Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatní

1. Zahájeno uživatelem Zmijka,

Zdravím, 24.6. jsem odvezl auto škoda superb 2 r.2008 do autorizovaného servisu s tím že se mi na přístrojové desce objevilo porucha motoru, návštěva servisu, auto bylo funkční nic zvláštního jsem nepozoroval. Technik auto převzal s tím že na druhý den bude vozidlo hotovo cena 2 000,- Druhý den mi bylo řečeno, že se jedná o nějaké čidlo a nějaký komponent, s tím že oprava bude do týdne. Po týdnu mi bylo hlášeno, že to není tím čidlem, ale řídící jednotkou. Tu že musí objednat a vzhledem k tomu, že je vozidlo r.2008 seženou repasovanou v tom samém formatu. Odjel jsem na plánovanou dovolenou a po ní mi bylo řečeno, že ta jednotka nekomunikuje s …

• 0 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem hudra,

Dnes odpoledne jdu z jednání na Praze 2 a bohužel jsem se také jako již plno lidí stal terčem zlodějů, kterým se zalíbil můj Columbus. Bylo to vyndané dost profesionálně, kolem navigace je jen minimální poškození. Od střepů jsou ale poškozeny kožené sedačky a lakování dveří spolujezdce. Škoda odhadem tak za 100tis. Zloději sebou museli opravdu hodit, protože jsem stál přímo před vchodem do administrativní budovy, kde každou chvíli někdo vchází a vychází. Docela reálně uvažuji, že až někdy budu kupovat další auto, už to určitě nebude z koncernu VW :-( BTW: netušíte někdo jestli toto jde namontovat do Supa? http://auto.sme.sk/c...d-kradezou.html tohle to je asi úplně na…

• Pozitivní
    • 77 odpovědí
    • 58,3tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Adam Odvody,

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá ověřený způsob jak, popřípadě i odkaz kde, se dá obal klíče sehnat. Mám r.v. 2010 takže starší typ klíče 3 tlačítka a chtěl bych ten hezký nový třeba z SIII nebo OIII jistě víte jaký myslím. Budu rád za jakoukoliv radu.

• 5 odpovědí
    • 6,5tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem bujko7,

Dobrý den, mám Superba II 2014 sedan a v techničáku mám vedeno jako N1, ale počet míst normálně 5. Pásy tam normálně jsou. Chci se zeptat jestli jde vůbec nechat přepsat z N1 na M1. A když tak jak.

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 5,4tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem fobik,

Nevíte kde by se dal sehnat ? Mám pár míst určených na zvedání auta u prahů trošku odloupnuté a rád bych to zpatky zatřel origo plastizolem, ale nevím kde sehnat a nejradši aby to byl stejný odstín jako origo ať to vypadá a ty odkrytý místa netrpí. Díky

• Negativní
    • 7 odpovědí
    • 16tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Wattas,

Ahoj, právě se mě stalo že jsem nechal klíčky od auta uvnitř a auto se mě zamklo. Nikdy se mě to nestalo jen jsem včera měnil nastavení uzamčení na automaticky. Dřív jsem mohl nechat klíčky uvnitř a jakmile jsem vzal za kliku tak se auto v pohodě otevřelo. Teď stojím na dovolené u zamčeného auta a koukám na klíčky uvnitř. Náhradní klíče 300 km navíc klíče od baráku jsou uvnitř auta. Netušíte někdo jak z toho ven? Servis mám za sebou, prý přijedou za 5500 Kč to otevřou násilím aby se tam dal prostrčit drát. Navíc prý dojde k poškození okna a gumy. Díky za radu, cihlu mam připravenou. Superb 2012, bezklíčkové startování, na ovladači tlačítka na otevření a červená dioda u ři…

• 9 odpovědí
    • 12,9tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem MigelAntonio,

Zdravím, dneska jsem si chtěl nechat přehodit originání kola ze Superba za Dezent co jsem kdysi dostal grátis, ale v servisu mi to neudělali protože na to neměli šrouby a originální od Superbu prej nejdou. Nemám k těm kolům vůbec nic, ani papír takže netuším vůbec jaké šrouby tam mají být. Už to hledám dlouho ale nevím si rady tak prosím o pomoc, na kole jsem vyčetl z vnitřní strany nějaký čísla 40 112 a TREP 7Jx16H2, děkuju za případnou radu

• 2 odpovědi
    • 6,3tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem robko151,

Ahojte, kde kupim tento plast? je to plast kde sa odklopi kufor. 3T0 827317B

• 6 odpovědí
    • 6,2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Dafaq,

Ahojte, Dnes som si kupil skodu superb combi 2, 2015 a uzatvaram havarijnu a chcu odomna ci to ma imobilizer a alamr. Viete prosím poradit ci ma alebo nie? Vin: TMBJE93T1F9054184 Dakujem

