Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podvozek

Vlastníte alu kola a nemáte typový list?

1. Zahájeno uživatelem Superb FL 2020,

Od nova Superb FL ide v zabere do pravej strany. Ma niekto podobnu skusenost? Je to normalne? Geometria nastavena....

• 3 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem FrontVypla,

Hezký den, Nevím jak toto téma úplně nazvat, ale zkusím svůj problém popsat. Jezdil jsem donedávna s Octavii III a teď pořídil superba II rok 2014. A problém co teď pozoruju u superba jsem předtím neměl. Jde o to, že například dnes jsem jel po jedné rovné cestě, kde foukal poměrně silný vítr z levé strany. Pustil sem volant a auto okamžitě začalo najíždět do příkopy. Za pár minut jsem jel zpět jestli to opět bude táhnout na pravou stranu, ale ne. Táhne mě to vždy tak jak fouká vítr. Pří zpáteční cestě mě to tedy okamžitě začalo táhnout do protisměru. V obou případech se auto vychýlí ze směru opravdu rychle a nedržet volant, ta…

3. Zahájeno uživatelem Deepness,

Ahoj, prosím vás nedalo by se zjistit jestli existuje náhrada tohoto silentbloku orig. číslo: 1K0 407183P ze Škoda Superb 2, 125kW, r.v. 2011? Je to klasický originál co má v sobě díry a nevím jestli se do toho nedá napasovat z nějakého jiného auta plný silentblok tak jak to bylo třeba na Octavií 1 a silentbloky z Audi TT a nebo u dvojkové Octavie z Audi 2. Na panu Googlovi jsem nic nenašel. Předpokládám, že možná Powerflex, ale to už bude asi hodně tvrdé, pokud tedy existuje... díky za ochotu... Martin

• Líbí se mi
    • 7 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Cpt._Redeemer,

Zdravím, mám takový problém. Teče mi zadní tlumič, tak se je chystám vyměnit. Na jedné stránce jsem zadal VIN vozu a našlo mě to dvě varianty tlumičů. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1k0513029je-zadni-tlumic-perovani-skoda-22231.html a https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/3c0513049cp-zadni-tlumic-perovani-skoda-28259.html 1) Zaprvé zajímal by mě, jaky je mezi nima rozdíl, mají jiné OEM kody. 2) Zadruhé, když hledám podle OEM kodu např. 3C0 513 049 CP Tak na ruzných stránkách mi to najde tlumič, ale někde je napsáno, že je to pro SPORTOVNÍ PODVOZEK někde pro STANDARTNÍ a někde zase pro ZVÝŠENÝ podvozek, př…

5. Zahájeno uživatelem n0m4d18,

Zdravim chlapaci, dneska sem byl prezout na letnacky kdyz sem zaparkoval u baraku sel sem nacvakat krytky sroubu do kol a vsiml sem si boule na pneu chtel bych se zeptat jestli se stim da jezdit nebo budu muset koupit nove pneu viz foto dekuji

• Pozitivní
    • 31 odpovědí
    • 12,4tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem apendix2,

Zdravím vás... Sup 2, 2008, sedan, 125kW, DSG Pokud jedu a pustím plyn (brzdí motorem) a pak přidám plyn, je slyšet klepnutí. Pustím, sešlápnu a opět klepne. Vždy klepne pouze jednou. Dělá to u všech rychlostí na DSG. Nejvíce je ovšem znatelné u 3-6. Jakoby byla někde mezi převodovkou a koly nějaká vůle.. Dotaz zní.. Jaká? Co to může dělat? Na co se zaměřit? Servis se mi moc zatím absolvovat nechce, dokud nevím, s čím mám problém...

