Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
Zdravím, mám auto v servisu a je hnutá vačka výfuková.Stalo se to tak, že žena jela autem do práce zaparkovala dala zpátečku a ručku.Po práci už nenatočila. V servisu mi tvrdí že se musí udělat go motoru.Cena 25000. Ptám se tedy, nestačí jen nastavit vačku zpět A vyměnit rozvody, nebo došlo skutečně k poškození ventilů?
-
-
- 53 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím, mám dlouhodobý problém. HTP 47kw s LPG. Z počátku check motoru, VAG hlásil špatný účinek katalyzátoru. Nevěnoval jsem tomu pozornost, předpokládal jsem chybu v souvislosti s LPG. Výsledek - výměna rozsypaného katalyzátoru. Už v průběhu se mi začala projevovat další chyba - při deceleraci (ubrání plynu) auto plynule nezvolní, ale 2x cukne - u různých rychlostních stupňů různě, taktéž v různém spektru otáček. Nejvíce to dělá při 4ce kolem 2-2,5 tis otáček, nejméně asi na 5ce u 3tis - ale jak kdy. Moje kroky: původně hlásil VAG chybu zapalování na 2. válci - sem se úplně zbláznil a okamžitě koupil nové svíčky a zapalovací cívku. Taktéž jsem vyčistil škrtící klap…
-
- 11 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, řeším tu menší problém s HTP. Jede tak 10 km/h, po vytočení ke 2000 ot/min se zadusí. S těmito motory nemám skoro žádné zkušenosti, zajímá mě, zda-li může být na vině prasklý výfuk? Je defacto rozpadlý ve středovém díle. Na diagnostice nic zjištěno nebylo, čekám na majitele, který si přiveze výfuk nový. zajímá mě jen, jestli je tedy možné, že je na vině jen výfuk a až takhle to tomu motoru vadí a nebo jestli mám hledat chybu ještě někde jinde? Díky
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahojte, mám problém s autem z bazaru. Po nějaké době po koupi mi začal dělat problémy. Zajel jsem do servisu a tam jsem zjistil tohle: Zjištěn olej v chladícím systému, hlava byla na kontrole, ta je ok. V bloku motoru zjištěna směs oleje a kapaliny. Závěr: na boku motoru došlo k poškození mazacího kanálu a následnému průniku do chladící kapaliny. Doporučena výměna motoru. Existuje jiná varianta než výměna celého motoru a je takové poškození opravdu možné? Děkuji za připomínky. Přikládám foto motoru.
-
- 15 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Ahoj chci se poradit otec má fabii HTP najeto poctivých 30 tis km pouze servis škoda ažn poslední rok to začínám dělat já,protože pracuji v servise jako technik. najede tak 2 tis km za rok max pouze couračky po městě. no a během cca 300 km to sežere vodu z MAX na MIN. auto parkuje v garáži,takže si myslím,že nějaká netěsnost hadic je vyloučena,ale zeptám se jestli ten motor nemá nějaké kritické místa krom těsnění pod hlavou,kde by to mohlo brát vodu. na víčko se podívám,ale fakt nevím kudy by to mohl žrát. Otec to chce řešit. já říkám mám zadarmo vodu, budme dolívat a pak to střelíme.Můžu to dát jako fušku podřízeným,ale nějak levně to taky nevyjde berou tak 300 …
-
- 3 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, rád bych se zeptal jestli má někdo zkušenosti s výměnou motoru za 1,2htp, Jestli je ožné tam narvat třeba 1,4 či 2.0, nebo jaký motor je do fabie vůbec nejvhodnější, který dosti vydrží a nebude to papír jako 1,2HTP - potřebuji ho dát pryč jelikož tlaky na válcích jsou celkem v čudu ale nemám zkušenosti s výměnou ani s tím co by se tam muselo vše předělat a vyměnit:) A jen se chci zeptat na orientační cenu kolik to tak může stát, bez práce Děkuji.
-
-
- 4 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, máti má Fabii 1,2 HTM, najeto cca 40tKm a zničeho nic se začal ozývatpodivný zvuk jakoby něco kovového klepalo duté kovové nádoby - stejný zvuk vydá prázná plynová bomba, když se do ní klepne kladívkem. Zvuk se ozývá, subjektivně, ze zadní části vozu a jen při přeřazení, nebo pokud se motor dostane do nízkých otáček (těsně před podřazením). Setkali jste se s tím někdo? Dík za info a hezký den, mirek
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím,mam problém z nadmernou spotrebou benzínu.Nedávno som kúpil fabku 1.2 ,2004, (187 000km),viem že motor neje najnovsi ale takú spotrebu nema ani tank,na zhruba 100km polka nadrze!!!!!!poradte prosím niekto kde by mohla byt chyba. motor bol repasovany predchádzajúcim majiteľom(neviem ci to bolo kvalitne ale motor bezi bez problémoch),ja som menil mot.olej,vzduchovy,palivovy,olejovi filter,všetky sviečky.benzin pod autom som nespozoroval. Mimochodom mi aj vyskakuje cervena kontrolka mazania po prejdeni niekolko km,bolo menene cidlo aj olejove cerpadlo,oleju je dost a stale to pipa,tak ci to nebude suvisiet aj s tou spotrebou.Dakujem kazdemu za neaku tu radu.