• Pozitivní
    • 17 odpovědí
    • 10,9tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem CentriFUGA,

Pokud nevadí - založil bych tu takové téma a to jaká auta jste měli před Superbem II ? Měli jsme takovéto vlákno i na vw-clubu a bylo to zajímavé počtení z jakého auta kdo přesedlal, kdy a jak a samozřejmě na konec, pokud budete chtít, přidat hodnocení co bylo lepší, nebo zda-li je nejlepší superb :-) Pokud možno dávejte i auta s fotkou + jak dlouho máte řidičáky :-) Takže já tedy začínám: Řidičák na auto mám od roku 2008. 1. Hyundai Accent coupé 1,3i , r.v. 2000 - 2/2008 - 4/2009 2. Seat Toledo II 1,6i 74kW, r.v. 1999 - 3/2009 - 6/2010 3. Renault Megane combi 1,6 74kW, r.v.2010 - 6/2010 - 1/2013 …

• Pozitivní
    • 37 odpovědí
    • 16tis zobrazení
  11. Ahoj, měl bych dotaz ohledně orientační ceny servisních prací na Škodě Superb II. Narazil jsem na několik těchto aut různě po dražbách (finanční úřady) s tím, že u auta nejsou klíčky ani techničák. Pokud bych dražbu vyhrál, dostanu jen potvrzení o příklepu jako jediný doklad, a potom by bylo na mě, co s autem dál. Aby bylo auto použitelné, potřeboval bych poté vyměnit kompletně zabezpečení (dveřní zámky + defend lock) a vydat nově velký TP. Tušíte někdo, kolik by to mohlo stát? Pomůže případně servis i se zajištěním nového velkého TP (asi na základě evidenční kontroly)? Předem děkuji za pomoc.

• 9 odpovědí
    • 5,7tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Pawlisko,

Ahoj, koupil jsem supa s DSG a ma to construct. Octavii mi ukradli i s constructem a chci si do nej dat Zeder, ale nemuzu najit info o constructu v kombinaci s DSG. Tady nejde zmacknout spojka a odtahnout. Otazkou teda je jestli ma cenu davat penize navic za zeder nebo je construct a DSG bezpecna kombinace. Mam S2 face konec 2013. Diky za nazory. Pavel

13. Zahájeno uživatelem Pawlisko,

Dobrý den, koupil jsem si S2 a v den koupi mi už začal ve 109 tisících při startu palubák ukazovat "inspekce za xx dní". U předchozího auta (Octavia) nic takového nebylo a když jsem si zavolal do servisu, tak mi řekli, že to je jenom prohlídka s výměnou filtrů. Říkám si, co to je za chujovinu, jestli to je jenom další sranda za kterou budu muset platit autorizáku nesmyslné částky za předražené filtry (prý se mění filtry). Auto mám v roční záruce od Škoda Plus a musím navštěvovat pravidelné servisní prohlídky dané výrobcem, ale to jsem myslel, že je co 30 tisíc km. Je mi jasné, že budu muset jednou za 30 tisíc do autorizáku zaplatit za předraženej olej a fil…

• Pozitivní
    • 24 odpovědí
    • 23,6tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Zdens123,

Ahojte klubaci. Chcel by som sa opytat na vase skusenosti ako sa prejavuje ESP v extremnych situaciach. (dlhodoby preklz kolies, 4500 RPM+) Ked je vonku mokro, tak moj superb akoby pri akceleracii "poskakoval" s ESP on(najlepsie sa to charakterizuje akokeby ABSko kopalo nie do pedalu, ale do celeho auta ... samozrejme bzdy nestlacam) Ked vypnem ESP, tak iba pekne krasne citit preklz pneu, ziadne hadzanie s autom. Normalne kratkodobe preklzy su hladke, citit ich iba ako vyskocenie RPM + ziadna zmena vo vykone. Zda sa mi ze som iba paranoidny a zbytocne sa strachujem ze nieco nie je v poriadku ....

• Pozitivní
    • 1 odpověď
    • 5,3tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Zdens123,

Ahojte. Na skoda strankach som nasiel nieco taketo : http://dealer.skoda-auto.sk/dealers/22314/servis-cennik Je to cennik ktory by mal byt "zavazny" pre officialnych partnerov, alebo len odporucany ? Pytam sa hlavne preto lebo naposledy my uctovali 50 Euro ako normohodinu pri servisnej prehliadke, tak som celkom zvedavy .

• 3 odpovědi
    • 8,7tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem MilaHan,

Zdravim, netusite nahodou nekdo, kde dela "dalnicni" policie servis s tema jejich V6 superbama a passatama? Hledam totiz nejaky servis, kde ty 3.6 motory znaji a zatim mam celkem smulu... idealne kolem Prahy. Diky!

