Motor
Podfóra
88 témat v tomto fóru
-
Tak jsem se rozhodl koupit nového SU II - podle nabídky jsem objednal 1.8 TSI se 7st.DSG,první dodávky měly být 36.týden,nyní to odsouvají až na 39 a více a kladu si otázku proč tomu tak je. Nevím zda jsem neudělal chybu a neobjednal s motorem 2.0 TDI CR 125 KW s DSG ,ale volil jsem 1.8 TSI s DSG právně pro tichost,nájezd km ročně 15 tkm a také dnes ta cena nafty a ostatní - zkrátka objednal jsem benzin. Jaký máte názor na motory při tak malém nájezdu a převážně město a okolí ? Také škodovka něco nabízí a nic nemá.
-
-
- 108 odpovědí
- 76,6tis zobrazení
-
-
-
Před založením nového Tématu se přesvědčte, zda-li se Váš problém neřeší v již dříve založeném tématu (viz Pravidla fora). Pokud ano, pokračujte tam! V opačném případě bude zbytečně nově založené téma uzamčeno a posléze odstraněno! Pokud se Váš problém zatím nikde neřeší, zakládejte nová Témata podle níže uvedených instrukcí: - Poruchy, závady a problémy týkající se přímo motoru, řešte v sekcích příslušných motorizací (např. 1.8 TSI, 2.0 TDI)! - Poruchy, závady a problémy týkající se převodovky, spojky, a pod., a dále obecně o motorech a co nejde zařadit pod jednotlivé motorizace, řešte v obecné části sekce Motor!
-
- 0 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
Zdravím fórum - rozhlížím se po S2 FL/S3 a všechny automaty jsou už DSG. Četl jsem, že DSG má skutečně dvě spojky a při jízdě v kolonách to trpí, protože auto v podstatě pořád jede na půl spojky pomalou jízdou, čímž je mnohem dřív "ostrouhá". Zajímá mě, jakou má převodovka životnost, když mám v plánu s autem dvakrát denně hopsat v pražských kolonách, jednou z počernic až na Rohan a večer zase zpátky, v podstatě celá cesta je někdy krokem. Je tu někdo, kdo by mi mohl potvrdit, nebo vyvrátit, že DSG není vhodné pro provoz ve městě a jízdu v kolonách? Díky.
-
-
- 21 odpovědí
- 65,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Superb 2lit/125kw,,,2011,,,115tis,,,olej meneny pri 102tis.... Diagnostika nic neukazuje.... Pri 1-2, 2-3 cititm preradovanie.... Podradza na 1050 otc...... 1,2,3 pri pridani a pusteni plynu pocut pukanie, dost silne.... na 2ke pri pridani plynu,trha, seka, ako by neskoro bola zaradena rychlost... Poradite?
-
- 7 odpovědí
- 18,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
dnes mi začala blikať kontrolka na budíkoch - problém s DSG . Inak všetko funguje . Chyby ... Addresa 02: Aut. převodovka Labely: 0AM-927-769.lbl Objednací číslo řídící jednoky: 0AM 300 051 R HW: 0AM 927 769 D Systém a/nebo verze: GSG DSG AG7 421 2710 Kódování: 0000020 Číslo dílny: WSC 33361 790 00101 VCID: 397D193B70BF2AF65A-806C 002113 - snimac/spinac 1 tlaku hydrauliky prevodu P0841 - 000 - neverohodny signal - Sporadická info o závadě: Stav závad: 00100000 Prior…
-
- 4 odpovědi
- 16,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jen pro doplnění stav tachometru 203 tis. Rok výroby 2010. Zdravím, včera jsem po týdenní odmlce zasedl do auta, které týden zpět při parkování do garáže nejevilo žádné problémy. Chtěl jsem auto nastartovat, tudíž jsem lehce našlápl spojku a ani jsem ji nemusel zašlápnout a úplně zapadla dolů a už se nevrátila. Nikdy jsem neměl problém se zadrháváním či řazením. Spojka jela bez problémů a ted takový náhlý problém. Je jasné že to někde uniklo. Snad to bude jen ten spínací válec u pedálu a ne ten hlavní spojkový válec. Tedka ale hlavní otázka jak se dostat do servisu? Pomůže doplnění brzdové kapaliny aspoň na dojetí do servisu jak jsem někde čet…
-
-
- 16 odpovědí
- 22,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den potřeboval bych poradit s převodovkou DSG najeto 140 tis. km. Při 1. startu když se rozjedu tak začne převodovka škubat od 1500-2000 otáček a škube celí auto cca po kilometru to přestane škubat a dá se stím jezdit celý den a nic to neudělá. Pomohl by mi stím to problémem někdo ? Předem děkuji.
