Motor 2.0 TDI
352 témat v tomto fóru
-
Zdravim, mam Superb II 2011 4x4 103kW CFFB, najazd okolo 280tis. a posledny mesiac som si vsimol ze sa DPF filter regeneruje prilis casto. Byva to kazdych 80-250km, vzdy rozne - raz vydrzi neregenerovat 200km, potom za par dni regeneruje uz pri 100km. Kontrolka DPF mi uz rok nezasvietila, prebiehajucu regeneraciu poznam z toho, ze ma 1000rpm na volnobehu, pri prudkej akceleraii ide biely, niekedy sedy dym, smrdi, a je trochu znizeny vykon. Pocas regeneracie vzdy idem na ~2300rpm po dobu dokial nie su otacky volnobehu normalne okolo tych 830, nestalo sa nikdy ze by regeneracia trvala dlhsie ako 15 minut. Nejazdia sa na tom kratke trasy po meste, na jeden start …
-
-
- 19 odpovědí
- 30,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, mám takový problém. Mám superba 2.0 tdi 125kw cfgb 2010. Při prvním startu třeba po 12 hodinách mi auto začne na cca 10 vteřin hrozně bouchat a u toho kolísají otáčky. Po těch 10 vteřinách se to srovná a celý den klid. Druhý den zase stejny problém. Při napichnuti na vag mi ukazoval při startu čtvrtý vstrik velkou hodnotu 3, tak jsem si řekl že je to asi vstrik. Dal jsem repasovaný a vubec žádná změna. Takze uz nevím co by to mohlo bejt. Neměl někdo podobný problém? Jinak auto jezdí v pořádku. Žádná ztráta výkonu ani nouzak. Jen ten první start je špatný.
-
- 4 odpovědi
- 4,5tis zobrazení
-
-
-
Zdravim ,píšu ohledně problému se superbem 2.0 125kw CBBB r.v 2009, auto jezdí bez problému , spotřeba okolo 5litru , táhne krásně, volnověh drží bez žádného škobrtnutí , teplé starty ok, chladné taky , po 700km od regenerace se auto snažilo zvýšit teplotu před katem na 500°c, ( zvýšené otáčky na 1100/min za tepla) což je teplota připraveného katu , ale bohužel i po jízdě v záťeži se tato teplota nedostala přes 380°c , tudíž se jí Ř.J snažila dohmat tím že začne povstřik aby se kat rozehřál a zapalil saze , ale kat se prostě nezahřeje ani na 500°, tudíž saze nemají jak hořet , tato teplota se nezvedla ani po 100km jízdě v kuse , ( žadné chybové hlašení ve vcds nevyskočilo…
-
- 1 odpověď
- 4,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, omlouvám se, pokud už se to řešilo, ale já jsem v sekci motor nenašel. Chtěl jsem se přes VCDS podívat na zanesení DPF filtru a případně spustit nucenou regeneraci při stojícím autě (Sup II 125 kW CBBB 2010), ale nedaří se mi. Pokaždé, když dojdu až k volbě spuštění, tak mi aktuální sledované hodnoty (kanál 226) jen probliknou a okamžitě zmizí, nepíše mi to ani že chce sešlápnout brzdu, plyn atd, otáčky se nezvýší, zkrátka nic. Nejsem schopen ani vyvolat hodnoty km od poslední regenerace, mezní hodnoty pro regeneraci a hodnoty v gramech. Nevíte někdo, kde by mohla být zrada ? Díky
-
- 1 odpověď
- 6,5tis zobrazení
-
-
Zdravím chlapi... mám takový dotaz, zda jste se s tím jíž nesetkali Dnes ráno jsem přijel do práce. Vše v pořádu. Večer, když jsem sedl do auta a chtěl nastartovat, tak klíček v první poloze (vše v pořádku, připojil se mi telefon, rozsvítila světla, najeli budíky, prostě vše, co má dělat) potom, když klíček otočím do druhé polohy, tak auto vůbec nereaguje, s klíčkem můžu točit jak chci a nic to nedělá, ani "neškytne". Na budíkách mi žádná chyba nesvítí... Následně jsem zkusil druhý klíček, kdy auto se chová stejně. Po připojení diagnostiky VAG vše v pořádku, kromě motoru - ta jednotka neodpovídá, vůbec se na ní nejde dostat... Baterka a…
-
-
- 22 odpovědí
