Motor 1.9 TDI
1 250 témat v tomto fóru
-
zdravím. po drobné závadě s vahou vzduchu jsem tu opět... olej v sání , nebo od IC až po EGR olej. Pokud je příčinou turbo , prosim o radu .. nejlíp asi nové turbo... poradí někdo? turbo - kde , za jakou cenu.. ?? Díky moc Tdi 81kW - 2001.AHF - 160tis.km
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
nazdar chlapi, potrebujem sa informovať jazdím s mojou octaviou 66kw dosť kludne , neprehánam ručičku na otačkomeri nad 2500 ot/min. ale spotreba na palubnom nejde nižšie ako 5.3 a niekedy je tam aj 6.0 litrov na 100 km priemerná , myslim si že či to neni sposobeno turbom že dotláča málo vzduchu alebo vákou vzduchu. a taktiež si myslim ze by malo viacej tlačiť do sedačky ked akcelerujem. DAKUJEM este niečo : mal by sa po dlhej jazde mototr shladiť naštartovaný v neutrále , presnejšie turbo ? ,, nerozteču sa lopatky na turbe ked sa nebude turbo schladzovať lebo z motora idu vyfukove exhalatý a niekedy dosahuju teplotu okolo 950 C. dík
-
- 13 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
-
-
Zdar .nevíte někdo prosím čím může být ,že mi po vypnutí motoru v něm na chvíli zarachotí a motor trochu zavibruje .Je to TDI 81kw. Dělá to po výměně alternátoru a řemene. Dík
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravim všechny. Nedávno sem si všim u své okty ,že ve stejné pozici sešlpnutého plynu mam najednou slabší tah .Nevím čím to je ale musím to i více vytáčet, po dni jsem si vsim na počítaci ze se mi zvedla spotřeba o 1- 1.5 l a fakt jde poznat rozdil. dnes jsem narazi na tema http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...44910&st=25 a tak trochu to ma stejne příznaky.ale jako ze na 3OOO otáčkach se mi to nezastavi.jen to proste roste pomalu .nejvic jsem dal stezi 160 a to k tomu s plnym knedlikem.\je mi z toho zle \poradte nekdo. \je to liny jak 120. Podíval vych se na ten ventil N75 ale ubec nevim jak to vypada. předtím to bylo dost živé a 190 na tachaci nebyl problem …
-
- 30 odpovědí
- 11,5tis zobrazení
-
-
Zdravím... mám problém s O1 66 Kw 2004 r. v. . Začalo to minulý léto, kdy jsem jel na dovolenou do Chorvatska. Když jsem přidal plyn a zvýšil otáčky na 2000 začalo to rachtat. Když jsem je překročil tak to přestalo... V zimě, se rachtání neprojevovalo. kamarád (automechanik) mi řekl, že by to mohly být Hidroštely ... Máte s tím někdo zkušenosti? zajímá mě, jak náročná oprava by to byla a jesti je to opravdu ono ... Díky za rady Ted odjíždím na dovolenou, je teplo, takže by to mohlo začít rachtat. Jestli se mi podaří ten zvuk při jízdě nahrád, tak ho dám na net .
-
- 4 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
mam problém u svojí O I. TDi 66kW, automat... po vypnuti motoru je neskutecne horka (neda se na ni udrzet ruka) chladicova stena a dokonce i blatniky. A neni to jen pri tehle vedrech, ale i kdyz byla zima... dokonce se po vypnuti motoru nekdy toci ventilatory.. to se mi stavalo naposledy u felicie ... mam moznost porovnat s mnoha octaviemi a jen ta moje "vyzaruje" tolik tepla ... pri jizde se teplota normalne drzi tak jak ma, teda alespon budik to tak ukazuje.. diky za kazdy nazor !
-
- 8 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, chtěl bych se zeptat někoho s OI motor TDi 81kW, r.v.99, jak má vyvedené sání motoru, před vzduchovým filtrem. U mě to končí hned před filtrem zhruba na úrovni baterie, ale je to zakončené takovou gumovou manžetou jako by to mělo ještě někam pokračovat. Na 66 kW motoru jsem viděl to pokračování kolem předního světometu vyvedený až do čelní masky. Ten kus plastu jsem sehnal, ale nevím jestli ho tam dávat. Nevíte někdo co je lepší a jak by to mělo být originál? Díky Mira.
