Podvozek
143 témat v tomto fóru
-
Dobrý den, Mám menší otázku ohledně podvozku DCC. Někde jsem se dečetl že lze dokodovat další režimy chování DCC. S autem občas na okreskách jezdím dost svižně a neustálé houpání podvozku a náklony karoserie (ano i v režimu sport) jsou pro mě dost limitující. Celkově se chování ještě zhoršilo po instalaci Michelinu Pilotsport 4 S. Do budoucna je v plánu instalace sportovních pružin (OE škoda nebo Bilstein) a pokud bude možno tak i tvrdšího stabilizátoru. Tvrdší pružiny ale jízdní vlastnosti spíše ještě zhorší protože DCC tlumiče v aktuálním nastavení nejsou schopné tvrdší tlumiče utlumit. Řeším toto ještě předtím než zainvestuji nemalou částku do pod…
-
-
- 10 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Stala sa mi taka divna vec a netusim ze co to bolo. Auto som parkoval a normalne otacal, dopredu dozadu. Ked som ale pri druhom-tretom posunuti zabrzdil, brzdovy pedal sa mi prepadol uplne dole, ze nic(akokeby vytiekla komplet brzdova kvapalina), vyskocila mi nejaka cervena hlaska, ktoru si nepamatam, lebo potom hned zmizla, ale bolo tam nieco ze seslapnete brzdovy pedal, a dalej uz neviem. Ked som brzdu zdvihol a stlacil znova, uz to zase vsetko fungovalo normalne a hlaska hned potom zmizla. Netusite co to mohlo byt? superb 3 2.0 tdi 2018 4x4 7st. automat
-
-
- 3 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, je po výmene tlmičov na DCC robiť nejaku adaptaciu pripadne zakladne nastavenie cez diagnostiku? Menili sa original MONROE ako prvovýroba za uplne rovnake, a po výmene je rozdiel fakt len minimálny. Niekto podobnu skusenosť? Som s toho neštastny lebo som čakal zlepšenie a to sa nedostavilo auto vydáva po prejazde nerovností škaredé zvuky, davali sa aj nové dorazy prachovky a všetko čo sa toho týka + nejake ramena (všetko lemmforder)+ silentbloky v ktorých bola vôla.
-
-
- 34 odpovědí
- 18,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Pro ty z vás, kterým vadí nízká světlá výška zejména při parkování předním nárazníkem k chodníku je možnost zvýšení podložkami. Osobně jsem zvolil +20mm přední a zadní část. (Na zadek se vyrábí i +30mm). Podložky se instalují vepředu mezi axiální ložisko a těleso tlumiče s pružinou, na zadek se dává podložka do misky nad pružinu (tlumič je zde samostatně).
-
-
- 10 odpovědí
- 14,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, nedávno jsem pořídil SIII, dodáno na alu 17 zimních. Brousil jsem si zuby že tam hodim hezký 19ky na léto, kamarád mi řikal že je musím mít v techničáku. Tak jsem tam kouknul a mám tam jenom ty 17ky .... Pročítal jsem net a vlákna tady na foru. Na netu jsem našel to že se to dá do techničáku něják dopsat, ale tady na fóru někdo psal že už to od určitýho roku nejde. Máte s tím někdo zkušenosti nebo víte jak to tedy je a jakej je postup prosím ? Díky moc
-
-
- 84 odpovědí
- 28,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Řešil jste někdo zápis distančních podložek do TP? Jaká je optimální šířka na Superb 3? Nechci aby to lezlo ven... Díky
-
-
- 53 odpovědí
- 33,8tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Ahojte. Rad by som sa informoval ci už máte niekto skúsenosti s repasom adaptivnych tlmičov dcc Na Slovensku som našiel jednu firmu ktorá sprostredkuje opravu do 10 dní za 300e na oba predné tlmiče. Vec sa ma tak ze som síce nespozoroval žiadnu zmenu v jazde ani žiadny technický problém ale zrovna včera som na fb videl sa rozčuľovať jedného co pri nájazde 90k riešil práve dcc na octavii RS vyšlo ho to nejakých 1600 za komplet sadu. Co za aktuálnej situácie momentálne je troska komplikovane keďže som mal neplánovane výdaje za posledného polroka ze až až, kotol, práčka, sušička, telefón krista všetko naraz.. Ráno idem do prace a…
