Motor 1.9 TDI
1 248 témat v tomto fóru
-
Zdravím, mám Octavii 1.9 TDI 66kw R. V. 2002 FL. V těchto horkých dnech mám problém při startování. Když nastartuje ráno, vše je v pořádku, ale při nastartování odpoledne v horku mi vyskočí otáčky cca na 1500-1800 a klesnou asi na 1000-1200 otáček. Po nějaké době nebo po delší jízdě klesnou na normál. Je to cca po 5 minutách. Nevíte někdo, co je to za problém? Objevuje se to již 2 roky, ale letos je to daleko horší. Vloni mi ty otáčky klesky asi po 10s, tak jsem to neřešil. Ale teď je to čím dál horší.
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, nedávno mi prasknul klínový řemen a při tom jsem si všiml jak mi hází řemenice. Tak jsem objednal novou a namontoval bohužel se nic nezměnilo. Nějaké rady ? Děkuji.
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Cau lidi , potřebuju píchnout . Octavia combi 1.9Tdi 81kW r.v.2002 . Když je motor uplně studený tak nestartuje "na drc" ale tak 2 krát zatočí , pak chytne , zakouří a něco klpe . cca po 2 minutách se vše srovná , motor nekouří a jde super . Je tu někdo kdo měl stejný problém nebo kdo ví co to může být. Děkuji
-
-
- 125 odpovědí
- 59,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím. Už si nevím rady co s tím. Měl jsem na svém autě špatnou spojku. Vzhledem k pracnosti této výměny jsem koupil rovnou celou sadu i se setrvačníkem. Volil jsem kvalitní výrobek Sachs - dvouhmota. Celé jsem to měnil doma společně s otcem. Dalo nám to docela zabrat. Hned po montáži jsem zaregistroval nepříjemné cukání při rozjíždění na jedničku bez plynu. Pokud nepřidám plyn, tak to cukání je docela silné a nepříjemné. Pokud přidám plyn, tak to v podstatě nejde postřehnout. Ptal jsem se známých, lidí co opravují auta a všichni mi řekli, že to může být třeba špatně odmaštěná spojka, nebo něco podobného a že to přestane. Bohužel už to jsou cca…
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Okta SLX TDi 66Kw, rok 97, najeto 236 000km Minulý víkend to začalo... Při jízdě mi to sem tam nechtělo moc táhnout, vím že by to mohla být i váha vzduchu, nicméně jsem začal výměnou palivového filtru... Vyměnil jsem ho, od té doby auto nemůžu nastartovat. Sem tam zakucká, ale hned zdechne. Nevíte co jsem udělal špatně? Musí se to něják odvzdušňovat? Díky za každou radu či návrh Auto mám 18 měsíců, nalítal jsem s ním 40 000km a zatím nebyl jediný problém co se motoru či startů týče.
-
-
- 84 odpovědí
- 53,2tis zobrazení
-
-
Zdravim před půl rokem jsem koupil Octu 1 1.9tdi 81kw V zimě sem sni moc nejezdil dlouhé trasy jen jednou 750km v kuse s par zastávkama.tyden stala a neuvěřitelně klesl výkon.tak jsem udělal diagnostiku a ukázali se mi tyto chyby 17552 17656 19970 00741 17564 Můžete mj poradit jak postupovat při opravě jednotlivých chyb Diky moc
-
- 0 odpovědí
- 989 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím nemate nekdo přesne schéma podtlakovych hadicek diky
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapci dnes jsem zjistil,že mám únik oleje.Měl jsem dole spodní kryt motoru a motor je mezi převodovkou a motorem celý poblitý.Je to motorový olej.Nevíte někdo jaká jsou tam v těch místech těsnění nebo hadice?Docela by pomohlo foto z Etky pokud se někdo najde.Abych se připravil na ten porod v servisu jak je znám tak by chtěli přetěsnit hned celý motor. Moc díky za rady a nápady
-
- 20 odpovědí
- 30,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den Motor 1.9TDI 81kw při otáčkách těsně pod 2.000 cukne. Děje se to jen při zařazení 3 stupně a výše.Auto už bylo několikrát v servisu a je vyměněno snad vše,co šlo.Po každém vrácení ze servisu chvíli necuká,ale po chvíli je problém zpět. Nemáte prosím někdo nějaký nápad?? Děkuji
-
- 3 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Ahoj mam dotaz kde bych sehnal vsechny ty tlakove a podtlakove hadicky co vedou k turbu a zpatky a tem ruznym ventilum. Nekde tady na foru sem videl ze nekdo mel nejake modre gumove. zajima me cena a nejlepe kde je koupit pripadne obednat. diky
-
-
- 212 odpovědí
- 113,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Po výměně rozvodů se mi v grafu TDI píše předvstřik opožděn. Jsou i o něco horší startya vyšší spotřeba. Lze to nějak nastavit přes VAG? Poraďte mi co mám udělat, prosím.
