Podvozek
262 témat v tomto fóru
-
Zdravím, chystam se měnit brzdové kotouce a desky na předek u RS TSI (340mm) otazka je jaké zvolit kotouce a destičky jako náhradu za original. Byli mi doporučené Zimmerman ale našel sem na ne par negativních recenzi, naopak ATE powerdisc si lidé pochvalují, ale nenasel sem je v provedení 340mm. Takže se obracím na vás, co dat. Nebráním se jakékoliv značce, nejlépe bych si chtěl polepšit oproti originalum, se kterými sem byl ovšem spokojen... Big brake kit je momentálně mimo cenovou hladinu. nevim jak je s trmenem jestli je možné osadit i větší kotouč než 340mm.. nebráním se jakkekoliv alternative, zkušenosti.. díky Petr
-
-
- 26 odpovědí
- 15,4tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Ahojte. Reším takovej problém kterej se mi stává vždycky ve stejný situaci. Jedu rychlostí rychlejší chůze, chci parkovat. Napravo je volné místo a chci tam nacouvat. A přesně v ten moment když zatáčím doleva při minimální rychlosti do zastavení se ozývá hlasitý pronikavý pískání asi od předních kol. Desky i kotouče vypadají dobře. 1.4 tsi 110kw 2015
-
-
- 2 odpovědi
- 773 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim na nedelu taku diskusiu piskanie BRZD. Menil som nove Kotcue, nove dosticky, vsetko znacka ATE,rozobrane strmene do sroubku ocistene namazane. Po vymene lahke brzdenie dakch 300 km, potom uz normalne brzdenie, ale po 300 km zacali brzdy pomaly piskat. Predtym nepiskali ani tuk. Momentalne mam najazdene na nich cez 1000km a kotuce nie su prehriate po ceste, nic nevybruje, ziadna ovalita, len proste predne brzdy ked jemne pribrzdujem tak piskam ako lokomotiva. Ale ked pedal pritlacim na vacsii tlak tak brzdy nepiskaju, taktiez ked brzdim z vacsej rychlosti na 0 nic nepiska. Najviac to piska ked idem cca 30km/h a zastavujem na 0 fakt pozvolnym tempom, kde sa dosticky…
-
-
- 4 odpovědi
- 914 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, dneska po nastartování chybová hláška "posilovač brzd omezený". Svítí ABS, motor a stop/start. Dávkování brzdění pomocí brzdového pedálu je výrazně složitější. Nesetkal jsem se někdo s podobným hlášením? Případně zkušenosti s opravou v AS?
-
- 2 odpovědi
- 731 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den nemá někdo zkušenost ohledně zvýšení Octavia 03 Greenline 1.6 potřeboval bych zvednout výšku vozu tahám karavan a při zapojení mi auto sedí opravdu nízko . Při vážení karavanu zatížení na kouli je 56 kg což za nenítapd moc. Přemýšlel jsem o podložkach pod pružiny nemá někdo zkušenost, nebo jsem našel měchy uložené do pružin a podle potřeby dofouklé .Díky za vaše názory
-
- 5 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj ve spolek. Octavia 1.6 tdi 2017 (85 KW)při jízdě po dálnici mi občas zabrzdí motorem – vypne tah prudce. To tak prudce, že to trhne řízením. Nejdříve to dělalo občas sporadicky. Vždy jen při plynulé jízdě ve vyšší rychlosti nad 90 km/h. Při normálním ježdění po městě nic nezaznamenávám. Později to začalo dělat pravidelně, přesně po ujetí 3. Kilometrů. Při jízdě mi prudce začne auto brzdit motorem a trvá to zhruba pět vteřin. Pak zas jede normálně. Nereaguje na plyn, ale pokud vyšlápnu na sekundu spojku, tak brzdění okamžitě ustane a auto zase jede normálně. Žádnou chybu kontrolky nehlásí. Takže jsem navštívil známého a diagnostika nic nenapovídala. Přehrál tedy nejn…
-
-
- 33 odpovědí
- 10tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
-
- 33 odpovědí
- 60,4tis zobrazení
-
-
Ahojte.. keďže neviem, kde to dám a neviem, či to vôbec je podvozkom alebo motorom, ale to jak keby sa podvozok triasol tak to tu dávam. Mám taký problém a ani s mechanikom si nevieme dať rady. Skúsili sme repas kardanu (poslaný do servisu v ZA kde to spravili) - boli vybité hardy spojky, ložiská. Ani táto oprava nepomohla. Problém: Keď idem 35+ km/h a pridávam plyn - auto začne triasť (ako keby zo strany na stranu, vidno to aj na svetlách že trasie autom) a také to buchanie počuť (z podvozku mám taký pocit). Keď pustím nohu z plynu, trasenie prestane. Keď idem 105+ km/h tak auto už tak netrasie ale počuť už iba to buchanie. A…