-
-
- 47 odpovědí
- 77,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem, mám Superba 2.generace rv. 2014 125kw. Klasická předokolka v manuálu. Dělá se i zde výměna oleje v diferenciálu? děkuji za info
-
- 2 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, prosím vás, mám prosbu. Mám superba 2 2011 manuál 125kW. Mám 300k najeto aktuálně. Po cestě ze zahraničí mi na 6 rychlostní stupeň při puštěni plynu vibruje řadicí páka. Spodní uložení jsem měnil. Děje se tak pouze když jedu delší trasu a někam po dálnici treba. Nevíte, co by to mohlo být? Připadá v úvahu třeba i spojka, která mi děla pomalu taky brikulky (nejspíš už ložisko rachta pri nastartování)? Moc děkuji
-
- 0 odpovědí
- 750 zobrazení
-
-
Dobrý deň, Mám superb 2, 3T5 2.0TDI 103kw 16V 2012 Dsg. V polovici júla sa mi z ničoho nič, začali prejavovať zvuky, ktoré mi dúfam, že niekto z Vás pomôže identifikovať. Prikladám aj video na ktorom sú zvuky celkom dobre počuť, no na videu sú trochu viac tlmené ako v skutočnosti. Pri akcelerácii počuť jeden zvuk(taký vrčiaci) a druhý zvuk až potom ako prevodovka preradí (zvuk podobný spiatočke a je akoby fázovo posunutý od zvuku motora). Tieto zvukové prejavy sa vyskytujú hlavne pri pohýnaní a z 1-2, ale za tie 3 mesiace som to zaregistroval aj z 3-4. Nespomínam si, či to bolo aj z 2-3 a vyššie rýchlosti už to nepočuť. Momentálne je to poču…
-
- 5 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
-
Ahojte, ako nazov napovie, niekedy mi prevodovka neprijemne trhne pri podradovani bez brzdenia z 3 do 2 prevodoveho stupna. Niekedy pocujem aj akokeby kovovy zvuk. Inak radi uplne bez problemov. Dakujem Auto je superb 2 103kw 4x4
-
- 2 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, posledni dobou pozoruji, ze pri zatezi se pri otackach kolem 2500ot/min rychle zvysi otacky. Jakoby poklouzla spojka. Deje se to na 3 a 4 rychlost. Je to opravdu prokluz?
-
- 11 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, zda se mi, ze jsou slyset a citit vibrace pri zastavovani nebo pri zařazeni D. Co to pro mne znamená? Je v tom aute setrvak i spojka? Znamena to automaticky vymenit oboje? Auto budu casem prodavat, nicmene jeste nevim jestli pristi rok nebo kdy. Muze mi nekdo poradit co s tim? Moc diky za radu🙂
-
- 0 odpovědí
- 797 zobrazení
-
-
Zdravim Kupil som Superb 360k km, vymenili sa rozvody, 6hran, olejove cerpadlo, vymeneny zotrvacnik, predne loziska, vymena oleja v prevodovke, vyvazenie kolies + digitalna geometria. ciste preradovanie, netrha, plynula jazda v celom rozsahu v skratke pri cca 60-80 kmh a 120-140km/h tiaslo auto ( ako ked su nevyvazene prenumatiky ale tie vis vyssie vyvazene aj geometria OK ) pred cca tyzdnom zacal problem pri cuvani do mierneho kopca z domu auto akoby nevladalo vycuvat a problem pri pridavani v D rezime ze triaslo autom ale len mierne, Skontrolovali sme trysky OK, EGR OK, a atd. robilo to len za studena tzn cca po 5 km prejdenych to prestalo a robi…
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahojte všichni, potřebuji se s vámi poradit. Může vadné uložení (silentblok)převodovky způsobovat hluky podobné jako Hlučíci ložisko? (podobné jako kovové valení) tento hluk pozoruji právě z levé strany od převodovky, hluk se projevuje v rychlosti cca 50km/h když za jízdy zařadím na N tak to hned přestane!! nad tuto rychlost si dsg preřadí na 5rychlostni stupeň a je klid. dsg řadí normálně bez problému. Oleje v dsg dělám každých 30tis originál. Sundal jsem kryt motoru a s motorem jsem začal hýbat směrem dopředu a dozadu a v silentbloku převodovky je celkem značná vůle a hodně vrže, uložení na straně rozvodu je pevné bez vůle. Ložiska kol to nebudou měnil jsem v…
-
- 5 odpovědí
- 19tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, dnes rano isla zena do auta, nastartovala a spojka jej nezaberala ( pedal nemal tlak ) + zasvietila jej kontrolka motora. Vypla motor, zamkla auto a prisla naspat. Ked som to isiel ja vyskusat tak zrazu ziadny problem. Ziadna kontrolka, spojka zaberala uplne bezproblemovo. Jedna sa o Superb 2 r.v.2012, 2.0TDI 125kw, najazdene 105000km. Stretol sa uz niekto s takouto zahadou? Dakujem za kazdy postrech.
