Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podvozek

Vše o podvozku - kola, nápravy, tlumiče...

1. Zahájeno uživatelem HonzaR,

U vozidel s měřením tlaku za jízdy je v TP vyloučen z použití rozměr gum 175/70 R14. Zrovna tento rozměr mám u současného Roomstera a protože jsou gumy zánovní, hodlal jsem si je ponechat na nový vůz, který přijde za pár týdnů a bude mít měření tlaku za jízdy. Ptal jsem se na to prodejce, ten se však s tímto problémem dosud nesetkal, prý by to nemělo nijak vadit. Proto se chci zeptat Vás, jakou s tím máte zkušenost? Máte někdo na autě s měřením tlaku gumy 175/70 R14?

• 9 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem The_DoctoR,

Ahoj všem! Po 120tkm jízdy po Praze se mi nějakým záhadným způsobem podařilo odřít disk o obruvník...(viz fotografie) Jsou to disky na Škoda Fabia II 2012. Můžete mi poradit nějakou finančně nenáročnou samo opravu? Mám to zašmirkovat? Začít hrubším, po co nejméně jemný? A pak stříknout? Nebo nějaký jiný tip? Jsem z toho docela rozhozenej a nerad bych, aby mi při výkupu (u škodovky) díky této odřenině řekli menší cenovku Děkuji. Adam

• 7 odpovědí
    • 4,4tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem nasweb,

Dobrý deň, rád by som sa informoval, vo veci, či je problém ak mám letné pneumatiky v inom rozmere než zimné. Ide o to, že pri kúpe auta bolo na letných s elektrónmi 195/60/R15, ale podľa technického preukazu je potrebné mať 185/60 R14 H82. Aký môže mať vplyv na brzdy ak dám nové R14 namiesto terajších letných R15?

4. Zahájeno uživatelem lukino200,

Tak tyčky mam vyměněny...to klepani hlasity už neni ale občas za jizdy slyšim takové poklepavani maly ne moc hlučny...nenapada vas co to může byt? Stabiky mam nove a pouzdra stabilizatoru taky... Četl jsem někde že u dvojkove fabie s klimou se na klimě může něco vyklepat...nevite o co jde?

5. Zahájeno uživatelem mihaal,

Ahoj, prosím o radu, o co by mohlo jít, než se obrátím na servis. Prošel jsem ostatní vlákna, ale na podobný problém nenarazil. Mám Fabii 1,2 12V 51kW, stáří rok a čtvrt, najeto necelých 12tkm. Poslední dobou se při hodně prohřátém motoru i autě (delší jízda, min. nějakých 15-20km) nebo při vyšší venkovní teplotě ozve takové klepnutí nebo lupnutí (nevím přesně, jak to lépe popsat) odněkud od motoru či nápravy. Děje se tak při: -startování / vypnutí motoru -přejezdu nerovností, např. příčného zpomalovacího prahu -přeřazování z 1 na 2, někdy z 2 na 3 po vyšlápnutí spojkového pedálu Osobně bych měl tip na nějaký silentblok, který se vlivem tepla nějak roztáhne a pak v …

6. Zahájeno uživatelem Johny.,

Koupil jsem sportovní pružiny HR a nejde mi do předního horního uložení a nikdo neví co s tím, jiné nemůžu nikde sehnat protože v autodílech to nikde nechtěj nechat vyzkoušet. Vnitřní průměr je 67mm, potřebuju to v čem je ta pružina uložená a ano, jsou to originál na tento vůz. Mám Fabii 2 FL 1,2TSI 63kW.

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem lukas513,

Zdarec nemá někdo rozměry Podložek pod přední a zadní pružiny předek mám na tři šrouby

• 0 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  8. Dobrý den, již přes rok máme Škoda roomster. Rok výroby 2010, najeto necelých 30tis. km. Jak již jsem uvedl v názvu - při zatáčení se ozve taková tuhá rána (kov na kov). Ozývá se to při při rozjedu, pokud se zatáčí. Dříve to dělalo pouze na jednu stranu, později začalo na obě. Auto jsme již měli v autorizovaném serveru, kde vyměnili nějaké řídele (přesně nevím co). Zkoušeli jsme také vyměnit stabilizační tyče za nové - pořád stejné.