-
-
- 9 odpovědí
- 13,5tis zobrazení
-
-
Zdravím. Měnil jste si někdo sám olej v Haldex 5 gen. ? Dekuji
-
-
- 7 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny... tak mám tady první vážný problém po ujetí 116 000km. Před 3 dny se ráno při odjezdu do práce ozval šíleny zvuk praskání při vytočení rejdu.Začal jsem zjišťovat co onen zvuk jao by loupnutí v určitém stupni vytočení kol způsobuje.A myslím že po prostudování fora je to více než jasné. Převodka řízení.Dnes jsem byl ve Škodovce a jsem objednán na klasickou zakázku zjištění příčiny a nasledného odstranění. :-) Auto je od 4/2019 po dvouleté záruce. Uvidíme ,budume se pokoušet o nějakou kulantní nabídku kulance ze strany Škoda auto.Cena převodky ( řízení) je někde okolo 36000kč. Není to zrovna málo. Je to častý problém i Octavií trojkové řady jak jsem tak ko…
-
- 5 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, pri rozjedu a pricne nerovnosti slycham takovy zvuk od naboje kola. pri plnem rejdu jsem kontroloval homokineticke klouby L a P strany a bez zvuku. Nedavno bylo vymeneno spodni cepy, brzdy komplet, tycky stabilizatoru. silentbloky ramen se zdaji v poradku mam i video pro pripad kdyby nekdo me chtel poradit. Video zde: IMG_8646.mov
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
-
Neví někdo, jak moc se liší podvozek Scouta s DCC od Laurin&Klement? Jde mi o to, že L&K je dost nízký a je snadné chytit předním nárazníkem o obrubníky ve městě. Váhám nad necháním si svého Superba pro manželku, jenže ta často chytí i s OIII, která má nárazník výš. Tak mě napadlo, co by znamenalo SIII zvednout na úroveň Scouta.
-
- 12 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravim, pri rychlosti kolem 160 km/h mi začne vpředu něco děsně klepat. Podle zvuku to vypada na plast. Mam podezreni na kryt pod motorem ale ten se pohledem zda ze drzi ale prijde mi divny ze v zadni casti je uplne navolno. Nesetkal jste se nekdo s tim?
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, Lze nejak objektivne posoudit ze 4x4 funguje? Jinak než diagnostika - pokud opravdu ukaze vsechny komponenty. U S2 me tenkrat neco odeslo a prisel jsem na to az kdyz nasnezilo :) Diky P.
-
-
- 36 odpovědí
- 23,7tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dostal jsem super cenu na nového Supa se sportovním podvozkem,měl jse velkou obavu,ale jsem velice spokojen.Jaké máte zkušenosti,resp. má ho tady někdo ?
-
-
- 19 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Panove, takovy dotaz. Sup dorazil na klasickych pruzinach s DCC, pac na DCC sportovni objednat nesli. Dal jsem tam Eibach, ktere jsou urcene jak na DCC, tak na normalni podvozek. Mozkovym myslenim teda clovek dojde k tomu, ze kdyz Eibach sedi na podvozek s i bez DCC, pak by origo sportovni pruziny ze sportovniho podvozku origo Skoda mely pasovat na DCC... Muze mi to nekdo potvrdit? (pokud by to tak bylo, vymenim 8tis km jete Eibachy za jete sportovni pruziny. Chytam jeden vjezd kudy chodim temer denne, se sportovnima to projizdi v poho. Zadny doplatek nechci, i nekam prijedu kde to rovnou prohodi...)
