Motor 1.6 TDI CR
175 témat v tomto fóru
-
Zdravím vás, poradíte mi někdo prosím ohledně hučení v interiéru, při zvednutí otáček nad cca 1000/min. Vše je vypnuté, jako klimatizace, radio atd. Při zařazení na D to děla stejné monotonní zvuk něják se nemění. Auto je zahřáté a navíc to děla ikdyž je studené. je to zvuk připomínající vysavač. Dám sem odkaz na YT kde jsem se snažil to natočit a snad to půjde i poznat. Motorizace: 1.6.TDi / 77kW ,DSG 7 r.v.2014 Prosím o rady. Předem děkuji.
-
- 7 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
-
Zdarec, měl bych dotaz. Má už tento motor (1.6 TDI CR 77KW) chlazení intercooleru vodou? Dík
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahojte. Mam v servise Octaviu 3,1 6-81KW. Po nastartovani si urobi podtlak a pekne ho drzi. Turbo nehlasi ziadnu zavadu. Problem nastane po zoslapnuti brzdy. Po 3.raze ztvrdne a vyhodi aj zavadu s nastavenim turba. Prekontroloval som podtlakove vedenie ku ventilu N75 ako aj ku posilovacu brzd. Posilovac je novy. Turbo mal zakaznik po repase. Podtlakova hadica s pretlakovym ventilom ku posilovacu je nova. Po vytvoreni podtlaku mi vedenie podtlak drzi cca 2 dni. V tejto verzii je olejove cerpadlo s integrovanym podtlakovym cerpadlom. Otazka znie, ako vyskusam ci mi podtlakove cerpadlo stiha vyrabat podtlak. Ked som to meral,tak mi po zabrzdeni podtlak spadol na polovicu a t…
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Ahojte, prosim nestretol sa niekto s týmto zvukom ( viď tri videa dole ) pri Škoda Octavia 1.6 TDI, 81kw, 2015? Mám pocit že neprijemný zvuk ide z čerpadla. Alebo nejaké skusenosti niekto s podobným zvukom? Kde môže byť chyba? ďakujem za pomoc IMG_7452.MOV IMG_7454.MOV IMG_7453.MOV
-
- 3 odpovědi
- 10,9tis zobrazení
-
-
Dobry deň, už viacero ludi čo vozi auta zo zahraničia mi povedalo že vw group má nejaký sáčok v nádržke chladenia ktorý keď praskne po určitom čase upchá niektoré časti chladenia či kúrenia. Ja som ho už zo svojej nádržky vitiahol chvala bohu celý. Je to vraj v každej nadržke z napisom mit silikat. Ak už existuje nejaka tema, tak sa ospravedlnujem Chcel by som vedieť vaše skusenosti. Na zahraničnych fora to všetci vyberaju alebo menia nadržky na vodu.
-
- 3 odpovědi
- 8,8tis zobrazení
-
-
Ahojte páni. Chcem sa opýtať či je normálne že pri teplom počasí motor pri prvom štartovaní dlhšie točí. V chladnom počasí motor naskočí na brnk. Ale ked je vonku teplo nejako dlho točí. Zatiaľ ale naskočil stále. Už ked je motor po jazde zohriaty tak štartuje úplne v poriadku. Máte podobnú skúsenosť? Nechcem isť zatiaľ do servisu ak je to normálne. Ďakujem za vaše postrehy.
-
-
- 37 odpovědí
- 22,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, jen se chci zeptat zda je normální nafta/vlhkost kolem vstřiků u auta 1.6 tdi 85 kw z roku 2019. Auto vlastním cca měsíc. Přikládám foto, vlhkost je stejná u všech vstřiků.
-
- 2 odpovědi
- 12tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, Obracím se zde na fóru s prosbou ohledně klepání motoru na mé octavii 1.6 tdi 77 kw CLHA, první registrace 12/2014, modelový rok 2015 Předem se omlouvám pokud zde již podobné vlákno existuje, nikde jsem jej ale nedohledal. Po zahřátí motoru se při volnoběhu ozývá pravidelné cvakání od motoru. Dokud je motor studený nelze slyšet, pouze "standardní vrčení". Jakmile zvýším otáčky na volnoběhu cca nad 1200 ot/min opět nelze nic slyšet. Zde je odkaz co jsem dneska "natočil" https://www.youtube.com/watch?v=yKmZSUjD76k Auto má najeto 172.000 Km, doposud servisováno v autorizovaném servisu, rozvody jsou měněny někde …
-
- 2 odpovědi
- 6,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, poprosím o radu. Neviete poradiť kde si môžem stiahnuť odporúčanú škodovácku údržbu pre tento motor? Je to už motor 5E, teda môžu tam byť rozdiely oproti 1Z. Hlavne výmena oleja, filtrov a rozvodov. Ďakujem pekne.