-
- 4 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
čím dál častěji se stává, že auto jde nastartovat až na několikátý pokus. Lépe řečeno motor chytne a hned chcípne. Svítí při tom kontrolka imobilizéru (autíčko s klíčkem). Je to MR2000 přeface, nevíte někdo, čím by to mohlo být? Také nejde zprovoznit dálka k centrálu. Myslítě že to nějak souvisí s tímto problémem? Někde jsem ti četl, že stačí vyměnit nějaké propojení mezi spínačkou a budíky - je to opravdu tak? Už jste se s tím někdo stkal a vyřešil problém? Díky za jakoukoliv užitečnou radu Ještě jeden dotaz - pokud chci použít jako nové klíče vystřelováky s 3g do tohoto modelu, bude ke zprovoznění auta stačit výměna budíků a klíčů, nebo se to musí předělat komplet?
-
- 13 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Mám auto po výměně rozvodů ve značkovém servise Škoda, ještě tam prý vyměnili nějaké hadičky. Ale co začlo auto ihned při odjezdu ze servisu dělat je to že při sešlápnutí plynu (při jakékoliv rychlosti a zařazeném kvaltu) do 1cm sešlápnutí slyším hvízdot jako od vysavače,kdykoliv pustím plyn a znovu ho sešlápnu tak do cca 1cm to hvízdá. Ale pokud ho zcela nepustím a jedu třeba na půl plynu a sešlápnu tak hvízdání slyšet není. Auto jinak jede jak mám,výkon stejný, kouř z výfuku žádný. Čím by to mohlo být?
-
- 4 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
zdravím všechny Mám takový problém,odešla mi regulace na turbu u 1,9 tdi 81kw tak jsem vyměnil hrneček s membranou a po zpětné montáži vše ok jela jako vítr.Druhý den po studeném startu modrý kouř,projedu ji a je to zase ok jede 200 po vychladnutí se to opakuje.Prosím o radu má někdo nějakou zkušenost??? díky všem
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, hledal a procital jsem forum,ale nenasel jsem muj problem. Koupil jsem oktavku 66kW/TDi a zjistil jsem po par dnech, ze kdyz chci vytocit motor na nejaky rychlostni stupen, tak seslapnu plyn a vic jak cca 3000ot-3200ot/min to neda, proste neni vykon a nejsou vetsi otacky. Tyto problemy se tu resili ohledne nastavitelnych lopatek a ja mam klasicke pevne,takze tim to nemuze byt. Vaha vzduchu predpokladam na to take nema vliv, protoze ta by neomezovala takto otacky. Nebo se mylim? Musim udelat nejaky LOG pres VAG, ale nejdrive pisu sem, pokud nema nekdo takovouto zkusenost... Dik vsem za rady
-
- 42 odpovědí
- 14,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, posledni dobou ma moje turbo hodne divny zvuk. Kdyz se zacina roztacet (tak do dvou tisic) tak vydava zvuky jako kdyz chrasti hodne velkej retez. Nevim jak to popsat ale je to jako kdyz na beton padaji kousky kovu..Po zvyseni otacek je vsechno v pohode a uz si jenom piska. Je to 1,9 TDi 81kW, r.v.2000. najeto 60000km - opravdu 60000km
-
- 9 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně mé Oktávky 1.9 TDI 66kW (r.v. 2001, najeto asi 130000km). Motor se při volnoběhu docela dost třese (a tím i celý auto)– myslel jsem, že je to normální (mám první diesel). Pak mě ale překvapil sametově hladký chod stejnýho motoru v kámošově Oktávce. Kromě toho mi jde ztuha řadit; při vypnutým motoru, při volnoběhu, nebo při podžřazování je to ok, šajtrpáka chodí jak po másle, ale ve vyšších otáčkách (rozjezd na dálnici), přeřazení ze 4 na 5, tam tu pětku skoro nemůžu narvat (trochu ale drhne i 3 a 4). A aby toho nebylo málo, auto občas přestane táhnout – ale po vypnutí a následném nastartování motoru je zas všechno OK – mohla by to b…
-
- 9 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
VAG mi hlásí závadu tohoto čidla G 62 (závada číslo 17664) - důsledek dlouhé žhavení při startu a kolísání volnoběhu - jedná se o TDi/81 kW/ r.v. 2002/5. Prosím o pomoc: - kde najdu na motoru - jak vyměním - zná někdo cenu Díky předem za radu!
-
- 12 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, auto ma najeto urcite 250000km, MR2000, 1,9tdi,66kw.pri nastartovani a studenem motoru mi zacne kolisat volnobeh a vypada to, jako by jeden valec nespaloval naftu. Z vyfuku jde svetly kour, zadne velke oblaka, jen takovy slabsi coud. Jak se auto zahreje asi tak 4-5minut, tak jede uplne normalne. Nevite, co by se melo kontrolovat? Zavadu to zadnou nepise. Diky.
