Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
Prosím o rady. Po cestě do Chorvatska 2200 km jsem zjistil že mi chybí v motoru 1l oleje. Tam jsem to nekontroloval nikdy nic nechybělo. Poté několik cest asi najeto 300km a zdálo se mi jako když ten motor nemá sílu ale jel a měl malou spotřebu benzínu.Ve středu ráno kdy jsem chtěl jet na Karlštejn a okolí jsem to nenahodil. Myslel jsem že je špatná baterka tak jsem přidal další a naskočilo to ale sotva se to uveze na volnoběh, mská se to a nejde do otáček. Kouknul jsem na svíčky vypadaj dobře dal jsem nový cívky ale stále nic. A tak jsem musel jet mým starým dobrým Favoritem. Na diagnostiku jdu až příští týden. Neporadíte čím by to mohlo být. Dík Karel
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
-
-
Zdravím, chcel by som sa opýtať či niekto nevie poradiť v mojom prípade. Mám fábiu 1,2 HTP 2003 a keď jazdím a držím otáčky alebo teda idem na jednej rýchlosti pravidelne trhá . Je to skoro ako skapínanie ale otáčky neklesnú a ani to neskape len to robí také trhanie. Bol som na diagnóze a našlo to 3 problémy: 1, potenciometr zpetného vedení vyfuk. plynu (signál príliš malý). 2, hlavní rele (chyba v elektrickem obvodu). 3, rada valcu 1, system odmenovaní paliva (systém príliš bohatý) ... Chcel by som vedieť čo to môže byť, či to je niečo z toho a ak hej čo to je (nejsom znalec) a či je to moc zle díky
-
- 4 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Po kolkych km sa meni drazkovy remen na HTP ?
-
-
- 42 odpovědí
- 18,8tis zobrazení
-
-
Zdravím když auto dlouho stojí třeba přes noc tak když nastartuju tak se ozve skřípáni z motoru ale jen když je motor studený hned po opakovaném startu je ticho dal jsem tam plnou syntetiku oleje tak si myslím když steče z řetězu tak vrže na sucho..... Děkuju za rady Míra
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den všem, nejsem automechanik, ale i oni si s tím už nevědí rady.. Motor 1,2 40kW rok 2005,najeto cca 90 000 km se začal hrozně chvět, na volnoběch má 750 otáček což po přečtení diskuzích není problém. Pokud pustím nalno klimatizaci, motor se chvěje ještě více. Známý automechanik vyměnil svíčky které se mu nelíbily, všechno vyčistil ale problém to neřešilo. Na diagnostice nám to neukázalo žádný problém, bylo nám řečeno že problém bude nejspíše klimatizaci, kde není něco (už nevím co) že tam prostě není tlak a něco nesepne... Kontrola u Barumu v Brně kde mají potřebné přístroje - vše je ok, ideál. Autoservis nevěděl co víc. Zkusili jsme po silné zimě a ježděním krátk…
-
- 9 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám Fabia 1, 1,2 HTP 47kw. Před měsícem jsem zjistil prolínání oleje kolem kloubu poloosy. Pod autem neni nikdy ani kapička oleje(parkuji pořád na stejném místě). Chtěl bych se zeptat čím to je a co bych měl vyměnit? Nikde jsem nenašel podobné téma.
-
- 12 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-
-
Zdar, věc se má asi takhle. Při brždění motorem z prudkého kopce se z výfuku valí dým a smrdí po spálených plastech, ale jinak nic. Možná to s tím souvisí, nevím, ale před 2000 km jsem nechal preventivně vyměnit rozvody a dřív to nedělalo. Spotřeba ok, výkon taktéž. Fába ma najeto 204 tisíc km, r.v.2007. Díky za vaše rady a tipy.