• 3 odpovědi
    • 4,2tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem PetrSY,

Můžete mi někdo, prosím, udělat odhad ceny na Skodu Superb Combi z roku 2014 - motor 3,6, výbava elegance + má všechno kromě kůže a nezávislého topení. Najeto má 65 tis km a dvě sady 18" disků? Budu asi prodávat.... Děkuji

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 5tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem MartinPV,

Ahoj měl bych takovej dotaz jestli už někdo neřešil potřebuju koupit příčníky ale takové aby mě pasovali jak na SuperbII Combi 2012 tak na Yeti 2012. Dík za radu všem :-)

• 28 odpovědí
    • 13,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Martin F.,

Chceme kupovat "nové" rodinné auto. Původní Octavia I combi 1.8T 20V r.v. 1999 pomalu dosluhuje a na plánovanou dovolenou si s ní na jih Itálie netroufáme. Naše představa je buď Superb či Octavia obě kombi, benzín 1.8 TSI (jezdíme často krátké trasy), automat, navigace, parkovací asistent, automatická klimatizace, atd. Je mezi těmito vozy roku výroby 2010 či začátek 2011 nějaký výrazný rozdíl kromě místa před zadními sedačkami? Máme malé děti (3 a 5 let), které budou ještě pár let v autosedačkám a tak není nutný vzadu tak velký prostor. Předem moc děkuji za snahu poradit.

20. Zahájeno uživatelem Dispenser,

Zdravím chlapi mám dotaz ohledně jednotce kterou jsem našel pod sedadlem řidiče, vůbec netuším co by to mohlo být. Auto mám asi měsíc takže ho teprve zkoumám, díky za odpověď

• 2 odpovědi
    • 6,8tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Lubos777,

Zdravím, chcem sa poradiť v jednej veci ohľadne nákupu jazdeného SupII. Auto je dovoz zo Švajčiarska, je to 2.0 TDI CR 125kW 11/2009 DSG-F1 Auto ma super výbavu je pekné takmer nepoškodené len jeden malý škrabanec na dverách a trochu ošúchané disky. Cena bola 10 000€ + registračná daň atď takže + 1 000€ Predajca mi dal VIN číslo a u známeho som si ho dal v škodovke skontrolovať a prišiel na to že v roku 2012 malo auto cca 160 000km a v roku 2013 už len 150 000 cca nie su to presné km čísla - ide o to že nesedeli KM a boli "stočené" - okamžite som volal predajcovi a ten ma informoval že sa prííjmaci technik pomýlil pri zadavaní KM a v škodovke mi p…

22. Zahájeno uživatelem boriso11,

Ahojte... uvazujem o nahodeni folii na S2 sedanik. Mam z vyroby trochu zatmavene skla ale nie je to nieco extra. Tak som chcel dat folie dorobit. Ale ako pozeram tak pozeram dako sa mi to s tymi foliami nepaci. Pride mi to dake divne... ci som divny ja? co si o tom myslite? Riesili ste tiez tuto dilemu alebo ste v tom mali jasno....

• 8 odpovědí
    • 4tis zobrazení
  23. Ahoj. Potřeboval bych poradit kde sehnat náhradní tlačítka ke klíči na SII. Koupil jsem si je nedávno k OII ale ty jsou o trošku menší a navíc ze zadu nemají takové bílé plastové výztuhy jako je na obrázku. Už jsem hledal snad všude alarmax, skoda-díly, obautodíly, origo servis škoda , a jiné

• Pozitivní
    • 14 odpovědí
    • 17,9tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem CentriFUGA,

Ahoj, na dovolené v Chorvatsku jsem potkal SII combi FL, ale hodně zvláštní, bohužel jsem šel z pláže a nebyl při ruce ani telefon ani foťák.... Jde o to žemel takto chudou až divnou výbavu: - Byl 16" plechových kolech s policemi - Neměl kolem oken chromované lišty, ale jen gumové. - Mel ČERNÉ hagusy (myslel jsem že Superb ma jen chromové ) - Uvnitř bylo jen obyčejný radio, manuální klima a jediné co to mělo byla vyhřívaná přední sedadla. - Neměl ani zadní parkovací senzory Mělo to Maďarské znacky, ale vůbec jsem nepochopil ty odlisnosti. Může to být třeba tim, že firma chtěl šetřit nechala si vyrobit sluzebaky s nižší cen…

25. Zahájeno uživatelem Jan Beranek,

Zdravim chlapi mám superb combi 4x4 125kw a čeká mne garanční prohlídka. Kdo kde jste byl a kolik to stalo. Je známo ze autorizovaný servisy nemají všude stejný ceny

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 29 odpovědí
    • 9,6tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.