-
-
- 16 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, chtěl bych Vám pomoct jestli Vás trápí ten samej problém se kterým jsem se potýkal i já na mé O3 FL . Koupil jsem si nové originál Alu kola 16" plus pneu Michelin a nechal jsem si je nazout a vyvážit a vyrazil jsem na cesty. Každý den jezdím po dálnici a po pár dnech jsem začal cítit jak mi auto vibruje od 119km/h tak do 135km tak docela nic moc. Zajel jsem si nechat kola převážit a stále to samé. Tak jsem zajel do jiného servisu a zase to nepomohlo a to už mě to stálo dost peněz. A už jsem začal přemýšlet o poloosách atd. Pak jsem celej večer pročítal internet až jsem našel firmu Pneu Boháček MB a tam maj super vyvažovačku Hunter a ta ukázala že jsou …
-
-
- 10 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý deň, tak rozhodol som sa meniť tlmiče a skončil som hneď na začiatku. Na strane prevodovky som skrutku z naboja kolesa vykrutil, lebo samozrejme ta sa povoluje castejsie, ale na strane spolujazdca ani za boha skrutku povolit nejde. Zlomil som uz styri nadstavce a dojebal 2 racne a 1 trhak. Nepomaha nahrievat, striekat, nic. Vie mi niekto poradit ako to povolit resp. je možnosť to nejako odpilit? rozmyslal som, ze odjebem poloos, ale to je zapustene v tehlici, cize to mi nijako nepomoze. Otazka teda znie ako rozobrat poloos od naboja kolesa? je jedno ci pilit, rezat, zvarat alebo nvm co. Vdaka za rady.
-
- 3 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, včera jsem byl na přezutí gum a všiml jsem si, že všechny 4 pneu byly na vnitřních krajích běhounu sjeté výrazně více než na zbytku běhounu. Celkově už byl vzorek celkem na hraně, do 2 mm s přimhouřenýma očima na všech pneu. Ale kraje u vnitřní strany byly sjeté do hladka na všech pneu. Zbytek běhounu sjetý rovnoměrně. Pneu byly Dunlop SP Sport MAXX RT, standardní rozměr 225/45 R17. Motor 2.0 TDI 110 kW DSG 7s. Auto je ježděné 25 měsíců, 105 tis. km, 65 % dálnice, 30 % okresky, 5 % město. Kromě dvou letních dovolených, kdy bylo naložené po střechu (celkem 4000 km, s patřičně upraveným tlakem v pneu), v něm jezdím sám a bez nákladu. Tlak vozí…
-
-
- 21 odpovědí
- 26,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, bohužel již více než rok řeším u své Octavie III 2.0 tdi 170k najeto problém s vibracemi auta. Myslím ze to jde od podvozku vepředu. V minulosti jsem řešila volant nahnutý doleva a zjistili mi zkřivenou pevnou zadní nápravu od předchozího majitele (auto by ale nemělo být bourané). Volant při jízdě drží. V autorizaku to vyřešili tak, že mírně vyrovnali rozdíl úpravou hodnot na přední nápravě. Zhruba před rokem (06/23) se mi ale objevili vibrace do podlahy, které začínali asi na 80km/h a ustali tak ve 110 km/h. Nyní se to děje už tak od 40 km/h s ustane to tak ve 120 km/h. Pri rychlé jízdě na dálnici jakoby se ty vibrace utlumily. Je to jako když jedete p…
-
- 2 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, potřeboval bych radu. Při jízdě jakoukoli rychlostí vychází bubnující zvuk od předního levého kola. Když přidám plyn a je auto v zátahu tak to nedělá jakmile auto jede volně nebo brzdím tak přichází bubnující zvuk. Dělá to jak při zatáčení tak při jízdě rovně. Škoda Octavia 3, 2016, 1.4tsi najeto 130k km
-
- 0 odpovědí
- 567 zobrazení
-
-
Dobrý den,, mám škodu octavia III, kombi. Po delší jízdě se při rychlosti kolem 20-50 km/h ozývá pískání (jako špatně namazaná branka), zřejmě od kol na levé straně. Zesiluje při zatočení doleva. Začalo to po výměně destiček a kotoučů na jaře. V servise jsem to měl od té doby již několikrát, na nic nepřišli. Posledně měnili ložisko u LZ kola. Pískání na chvíli ustalo, ale nyní se po 14 dnech začalo ozývat znova.
-
- 8 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Ahojte, resim uz nekolik mesicu klepani od leveho predniho kola po prejeti nerovnosti. Pri seslapnuti brzdy nic neklepe, takze asi neco v brzde. Ve Skodovce mi rekli, ze se setri pri vyrobe a delaji to desticky. Cosi promazali, vycistili a klepe stale. Setkal se s tim nekdo? Cim to muze byt?