-
- 6 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Zdravím. Hloupá otázka, jak mám sundat svorkovnici z termospínače ventilátoru chladiče? Pravděpodobně se musí něco zmáčknout, ale nějak se mi nedaří. Vidět tam není, sáhnou se tam taky pořádně nedá ... Dík
-
- 6 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravim mam problem necham auto zaparkovany 4 a vice hodin prijdu nastartuju radim zpatecku a de pres zuby i na vice pokusu, couvnu 3-4metry zkousim znovu dat zpatecku a de v poho. A druhy problem se tyka nejspis kliky. kdyz jedu do stovky a zastavim tak neni nic slyset ale kdyz to rozjedu treba 110 a vic a zastavim tak de slyset takovej selestivej(selestivo klepavej) zvlastni zvuk zleve strany kterej zrychluje a zpomaluje podle otacek na volnobeh. 1.2htp 47kw 2003 najeto 108tisic
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
-
Caute. Mam najazdene 135000 a obcas sa mi stava ze prinzaradenej rychlosti 2/3/4/5 ak pridam z lahka plyn auto okamzite straca vykon, obcas prida, proste to trsku skace. Stava sa to uplne nahodne cca raz tyzdenne, ziadne kontrolky nesvietia, olej menim pravidelne a aj servis podla knizky. Zasiel by som s tym do servisu ale cacsinou casu auto ide normalne. Vcrra sa mi stalo ze mi to zdochlo na cervenej v krizovatke, nastartoval som a auto ide v pohode. Viete nieco poradit? Ma vyznam ist do servisu? Teraz mam pocit ze sa na auto vobec nemozem spolahnut... Taktiez rano ak nastartujem motor vydava pisklavy zvuknako keby bolo treba nieco namazat....ale to do 15s prejde. Daku…
-
-
- 20 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Dnes som urobil test termostatu na Fábii 1.2 12V/2004,LPG,118800km.Zdá sa mi že že je vadný,stále otvorený alebo zastudena pootvorený.Test som robil na voľnobehu,žiadna jazda.Takto som to robil aj na felde a fungovalo to,akurát to dlhšie trvá na voľnobeh.Všetko som si zaznamenával a tu sú informácie: štart studeného motora:10.44hod vonkajšia teplota podľa PC: 8C dosiahnutie prev.teploty:11.00hod (ručička vo zvislej polohe) Hmatom som zisťoval teplotu hadice čo ústi do chladiča hore.Po 3 minútach studená,4-5 min letná,od 6min začína byť teplejšia a postupne otepluje,po14min je už dosť teplá no nie horúca,po 19min je už horúca,no chladič stále studený,teplý je iba pri ú…
-
-
- 75 odpovědí
- 39,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdar, k čemu slouží ta hadička na obrázku? Dík
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, chcel by som sa opýtať čo može byť za problém, že rýchlosti sa radia ťažko, trasie mi spojkový pedál ked ho stlačím a napríklad ked dávam spiatočku tak ju zaradím iba cez "zuby" aj ked mám stlačený spojkový pedál... mám 1.2 HTP 47kw r.v. 2006 najazdených okolo 270000km...
-
- 17 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, zakládám nové téma, protože je zatím založeno jen téma pro 40KW verzi. A já vlastním Fabii HTP 47kW 12V 2003 AZQ. Mám problém s nepravidelným volnoběhem, volnoběh se sice drží na cca 700 ot/min, ale hodně vibruje. Po přidání plynu na volnoběh motor zareaguje opožděně a když otáčky padají, tak se jako by zastaví na na hodnotě cca 1300 ot/min a pak pomalu klesnou na volnoběh. Díky tomuhle je celkem někdy horor couvat nebo se rychle rozjet. Musím si hodně hrát se spojkou. Problém řeším již dlouhodobě od koupi auta. Zde jsou věci, které jsem již prověřil: Nové svíčky NGK, prohození zapalovacích cívek, Nové filtry (vzduchový, palivový) Nový EGR + těsnění N…
-
- 23 odpovědí
- 13,7tis zobrazení
-
-
Zdravím! Problém sa týka Fábie 1.2HTP 12V. Dnes po asi 50km jazde sa rozblikala kontrolka emisí a motor fungoval len do 2000ot/min a mal trhavý chod. Po odstavení a ochladení už išiel normálne..... Napichol som to na VAG a v RJ motora bola len chyba 16686. Tak som pozrel do skupiny 015 a všimol som si ,že 2-valec vynecháva.( iba na volnobeh-pri lahkom zvýšení otáčok na cca 900ot sa vynechávanie zastaví). Skúšal som zamenit zapalovacie moduly,ale chyba zostala na 2-valci. Najviac ma zaskočilo to,že po opetovnom naštartovaní motor vydáva zvláštny zvuk pri zábere na 1 a 2 rýchlostnom stupni. Tak ma napadlo či nemohlo dôjst aj k preskočeniu rozvodov( auto je r.v 2004…
-
- 7 odpovědí
- 11,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím Škodováci, Pred 3 mesiacmi sa mi do rúk dostala táto trojvalcova neplecha menom 1.2 htp. A keď neplecha tak poriadna. Auto mi zhruba po mnou najazdených cca. 3tkm zacalo robit problemy typu mal som zaradenú rýchlosť a plynový pedal v jednej rovnomernej polohe, auto zrazu samo od seba akoby prestalo reagovat na plyn potiahlo ma trochu dozadu akoby samo auto stlacilo brzdu ale iba trosicku a potom znova islo naplno... potom to znova asi po 500km spravilo... a potom nic. Tak som na to aj akosi zabudol a neriesil. Kolisanie otacok pri tomto aute bola bezna zavada ale teraz mi uz len nekolisu otacky ale motor sam od seba zhasne na kazdom jednom volnobehu. Neda sa …
-
- 11 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, nevím zda se to tu už řešilo. Mám Fábii 1,2 htp 47 kw. Když ji nastartuju studenou (kdyz stojí venku) tak sice chytne ale začne v ní šíleně škubat, pokud přidám plyn tak chípne. Toto opakuji tak 4krat, kdyz nepridavam plyn tak sice v ní škube ale po cca 20 sekundach v pohode. Pokud je auto v garaži tak je to lepsi a v lete uplne v pohode. Svítí mi kontrolka motoru. S autem jsem byl na dignostice - chybné tepelné čidlo. Vyměnili mi ho ve škodováckým servise za litr. No sice drahý, ale říkal jsem si aspoň to bude v pohodě. No ale auto melo ten samý problém. Opět diagnostika, opět vadné čidlo. Tentokrat mi ho vyměnil kamarád. Problém přetrvává dál. Čím by to mohl…
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
včera jsem dojel do garáže a při výstupu z auta bylo slyšet klepání na volnohěh...otevřel jsem motor ale tam to slyšet nebylo..ale když jsem klekl tak se to ozyvalo zespodu..ale nevím odkud..mám najeté 62 000..tož poraďte co by to mohlo být..