-
- 8 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, Mám O1 81kW (přečipované na 90kW), 174 000km, r.v. 2000. Před několika měsíci jsem měl auto v servisu, kvůli náhlému snížení výkonu motoru. Auto víc jak 120 nejelo. V servisu provedli několik oprav (oprava elektroinstalace elektroventilu, výměna nějakých tlakových čidel apod.) a auto najednou mělo ohromný výkon. Cosi mluvili o tom, že byla zadřená klapka na turbodmychadlu či co (tomu skutečně moc nerozumím:-)... Nicméně dnes se mi stala obdobná věc, kdy jsem při předjížděcím manévru na dálnici sešlápl plyn na podlahu a auto nijak nereagovalo. Dojel jsem na nejbližší pumpu, kde jsem motor trochu protočil, vypnul a znova nastartoval. Při rozjezdu obvykle bývá sly…
-
- 4 odpovědi
- 12,2tis zobrazení
-
-
Zdar, lidi, chtěl bych se vás zeptat, zda někdo neví proč při zahřátém motoru na provozní teplotu mi ukazatel teploty spadne na nulu nebo na polovinu provozní teploty a poté se opět dostane na provotní teplotu a udrží se tam a nebo zůstane na nule. Díky za rady
-
-
- 16 odpovědí
- 14,2tis zobrazení
-
-
Zdravim dnes mi bylo v servisu receno ze sou spatny lopatky v turbu a tak je treba dat novy, jen tak sem se dival kolik stoji novy a cena byla kolem 20k a v servise mi rekli ze cena bude 42k-muzete mi prosim napsat jestli mate zkusenosti s vymenou turba a kolik to cca stalo? diky moc
-
- 4 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, nerad zakládám nové téma ale ucelené a hlavně jednoznačné odpovědi jsem se zatím nikde nedočetl. Dotaz: jak vyvolat tovární nastavení na ŘJ motoru a spolu s tím vymazat závady, zajímá mě TDi ale asi to bude stejné i pro benzím a myslím že nebudu sám kdo tyto rady uvítá. Jde mi o to že když jsem vyměnil pár čidel na motoru (váhu, N75, ...) po výměně jsem vždy pocítil že si motor musí na nový díl chvilku zvykat. Pokud bych mu dal "reset" bylo by vše rychlejší navíc si s sebou nepotáhne chyby. 1. stačí odpojit na pár hodit baterku? nebo něco jiného stejěn easy 2. je nutný reset přes VAG? prosím hodné kolegy napište sem v jakém městě jste ochotni nám negramotným tut…
-
- 9 odpovědí
- 20,2tis zobrazení
-
-
Při příjezdu jsem nenastartoval, všechno funguje kromě žhavení pojistky jsou všechny v pořádku a startér taky běží.
-
- 4 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím Mám takový banální problém.Když jedu do táhlejšiho kopce tak auto přestane táhnout rychlost zustane na 100-110 Km/h a otáčky na 3000!!A jde cítět mírná pulzace.Výšší výkon nedostanu ani podřazením vše zůstane na stejných hodnotách.Tento problém trvá než se dotanu do roviny a výkon je opět v pohodě.Po několika diagnostikách mám podezření (Každý kdo mně diagnostiku,tak pak měl tisíc vymluv ohledně programu atd.,ale peníze zebraly)ale jen na 50% - váha vzduchu!Nemá někdo 100% radu čeho se chytit?
-
- 5 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Nazdar. nviete nahodou ze trysky s764 jaké má parametre napr.: Bosch 502 (0,216mm) a ten S764(0.2..mm)? diky za odpoved.
-
- 5 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Zdravím pani potreboval by som poradiť mam problém s mojou octavkou nechce isť ako ma je daka leniva ako SDI ako keby nezopinalo turbo na VAG my vipisuje ventil N75 daky skrat alebo ina porucha chcem vedieť čo sa tam mohlo stať ako to odstraniť a kde presne je ten ventil, a ako presne vipada, neviem či to bude mať s tým niečo ale mal som tam r.j. motora 038 906 018 BC a vimenil som ju za 038 906 018 BQ kôli plnej podpore CAN lebo som prerábal komfort z 2gen. na 3 gen. a nešli mi ako napr. PP a kontrolka žhavenia, r.j. motora som aj nakodoval ako ma byť resetol Getwai a nič, ešte sa mam opítať či ju nebude stačiť iba dať do zakladných nastavení popripade v nej niečo zmrni…
-
- 3 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Koupil jsem Octavii 1.9 TDI 81 KW r.v. 2001,doma jsem změřil olej a zhrozil jsem se místo oleje byl černý mazut .Tak se chci zeptat jestli je to normální?(naftu mam prvně v životě) Mimochodem mam v plánu koupit levnější olej,vypláchnout to týdením ježděním a pak vyměnit opět,samozřejmě pokaždý vyměním ol.filtr. Prosím napište vaše vědomosti a jestli dělám dobře dík.
-
- 13 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-