- 15,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, Mám takýto menší problém nestretol sa s tým niekto? Ide o to že pri jazde medzi 1500-1800 otáčkami pozorujem hukot (môže to isť od prevodovky / spojky? Neviem), najviac je to pri 2,3,4. prevodom stupni. Príklad idem po meste 55-60 Km/H na 4-ke - cca 1600-1700 otáčok no a taký hukot, rezonujuci zvuk alebo ako by som to nazval. Už nad 1800-1900 otáčiek je kľud, takisto aj pod 1500 ale pod 1500 ani nejazdím. Akonáhle zošliapnem spojku , resp. vyradím rychlosť okamzite to prestane. robi to najviac na 3,4. stupni na 5 a 6 to uz nepozorujem. Prirovnaval by som to k tomu akokeby hučalo ložisko alebo take niečo. Takisto aj keď auto prechádza tým…
-
-
- 7 odpovědí
- 9,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj klubáci, na mém CFFB se rozsvítila žlutá kontrolka "vrtulníku" (závada systému výfukových plynů), byl jsem auto zdiagnostikovat a bylo mi sděleno chyba snímače diferenčního tlaku. Jinak na snímači jsou 2 trubičky, první vede do DPF a druhá je jen pár cm a končí, ale to je asi v pořádku, nebo ne? Snímač jsem si koupil, přehodil a kontrolka zatím svítí vesele dál. Má otázka je: - Musí se provádět kalibrace (přizpůsobení) nové snímače, nebo jen zajet k někomu na diagnostiku a smáznout chybu? - Hlídá si auto s chybou regeneraci DPF? Děkuji za odpověď.
-
-
- 42 odpovědí
- 76,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Superb 2, 2.0 TDi, CFGB, 125 kW, 2010, 230 tis. km. Poslední dobou mám problémy s delším prvním startem v rámci dne. Stává se, že po 24 hodinách stání to prostě dlouho točí, než naskočí. Další starty v rámci dne jsou pak okamžité. Výjimečně se stane, že po 3 dnech stání ale naskočí hned... Zároveň jsem zaregistroval, že tu a tam po otočení klíčku setře zadní stěrač, aniž by byl zapnutý, a to ani přední. Nevím, jestli to může mít souvislost. Baterie je takřka nová, i po připojení nabíječky je nabita velmi rychle, takže zde asi problém nebude. Poradíte, kterým směrem se vydat hledat příčinu problému? Ještě dodám, že jsem nedávno (v rámci aktuálních cen) přestal tankovat pré…
-
- 3 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, rád bych vás poprosil o radu nebo o zkušenosti, jestli se s tím už někdo setkal. Mám Superb 2.0 tdi 103kw a minulý týden se mi rozsvítila kontrolka filtru pevných částic. V sobotu jsem zpozoroval, že to navíc začalo dost kouřit. Navíc mi spotřeba na palubní desce ukazuje výrazně rozdílnou hodnotu, než je skutečnost. Dá se říct, že pokaždé co s tím jedu se dostanu pod 5 l/100 km, přitom skutečnost podle dojezdu i stavu paliva v nádrži je minimálně 6l/100 km. Do nouzáku auto vůbec nepadá, jede uplně v pohodě. Co jsem se ptal, tak jsem slyšel více přičin. Jedna byla taková, že je ucpaný DPF filtr a proto to i tak hulí. Druhá verze byla taková, že mám š…
-
- 8 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
Zdravim chlapci... Jeste zkusím tady, mozna nekdo resil, co ja vyresit uz rok nedokazu a uz si nevim rady. Jedna se o SII, 125kw,4x4,cbbb...rok zpátky zaclo mit auto pri konstatni jizde vynechani, asi sekundove, takove jako kdyby skubnuti. Na diag se ukázala zavada p1025, nebo tak nejak, byl to regulator paliva, vymenil se a byl chvili klid, nadale se menila vaha vzduchu a skrtici klapka. Po nejakem case zase zaclo v jizde sem tam vynechani, zespod auta jako kdyby skubnuti, na diag zase regulator tlaku paliva co je na čerpadle, tak zase výměna za nové, jenze auto neslo nastartovat... Pri vsech možnostech, jsme auto nakonec museli roztahnout. 3 dny to bylo na volnobeh ze p…
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím. Prosím o radu. Superb II, TDi, 103 kW, 2010. Při každé pozvolné akceleraci mi auto cuká/škube v rozmezí od cca 1700-2200 ot./min. Nejvíc při zařazeném 4. rychl.stupni, pak i při 5. a 6. Při 1., 2. a 3. rychl.stupni skoro vůbec nebo je to hůře rozpoznatelné. Při prudší akceleraci to nedělá vůbec. Auto nekouří. Řídící jednotka nic nehlásí. Vyměnil jsem vstřiky, které vykazovaly špatné hodnoty, ale problém zůstal. Setkali jste se s tím někdo?? Děkuji.
