Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.8 TSI

1. Zahájeno uživatelem skoda 1,8 СDAB,

Hello))) zvuk CDAB motoru se zobrazí při prvním spuštění motoru v dopoledních hodinách, a pak zmizí) každý den v dopoledních hodinách poslechu (((kteří mohou narazit? Постороний шум на холодную 1.8TSI CDAB (1).mp4

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  2. Zdravím. Škoda Octavie II 1.8 TSI MR08, najeto 144 xxx km. Dnes sem si pří jízdě všiml, že auto při ubrání plynu při jízdě po chvíli jakoby trošku cukne - skoro nepoznatelné. Dále při volnoběhu a zahřátém motoru ukazuje počítač aktuální spotřebu 1.2 l/h (vždy jsem měl 0.7 - 0-9 dle počasí) a malinko pocukáva s tím, že se mění otáčky od 600 do 1400. Jinak auto jede normálně - když sem tomu zkusil šlápnout, tak vše OK. Provedl jsem diagnostiku s následujícím zjištěním: 1 chyba: 0003698 - Fuel Trim Bank1 P0171 - 000 - System Too Lean Fault Frequenciy: 1 2. chyba: 001287 - Idle Control System RPM P0507 - 000 - Higher then Expect…

• 2 odpovědi
    • 4,6tis zobrazení
  3. Auto: Škoda Octavia 1.8 TSI 118kW Dobrý den, Před cca 15ti dny motor ze studena začal vydáat divný zvuk mezi 3-4tis - auto většinou slouží na ježdění po městě (přítelkyně s ním jezdí do práce) a jednou za 14 dní ho projedu více já. Měl jsem tedy za to, že se jedná například o "zasviněné" turbo. Přesto jsem s autem jel do oficiálního Škoda servisu, kde jsem nechal napojit auto na VAS a rovnou vyměnit i olej a filtr. Na VAS nic nenašli a řekli mi, že neví, čím je zvuk způsobený. Dnes jsem jel autem a bylo vše v pohodě, měl jsem benzín cca na 70km, natankoval 3/4 nádrže a po 10-30ti km jsem zjistil, že má motor problém se startováním - sic…

4. Zahájeno uživatelem Marthyy,

Zdravím, mám takový dotaz, přikládám video se zvukem mého 1.8 TSI v Octavii, zajímalo by mě, zda někoho nenapadne, co by mohlo být to klepání, předem díky za všechny rady. Vyskytuje se pouze při zahřátém motoru a na volnoběh - spadnou otáčky motoru na volnoběh, chvíli nic a pak to začne. Edit: Video: http://ulozto.cz/xpshwa87/video0011-01-mp4

5. Zahájeno uživatelem Migen,

Ahoj, jsem novým majitelem 1.8 TSI a přečetl sem toto forum. S oktavkou jsem velice spokojenej. Jediny co mi trošku vadi, je popisovaný problém s cukáním motoru za studena. Včera jsem nechal přahrát SW řídící jednotky, ale dnes rano to pocukavalo znovu. Chova se to přesně jak popisuje někdo nademnou. Otačky vyletí na 1200 pak na chvili klesnou, pak se zase zvýší na 1200 a pak se během 10 sekund ustálí na 800 a cukání zcela zmizí. Chci se zeptat, jak by se dalo zjistit, jestli mi opravdu nahrali software, který tento problém řeší, nebo jestli to někomu taky dělá i po přehrátí softu. Mám od nich protokol o diagnostice a mimo jiného je tam kolonka Verze a v ní je uvedeno: V…

6. Zahájeno uživatelem peter2102,

Nazdar chlapci. Potrebujem poradiť na mojej octavke 1.8tsi/118kw 2011 mi včera po prekročení 4000ot/mín maxidot hlásil chybu ,,porucha motora do servisu,, auto do 4 tisíc otáčok sa správa normalne. Neskôr som to skúsil opäť pomaly rozťahovať a na 4 to zase hlásilo chybu.pred týždňom mi b škodovke menili odlucovac oleja môže to byť tym? Pred výmenou som sa s tým problémom nestretol.

7. Zahájeno uživatelem alt,

Zdravím mám problém s motorem 1,8 tsi při rozjezdu při přidání plynu motor špatně reaguje na plynový pedál a už se mi několikrát stalo,že motor zdechl.Navíc když motor nastartuji a je studeny tak se mi zdá,že jde nepravidelně a do celého auta se přenášejí vybrace. Byl jsem s tím ve ŠKODOVCE tam přehrávali řídící jednotku nebo co trošku se to zlepšilo stále to,ale není ono.Díky za radu najeto 22000km Octavia MR 2008.