-
- 20 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zaujíma ma, prečo má vlastne motor HTP taký špecifický "vysávačový" zvuk, z ktorého si kopec neprajníkov robí srandu? Nerozumiem tomu preto, lebo je to klasický spalovací motor vyrobený zo železa a ocele a dochádza v ňom ku klasickej detonácií ako aj v iných spalovacích motoroch, tak prečo ten vysokotónový, turbínový zvuk, ktorý je počuteľný hlavne pri nižších otáčkach alebo keď sa auto vytáča naprázdno. Je to tým, že v nižších otáčkach/pri menšom zaťažení prevažuje zvuk všetkých pohyblivých častí, ktorých je v tomto motore viac, než napr. pri 4-valcoch (napr. vyvažovacia hriadel a jej ložíská a pod.)?
-
-
- 27 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj, dva tyzdne riesim dilemu co moze byt s autom, ked pri zaradenej jednotke a dvojke za jazdy mi pri vacsich otackach nadmieru reve (duní) motor. Neutral je ale pri vacsich otackach v pohode. Uz sa tu hluk motora na fore riesil, ale bol na jame, vyfuk je ok, spojku som tiez podla priznakov vylucil, olej nechyba, otacky sa naprazdno nezvysuju. Mam Fabiu I. 2007 1,2 12V 129.000km. Mate tip?
-
-
- 7 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den , prosím o radu, či zkušenosti, při nastartování motoru ( 1.2 HTP ) zvuk jako kdyby byl prasklý výfuk, po parkrat přidání plynu a cca 2 min. provozu se ztiší a již normální :-(...... kontrolka zavady motoru nesviti, vyfuk OK, svicky nove.... jinak normalni provoz...děkuji za rady.
-
- 19 odpovědí
- 10,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám HTP fábku 40kw z roku 06, v součastnosti mám komplet motor po GO,překroužkovanej, repasovaná hlava atd... A nechal se tam vykuchat kat páč byl vysypanej, chci se jen zeptat jestli s tím náhodou nemá někdo zkušenosti co to časem bude s tím odstraněným katalyzátorem dělat, jestli to třeba nevyhodí chybu a co třeba spotřeba? už jsem něco málo o tim přečetl a někdo říká že to bude všechno v pohodě a někdo zase že to byde vyhazovat chybu a někdo zase říká že to bude mít vyšší spotřebu a někdo zase že nižší, tak teďka babo raď ... Jinak moc díky za každou radu
-
-
- 7 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
Dobry den prosím o radu fabia 1.2 http dusí se motor při 3000ot.do 3000ot.bez problémů je vadná sice lambda sonda ale zacalo to delat az po vymene výfuku
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
FI2005, AZQ 47 kW, 167 tis., LPG Stag300. HTP začalo zadrhávat v tahu, ale dělá to jen při padesátce v obci na trojku i na čtyřku a jen občas. Jak na plyn, tak na benzín. Zkrátka při minimálně stlačeném pedálu plynu, po větším sešlápnutí v tahu nic, volnoběh bez problémů. A nepozoruji při zátěži ani úbytek výkonu. Podezření na klapku se nepotvrdilo, dělá to i po vyčištění. Nové svíčky před cca 3000 km s kontrolou a seřízením plynu. Úbytek oilu po 15 000 km prakticky neměřitelný. Kontrolka motoru se zatím nerozsvítila ani po cílené jízdě na minimum plynu a pár zaškubání. Cívky už vyměněny, jedna dokonce podruhé a i při jejich loučení se vždy rozsvítil check. Teď nic. Počít…
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, rád by som vás poprosil o radu ak ma niekto podobnú skúsenosť. Matka ma škodu htp 1,2 2002 40kw. Odomknem central, všetko pekne blikne, zasuniem klúčik, kontrolky zasvietia aj spustí čerpadlo, chcem naštartovať no motor pretočí možno raz niekedy len napol a zhasne. Minulí rok bol podobný problém no baterka bola stará, kúpil som jej druhú a všetko išlo pekne ako malo. Tento rok opat rovnaký probém, tak som vybral baterku nabil, no o cca mesiac znova. Dnes som skontrolvoal napetia v baterke ukazuje 11v, čo je myslim v poriadku, takže v nej to nebude. Neviete kde by mohla byt chyba? Stane sa to vzdy na zimu. Inak dnes som si vsimol, ked som nasadol a otvaral kufo…
-
- 6 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Prosím o radu s Fabií 1.2 htp,47 kw,r.v 2004.Pří vyšších otáčkách motoru jsou v autě cítit znatelné vybrace.Pouze však při rychlostech 3,4 při jiných vybrace zmizí.Hledali sme závadu na výfuku ten je vyměněn,kola vyvážená,sbíhavost udělaná,poloosa skušebně vyměněna a vybrace se neodstranili.Pokud by někdo věděl prosím poraďte.
