Motor
Podfóra
88 témat v tomto fóru
-
Dneska se mi 2x stalo, že převodovka zůstala "viset" zřejmě na 2. převodovém stupni a rozblikalo se mi písmeno D střídavě se servisním klíčem. Po opětovném nastartování mi přišlo, že se volič zbláznil a odmítal zařadit rychlost. Nakonec se mi podařilo auto rozhýbat, když jsem přepnul po nastartování do sportovního režimu. Pak už se to zase chovalo bez problémů a i se zastávkama (v jednom případě i s vypnutým motorem) jsem ujel asi 80 km. Při zpáteční cestě se mi to stalo opět, najednou začal motor vytáčet otáčky a neřadil. V obou případech k tomu došlo, když jsem vjel do obce a chvilku jsem jel nižší rychlostí. Auto má v této chvíli najeto přes 135 tisíc…
-
- 3 odpovědi
- 5tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, vlastním S II. rv. 2008, 280000km. 1.8 TSI 118KW Závada: Poslední týden mě zlobí řazení na pětku. Motor je zehřátý na provozní teplotu a při přeřazování z 4 na 5 nebo z 6 na 5 tak mi udělá to že,sešlápnu spojku,hodím pětku a při povolování spojky šajtrpáka tak divně skáče jakoby tam nebyla zařazená. Napodruhé nebo napotřetí se mi podaří pětku zařadit.Nevím jestli mačkám blbě spojku ale myslím si že mam spojku az na podlahu. Když jsem dojel domu tak jsem zkousel radit petku jen kdyz auto stalo a uplne vpohode, nebyl s tim zadny problem. Mohli byste mi prosim Vas poradit co by s tim mohlo byt?
-
- 2 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
ZdravímChlapy potřeboval bych diagnostiku filtru pevných částic a v případě potřeby i řízenou regeneraci.Jedná se o Skoda Superb II 2.0TDI 125Kw 4x4 CBBB r.v.2009Někdo v okolí Stříbra nebo Plzně Díky
-
-
- 2 odpovědi
- 6,4tis zobrazení
-
-
Ahojte. Chcel by som sa spytat, ci ste uz niekto menili, ci uz v ramci zaruky alebo mimo nej spojkovu sadu pre DSG 7-st DQ200 (DSGcko pre TSIcka do 1.8 litra) Pomalicky mi uz DSGcko nezvlada ked ju tyram v zapchach a strajkuje pri rozjazde. Kedze jazdim 90% dialnice, tak to skoro nebadam. - Spojka, myslim ze K1, nevie "zaradit" rychlo 2 jku a dochadza k nerovnomernemu prenosu krutiaceho momentu a triasie s autom) Viem ako na nu ... staci dat prevodovke o sekundu viac ked preradi, a je to ok. No som typ cloveka co ked vidi nieco nie 100%, tak to chce napravit. Zaujimala by ma hlavne cena, kedze idem rozbehnut nataho…
-
- 2 odpovědi
- 7,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, vlastním Škoda Superb 2 2TDi 125kw (DSG) a dnes už po druhé se mi stal jeden problém... Ten problém je ten, že jsem před krámem zastavil a zařadil stupeň P přičemž jsem uslyšel mírné cvaknutí v motoru v tu chvíli když jsem zařadil R nebo D tak při R se mi normálně načetla parkovací kamera ale spátečka jakoby nebyla zařazená, při sešlápnutí pedálu jakoby auto mělo zařazený neutral.. Při zařazení do stupně D, jakoby byla pouze zařazená jednička.. Na palubním pc jsem neviděl ani stupně které jsou zařazené. Problém se vyřešil tím, že jsem motor zhasl a následně hned natočil. Vše pak bylo v pořádku.... Nemá tady někdo s tímto problémem zkušenost?? Děkuji předem za r…
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Pořídil jsem si ELM327 s Bluetoothem a posílám data do programu Dash command v android tabletu. Pracuje to parádně. Odkaz na stránky softwaru : http://www.palmerperformance.com/products/dashcommand/index.php Aby ale byly všechny diagnostické a zobrazovací funkce polně využíté, potřebuji správně nastavit různé parametry v programu. Mezi jinými údaji, potřebuji správně nastavit tzv. koncové převodové poměry " Final Gear Ratio" Ty se spočítají vynásobením převodových poměrů x hnací poměr (Gear Ratio x Drive Ratio) pro každý rychlostní stupeň. Na této stránce jsem našel informaci o převodových poměrech http://www.cars-data.com/en/skoda-superb-combi-…
-
-
- 10 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry vecer, mam Superb II 2.0 TDI 125kw DSG CBBB, z prevodovky mi idu rozne zvuky ako napr. klepanie (asi zotrvacnik), pri podradovani suchanie, chcel by som sa spytat, ci sa oplati, a co vsetko sa ma menit s DSG? Dakujem.