8. Zahájeno uživatelem hooopy,

Uz asi tri mesiace vlastnim octaviu , 1,8 TSI, r.v.2010 (modelovy rok 2011). Odvtedy co som to kupil, sa s nou len trapim. Auto som si doviezol z nemecka, s plnou historiu. Zacalo to vymenou napinaku, ( kulancia 70%, skoda nemala problem s kulanciou). Vymeney napinak, retaz a kryt rozvodov (S tym som ratal, je toho plny net). Po vymene som sa bol stazovat na zvysenu hlucnost. Mal som podozenie ze to nezlozili dobre. Opat kontrola, nic sa nenaslo. Trvalo tri tyzdne a bol som tam znova, zakmity otacok pri studenom starte, trhave kmity celeho vozidla. Samozrejme ma presviedcali ze je to normalny prejav TSI, ohanali sa TPI, ale nemylim, zem moj problem sa da za TPI schov…

9. Zahájeno uživatelem eddycz90,

Dobrý den, dnes ráno se mi nepodarilo nastartovat motor. Viz video Radio normalne zapnu, a kdyz chci dat blinkr tak prestane hrat, a sterace vubec nejdou. Motor 1.8 tsi octavia 2008, najeto 62 000km

10. Zahájeno uživatelem eddycz90,

Ahoj. Dneska cca po 50km jízdy sem zastavil a chtěl vypnout motor, jenže ten běžel pořád, až po vytahnuti klíčků se vypl. Po dalších cca 20km v pohodě a teď doma zase stejný problém s tím že to doprovázel divný zvuk, jakoby pískání - chrceni. Neví někdo co s tím? Motor 1.8 tsi. Diky za rady

11. Zahájeno uživatelem Josef Plha,

Zdravím měl bych prosbu zda někdo neví co s tím a zda je možné ještě dojet do servisu. Ted k věci jedná se o kontrolku tlaku oleje, která se při otočení klíčkem do druhého stupně rozbliká hlásí chybu a at se okamžitě vypne motor, po chvilce zhasne při nastartování se již už nerozsvítí. Neví někdo v čem by mohla být chyba, auto bylo dnes v servise, kde chybu vymazali tak vydrželo to dvě nastartování poté auto stálo asi tři hodiny a hlásí to zase. Prosím o radu

12. Zahájeno uživatelem Jaro Boháč,

Dobry chcem sa opitat kamaratovi piska velmi v motore taka cierna hlupost co tam je prilozim foto neviete co to je mometalne sme to odstranily ze sme to odpojili a vsetko je ok dakujem za rady.

13. Neví někdo kde by mohl být problém u motoru 1.8TSI??? Případně nezná někdo nějakého odborníka? Nepomohl zatím ani autorizovaný servis... Ve zkratce: na autě přeskočily rozvody, proběhla oprava hlavy motoru, komplet výměna rozvodů a obou vaček a dalších potřebných věcí po opravě ovšem motor po nastartování střílí do sání a kolísají otáčky...toto trvá jen maximálně minutu, než se trošku zahřeje.... v autě je zcela aktuální SW a jednotky byly přehrány přímo ve škodovce, tlaky ve válcích jsou stejné, rozvody zkontrolovány, proběhla také výměna ventilu a magnetu pro snímání vaček a problém přetrval, možná trvá trošku méně... Neví si s tím rady ani autorizovaný se…

• 2 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem krtecek35,

Čao, prosím Vás o radu. Vůbec mi nejde do hlavy jak mám demontovat vstřikovací ventily z motoru Děkuji všem za rady.!!!

• 3 odpovědi
    • 3,5tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem krtecek35,

Zdravím, chci se Vás zeptat kdo tomu rozumí jaký je rozdíl mezi motory CDA a CDAA? Děkuji za info Honza

• 1 odpověď
    • 4,5tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem kokta7,

Máte někdo na tomhle řetězu někdo čip? díky

• Pozitivní
    • 16 odpovědí
    • 6,3tis zobrazení
  17. Ahojte, chcel by som sa spytat co moze zapricinit malu kaluz vody na spodnom kryte motora, ked auto stoji mesiac a pol v podzemnej garazi? Bol som totiz pozriet dnes jednu octaviu 2 po FL a toto ma znepokojuje. Je to rocnik 2009. Diky za odpovede