• 2 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Arts,

V konfiguratore pribudla polozka sportovy podvozok .. zatial tam nieje nic . ale nevie niekto o co sa bude jednat ?

• Pozitivní
    • 89 odpovědí
    • 21,3tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Geekon,

Dobrý den, mám Fabii 1.2 htp 2008 a již nějakou dobu se při přibržení nebo zrychlení ozve lupnutí od předního pravého kola. Na nerovnostech jsou to až pořádné kovové rány. Nedávno byly měněné kosti stalibilátoru a čepy. Neví někdo, co by to mohlo způsobovat? Díky

• 5 odpovědí
    • 6,4tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem jey-r,

Dnes som auto trochu skusal a vsimol som si, ze ked idem 80 km/h a viac a pustim volant, tak sekundu, dve si auto drzi smer a potom ma zacne tahat do lavej strany, po dalsich 4 sekundach uz je v protismere, pri mensej rychlosti to nie je take citelne... Okamzite som kontroloval pneumatiky, vyzeraju byt v poriadku, tlak v nich takisto, po ziadnom velkom vymole alebo jame sme nepresli... Mate s tym nejake skusenosti?

• Pozitivní
    • 68 odpovědí
    • 17tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem drag84,

Ahoj, má tu niekto skúsenosti s podsvietením podvozku Fabie LED pásmi? Viem, že nie všetci podsvieteniu fandia, ale celkom ma to láka. Napadlo ma, že by bolo zaujímavé napojiť to na osvetlenie interiéru. Takže keď by som v noci odomkol auto, podsvietil by sa mi aj podvozok. Len neviem, ako potom zaistiť, aby to nesvietilo za jazdy, keď si niekto zapne čítaciu lampičku. Dodatočné zapnutie nezávislé od osvetlenia interiéru by tiež bolo super. Vie niekto poradiť ohľadne výberu LED pásov, montáže, kabeláže, zapojenia atď? Díky vopred! PS: Podsvietenie priestoru pre nohy v interiéri by tiež nebolo od veci...

• 5 odpovědí
    • 6,8tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Radek Novák,

Byl jsem dnes otestovat tlumiče a brzdy na Fabia II. Výsledky vypadají ok, ale zarazil mě 30% rozdíl v pasivní brzdné síle na přední nápravě: LP: 155N PP: 109N Rozdíl: 30% Něco tedy lehce přibrzďuje přední levé kolo, ale nevím, jestli rozdíl 46N je v pohodě nebo by se to mělo řešit?

• 5 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem kysa,

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda někdo nevíte, jestli bude na Fabii 1.2 tsi 63kw pasovat kompletní těhlice z Fabie 1 RS, nebo jsou potřeba nějaké úpravy? Díky, 256mm kotouč mi prostě nestačí

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 4,2tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Holahej,

Zdravím škodováci, potřeboval bych poradit ohledně měření stavu tlumičů. Mám rok starou fábii kombi 1.4 16V, najeto 9tis. km a při převažování kol mi týpek v pneuservise změřil tlumiče a nestačil jsem se divit. Předek něco kolem 50% a zadek přes 40% a doporučení výměnu zadních tlumičů. Hned druhej den jsem si domluvil kontrolu a konzultaci u prodejce auta. Ten mi udělal to samé a tlumiče byly podle něj OK, předek 60% zadek 55%. Dokonce přivezl druhou takřka novou fabii a ta dopdla předek 65 zadek 59%. Nevím co si o tom myslet, jestli boryš v pneuservise potřebuje prodat pár tlumičů nebo to ve škodovce nechcou řešit. Netroufám si nikoho obviňovat z nekalých praktik ale o…

16. Zahájeno uživatelem Darkroom,

Mam dotaz ohledne kulovych cepu. Musim nechat vymenit silentbloky na predni naprave, jsou uplne vyzvejkane. S tim je spojena i nasledna geometrie(ktera neni zrovna nejlevnejsi). Tak me napadlo, zda rovnou nechat udelat i kulove cepy. Hlavne proto, aby se nemusela delat geometrie dvakrat. Jaky je vas nazor? Kolik asi tak vydrzi kulovy cep? Cepy tam mam origo a najeto je 106 000.