-
-
- 1 odpověď
- 4,7tis zobrazení
-
-
před časem jsem četl že DSG umí plachtit - vyřadit rychlost např při jízdě z kopce. Moje DSG naopak při jízdě z kopce podřazuje a brzdí. Jak to je? Umí SII DSG plachtit?
-
-
- 14 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
-
-
Potřeboval bych poradit postup jak Vagem odemknu automatickou převodovku po dopravní nehodě. Je to Superb r.2010 2.0 Tdi 125kw
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi prosim o radu..Mam Superba II 2.0 TDI 125kw (2010)a při zařazeni rychlosti a sešlapnuti plynu sebou cele auto haže jakoby chtěl motor vyskočit ven. čim vic sešlapnu plyn tim je to horsi .když pustim plyn auto se zase uklidni.Při nastartovani motoru a vytočeni sebou motor ani neškubne..jen když zařadim..Přijde mi že se to zhoršuje.Nevim si rady poradte prosim..Děkuji za odpovědi.
-
-
- 7 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravím. Je normální jemné brnění do spojkového pedálu při řazení na vyšší stupeň? Při řazení na nižší je to v pohodě. Moc díky
-
- 0 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, škodováky. Měl bych na Vás dotaz ohledně benzinového motoru 3,6 TSI nebo 2.0 TDI. Chtěl bych si koupit supa (pravděpodobně z Německa), ale nějak se nemůžu rozhodnout jakou motorizaci. Zajímalo by mě jaké jsou problémy s těmito motory, kolik průběžně vydrží tkm, atd. Ročně najedu do 15ti tísíc km i s dovolenou a většinou je to na trasách jako je 10,15,20,40 km. Do práce to je 10km takže 10km 2x denně, občas do města 15-20km a občas do Hradce cca 40km. Když jsem koukal po bazarech tak se dá sehnat 3,6tka se stejnou výbavou za stejnou cenu, ale rozdíl je v tom, že diesel ma najeto 150tis a benzín třeba jen 80 nebo 100tis. Zajímalo by mě jestli u 3,6tky je 80-100t…
-
-
- 11 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
Chtěl bych se zeptat, při kolika jakém nájezdu je vhodné vyměnit olej v manuální převodovce. Děkuji.