-
-
- 30 odpovědí
- 20,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím a chtěl bych oslovit majitele scoutů s prozbou o radu. Mám nového scouta - octavie 2.0 TSI 7 automat a od začátku se od 100km/ do 140km/h objevují při standartní rychlosti vibrace. Servisní technik je potvrdil, ale zároveň dodal, že jsou pro tento vůz standartní. Máte také takové zkušenosti? Díky za odpovědi.
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Dobrý deň , chcel by som poradiť ohľadom pískania pravdepodobne od ľavého predného kolesa . Keď idem nižšou rýchlosťou a obočím do láva tak auto tak jemne píska nie je to moc ale je to počuť . Nemáte s tým niekto skúsenosti . Škoda Octavia 3 FL 1.5 tsi DSG .. ďakujem za rady .. brzdy sú tam nove majú tak 90%..
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, existuje něco jako opravná sada co byla na O1 i O2 pro trojkovou Octávii nebo se prostě musí koupit celej stabilizátor? Nemůžu to nikde najít respektive jenom Powerflex. Měnil někdo tady ? nějaké zkušenosti ? Díky
-
-
- 5 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Neměl by někdo tip co udělat s autem, které při cca 130kmh+ relativně vibruje? Vzhledem k tomu že většinu času trávím na dalnících, docela mě to štve i s ohledem že auto má najeto 20tisíc km. Moje poznatky: - na různých površích se to chová jinak, někdy je to relativně neznatelné, někdy se klepe celé stínítko, a e to cítit v celém autě - při akceleraci mi přijde že je to lepší než když udržuju stálou rychlost - problém se začal objevovat ihned po přezutí na letní pneu Co jsem zkoušel pro nápravu: - 2x převážená kola - geometrie v pořádku - kola nahuštěná na 2,6 (nizkoprofilová kola) - různě proházená kola, ale vý…
-
-
- 39 odpovědí
- 62,2tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravím všechny, pořídil jsem si Octavii III Combi, 2.0 TSI, 4x4, DSG, r.v. 2020, najeto 67000km. Během jízdy, když jedu rychlostí cca 100 km/h a mám nohu na plynu, tak je vše ok, ale jakmile sundám nohu z plynu, tedy brzdim motorem, tak slyším od podvozku, pravděpodobně že zadní nápravy, takové hučení/houkání. Při nižší nebo vyšší rychlosti to není tak slyšet. Je zajímavé, že je to slyšet pouze při deceleraci. Při jízdě na neutrál nepozoruji žádnou změnu.Kontroloval jsem hladinu v Haldexu a zároveň v rozvodvce v Haldexu - vše v pořádku, olej je čistý. Dle servisní historie, měl být olej v Haldex spojce měněn před 20000 Km. Vzhledem k tomu, že se to projevuje jenom při de…
-
-
- 3 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, prosím mohl by někdo jednoduše vysvětlit, jak se bude chovat elektronický samosvorný diferenciál u Octavie rs 3 2016, například na ledu, snehu... budou v přímém směru, například při výjezdu zasněženého kopce hrabat obě kola, nebo jen jedno? Nedaří se mi na toto téma nic najít. Předem moc děkuji.
-
- 2 odpovědi
- 1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den Chtěl bych se zeptat máte někdo zkušenost s úpravou sportovnějšího zvuku u auta Škoda Octavia III 2.0 tdi 110kw chip na 135kw jestli kompletní výfuk nebo klapku nebo koncák nebo komplet holotrub děkuji předem
-
- 0 odpovědí
- 741 zobrazení
-
-
Dobrý den , prosím o radu a zároveň přikládám video. Po dobu jízdy bez plynu je slyšet rachtání a nejvíce je to slyšet v čase 0:17.. Děkuji. rachtání.mp4
-
- 5 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Ahojte, stretol sa s tym už niekto že z 3 do 4 rýchlosti sa ozve nejaky zvuk. Zatiaľ to mam odsledovane, ze to robi iba ak je auto vonku v zime ak je garážované, tak to nerobi. Ak idem do kopca a dupnem, tak ten zvuk je dlhší a hlasnejsi. Ďakujem za kazdu radu. Auto ma najazdené 67 000km. Môj film 1.mp4
-
-
- 10 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, vlastním Octavii 3 RS 2016 a nechal jsem na ní hodit stavitelný podvozek.. peru se s tím, že pravá zadní strana má mezi kolem a blatníkem cca o 1 cm větší díru než strana levá.. matice pro nastavování výšky je na obou stranách vyšroubovaná úplně stejně.. Nesetkal se s tím někdo prosím? Nemůže to být např. i odklony? Přikládám protokol z geo..
-
- 0 odpovědí
- 565 zobrazení
-