-
- 3 odpovědi
- 7,1tis zobrazení
-
-
Při studeném startu se mi začali ozývat zvuky od motoru, po zahřátí utichnou. Motor 1.6Tdi, naj 60tis, 2018. Napinací kladka, rozvody..? http://www.youtube.com/shorts/p0otoffwAUU
-
- 2 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, po ujetí zhruba 100 km vzdálenosti se mi z přední části Octavie začalo ozývat pískání. Zvuk je dosti nepravidelný i co se hlasitosti týče. Pískání se poprvé vyskytlo když jsem jel rychlostí mezi 50-70 km/h. Dojel jsem domů, vypnul jsem motor a znovu jsem nastartoval po cca 10 minutách. Ujel jsem dalších 20 km a po pískání ani stopa. Pak se problém asi měsíc neobjevil a dnes opět asi po 80 km pískání začalo znova, když jsem jel po dálnici 130-140 km/h. Pískání přestane hned po lehkém sešlápnutí brzdy, ale jakmile sundám nohu, tak se pískání vrátí. Napadá někoho co by to mohlo být, má někdo stejnou zkušenost? Zaráží mě, že je to dosti nepravidelné. Podařilo se mi p…
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj řeším takový problém. U auta delší dobu pozoruji, že když jedu konstantní rychlostí a plyn jen tak lechtám slyším takové drnčení pískání. Je to závislé i od otáček třeba na 4ku při 2000ot/min je to slyšet i při brždění motorem. Na 5 když tam mám 1500ot/min a fakt plyn jenom hladím pískání je dost znát. Když stojím na neutrál není nic slyšet. At tam mám otáčky jaké chci Jen když mám zařazíno. Napadla mě bud spojka pro mě ta lepší varianta nebo převodovka. Setkal se s tím někdo. Za tu dobu co auto mám bych řekl že je to slyšet víc a víc. Už to řeším s mechanikem čekám jen na zvedák, ale nerad bych zasahoval zbytečně do převodovky.
-
- 2 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím , prosím potřebovala bych 2 rady, jestli s tím má někdo nějakou zkušenost. V servisu mi na to nedošli, tak než to povezu někam jinam . ..................................................... 2) 2x se mi stalo, že mi auto zahlásilo, že motor se přehřívá, podívala sem se na teplotu kapaliny - v červených číslech. Zapnula jsem na plno topení, s autem na chvilku zastavila u krajnice a během asi 2 minut teplota klesla zase dolů na 90. Od té doby jsem teplotu hlídala. Několikrát při otáčkách lehce nad 2000 sem si všimla , že teplota zase letí rychle nahoru, tak jsem zase zapnula topení na plno, zpomalila třeba na 80, a zase během půl minuty, ani ne, teplo…
-
-
- 19 odpovědí
- 18,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den. Vždy když je venku chladněji, třeba -8 a více tak mi motor vůbec nenastartuje. Vůz chytne až třeba na druhý nebo na třetí startování. Nestalo se to taky někomu z vás?
-
- 2 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
Octavia III 1.6 TDI, rok 2016, najeto 95000 km. Momentálně jsem na služební cestě v Ženevě a pár dní zpátky jsem nastartoval a motor mi spadl do nouzového režimu (blikající kontrolka žhavících svíček a svítící kontrolka motoru). Vzal jsem to do autorizáku do Ženevy, a problém opravili (prý urvaná tlaková hadička od turba). Za to si řekli 250 CHF... Žádné kontrolky už nesvítí, ale auto pořád není v pořádku. Ztratilo dost výkonu (hlavně při akceleraci nad 70km/h). Když z toho vymáčknu 140 km/h tak jsem rád. Navíc motor teď rachtá, nahrál jsem to na video: https://youtu.be/Kx-pmEyF80E Do servisu to opět budu brát určitě. Ale otázka je jestli je bezpečné a rozu…
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Caute pani, v utorok som isiel autom O3, 1.6TDI, motor CLHA, nabehanych aktualne cca 148200km a zasvietila mi kontrolka System kontroly vyfukovych plynov. Cez VCDS som vycital chybu 19206 - EGR System, P0401 00 (237) Inufficient flow (neobohatena zmes). Auto ide normalne a nehodi ho ani do nudzoveho rezimu. Vo VCDS je chyba detekovana pri 147200km a kontrolka zasvietila az pri 148100km. Dodatocne som pozeral vyfuk a je cierny s jemnym prachom, co by asi nemal byt, pripadne minimalne. Kedze som sa docital, ze pri tomto motore je EGR az za DPF, nema s tym niekto skusenost, co moze byt zle? Ci je naozaj chybne DPF (aktualne zanesenie 31g) alebo len EGR, pripadne vie da…
-