-
-
- 11 odpovědí
- 20,7tis zobrazení
-
-
Mám dotaz ohledně měho bývalého SII kterého mají nyní rodiče. Je to 2,0TDi PD 103kW s 6stupňovou manuální převodovkou. (dotaz dávám sem, nevím kam s ním jinam) Mají teď občas takový problém a to ten, že když dá člověk zpátečku, občas nejde vyřadit a musí se hodně zabrat silou. Při stání v kopci to dělá častěji, žřejmě vlivem toho, jak si auto na ten kvalt víc sedne vlastní vahou. Auto má cca 225.000km, myslíte že by pomohla výměna oleje v převodovce ? Měl někdo nějaký takový problém a řešil jej ? Díky :-)
-
- 1 odpověď
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, snad to sem píšu správně, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte o někom kdo by v Praze a okolí měl zvedák, chtěl bych si vyměnit olej a nechce se mi jezdit do servisu, když si dovedu olej koupit za pár korun. Primárně mi jde o to, někam přijet zvednout auto vypustit olej, nalejt olej + vyměnit olejovej filtr a mechanikovi dát něco do kapsy. Předem děkuju za všechny tipy. Mějte se. Ondra
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Superba II 2.0 obsah CR 125kw v DSG a chci se zeptat, při kolikati km se mění rozvody a ojel v DSG. Sice servisní knížku mám, ale ta je ve francouzštině :-( Není někde na netu plán oprav popř. servisní knížka na stáhnutí? Díky lidičky :-)
-
-
- 17 odpovědí
- 51,4tis zobrazení
-
-
Ahojte. Neví prosim nekdo z vás s jistotou, jaký typ oleje a jaké množství je v převodovce u 1.8tsi? Někde píšou 1,9l a někde 2,3l. Což je celkem rozdíl. Jde o manuál 6-ti kvalt. Diky moc
-
- 3 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
Pri zaradeni D2 alebo R a po pridani plynu sa auto sprava ako keby neskoro sa zaradila rychlost. Plyn sa prida ale zaber je neskor...Niaka skusenost?
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj pánové, dnes jsem musel sundat spodní kryt motoru, chytla se tam větvička, čekalo mě překvapení v podobě potečené převodovky od oleje- převodový a spodního deklu motoru:-( únik cca 3dcl teče to jako kdyby ve spoji mezi motorem a převodovkou, spojka jde normálně, neklouže. S2 2.0tdi 4x4 CFFB 6Q manuál 37000km rv. 2014 Setkali jste se s tímto někdo? Auto bylo před 7000km na servisce a ti zm.di si toho ani nevšimli:-( Díky za reakce:-)
-
- 14 odpovědí
- 16,8tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, chci se opat, jestli už je tu někdo ze Supem II a s chipem. Je mi teď vcelku jedno o jakou motorizaci se jedná, spíš mě zajímají zkušenosti, postřehy, nedostatky a celkově názory lidí, kteřá už mají na SII provedený chiptuning. Díky předem za reakce a komentáře
-
-
- 57 odpovědí
- 29,9tis zobrazení
-
-
Zdar všichni. Mám superb2 2.0TDI 125KW 2011 manuální převodovka označení KXZ. Nějak se nemohu dopídit při kolika km se dělá výměna oleje a jakéj typ tam patří.Kdyby to někdo věděl budu rád za tip...
-
- 16 odpovědí
- 14,8tis zobrazení
-
-
Zjistil jsem, ze mi na prevodovce na vrchni strane chybi krytka neceho. Zrejme zmizela, kdyz mi v servise menili spojku. Jezdil jsem s tim tak asi rok. Nevi nekdo, ceho je to krytka (je tam videt nejake ozubene kole, ale neni mastne) a jestli neni problem, ze se tam mohl dostavat bordel..? Na fotkach je to ta dira uprostred.
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Dobrý večer, měl bych dotaz, při zařazeném neutrálu a přidání plynu mi začne auto coufat, čím by to mohlo být? Je tam něco na odchodu, nebo mě můj "kamarád" mechoš oje*al a nevyměnil mi olej? Děkuji za info
-
-
- 20 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Zdravím! Včera jsem si přivezl referenčního Superba II FL se 20k km ve výbavě elegance. Zatím spokojenost. Jen se bojím jedné věci, někdy (tak cca 1 ze 3 pokusů) při plně sešlápnuté spojce (auto samozřejmě stojí) mí při zařazení zpátečky Supík vydá poměrně nepříjemný kovový zvuk. Jakoby to šlo přes zuby. Většinou když spojku pár sekund držím a až potom zařadím, tak to neudělá. Automobil je naštěstí ještě několik let v záruce. Proto se ptám. Je tento problém vlastnost, nebo mám jít do servisu? děkuji!
-
- 6 odpovědí
- 10,7tis zobrazení
-
-
Umí někdo prosím popsat podrobnější postup při výměně oleje v této převodovce? Origo olej i filtr již mám. Díky za info.
-
-
- 12 odpovědí
- 9,6tis zobrazení
-