Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty.....
118 témat v tomto fóru
-
Ahoj, nevíme si rady co dál. Na vozidle s motorem 2.0tdi rok výroby 2016 Karoq mi občas auto nestartuje! Když vozidlo nejde nastartovat rozblika se zhaveni zobrazí se tyto závady: Autohold je nedostupný Závada lane assist Front assist nedostupný Závada elektrické parkovací brzdy Závada natáčení světla (afs) Když nejde nastartovat zkoušel jsem brzdu a světla a normálně fungují, když se povedlo nastartovat fungovalo úplně všechno jak mělo. Většinou musím zamknout auto a počkat až všechno zhasne pak znovu vlézt do auta a po několika pokusech auto nastartuje. Vypadá to tak, že auto se ani nepokusi nastartovat. Absutne si s tím nikdo…
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím, mam Karoq 1,5 TSI Style, objednával som ju v Januári 2018 dodaná bola v Oktobri, Style výbava mala mat priehradku s bezdrôtovým nabíjanim, žial dodaná bola bez, do teraz som to neriešil, pokial som nemal telefon, ktorý podporuje toto nabijanie. Riešili ste dodatočné domontovanie tohto modulu?
-
-
- 19 odpovědí
- 10tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám rozdělaný interiér Karoqa kvůli odhlučnění a napadlo mě, že bych s tím mohl spojit i dodatečnou montáží elektroinstalce pro TZ z pojistkovky do kufru (v TP jsou hmotnosti přívěsu, takže montáž je možná) Objednal jsem orig. sadu 57A971658. Když pominu, že k tomu nebyl dodán instalační manuál, tak zapojení na svazky A a C od BCM šlo najít na internetu v manuáluech (barvy a pozice sedí s tím co je v manuálu k elektroinstalaci Karoqa). Problém teď nastal v tom, že mi nesedí barvy kabelů (4 kabely - RO/GN, RO/BK, RO/YE, RO/BU + propojovací vodič RO) z žádného manuálu pro zapojení do pojistkové skříně. Věděl by někdo na jakou F pozici patří kterej? Děkuju
-
- 4 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj vespolek u mnou nově pořízeného Karoq, nikde v menu Car, nevidím možnost deaktivace automatického zamykání po rozjezdu. Řešil někdo kódování?
-
- 3 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, Mám škoda Karoq, rok výroby 09/2022 a neustálé problém se senzorem Travel assist. Bez ohledu na počasí auto hlásí ,,Travel assist nyní nedostupný" provázené výrazným pípnutím. Takto i několikrát za 2 minuty. Rekord zatím 14x 6 minut. Při poslední servisu našel mechanik nějaké problémy, které následně resetoval, vše bylo v pořádku zhruba měsíc, poté zase tento problém. Zkoušel jsem umýt čelní sensor, včera jsem v myčce a stejně problém přetrvává. Máte s tím někdo zkušenosti? Může být třeba někde nějaká nečistota? Z prostoru motoru se k senzoru jednoduše nedostanu. Děkuji za tipy.
-
- 4 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, Karoq FL 22/23 (minimalne v SR, neviem ako v CR) vobec nema moznost side-assistu v ziadnej vybave. Avsak na spatnych zrkadlach mam tu "plôsku", ktora signalizuje mrtvy uhol. Znamena to, ze je tam nejaka predpriprava? Alebo tam len supli tieto spataky ale nic ine? Zaujimala by ma moznost dorobit ten side-assist a tiez ci existuje nejaka sanca nestratit zaruku :) Diky
-
-
- 15 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, chci si do auta dát ambient osvětlení prostorů nohou. Aktuálně mám vše z výroby namontováno, ale pouze to základní (svítí pouze bílou barvou). Originál celý set se dá koupit na ofic eshopu https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/osvetleni-prostoru-nohou-karoq-kodiaq/p/565052133 Co mě však zajímá a nikdo z autorizovaných servisu v okolí mi to není schopný říct je, jestli stačí pouze vyměnit žárovky za RGB, a vše bude fungovat, nebo je potřeba vyměnit celou kabeláž a změnit i případně SW dané jednotky.. Z asi 8 oslovených autorizáku mi pouze v 1 řekli že to udělají, ale za práci chtějí skoro 10 tisíc 🙂 Má někdo zkušenost s instalací toho…
-
- 6 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám Karoq MR2020 vyrobený 09/19 s Keyless a po zhruba roku a pol užívania sa začal sám od seba zamykať. Už som raz vymkol, našťastie doma na dvore, keď sa to objavilo prvý raz. Od vtedy som si na to dal pozor, vyskúšal som jazdiť aj s náhradným kľúčom, no výsledok rovnaký... Niekedy sa zamkne hneď po otvorení, niekedy po zatvorení niektorých dverí, niekedy po zatvorení kufra. Pre upresnenie, mám Keyless a elektrický kufor bez virtuálneho pedálu. Hlási mi to servis auta za cca 50 dní, tak to budem riešiť naraz, iba chcem vedieť, či niekto nemal tento problém. Ďakujem za vaše rady, nenašiel som žeby sa to tu už riešilo...
-
-
- 3 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Koupil jsem bezdratovou nabijecku s drzakem Nilkin. Po propojeni kabelem s USB C se to spoji a nabiji, po chvili vypne a tak porad dokola, tu nabijecku jsem i vymenil a porad to samy, v Touranu obe funguji vpohode. Kabel jsem taky vymenil. Nemuze to byt tou zasuvkou USB C ?