18. Zahájeno uživatelem hawkehi,

Mě pumpa odešla v necelých 90tis km.Ráno přijdu k autu a pod ním louže, v nádržce nic.Takže mě čekala výměna. Já bych se,ale zeptal na jiný problém jestli nemá někdo zkušenost.Mě se motor strašně dlouho zahřívá.Na provozní teplotu se dostanu tak cca po ujetí 13-15km při venkovní teplotě cca +2st. Například mi to ukazuje 70st a jedu třeba volně z kopce dojedu na křižovatku a vidím jak ručička ještě víc klesne. Když už se ale teplota dostane na správnou hodnotu,tak pak už drží a nepadá ani při volnoběhu. V létě je to o něco lepší,ale i tak ta doba zahřívání je podle mě dlouhá. Termostat jsem už měnil,právě z tohoto důvodu,ale dělá to pořád.Diagnostika nic. Má někdo zk…

19. Zahájeno uživatelem robbak,

Kdo má zkušenost s BSR,a třeba s motorem 1.8 TSI

20. Noční můra naplněna - dnes za jízdy přestala řadit DSG, musel jsem přejít na ruční řazení pádly, pocit ztráty výkonu (proto prestala DSG radit v auto rezimu), motor pod 2.500 ot s velkými vibracemi. Dojezd do servisu - hned zjisteno, ze to jede jen na 3 valce. Rychla diagnostika, totalne upalena svicka (pred cca mesicem uplne nove svicky!) na 2. valci, valec ma nulovou kompresi (!). Pravdepodobne podpaleny vyfukovy ventil, mozna i vice. Takovou zavadu pry nemeli, ale sestersky servis stejne firmy pry jiz zakaznikum 2x menil kvuli takove zavade celou hlavu. Pri poctu prodanych 1.8TSi a poctu takovych zavad (odhad 5-10%) v onom autosalone se nemohu ubranit pocitu, z…

21. Zahájeno uživatelem Migen,

Zdravím všechny, dnes jsem si dělal nahodnou diagnostiku, a VAG mi vyhodil chybu motoru: 012600-Intake Manifold Runner Control Regulation Deviation. Při jizde nepozoruji žadny změny, chyba se zapsala asi před 2000km nijak se neprojevyla. Co jsem našel na netu, tak se jedna o nějakou chybu možná polohy sací klapky, ale nejsem si jist - muže to mít více příčin. Nesetkal se někdo s touto chybou? Předpokladam, že jezdit se s tim da. Chybu jsem smazal, tak uvidim dal. Jinak mam Octavia II MR08 1.8 TSI Diky

22. Zahájeno uživatelem Noholam,

Mám problem kuny si dělaji v mém motoru pelech a v garazi parkovat nemohu a spray na kuny nepomahaj mate na to nekdo nejakej figl??

• 7 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Seabow,

Zdravím, Mám 1.8 tsi s DSG rv. 2010 po chipe u profituning v SR, čiže firma s dobrou povesťou...ale po pár dňoch sa mi vyskytol taký problém.....pri akcelerácii na určitých prevodových stupňoch a pri určitých otáčkach mi s autom cuká, trhá akoby mu uberalo výkon, strašne ma to serie napr. pri predbiehaní. Čo je zaujímavé tak som to pozoroval zatiaľ len pri prudšej akcelerácii na 4 a 5 pr. stupni okolo cca....2500-3000 ot....od tých 4000-4500 ťahá už normálne. Auto ide ináč veľmi pekne citeľný nárast výkonu. Len akcelerácia a predbiehanie je v podstate nepoužiteľné ak nepreradí pri kickdowne na 3-ku alebo menej. O auto je starané.....výmeny oleja....pred pár dňami som vym…

• 13 odpovědí
    • 8,5tis zobrazení
  24. Host 007
    Zahájeno uživatelem Host 007,

Měl bych dotaz, kamarád co jsi koupil scouta předemnou (u něj jsem provedl zkušební jízdu se scoutem a nakonec to skončilo tím, že jsem si ho taky pořídil) má taky 1.8TSI a nyní mu nastal jakýsi problém nevím přesně jestli se spojkou, ale týká se to při záběru spojky. Tak mi poprosil, jestli bych to sem nenahodil a jestli by mu místní znalci neporadili. Ten problém je přesně, že spojka jakoby houká při záběru, ale jenom v určité poloze a jenom když se couvá nebo při rojzezdu a přidá se víc plynu, tak auto jakoby houkne. Dneska ráno jsem si to byl poslechnout a nevím co by to mohlo být. Že by odcházela spojka? Má najeto 52000, to je brzy ne? Včera s tím byl ve škodovce se …

• 8 odpovědí
    • 5,3tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem sjakub,

Hledal jsem a nenašel... Nemáte někdo po ruce jaké max. rychlosti má 1.8 TSI na jednotlivých rychlostních stupních?

• 0 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.