Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audio, Infotainment, Konektivita

1. Zahájeno uživatelem patrikderka,

Zdravím, mám takový menší problém se spuštěním Smartlinku. Předem říkám, že smartlink jsem předtím nikdy nepoužil. Jde o to, že zapojím telefon skrze USB a zvolím přenos dat na telefonu. Kliknu na Smartlink a objeví se okno - Spouští se "Smartlink". Z tohoto okna se to nikam nepohne (tedy na výběr AA..). Když jsem volal do škodovky, bylo mi řečeno, že Smartlink je určitě aktivován, protože v opačném případě by to napsalo, že tato funkce není uvolněna a je nutno jí aktivovat v AS. Zeptal se mě na verzi Androidu a značky telefonu. Říkal, že by mělo být vše v pořádku a že problém bude někde jinde (to mi řekli dva AS). Například v kabelu. Tak jsem objedna…

• Pozitivní
    • 39 odpovědí
    • 9,2tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem fruit,

Ahoj, Mám F3 2020 se Swing infotainmentem bez BT. Podporuje SD karty a USB, ale AUX v autě není. Dá se AUX nějakým způsobem přidělat? Díky

• Díky
    • 10 odpovědí
    • 5,5tis zobrazení
  3. Nazdar chalani, kúpil som pred mesiacom novú Škodu Fabia Combi Tour Mk3 so Swing Plus infotainmentom. Pripojil som si cez originálny kábel Xiaomi telefón a bez problémov fungovalo zrkadlenie, pustil som si vždy Waze navigáciu, Spotify a žiadne problémy. Asi pred týždňom to ale prestalo fungovať. Keď teraz pripojím telefón, tak sa nabíja v poriadku, ale akoby infotainment nerozpoznával, že chcem "prenášať súbory/Android auto". Pôvodne mi to pri pripojení mobilu vždy defaultne vybralo ako možnosť a teraz namiesto toho vyberie iba "nabíjať". Keď si to manuálne prepnem na Android Auto, tak sa nič nezmení a mobil sa stále iba nabíja. Skúšal som reštartovať telefón…

• Pozitivní
    • 18 odpovědí
    • 5,7tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Kyla518,

Zdravím všechny, koupil jsem ojetou Fabii III dovezenou ze zahraničí a nebyla v ní SD karta s mapami. Koupil jsem vlastní SD kartu a nahrál mapy ze Škoda Update portálu. Bohužel auto mapy nenačítá. Máte prosím někdo podobnou zkušenost? Rád bych využil vlastní SD kartu, nechce se mi kupovat novou od Škody za 6 tisíc... Díky předem

5. Zahájeno uživatelem pajastudio,

Funguje Vám přijímání dopravních zpráv přes RDS-TMC? Já v Plzeňském kraji nevidím žádné uzavírky. Kolik zpráv měla načtena Vaše navigace Amundsen? Jaké stanice mám ladit v ČR? Prý to v Německu běhá parádně?

6. Zahájeno uživatelem virgill,

Chcel by som zistit, ci vam funguje aplikacia MySkoda. Ja mam problemy s pridanim mojho auta cez cislo VIN. Vypisuje mi to, ze VIN nepozna. Ma niekto podony problem?

7. Zahájeno uživatelem patrikderka,

Zdravím, mám možnost na svoji Fabii aktivovat smartlink+ v autorizaku. Moje otázka zní, zda za těch 6500 se tato aktivace vyplatí. Nevím co vše to umí, pro mě by bylo zásadní mít waze navigaci. Ale dávat kvůli tomu 6500.? Přemýšlím, že koupím držák na telefon a bude klid. Jaké máte se smartlink zkušenosti? Výhody, nevýhody.. Díky.

• Díky
      • Pozitivní
    • 21 odpovědí
    • 15,8tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem LuSta13,

Zdravím. Chci se zeptat jestli je normální že u fabie 3 (2014) nehrají reproduktory v zadních dveřích. Ve předu všechno v pořádku ale v zadu ani náznak a v nastavení to není. Nevím jestli je to normální a je to tak již od výroby nebo se jedná o nějakou chybu. Děkuji za odpovědi.

