Přejít na obsah

Motor

Vše o motoru, převodovém ústrojí a výfucích, poruchy, úpravy

203 témat v tomto fóru

1. zvýšené emise Favorit

• 13 odpovědí
    • 4.4k zobrazení
  2. NESTALA TEPLOTA

• 3 odpovědi
    • 4.4k zobrazení
    • 3 odpovědi
    • 4.3k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 4.3k zobrazení
    • 7 odpovědí
    • 4.2k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 4k zobrazení
    • 4 odpovědi
    • 4k zobrazení
  3. Výměna motoru

• 8 odpovědí
    • 4k zobrazení
    • 7 odpovědí
    • 4k zobrazení
  4. Syčení vzduchu

• 1 odpověď
    • 4k zobrazení
    • 9 odpovědí
    • 4k zobrazení
    • 4 odpovědi
    • 3.9k zobrazení
    • 8 odpovědí
    • 3.8k zobrazení
    • 5 odpovědí
    • 3.8k zobrazení
  5. ze 40kW udělat 50kW???

• 3 odpovědi
    • 3.8k zobrazení
  6. troj kontaktne sviecky

• 2 odpovědi
    • 3.8k zobrazení
  7. voda v oleji

• 2 odpovědi
    • 3.8k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 3.8k zobrazení
  8. Vysoka spotreba u LPG

• 2 odpovědi
    • 3.7k zobrazení
    • 8 odpovědí
    • 3.7k zobrazení
    • 4 odpovědi
    • 3.6k zobrazení
    • 2 odpovědi
    • 3.6k zobrazení
    • 5 odpovědí
    • 3.6k zobrazení
  9. Sportovní filtr

• 1 odpověď
    • 3.6k zobrazení
    • 6 odpovědí
    • 3.6k zobrazení

• Aktuální příspěvky

• S Graficarem a jeho filci mám zkušenosti v mém Rapidu. Je to z Turecka, ten turek to tenkrát ani pro Rapid v nabídce neměl. Psal jsem mu zprávu s dotazem a model Rapid zařadil do nabídky a koupil jsem to od něj. Kvalita koberce ale nic moc, byl takový tuhý a špatně se to tvarovalo do výplně dveří. Nalepené to pak místy dělalo takové faldíky. Nakonec jsem tu pohledovou stranu strhl, koupil samolepicí mecatronový koberec, dle té turecké šablony nastříhal a nalepil. Teprv pak spokojenost.    Scala a F4 jen letmým pohledem na obrázky na webu má jinak tvarované dveřní výplně a tu spodní kapsu, takže ze Scaly to pasovat nebude. Jestli jsi zručný, zkus si udělat z nějakého měkkého papíru v kombinaci s papírovou malířskou páskou šablonky sám a nařezej/nastříhej ze samolepicího mecatronu. Při lepení je dobré kontaktní plochy v tapci odmastit, navlhčit rozprašovačem (voda + pár kapek jaru), navlhčit si i lepidlo na tom koberci a pořádně si navlhčit prsty, aby ti k nim koberec nelepil. Takto koberec varovnat do potřebných tvarů a pozic a pak fénem vysušit a nechat vyschnout.   Dost si o tom můžeš počíst např. ve vlákně pro Karoq nebo Scalu (zde i na následné straně)   Pokud se z toho nevidíš, zkusil bych někoho, kdo lepí fólie na auta nebo nějakého šikovného autočalouníka.    
    • Rozhodně bych to řešil v záruce, na firemní OIII mi museli přelakovat páté dveře na kombíku, šlo to na záruku.
    • Ahoj všem, dnes jsem byl v servisu kvůli opravě, na kterou mě sami upozornili, že je potřeba ji řešit. Pod krytem motoru je odřená olejová vana a začíná na ní koroze. Přikládám i fotky. Podle technika z ADIV Ostrava si prý Škodovka nemusí opravu uznat. Důvod? Na krytu motoru jsou šrámy, kryt se údajně „nalepil“ na vanu a poškodil barvu. Osobně mi to přijde jako úplný nesmysl – pokud tam dochází k odírání, tak je to podle mě spíš důsledek vibrací a postupného vydření barvy, což logicky vede ke korozi. Navíc kryt motoru má ze své podstaty motor chránit, ne ho ničit. Co z toho plyne: Uvidíme, jak to dopadne s uznáním záruky. Pokud by Škodovka odmítla a vyžadovala spoluúčast, cena opravy je cca 10 000 Kč. Doporučuju vám zkontrolovat si svoje kryty motoru, jestli se vám náhodou neděje něco podobného. Pro kontext – auto je nová Octavia FL, najeto cca 20 000 km, koupená letos v lednu. Nejsem si vědom, že bych na něco najel – může to být od čehokoliv.    
    • Zdravím Vás,     riešil tu už niekto výplň vo dverách kde sa odkladá pet fľaša?  Nejaký koberec či niečo podobné , jedná sa mi hlavne o predné dvere obe strany, prípadne nejaký set ak by sa dal niekde zohnať na webe komplet, môže byť aj na všetky dvere. Niečo som našiel na webe no nie na Fábiu 4, je to na scalu a ešte Kamiq ale to neviem či bude pasovať a nie sú odlišné rozmery dverí výplne.   https://www.graficar.com.tr/en/product/skoda-scala-comfort-set-120   neviem či by to pasovalo, stačilo by len na dverovú výplň na odkladanie fľašky , iné nemúsí pasovať.   Ak by mi tu niekto vedel poradiť budem vďačný, nakoľko na webe som to nikde nenašiel,  ďakujem
  • Vytvořit nový...