• 9 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Johny.,

Zdravím, včera jsem si dal na svojí Fabii sportovní podvozek a snížil o 6cm ale objevila se jedna chyba. Kdyz jsem se chtel rozjet tak mi stabilizacni tycka drela o poloosu vpravo, tak jsem tu tycku pridelal na druhou diru na tlumici a uz nedre, ale vim ze takhle asi zustat nemuze, kdyz dam plnej rejd doprava tak taky dre. Takze asi budu muset stabilizacni tycku zkratit? Nema nekdo stejny problem a jak ho vyresil? Diky

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Biest,

Ahojte, zhanam kvalitny sportovy podvozok na fabiu RS (II). Seriova fabia RS ma podvozok znizeny o 15 mm. Chcel by som ho znizit este o dalsich 15-20 mm... Som laik, co to vsetko obnasa? Ide len o sportove pruziny a tlmice? Viete mi doporucit vyrobcu, popripade nieco konkretne? diky

• 1 odpověď
    • 1,8tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem MPX,

Když se řešily pneumatiky, tak se i lehce nakousl rozdíl ve velikostech disků zapsaných v techničáku různých motorizací. To, že má 1.6 a 1.9 vzadu kotouče je vzhledem k jejich velikosti nepodstatné, ale když jsem pečlivě prohlížel brzdy na 1.6 s ještě nasazenými 16" koly, tak mi přišlo, že by se na to přeci 14" disk nemohl dát nandat. A tady je právě ta otázka. Mají všechny motorizace shodné přední kotouče?

• Pozitivní
    • 297 odpovědí
    • 67,7tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem kysa,

Zdravím, nevíte někdo, zda by mi na úřadě bez problémů zapsali do techničáku originál alu kola R 17 z Rapida na vůz Škoda Fabia II? V techničáku bohužel mám zapsaný od výrobce největší rozměr R16. Byl by nějaký při zapsání do techničáku nebo bezproblémů by to zapsali? Díky

21. Zahájeno uživatelem Casy,

Poprvé jsem měnil tátovi zdaní brzdové desky+ kotouče na roomsterovi 2008 r.v., starý desky ve třmenech , ještě měněný v origo servisu, nebyly vymezeny meziplechy. Nový desky měly v sadě v krabici 4 ks meziplechů viz obrázek. Vím , že na FI jsem dával dva meziplechy na jeden třmen , nahoru a dolu , třmeny byly ochozenější, starší, vše funguje, jak má. v Etce je u roomsteru na obrázku jeden meziplech dole viz. obrázek. Když jsem dal oba meziplechy, nahoru i dolu, desky jsou v třmenu natěsno, zahřívá se kotouč pouhým otáčením, žádným bržděním. Otázka, zda.li nedávat vůbec meziplech nebo jenom jeden? jaká je praxe? díky za odpověď. meziplech.bmp obrázek.bmp

• 3 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Yofresh,

Zdravím,kde hledat problém a co pro to udělat abych tento blbý zvuk odstranil ? Když šlapu na brzdu a následně ji pustím tak to vrže a i píská. Pří sešlápnutí a i když ji pustím. Je to slyšet hodně venku,tak mě to štvě. Fabia II 1.2 HTP kombík

• Pozitivní
    • 12 odpovědí
    • 9,7tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem kysa,

Zdravím, teď v posledních dnech se zabývám otázkou, zda už nedat letní pneumatiky. Tak bych se chtěl poradit zda by to nebyla chyba je tam dát nebo ještě počkat a nechat zimáky ?

24. Zahájeno uživatelem Garen,

Včera jak jsem měnil kola na letní tak jsem si všiml, že pravém zadním brzdovém kotouči jsou rýhy. Nejsou moc hluboké ale jsou tam. Při dobrzďování jsem si všiml takovýho divnýho zvuku. Nevím jak bych to popsal. Myslíte, že to může být těma rýhama? Čím ty rýhy mohly vzniknout? Díky.

• 29 odpovědí
    • 20,5tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem viznerak,

Ahoj, nevím jestli už tu toto téma neni jest-li ano tak se omlouvám, ale chtěl bych se zeptat zda někdo z vás dával silentbloky horní na předních tlumičích z pola na fabii II, Potřeboval bych vědět jejich obj číslo, tyto silentbloky z pola jsou nižší než u FII. Děkuji za odpoved.... :-)

• 1 odpověď
    • 1,7tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.