-
- 12 odpovědí
- 29,5tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, měl bych otázku snad mi někdo poradi. Mám octavia 1 1.9tdi 81kw AHF chtěl bych se zeptat zda mohu zaměnit za jiný typ motoru bylo mi řečeno že AZR by měl být stejný akorát je rozdíl v čerpadle a v elektrice. Pokud ani dá se to nějak udělat nebo mám radši hledat dál AHF děkuji za rady
-
- 6 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Mám dotaz. Vlastním Octávii 1.9TDI 81kW, rok výroby 2001. U této Octávie mám malý výkon ikdyž jsem vyměnil váhu vzduchu a turbo. Auto nejede víc než 150km/h a to se musí přemáhat aby to na tuto rychlost vytáhlo. Je i vysoká spotřeba cca 9-10l/100km. Diagnostika nehlásí žádné chyby. Díky
-
-
- 32 odpovědí
- 22,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, chcem sa opýtať na turbo. Mám ovcu 1.9 81kw a turbo vydáva pre mna veľmi príjemný zvuk. Ale neviem či je to zvuk ktorý naznačuje niečo alebo je to normálne. Keď počúvam ostatne octavky tak tento zvuk nepočujem. keby ste mi odpovedali tak by som vam bol vďačný. :) odkaz na video: https://youtu.be/b8YXlhoBL8E
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Mam oct. 1,9 tdi 81 kw a pri teplem startu motor chytne hned ale zatřese se celé auto čim by to mohlo byt?
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den mám takový problém při generálce motoru výměny gufer těsnění , hydrostelu ložisek kliky atd. A výměny spodku za asz jediný co jsem neměnil tak vodní pumpu na rozvodech tu sem nechal tu která tam byla což byla plastová problém zní tak že při zvyšování otáček motoru jde slyšet cvakani z práve strany jako u rozvodu čím vyšší otáčky tím je rychlejší cvakani neví někdo čím by to mohlo být jediný co tak při přeřazení a sešlápnutí a spadnutí otáček to přestane ale musejí spadnout na 1000 jak mile pustím opět začne cvakani zvuk z prave strany plechy jsem kontroloval nemá někdo nápad čím by to mohlo být? Prosím
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
ZDRAVÍM,PROSÍM O RADU - AUTO NEJEDE, NETÁHNE, diagnostika píše chybu 16485 -Měřič hmotnosti vzduchu ( G 70 )/ Nesmyslný signál/, kdo mi poradí co s tím a kde najdu ten měřič nebo je to nějaký ventil? Díky.
-
- 18 odpovědí
- 39,7tis zobrazení
-
-
Koukal jsem kolik mam oleje a najednou něco prasklo sundám kryt motoru a koukám koukám mám prasklo trubičku nevím přesně co to je jestli trychtýř nebo vodič měrky ale prasklo to a nejsem si úplně jistej jestli to můžu nastartovat a nebo co s tím nebo jestli to zvládnu doma laik sám namontovat nový Díky za jakoukoliv radu
-
- 1 odpověď
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zajímalo by me, jestli muzou preskocit rozvody u nafty, modelova situace: pomale popojizdeni na jednicku pres spojku, nasledne chcipnuti v dusledku maleho pridani plynu. Proste jsem popojizdel, pridal malo plynu, po dvou metrech me to zaskytalo, znovu nastartoval, popojel asi 4 metry. Po hodine jsem couval na misto zpet, asi 10 m, opet pomaliu, motor ok. Po dalsi hodine odjezd z mista pryc, nastartuju a po ujeti 20 m auto zacalo nejak vibrovat-motor, pak uplne chcipl a uz jsem nenanstartoval. Slo o plne nalozene auto, diky za tip.
-
- 12 odpovědí
- 14tis zobrazení
-
-
Zdravím. Na začiatok adminom. Tuto tému som síce našiel ale nenašiel som ju na moje auto. Ak sa mýlim ospravedlňte má. Mám octu 1 1.9 TDI 81kw. Dnes som došiel domov asi po cca 10km, vonku je tak 28 stupňov, vytiahol som kľúčik vystúpil a cítil som nejake teplo z motora. Prišiel som bližšie a hučali obydva ventilátory chladenia. Je to vada alebo je to normálne ? Lebo som to u takýchto aut nikdy nevidel že by dochladzovalo motor aj po vypnutí. Nenechal som to bežať že kedy to prestane iba som otočil kľúčik a potom vytiahol a prestalo to. Je to možné na takomto aute alebo niečo vypovedalo? Dakujem.
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravim chci se zeptat kdyz vymenim klasicky vzduchovy filtr obdelnik za sportovni filtr take obdelnik zda bude lepsi zvuk nebo se neco zmeni? Diky za tipy
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravim ked nastartujem auto smrdi mi okolo auta, v aute vsade tak ako keby smrad z vyfuku co to moze byt? Naposledy som cistil EGR a menil pletenec na vyfuku( robilo to aj predtym ,odkedy som kupil auto) .
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím vás....Včera jsem byl u svého mechanika dělat rozvody na oktavce 1,9TDI -81kw,vše proběhlo hladce ovšem při nasazování hadice od interkoleru směrem k sání které vede přes (nějaky)ventil a jde dále k hlavě je uplně zacpany olejem nebo naftou suchou...nevím jak to popsat snad karbon ,je to takova husta usazenina a z původního průměru asi 8cm je tam jen 2cm.Jakou příčinu to může mít?co s tím ted udělat?sundat cele sani až k hlavě a vyčistit ?? alespon nějake reakce mi tady napište diky moc
-
- 6 odpovědí
- 9tis zobrazení
-
-
Zdravim v poslednej dobe som zistili ze mi oneskorene zacina tahat turbo predtym mi ho zapinalo uz pri 1500 trojka v kopci a islo a teraz pomali az od 2000 zacina tahat v com moze byt pricina diagnostika nic nehlasi. Auto taha ako ma ked je v otackach len neviem prist preco zacalo turbo oneskoreno tahat az nad 2000 otacok.Motor 1,9tdi 81kw
-
- 15 odpovědí
- 31,3tis zobrazení
-