápnout"
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mrkni do návodu str. 206 - jsou tam specifikace olejů pro pevný (QG0, QG2) a prodloužený(QG1) servisní interval. Jinak podle své zkušenosti na prodloužený (longlife) doporučuju Shell Helix Ultra VX (nebo AV-L) 5W-30.

Jinak k té diskuzi tady ohledně 6° převodovky... projel jsem se v Golfu a Touranu s 1.6 FSI + 6° a možná by to spoustu majitelů OII zklamalo. Převody jsou kratší, takže je lepší dynamika, ale musí se víc kvedlat. Šestka točí při 130km/h cca jen o 400 ot./min méně než OII na pětku. Vliv na spotřebu jsem nesledoval - jsou to jiná auta, takže nemělo cenu.

Editováno: , autor: :Petr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Mám tuhle motorizaci a verzi combi, rok 2005, a zatím jsem spokojen, mám najeto cca 80 tis. a všechno šlape, jak má. Akorát jsem tedka nechal vyměnit přední brzdové destičky neb už to bylo žádoucí. Jinak v podstatě doted žádné žávady, pouze servisní údržba, jako u každého jiného auta. Dřív jsem jezdil velmi příležitostně na N 98 a v podstatě používal N 95. Ale v podstatě jsem zjistil, že vůbec nic na tom neušetřím.Finančně v podstatě to výjde stejně.. Tedka tankuju jenom N98(Verva100) a mohu po pravdě říci, že není problém s lehkou nohou a normální jízdou jezdit s tímto autem se spotřebou 6 -6,5l/100 km, na N 95 spíš tak kolem 7,5l/100km. Líp to tahá i jde do otáček. Šouračky se studeným motorem samozřejmě vezmou víc. Tuhle variantu combi s předmětnou motorizací považuji za ideální rodinné auto, nenít to sice žádný trhač asfaltu, ale taky ne žádná zemřelina, když motor má ty správné otáčky, tak tahá opravdu velmi dobře a oproti naftě, která už třeba ztrácí dech, tohle jde pořád výkonově nahoru. Krouták je sice takový průměrný, max.výkon 85 kW je otáčkově dosti vysoko, ale jak jsem psal, na ježdění pro klidné povahy to bohatě dostačuje,a pokud se s tím i dotyčný naučí jezdit, odmění ho velmi slušnou spotřebou na tak velký vůz. Motorizaci FSI 1.6 16V považuji za velice podařený motor, ikdyž je to jenom atmosférická verze..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím majitele této motorizace.Něco jsem už nalítal a celkem jsem spokojen.Do práce jezdím 11 km a v cíli dovede spotřeba ukázat i 5,5l. Je to ale o lehké noze.Motor pravda nenabízí brutální zrychlení,přesto tichost a celková pohoda je ůžasná.Zatím jsem nenašel negativum na mé šestileté oktě.Motor si nechá líbit pětku ato i v malé rychlosti.Na ten benzín 98 jezdím,myslím že se to lépe vytáčí.P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

mám možnost koupit OII 1.6 FSI kombi se slušnou výbavou elegance, za cca 100 tKč, ale motor má najeto 172 000km.

 

Chci se zeptat je to dost nebo je to přiměřené ? bohužel majitele neznám, takže nedokážu posoudit jak se k tomu choval.

 

Kolik tak dokážou tyto motory najet ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...