7. Ahoj, mám S2 125kW DSG (2014) a najeto 160 tisíc. Delší dobu pozoruji, že když drbnu do pedálu, tak citím od podvozku jakoby lupnutí. Nejvíce to jde cítit, když jedu do pravé zatáčky. Když jedu plynule, tak se nic neděje. Když zatočím doleva tak nic zásadního, ale vytočím-li kola doprava, tak to pozná i přítelkyně, která neřídí, že to není normální. Vyměnil jsem na doporučení servisu silentblok spojující převodovku s motorem a silentblok převodovky. Nepomohlo. Podvozek se zdá být úplně v pohodě. Nesetkali jste se s tím? Měnit díly a čekat kdy to přestane mě finančně moc nebaví. Ještě jsem si všiml, že to jde znatelně slyšet, když je…

• 0 odpovědí
    • 1,7tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem matesfox,

Při přezouvani auta jsem si všiml že vzadu v pravo mám prasklou pružinu-asi výrobní vada protože není vůbec zrezla a nijak poškozená... číslo pružiny je 3C0 511 115 AG je to 4x4 sedan.. Mam dat novou originál nebo stačí sachs nebo eibach?

• 7 odpovědí
    • 7,2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Chewbacca,

Zdravim, mam problem. Vyjizdela jsem trochu do kopecka a najizdela na hlavni doleva. Jak jsem se prehoupla na tu hlavni, neco bouchlo. Nebyla to rana jako kdyz vlitnu do diry. Mirnejsi a jina. Ujela jsem par km, dite otevrelo okno a bylo najednou slyset rychly divny cvakani zvenku, vepredu zprava. Jak kdyz nekdo cvaka nehtama treba do skla od hodinek. Do volantu to nejde, nic nevibruje. Zitra zkusim odpozorovat, pri cem to cvaka, dneska se mi zdalo ze kdyz zrychlim. Netusite nekdo, co jsem to provedla? Abych se pripravila, co to je a kolik bude stat oprava. V tydnu asi zajedu do servisu. To je vyborny ted pred Vanocema. Ja se de facto teprv rozjizdela do toho kopecka, ta…

• 3 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Bohumil Říha,

Ahoj, stalo se a na superba II (r.v. 2015) jsem si koupil na 17 ráfky pneu 225/55/R17, prosím o info, jestli se na standardní sériový podvozek Superba 125 KW - 4x4 vejdou, aniž by bylo riziko drhnutí? Moc děkuji za radu, B

• 0 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem romancek888,

Caute.Riesil niekto gumove vankuse do strun?ake mate nazory / skusenosti?

12. Zahájeno uživatelem Renyz,

Zdravím, auto mi plave v zatáčkách vypadá to na silentbloky nebo něco na rameno netuším šel by tento díl vyměnit za díly z 2 octavie combi ? superb je rok 2010 2.0TDI CR 103kw Tu 2 octavii nevím jaký ročník ale jestli by tam z té zadní nápravy seděl ten díl díky za info

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem romancek888,

Mate niekto skusenosti stymito vankusmi do pružín?zaujimaju ma jazdne vlastnosti a napr. ci sa xenony nastavia same do nultej polohy ak sa po vlozeni a nafuknuti tychto vankusov zdvihne zadok auta o 2-4cm....dakujem za odpovede

14. Zdravím, mám takový dotaz když se auto pohybuje vzad a sešlápnu brzdu byť jen trochu tak se mi od levého předního kola ozve takové klepnutí. Nebo když couvám do kopce tak to klepnutí taky slyším, ale jen zlehka a někdy. Byly vyměněny komplet ramena, čepy řízení a auto bylo zkontrolováno na nic se nepřišlo pořad to dělá. Nemáte nějakou zkušenost, tip nebo cokoliv díky.

15. Zahájeno uživatelem Chlumec,

Zdravím. Začal se mi ozývat levý homokenitický kloub. Můžete prosím pomoct s výběrrem jaký tam dát? Poměr cena výkon? Děkuji

• 3 odpovědi
    • 3,4tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Ronald Rony Pokorny,

Dobry den, prosim vas ako zistim, ake predne lozisko mam objednat na vymenu? Podla technicaku sa to da nejako? Na internete som nasiel viacero lozisk na vyber, viete mi prosim nieco odporucit? Skoda Superb 2 Kombi 2010 2.0 TDI 170k Dakujem

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 6 odpovědí
    • 4,7tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem unmarket,

Začala mi svítit kontrolka brzdových destiček. Tak jsem je vyměnil a kontrolka svítí dál. Prý někde může být vadný kablík, který jde někam k palubní desce, ale představa, že bych nějak demontoval palubní desku, jenom proto, abych zjistil, zda je kabel dobrý, mě děsí. Dá se to nějak zjistit jednodušeji?