• Díky
    • 19 odpovědí
    • 8,3tis zobrazení
  9. Přiznám se, nevím jestli jsem na správném foru, ale moc prosím o pomoc. Jsem invalida ( pravá ruka protéza-zápěstí), je mi 79 let. Roky jsem jezdil ve Favoritu. Na naléhaní syna jsem koupil starší Fabii III 1,2I/81 kW TSI. automat (45 000 km). Jsem s ní spokojený i když některá elektronika mě leze na nervy. Proč otravuji a prosím o pomoc. Normálně při jízdě používám na dispeji pod volantem nastavení jakou jedu rychlostí. Vyhovuje mi to, že nemusím hlídat tachometr. Nedávno se mi stalo, že jsem nějak právě protézou (pravá ruka) na něco stiskl na volantu a na tom displeji se mě objevilo, že hledá a vytáčí automaticky spojení ........ Snažil jsem se to nějak zmizet a p…

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 3tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem eiffel.65,

Intenzivnější prožitek z hudby zprostředkuje systém ŠKODA Surround, odladěný pro akustiku interiéru modelu Fabia. O reprodukci se stará soustava digitálního zvukového procesoru, 6 fyzických reproduktorů a dvou virtuálních reproduktorů s jedním subwooferem. Systém je standardem pro rádio Bolero, pro rádio Swing je dodáván na přání.

11. Zahájeno uživatelem Double,

Zdravím, mám možnost koupit amundsen s ridicí jednotkou 5Q0035874C nebo 565035874. Nevíte nekdo prosím jaký je v tom praktický rozdíl? Zkoušel jsem i anglické stránky a jediné co jsem se dozvedel že to druhé pouze nemá DAB+ ale i ten co to psal to nevedel jistě. Děkuji

• 7 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Double,

Zdravíčko, zajímalo by mně jestli máte někdo zkušenosti s tímhle https://www.2din.cz/autoradia-skoda-fabia-3/?order=price. I když se nejedná o škodovácké originály tak mi to přijde jako nejjednodušší možnost. Zajímá mně jestli to je moc ochuzené nebo se to dá srovnat s originály z hlediska komunikace s autem a jestli tam jsou také obsáhlé možnosti nastavení jako např.: nastavení fronst assist. ESP, nedávno jsem objevil že tam jsou funkce (na amundsenu) sport/offroad atd.. Dále to tam mají ve dvou provedeních Android a WinCE. A to je pro mně další dilema. Tak nějak tuším že android bude multifunkčnější (možnost instalace vlastních aplikacích atd..) a …

• 10 odpovědí
    • 4,7tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Double,

Dobrý den, rád bych se zeptal kde se dá koupit originální autorádio do Fabie III (nové) např. swing, swing +,bolero atd.. at hledám jak hledám tak na skoda eshopu nic nemají a na jiných stránkách jsem našel pouze neoriginální. Děkuji

14. Zahájeno uživatelem Jirka Menšík,

Dobrý den. Poprosil bych o radu. Nikde jsem to tady nenašel. Koupil jsem fabii 3 - základ style z Německa r.v. 7/2015 . Rádio mám jen to základní . Dá se nějak přepnout jazyk do češtiny aby to hlášky na přístrojovce psalo v češtině. A nebo nenajdu někoho okolí Ostrava a Havířov kdo mi to za poplatek udělá . Plus jestli to jde - Dokódovat i asistenta rozjezdu do kopce Děkuji

15. Zahájeno uživatelem octavia_66_tdi,

Zdravím. Mám dotaz na symbol autíčka na displayi autorádia v menu CAR FABIE III symlbol dojezd k pumpě. Auto by se mělo hýbat , půl nádrže v polovině rádia atd. Začne se se hýbat až když mám 1/4 paliva, jinak je stále vlevo - plná nádrž. TZN. Připlné nádrži je obrázek Fabie úplně vlevo a má 4 polohy a s úbývajím palivem by se měl hýbat směrem doprava k symbolu palivové pumpy. Nevíte , jak zkalibrovat? Díky

16. Zahájeno uživatelem Qombo,

Dobrý deň, mám otázku disponujem autoradiom Bolero na mojej F3 so seriovym cislom 5Q0035819B avsak niesom si isty ci je tam moznost aktivacie smartlink cez vcds popripade kúpou licencie … defaultne v menu moznost smartlink nemam tak len sa nahodou pytam ci tam neexistuje moznost akou by to slo ? Ďakujem :)

• Díky
      • Pozitivní
    • 21 odpovědí
    • 10,9tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem heelisleelu34,

So this morning I managed to get CarPlay to work for the first time ever in my 2020 Fabia. However since unplugging my phone at work and then getting back in the car - nothing. I have no idea why it’s doing this. This morning my phone and car alerted me that car play was now active (which was odd!) Getting back into the car, I can’t seem to get any kind of connection. I can still play music etc though the USB media tab, but no car play connection. Are people still using calinkit successfully? Worth buying?I’ve tired using genuine apple cables as well as non-branded. Any ideas anyone? Thank you!