- 0 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Zdravim, jiz delsi domu mam problem s cukani motoru pri prerazovani rychlosti (nejsem schopnej zaradit hladce bez cuknuti). Kdyz jedu konstantni rychlosti treba na 4 pustim plyn tak auto jakoby skube a po pridani znovu. Snizuje to strasne jizd i komfort. Mechanik me rekl ze to dela jednohmota, ze kdyz tam dam dvouhmotu tak to prestane. Mate nekdo podobnou zkusenost ? Diky
-
-
- 14 odpovědí
- 11,4tis zobrazení
-
-
Co s tím ? Jak postupovat? Díky za radu
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Dobrý deň všetkým, ide o škodu octavia3, 1,6tdi, 77kw ,r.v.2013 ,kod motora clha moja otázka smeruje skôr na automechanikov, prípadne skúsenejších ktorí poznajú problematiku rozobratia v resp. skladania motora a majú aj prehľad v cenách... Problémy môjho auta sú mi známe, ide len o to že neviem vzhľadom na jeho trhovú hodnotu či sa mi ho oplatí dať opraviť... Ide o výmenu vstrekovacích trysiek(všetky 4) výmenu EGR ventilu prečistenie DPF filtra pretesnenie motora(guferá) tečie olej Ak by sa medzi vami našiel borec ktorý vie toto naceniť prípadne aj vykonať reagujte prosím, do autorizovaného servisu radšej nejdem lebo by cena op…
-
- 38 odpovědí
- 24,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, Během jízdy se objevuje jemné cvrlikání od motoru, z prostoru před řidičem. Citelnější je za studena, ale po zahřátí lze stále slyšet. Nejprve jsem myslel, že jde o větráček klimatizace ale ten to není. Při sešlápnutí spojky, na volnoběh, zvuk zmizí. Po zařazení se obejví. Zvuk lze slyšet nejvíce když je zařazená rychlost a není sešlápnutý plyn, mírně ustupje přidáním plynu, ale možná je to jen upozaděno hlukem motoru. Je to 1.6 tdi 85kw, 2017, najeto 75k, takže výměna rozvodů není na pořadu dne.
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím chcem sa opýtať kde vo vcds zistím tlak na palivovej rampe a koľko by mala mať je to 1,6tdi cr 77kw . Niekedy dlhšie štartuje na druhý deň prvý štart. Dnes keď stalo cca 2dni som musel štartovať na 2x . Chcem vylučovacou metódou vylúčiť možné poruchy. Nakoľko som nový majiteľ . Možno mám podozrenie na zhavice ktoré chcem aj tak vymeniť pred zimou . Teraz určite palivový filter.
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte. Pokúsim napísať moju situáciu. Mam Octaviu 3fl r2017 1.6tdi. Na aute som dal vymeniť olej a všetky filtre mechanikovy. On to spravil išiel som pre auto všetko v poriadku. Prišiel som domov jazda na 8 km,auto som nechal vonku na dvore. Potom po hodine som otvoril kapotu a všimol si m že pod autom je mláka oleja. Hneď som volal mechanikovy on hneď prišiel za mnou, zistili sme že keď menil olejový filter tak on to iba ručne dotiahol zabudol to kľúčom dotiahnuť. Naliali sme tam znovu nový olej cca 3.2litrov, takže mal som v motore ešte cca 1.4litrov oleja celkom množstvo tam ide 4.6l. Takže to už na ceste domov už tlačil von olej cez ten nedotiahnuty filter. Chcel by …
-
- 2 odpovědi
- 6,2tis zobrazení
-
-
Zdravým, zjistil jsem že prosakuje (spíše hodně) snímač tlaku paliva. U jedné žhavicí svíčky probublávala také nafta. Vše vyměněno. Pro jistotu všechny žh. svíčky. Vyměněn i tlakový snímač paliva za značku Vemo. Originál jsem nesehnal tak rychle. Vše je v pohodě, Ale zvýšila se spotřeba o cca 1litr. (Podle počítače) motor na volnoběh ukazoval 0,4l a teď 0,5 . Otázka zní je třeba nakódovat nový snímač ? Posílá dobře informace do motorové jednotky ? Díky
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Ahoj, koupil jsem Škoda Octavia III 1.6 TDI, najeto 93tis. Ze začátku mi přišlo auto hodně hlučné, když jsem jezdil po dálnici 110-130km/h, ale pak jsem si na to "zvykl" a řekl, že je to asi normální. Nyní jsem měl vozidlo v servisu a pujčili mi uplně to samé vozidlo i motorově a při stejné rychlosti jsem místo motoru slyšel jsem výtr kolem vozidla. Teď se mi vrátilo mé vozidlo a je to hrozný rozdíl, jak jsem jezdil tím tichým a najednou to je hodně slyšet. Měli by jste nějakou radu, něbo tip čím by to mohlo být? Předem díky za všechny reakce. Michal
-
- 20 odpovědí
- 23,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, dnes se mi najednou rozsvítila kontrolka chyby motoru (na obrázku zrovna není, protože bliká - je to kontrolka žhavení) + ještě jedna, o které jsem v manuálu nic nenašel. Motor jel v nouzovém režimu. Nevíce někdo co to je ? A ještě jedna fotka i s druhou kontrolkou
-
-
- 20 odpovědí
- 29,5tis zobrazení
- 2 sledující
-