-
-
- 12 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Pánové zdravím, hledal jsem v lupě a nic podobného jsem nenašel, navíc si nejsem jistý, že to postuji do správného dredu, ale k věci. Máme mimo jiné ve firmě dva Superby 3 TSI 2.0 206kw DSG, jeden je 2018 a druhý 2020. Pod firmou máme podzemní garáže a již se stalo mě i kolegovi, že v bodě zlomu, kdy už se najíždí na rovnou podlahu se jak moje, tak kolegovo auto už párkrát jakoby "kouslo", zastavení bych přirovnal, jako kdybych při velmi pomalé jízdě dal řadičku do polohy P. Navíc se na maxidotu objeví velká červená ikona vozu s čárama kolem předku. Podotýkám, že do garáží vjíždíme cca 6x každý den a mě se to stalo 2x, kolegovi 3x. Nic méně, vzhledem k tomu…
-
- 13 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, při mytí auta jsem narazil na díru v krytu podvozku. Buď proraženo nebo prožráno od nějakého zvířete. Otázka zní - nevíte, o jaky přesně díl se jedna? Rad bych to asi vyměnil cele. Netuším jak dlouho to tam je, asi by bylo vhodne to sundat a vyčistit. Má to smysl? díky za rady jedna se tedy o Superb 2.0tsi 206kw 2018
-
- 3 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, chci se zeptat jestli jde na mém superbu aktivovat XDS, superb 2015 2.0.tdi, 140kw,předokolka,6 dsg, výbava style, liftback
-
- 17 odpovědí
- 7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdarec, Na S3 mi cosi bouchá od pravého předního kola. Především se to projevuje při přejetí větší nerovnosti, případně při hodně rozbité cestě. Do volantu mi to vůbec nejde, ale je dost nepříjemné to poslouchat. Provedl jsem výměnu stabilizátorů, puků a pouzder na ramenech. Část bouchání zmizela, ale to tlumené pokračuje. Spodní čep jsem kontroloval a při porovnání s novým je vůle totožná. Je možné, že to dělá horní uložení, nebo je to na výměnu tlumičů (DCC)? Kdyby tam byly obyčejné, tak to neřeším a vyměním, ale ty DCC stojí raketu, takže bych chtěl mít jistotu, že jejich výměna je potřebná. Díky za rady :-)
-
-
- 20 odpovědí
- 23tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahojte, nevíte prosím někdo jestli je možný dát na superba kola trinity 18” který patří na karoqa? Mám strach že ty 19” co patří na superba jsou až moc 😂 díky za info!
-
-
- 13 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, vyplatí se dcc podvozek oproti klasickému s obyč tlumiči? Nedokážu si představit jak často reálně využiji režimy, ale asi to může být fajn. Co třeba nějaký sportovní stavitelný podvozek třeba h&r místo obyč tlumičů? Vynahradí to dcc? Díky a pardon pokud se ptám na blbosti.
-
-
- 67 odpovědí
- 24,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, nevím si rady se skubani auta pri brzdění, dělá to při lehkém položení nohy na brzdový pedal, je to cítit jak při dobrzdovani tak i při brzdění při vysoké rychlosti. Volant nevibruje a ani pedal nekope. Přijde mi že to je od zadních brzd. Tak jsem vyměnil kotouče, desky a ložiska, vodící čepy chodí pěkně jsou promazany, desky se taky nezadrhavaji v držáku třmenu, brzdový pistek chodí krásně lehce. Proběhlo i odvzdusneni brzdového systému. Problém ale stále přetrvává. Nesetkal se s tím někdo. Jinak destičky a kotouče jsou trw, ložiska SKF.
-
- 12 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Jsem technicky absolutně nepolíben, ale zdá se mi, že u nového Superbu (206kw, 2023), který jsem si ve středu vyzvedl u dealera, jsou pocitově slabší brzdy než u Superbu manželky (162kw, 2015). Je to možné, že jejich kvalita šla během let tak dolů? Nebo je to jen pocit?
-
-
- 11 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, Při rychlosti od 60 km pociťuji vibrace, podobné jako když jsou nevyvážená kola,ale ty jsem nechal vyvážit a vibrace trvají dál. Při vyšších rychlostech je to horší,ale do volantu se nic neprojevuje. Vibrace jsou cítit jakoby pod nohami v místě řidiče. Máte někdo radu nebo nápad,co by to mohlo být? Díky.
-
-
- 37 odpovědí
- 22tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Tak mam ponuku levnych alu kola na Superb 3 Combi, mna volako najviac zaujala kola Alutec Singa. co by ste vybrali Vy ? Alutec Singa Alutec Raptr Rial Kodiak Rial Milano
-
-
- 191 odpovědí
- 92,6tis zobrazení
- 2 sledující
-