-
- 11 odpovědí
- 19,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim chcem sa opýtať či niekto vie poradiť mám Superb najazdené 300xxx a začalo mi trhať autom pod záťažou pri otáčkach od 2500 do 3000 pri zaradenom 4 prevodovom stupni pri 5 a 6 už pri menších otáčkach keď presiahne tie otáčky prestane to vibruje celé auto a pri rýchlosti nad 120 dokonca trhá z volantom kolesá sú vyvážené čapy a silenbloky skontrolovane a v poriadku aj geometria je ok ďakujem za odpoveď
-
- 4 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Cau lidi, zacal jsem pozorovat u sveho supa 2.0tdi 125kw ze pri pridani vice plynu to nejak syci neni to piskani ani huceni. Proste to syci muze to byt nejaka hadice? Turbo? Auto jede uplne normalne. Diky
-
- 5 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-
-
Zdravím. Nevím už si rady a tak to zkusím tady. Tak nějak divně se ztrácí chladící kapaliny. Pár dní vůbec, potom více, poté zase nic a takhle dokola. auto v servisu bylo už, proběhla výměna termostatu u chladiče na dsg s tím že byl vadnej a teklo to přes něj. Výměna proběhla a bylo to tak měsíc vpořádku a dnes opět kontrolka že chybí voda. demontoval jsem baterii abych se na ten termostat dostal, šahnul na něj a opět je ze spoda oblitej fridexem. Někdo nějakej nápad odkud by tam voda mohla ještě těct ? dělali tlakové zkousky po vymene a vse prý ok. Nemá někdo stejné zkušenosti? děkuji
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, Moj superb zacal na volnobehu vydavat take rezonancne,klepacie zvuky Robí to iba v neutrale na volnobeznych otáčkach, takisto pri jazde ked dam neutral. po pridaní plynu to zmizne. Nezávislé od stlačenéj spojky, nezávislé od klímy, nezávislé od vrtul na chladici. Počuť to vnútri v interiéri, zvonka pri otvorenej kapote pocut motor, ziadny vyrazne zaujimavy zvuk. A robí to len pri zohriatom motore v teplach ako teraz, studené ráno som to nepočul.. a ešte noieco zahrka pri jazde keď tuknem do plynu. To hrkanie pri plyne začalo iba dnes, krátko pred natáčaním v prilohe su videjka... kym nezacali tieto tepla, som si to nejak nevsimol, ale je pravd…
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, neporadil by někdo co by mohlo způsobovat cvakání na levé straně motoru ( hydrosteli to nejsou) Děkuji za rady. VID_20220630_211602.mp4
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
V servisu při odstrańování chyb na řídící jednotce prý došlo za volnoběhu k roztřepení řemenu od aternátoru, který se dostal pod rozvodový řemen. Ten poskočil o zoubky. Mechanik mi nabídl, že vymění hydroštely a koníky. Ventily prý se v tomto případě nemění, ránu prý pochytají ty koníky. Ejhle motor jede na 3 válce. Je vůbec možné, aby se po takovéto nehodě nesundala hlava a nemusely měnit ventily? Už to řeší týden a stále nic. Tušíte někdo, jaká je zodpovědnost takového mechanika v neautorizovaném servise? Díky předem za rady.
-
- 3 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravím chcel by som sa opýtať má niekto skúsenosť s blokmi ? Mám BMP a potreboval by som vymeniť blok motora a k dispozícii mám blok s kódom BKD. Je možnosť ich zameniť ? Alebo sa to nedá ? Ďakujem za odpoveď.