• Líbí se mi
    • 5 odpovědí
    • 4,4tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem WildV6,

Poslední dobou pozoruju zvýšenou hladinu hukotu od levého předního kola - nejvíce je to slyšitelné v rychlostech mezi 110 a 140 km/h. Nejdřív jsem myslel, že by to mohlo být přidřené ložisko, ale kolo je i po delší jízdě úplně studené. Zatáčením se zvuk výrazně nemění. Nějaký nápad?

19. Zahájeno uživatelem Superb84,

Čau, mám Supa 3.6 4x4 najeto 125 tis. Když přejedu větší hrby tak ze zadu jdou strašný rany. Můžou to být dorazy?

• 2 odpovědi
    • 3tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Bricciolo,

Mám Superb 2 2,0TDI, 103Kw. Najeto 270t. Dneska se mi stalo, že jsem přidal plyn a najednou se ozval zvvuk, jako když odpojíte hadici od kompresoru. Navíc se poté přidalo rachtání z přední části. Jakoby od motoru. Chci se zeptat, co to může být? Mám se připravit na turbo? Nebo je to jen něco z výfuku? Díky

21. Zahájeno uživatelem Martin Bednář,

Něco mi vrže při přejezdu mírných nerovností. Zvuk se ozývá zleva od předního kola. Při velkých mrazech mi přišlo, že to jde i zprava. Zajímavé je, že to vrzalo i minulou zimu - to jsem měl najeto cca. 15tkm., ale když se oteplilo, tak to přešlo. Tuto zimu to vrže opět a mám dojem, že výrazně více - najeto cca. 30tkm. Když zkusím auto zhoupnout na místě, tak se to neozve - což ale myslím je tím, že nemám takovou sílu, abych tu přední nápravu pořádně propružil. Za jízdy když ztáhnu okénko, tak to není slyšet. Máte někdo tip, co by to vrzání mohlo způsobovat?

22. Zahájeno uživatelem robi70,

Ahoj, při jízdě do pravé zatáčky je slyšet takové neříjemné vrrr od levého předního kola. No a často slyším i takovou rezonanci od přední nápravy, když se auto zhoupne za jízdy. Můj známý automechanik to tipuje na vadný vnitřní kloub poloosy. Psal jsem několika prodejcům autodílů a téměř všichni mi nabízejí "originální" díly za částky přesahující 3tis. + vratnou zálohu kolem 1tis. Mají v nabídkách i levnější varianty, ale ty buď podle VIN nepasují anebo prodejce nezaručuje, že budou pasovat. Jeden prodejce mi nabízí výrazně levnější díl od firmy JP Group, který by měl na 99% pasovat (pokud ne, mohu vrátit). Prý je to slušná kvalita, já tuto značku ale vůbec neznám. Máte …

23. Zahájeno uživatelem apolo123,

Zdravím chtěl bych si zkontrolovat hladinu kapaliny v posilovači řízení ale nemůžu nádobku nikde najít v motorovém prostoru díval sem se i na příručku a tam to též nikde není

• 2 odpovědi
    • 7,8tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem matusgriglak,

Zdravím vie mi niekto poradiť aké minimálne ET môžem dať na Superba II jazdím na 225/40 r18 ET 46 Aké na predok a Aké na zadok

• Pozitivní
      • Negativní
    • 32 odpovědí
    • 15,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem béčkař,

Zdravím Mam Supa 2,0 tdi 125kw 4x4, r.v 2010 Můj problém spočívá v tom že když jedu, auto mi zaškube, přenáší se to o do řadící paky.. Na trase 45 km to uděla třeba 20krat, nepravidelně. od motoru to není. Jde to od zádu ale vůbec nevím co by to mohlo být. Mohla by to dělattřeba řídící jednotka na haldexu,jen ale spekulace. Prosím o radu pokud má někdo zkušenost

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.