• 1 odpověď
    • 2,4tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem ghkim,

Dobrý deň, prosím vás vie mi niekto poradiť čo znamená ikona auta medzi pruhmi? Nemám v aute line asist, a ani nič podobné. Ďakujem

• Líbí se mi
    • 3 odpovědi
    • 4,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Rizemond,

Dobrý večer, chci se zeptat koupil jsem si Škodu z ověřeného bazaru a normálně auto funguje výborně jenom mi nefungují reproduktory v zadní části auta a já nevím jestli jsou jenom nějak vypojené nebo poničené. Nemůžete mi někdo nějak poradit případně napsat jak jsi reproduktory zprovoznit?

• 3 odpovědi
    • 4,1tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem KasheK,

Ahoj, nemá tady někdo prosím zkušenost s rádiem Bolero (MIB1 - 2015) a apple CarPlay/MirrorLink? Nejsem schopen rozchodit jakoukoliv funkci(telefon se kabelem prostě nepřipojí), ať už na iP12,iP11,iPX... tak samo ani s Androidem nefungovalo. Případně, je možnost nějak systém aktualizovat, nebo nějak flashnout firmware na "neoficiální" verzi? Předem děkuji za jakékoliv info!

• 6 odpovědí
    • 4,2tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem cz pida,

Ahoj, po výměně všech repro za Gladen začínám pokukovat o nějakém zesilovači, hledám něco menšího aby to nikde nepřekáželo a v podstatě by asi stačil i jen dvoukanál na předky, zadek by byl jako dokreslení . Mám Swing a tak ideálně kdyby šel přidělat do místa vedle kastlíku, kde má Bolero jednotku. Máte někdo nějakou zkušenost, případně jakou. Momentálně mám favorita MOSCONI GLADEN PICO 2.0 má už integrovanej HIGH/LOW adaptér a je fakt malej .......jen ta cena :-) na ní si ještě chvíli budu muset asi zvykat, než ho koupím

• Negativní
      • Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 32 odpovědí
    • 14,4tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Romec...,

Dobrý den, prosím Vás vlastním Fábii III ve verzi STYLE rok výroby 2015 a mám zatím autorádio Swing (bohužel s MUTE tlačítkem bez PHONE) a plánuji jej vyměnit za Bolero jenže dnes jsem zjistil, že ve vrchním osvětlení interiéru, kde má být schovaný mikrofon, tak je jen prachová záslepka (místo mikrofonu) a ani přívodní kabel nevede k ní. Řešil zde někdo tuto situaci ? Popřípadě máte někdo odkaz s mikrofonem a kabeláží k dodatečné instalaci ? Mnohokrát děkuji za jakoukoliv odpověď S pozdravem Roman (Olomouc)

• Pozitivní
    • 10 odpovědí
    • 3,6tis zobrazení
  23. Mám nový dualsim mobil Xiaomi Redmi Note 9 Pro a s tímto mobilem mám problém při vytáčení čísel přes bluetooth o Amundsenu na faceliftované Fabii 3. Mobil (bluetooth) nebere v potaz že pro číslo v kontaktech mám nastavené aby vytáčel automaticky SIM2 (soukromá) a i tak vytočí hovor přes SIM1 (služební). Koupil jsem si aplikaci Multi Sim Selector která se spouští jenom když je aktivní bluetooth a u které mám nastavené aby vždy hovory vytáčela přes SIM2, akorát že na aplikaci není spolehnutí . V průměru tak 5x vytočí správně a pak třeba 2x špatnou SIM. Máte někdo zkušenosti s používáním jiných Dual SIM telefonů ? Předtím jsem měl mobil Xiaomi A1 a ten fungoval dobře, r…

24. Zahájeno uživatelem czab,

Sem prosím vkládejte zařízení, která máte odzkoušené a opravdu pracují. Např : Nokia N95: Mirrorlink ANO Android auto NE

25. Zahájeno uživatelem Vašek Andrš,

Dobrý den, když připojím iphone k rádiu přes apple car a spustím spotify nebo apple music, tak mi začne audio po pár minutách chrastí jako špatně nalazene radio. Na internetu jsem četl, že se to stává hodně lidem v zahraničí, ale tady jsem nic neviděl. Dá se s tím něco dělat? Díky

• 8 odpovědí
    • 6,4tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.