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, byl jsem na čištění filtru pevných částic a řekli mi, že mám volej kolem turba, že by se na to chtělo podívat........... Posílám foto a prosím o tipy, co by to mohlo být nebo jestli má někdo podobnou zkušenost. EGR ventil mám nový, filtr pevných částic vyčištění a auto jezdí krásně. Občas jenom při přeřazení z 3 na 4 a 5 vychází bílý kouř z výfuku......... Děkuji za tipy
-
- 5 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, prošel jsem si fórum a můj problém jsem nenašel, možná jsem špatně hledal, pokud ano, tak se omlouvám za příspěvek. A teď k mému problému. Koupil jsem si Škoda Superb II 2013, 2.0 TDi 103 kW (CFFB), najeto má trochu víc 315 000. Protože byl černý výfuk, tak jsem si vyjednal výraznou slevu s tím, že si vyměním DPF a bude to. Dal jsem auto do autorizáku, aby to omrkli a řekli co to bude stát. Když jsem si šel pro auto, tak mi bylo sděleno, že filtr je v pořádku. Ale na můj dotaz, proč je výfuk černý (nárazník nad výfukem také) mi nedokázali odpovědět. Saze jsem na nárazníku otřel a jezdil dál. Postupně začal nárazník černat, takže to dělá pořád, ve zp…
-
-
- 9 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, trapi ma klepanie resp cvakanie motora. Je to docela jemný nepravidelný zvuk. Pri voľnobehu. Chcem sa opýtať ci si mam robiť vrásky, chystám sa na výmenu rozvodov. Mam najazdených 181000km je to 125kw 4x4 r.v.2010, dočítal som sa niečo o hydrosteloch, mysliste ze to môže byť ono pripadne dá sa to ešte zachrániť pridávaním aditiv?? Ďakujem za názory Prikladám aj zvuk 20210706_200338.mp3
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, chcem poprosiť o radu pri jazde po diaľnici zasvietila kontrolka žhavenia a do pár sekúnd auto zhaslo a viac nešlo naštartovať. V servise zistili, že sa rozsypalo vysokotlakové čerpadlo. Vyčistili palivový systém a nádrž od kovových pilín. Vymenili nové vysokotlakové čerpadlo, regulátor tlaku paliva, snímač tlaku paliva, všetky vstrekovače lebo pôvodné boli zapchaté, nová rozvodová sada, všetky náhradné diely nové originál BOSCH. Po odchode zo servisu som prešiel asi kilometer a rozsvietila sa opäť kontrolka žhavenia, auto som zhasol, po novom naštartovaní auto išlo znova kúsok v pohode a zasa zasvietila kontrolka žhavenia, tak som sa vrátil späť. Auto dali na di…
-
- 1 odpověď
- 11,4tis zobrazení
-
-
Zdravím. Potřeboval bych poradit. Mám Superba 2 125kw 2009 automat. Před časem mi přišla chyba motoru vadné čidlo teploty nasávaného vzduchu, než jsem to nechal opravit přišla další a to filtr pevných částic. Následně vůz šel do nouzového režimu. Zjistili jsme že teče olej z turba. Nechal jsem Turbo vyměnit a filtr vyčistit. Chyba čidla teploty pořád nebyla odstraněna. Po nějaké době se opět filtr resp. Chyba filtru opět objevila. V dpf mi řekli nejprve odstranit chybu čidla. Tak jsem to nechal udělat s tím že to stím souvisí. Následně mi bylo u firmy dpf zdeleno, že bude nejspíš vadný EGR ventil. Ale žádná z pěti diagnostik nikdy nevyvodila chybu Egeru. A že prý po…
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám velkou prosbu a potřeboval bych radu, objevuje se mi unik oleje přes trubku od turbodmychadla unik se objevuje kolem hlavice šroubu který je přišroubován v bloku motora (šroub má před závitem díry). Ten šroub se nachází nad šroubem výpustným. Měnil jsem už kus trubky kde je to zvlnění a také ten děrovaný šroub a i přes to se objevují kapky. Potřebuji radu co s tím už ani mechanik neví. Už jsem vyplácl 110000kč za repas motora a poslední 2 týdny řeším tento problém. Budu vděčný za každou radu. Děkuji
-
- 1 odpověď
- 4,2tis zobrazení
- 1 sledující
-