-
- 19 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, shánim katalyzátor na 1,2htp (kód motoru: BMD, AWY i AZQ). Píšu diplomovou práci a porovnávám účinnost katalyzátorů v závislosti na najetých km. Doposud jsem naměřil dva katalyzátory, které mají 50 a 100tis. km. Vykazují skoro stejné hodnoty. Nyní potřebuji nějaký, který má najeto aspoň 200tis. km. Kdyby se někomu doma válel nabízím vám jeho změření případně odkup. Pro neregistrované - email: marek.svo@seznam.cz
-
- 4 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Dobrý deň, potreboval by som poradiť... máme škodu fábiu combi, motor 1,2HTP 47kW diagnostika písala: 16725-snimac polohy vack./klik.hridele(G40):neverohodny signal a vraj je sporadická 16490-snimac nasavaneho/barometrickeho tlaku vzduchu (g71/f96):neverohodnay signal Auto ako také jazdí,avšak otáčky motora sa nedajú vytočiť nad 3000 na ktorejkoľvek rýchlosti, aj voľnobehu.po resete nabehlo už iba to s tým snímačom polohy a otáčky idú furt max 3000....snímač som skúsil vymeniť, resetol som to ale stále tam vyskakuje tá istá chyba a aj otáčky stále blbnú :-/ viem že najjednoduchšie je dať auto do servisu, no ja by som ho v piatok súrne potreboval a v servise by to tak …
-
- 16 odpovědí
- 31,1tis zobrazení
-
-
Ahojte.Nemyslim, ze bych mel v hlave jen brouka. Ale od minuleho dotakovani se mi zmenil zvuk čerpadla. Jasny, sednu do auta otočim kličkem,zabrzuči čerpadlo, nahodim motor, 1s bzuči meně, altik nacupuje stavu do site a uz si vesele bzuci. Ale ted se mi normalne "tonina" bzuceni posunula o pulbu hloubeji. Spis bych rekl, ze ted jen bruci. Mrazy nejsou.Benzinu plna nadrz, motor zatim startuje i jede normalne. Ale nevim jestli nemam ocekavat odporouceni cerpadla. Ale mam zatim nalitano jen 100tis dokonce i palivak jsem menil pred 5tis km . Mam Fabku 1.2 HTP 40kW.
-
- 10 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravim Vas, Zajimalo by me, zda-li nekdo meril za jizdy se 47Kw pod kapotou teplotu katalyzatoru. Uz po druhe jsem byl upozorneny na to, ze je u prvni lambdasondy dost ohrata priruba ( nebo jak to nazvat ), az spise zhava a zbarvena do ruda. Pri mereni za jizdy mi teplota katalyzatoru dosahuje az k 1000° C ( dle otacek motoru ). Docetl jsem se ze by se teplota nemela prehoupnout hranici 1400°C aby se katalyzator neznicil. Diky za poznatky ostatnich. J.
-
-
- 18 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, strucna otazka. Lze celek palivoveho cerpadla lehce vypreparovat a vymenit pouze motorek? Nevim jestli je neco na plastovem celku s plovakem nerozebiratelne nalisovano nebo ne.
-
- 1 odpověď
- 1,1tis zobrazení
-
-
Je pravda, že už som po akcii a mám šťastne na chipe nalietane cca 60 000km a spokojenosť. Doporučujem prečítať toto téma všedkým čo maju záujem o chip svojho okrýdleného šípu bez rozdielu na kubatúru 1,2-1,4-1,6-1,9-2,0 atd. Jen do toho kluci, není to špatná věc, v podstatě p.Janda vylepšuje to co pánove ve škodovce odfláknou, anebo nedodělaly. Páno už je po akci, ale dočtete se reakce a vše kolem toho. Další akce se koná 26.06.2010 BRNO a 10.07.2010 t.j. Sukorady. Kdo ma zájem, nech se přihlási u chlapíka sleuth. Fabia I 1,2 12V/51Kw combi r.v. 2003/9 cca 103000km
-
-
- 959 odpovědí
- 120,9tis zobrazení
- 1 sledující
-