-
- 18 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
POtřeboval bych vědět, jaký olej mám dát do Fabie sedan 1,2 12V 47kW. Auto je rok výroby buď 2004 nebo 2005. Auto má najeto kolem 35000 km, olej byl naposledy měněn před 2 roky(1 interval výměny zanedbán). interval výměny po 15 tis. Hlavně by mě zajímalo co se do toho dávalo originál v servisu za olej - co tam mám dát. (Že by Shell Helix plná syntetika 5W-40? nabo se pletu...) Chtěl bych tam něco kvalitnějšího. Co se týče normy je jedno jestli tam bude VW 50000 nebo 50200?) Pohledal jsem tu, ale pouze jsem našel, že mi stačí 3l. díky za odpověď případně nějaký odkaz na olej.
-
- 115 odpovědí
- 126tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, mám problém se startováním u Fabie I, 40 Kw, 1.2 HTP, r.v. 2003. Problém je nejspíše s palivovým čerpadlem, už nějakou dobu se mi zdálo hlučné a teď se mi stává, že když někam dojedu po chvíli zkusím nastartovat, čerpadlo nesepne, přijdu ale druhý den a na první protočení čerpadlo funguje. Nemáte s tím někdo taky zkušenost, jestli vyměnit čerpadlo, hledat problém v elektrice. Fabie je už nad hrobem, nízký tlaky ve válcích, ale ještě chvíli by mohla sloužit, takže za jinou radu než "sešrotovat" budu rád. Díky moc
-
- 8 odpovědí
- 11,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravim...mam problem s motorom AZQ 2003NAJ125000KM...rano v pohode na prvy sprng..aj ked stoji par dni...potom idem do mesta,par krat zaparkujem a nastartujem..a zrazu nejde nastartovat...uz neviem co dalej robit..vymenil som cievky,sviecky benzin len 95maxx....musim pockat pat minut a potom to naskoci...cerpadlo v nadrzi ide...cim viacej Teplo vonku tym horsie...dakujem za rady...
-
-
- 5 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahojte. Nemate niekto nejake rady/tipy/navod na vymenu tesniacich kruzkov na Fabii I.? Po vymene ventilov (ked preskocil rozvod a pokrivili sa ventily) bola vybrusena hlava, no odvtedy zerie fabia vela oleja. jedna zo sviecok bola uplne cierna, a tak mojmu ocovi este napadlo vymenit tesniace kruzky (kedze to je dost casta rada). Viete ako je najlepsie/najjednoduchsie ich vymenit? Treba vybrat uplne motor? Akekolvek rady by mi pomohli. Vdaka.
-
- 11 odpovědí
- 8,9tis zobrazení
-
-
Nazdar Dnes som chcel nastartovat ale motor nie a nie chytit. Toci bez problemov ale nenaskoci. Skusal som aj viac krat po par minutach a nic. Po dvoch hodinach naskocil na prvy krat. Kontrolka nesvieti ziadna a nie je pocut ani nejaky podozrivy zvuk. Nieco podobne sa mi uz par krat stalo asi cca 6 mesiacov dozadu ale vtedy po par startovaniach nakoniec naskocil aj ke dost neochotne, potom v ten den uz startoval bez problemov. Motor je 1.2 12V AZQ Mozu to byt len sviecky? Dakujem
-
- 5 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, nevedel by mi nikto prosím poradiť, či prevodovka JUS v FI je zhodná s JUS z FII? Chcel by som dať z dvojky na jednotku, ale neviem či je to možné (kód prevodovky JUS sa používal v jednotkovej aj v dvojkovej fabii- pre 1,2 HTP 47kW/resp. 51 kW). Ďakujem
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Nasiel som v motorovej casti odpojeny jeden kabel, tak som hu zapojil ale ani pri jazde som nespozoroal daku zmenu, nevie nahodou niekto co to je za kabel?
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-