-
- 8 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny zůčastněné, v autech se hrabu už delší dobu,ale tohle jsem ještě neviděl viděl...vlastně neslyšlel.....na tom supovi už delší dobu šlo řadit až s pedálem spojky na podlaze....chystalo se to příští měsíc na výměnu spojky...ovšem teď se stalo to,že při zařazení 4 nebo 6 to klepe za jízdy z převodovky ,jako kdyby to přeskakovalo na ozubenym kole....pravidelně podle otáček....???!!! setkal se s tím někdo? popřípadě ,je tu nějakej borec na GO převodovky?? předem díky
-
- 2 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl bych vyměnit olej v převodovce a hledám případná úskalí výměny. Passat CC 1,8 Tsi kód motoru BZB kód převodovky KVT = 6-ti stupňová manuální........jedna se v podstatě o převodovku 02S, která je v superbu (alespon doufam) POdle všeho do ní patří převodový olej originál = G 052512A2 Klasický postup znám: 1)vypustit starý olej přes spodní šroub 2) dolít nový olej přes kontrolní šroub na boku převodovky pomocí hadice a trychtýře....dolít tolik, aby byla hladina po hranu otvoru toho šroubu Bohužel/bohudík jsem našel jednu diskuzi (níže), která se sice netýká přímo VW passat, ale jde taky o koncern a tam měl dotyčný problém s vypušt…
-
- 34 odpovědí
- 71,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, Auto mi pri vypinani motora zacalo triast. Docital som sa, ze by to mohol byt zotrvacnik. Najazdene 385000 km, vsetko v povodnom stave. Potrebujem menit aj celu spojku? Ak ano, co si myslite, je lepsia LUK alebo Sachs znacka? Skoda Superb II, 2010, 2.0tdi, 125kw, 6DSG, CFGB, 385000km Dakujem
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, jak poznám jestli mi odchází mechatronika DSG nebo je potřeba výměna spojek?
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, doufám, že nezkládám zbytečné téma, jen kvůli tomu, že neumím hledat. Ale potřeboval bych poradit. Začalo se mi ozývat takové spíš šustění z DSG při zařazení pětky, slyšet je to když není auto tolik v tahu, po přeřazení na čtyřku hluk ustane ... Že by ložiska? Měl jste s tím už někdo nějakou zkušenost? Rád bych věděl, co mě čeká ... případně bych byl i rád za kontakt na nějakého schopného ověřeného opráváře převodovek, nejlépe střední čechy, Praha nebo jižní čechy. Díky
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Superb 2 combi, 2.0 TDI CR 103kw cffb, mam tento problém pri zaradenej 2 , niečo hučí od otáčok 1500 a vyššie ako keby huuuuuu, olej v prevodovke meneny, pri inej zaradenej rýchlosti to nerobí . Skôr ako navštívim servis niekto niečo bližšie poradiť, ďakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
zdravim potreboval by som radu ohladne chyby 17252 - Tlak v prevodovce ------- Tato chyba ja tam stale, pri vymazani ju hned nacita P0868 - 001 - Adaptace na doraz info o závadě: Stav závad: 01100001 Priorita závad: 0 Frekvence závad: 255 Počítadlo resetů: 2 Kilometry: 246841 km ako postupovat a aku investiciu očakávať
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, nevím, zda jsem zvolil správnou kategorii pro téma... Prosím o informaci, zda jaká je specifikace oleje do převodovky. Motor 2.0 TDi 103 kW, 6-ti stupeň manuál. Našel jsem tento: https://www.millersoils.cz/ee-transmission-75w90?c=383 Kamarád mi doporučoval tuhle značku olejů, do motoru jsem našel, ale nenašel jsem specifikaci do převodovky. Díky.
-
- 6 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Ahoj, nejsem si tak úplně jistý zařazením tématu a hledání zde nebylo úspěšné, ale zkusím, jestli někdo neporadí. Na Superbu 125KW 4x4 se začal při jízdě ozývat zvuk připomínající rezonující plech, prošel jsem na zvedáku celý podvozek ale nikde žádný kryt výfuku nebo nic jiného uvolněného není. Takže jsem pozoroval blíže a jde to z palubovky od noh a pouze když auto dojíždí na zařazený kvalt při puštěném plynu, jakmile přidám lehce plyn je ticho, když auto stojí je ticho, když šlápnu na spojku je ticho. Takže i když byla dvouhmota i spojka dělaná loni, mám podežrení na něco v převodovce nebo spojce. Nesetkal se s tím už někdo? nějaké ložisko v převodovce třeba? Není to ja…
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-