-
- 1 odpověď
- 627 zobrazení
-
-
Chtěl bych se zeptat jak slozite a finančně náročné je dodělání, letos uz budu měnit druhé okno tak vemu i pro kameru a co koupit dále?diky
-
-
- 26 odpovědí
- 25tis zobrazení
-
-
-
Často se zde dočítám o vypínání START/STOP systému, a to nejen k tomu určeným tlačítkem vždy před jízdou, ale na úrovni trvalého vyřazení kódováním. Zajímalo by mě, jestli ti z vás, kteří se pro tuto změnu rozhodnou, to děláte z důvodu, že vás tato funkce prostě prudí anebo jste přesvědčeni, že to vašemu autu neprospívá a z jakého důvodu. Já to zatím nemám v plánu vypínat, přestože když jsem projížděl městem autem s funkcí S/S a motor vypínal na každé křižovatce, tak mi to úplně přirozené nepřipadalo. A mimo to - jak v případě garančních prohlídek? Budete před každou prohlídkou z preventivních důvodů funkci zase aktivovat?
-
-
- 58 odpovědí
- 37,1tis zobrazení
- 6 sledujících
-
-
Chtěl jsem se zeptat, nechal jsem si dokódovat sklopení zrcátka spolujezdce při couvání, ale nefunguje mi to. Nemám elektrické sedačky, tak nevím, jestli je tato funkce podporovaná jen ve spojení s el. sedačkou, nebo se to dá nastavit i bez ní. Prosím o radu, jak se to dá popř. obejít. Moc děkuji za odpovědi. Karoq MR 2022, style
-
- 4 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Kluci, chtěl bych si dodělat osvětlení dveří co je v tapecu dveří jen odrazka. Světílka jsem sehnal, ale nevíte jak (kam) zapojit aby fungovala? Děkuji
-
-
- 20 odpovědí
- 10,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nevíte prosím, jaký výstupní proud jde ze dvou USB-C portů vepředu? Mám bezdrátovou nabíječku telefonu a když ji připojím do USB, tak se mi neustále zapíná a vypíná nabíjení. Pokud to připojím přes adapter ve 12V zásuvce, tak to funguje bez problému. Nechal bych to v té 12V, ale problém, je, že je (podle návodu) neustále pod napětím i u zamčeného vozu a to se mi moc nelíbí.
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Několikrát se mi stalo, že když jsme měl DO v kapse, došlo ke stisknutí tlačítka otevření kufru a kufr se otevřel i třeba na vzdálenost několika desítek metrů. Úplně by mi stačilo, kdybych mohl kufr otevírat tlačítkem na dveřích nebo na dveřích řidiče nebo pomocí virtual pedálu. Dalo by se otevírání kufru přes tlačítko na DO deaktivovat?
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zkušenosti a postřehy s pACC
-
-
- 75 odpovědí
- 38tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj, zeptám se, zda lze nějakým způsobem zapnout zadní kameru za jízdy a sledovat tak prostor za autem? Neřešil někdo? Díky
-
-
- 7 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, nevíme si rady co dál. Na vozidle s motorem 2.0tdi rok výroby 2016 jsem nechal dodělat tažné s elektroinstalací. Když mi vozidlo vrátili několikrát jsem nastartoval a z ničeho nic potom už ne. Několikrát jsem ti zkoušel až pak za 4 hodiny se to povedlo. Potom opět zase nešlo. Když vozidlo nejde nastartovat zobrazí se tyto závady: Autohold je nedostupný Závada lane assist Front assist nedostupný Závada elektrické parkovací brzdy Závada natáčení světla (afs) Kdsz nejde nastartovat zkoušel jsem brzdu a světla a normálně fungují, když se povedlo nastartovat fungovalo úplně všechno jak mělo. Absolutně neví…
-
- 9 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahojte, mam Karoq 05/2018, v autorizaku me menili celni sklo (s kamerou + kalibrace). Kdyz jsem si pro auto prisel a auto me privezli, tak cela digi kaplicka byla cerna, fungovali jen LED v kaplicce, infotainment OK. Vzali si auto zpet na dilnu, udelali diag a reset (netusim ceho) a kaplicka nabehla. Rekli me ze je potreba aktualizovat fw v kaplicce, ve kterem je chyba, ze na to existuje TPI, ale ze to potrva nekolik hodin, takze me deli termin za 2dny, ze udelaji aktualizaci. Nez auto prevzal, zkusil jsem vypnout motor a zapalovani a znovu nastartovat, kaplicka byla zase nefunkcni Dalsi den me rekli ze je potreb…
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, dnes jsem natahoval original parkovací kameru, zapojeno do úspěšně do BCM a MIB .. dle návodu zapojit do pojistkove skříně pozice F 18A MINI ale tady nastává problém, nedaří se mi zapojit pin ze zadní strany pojistkove skříně .. má někdo zkušenosti pro dotačné připojení kabelaze do pojiskovky ? Musí se něco uvolnit aby šel pin protáhnout a zajistit ? Děkuji za každou radu
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím , mám problém, který mě drží v dokončení retrofitu pátých dveří na Karoqu (MR 2021). Předpokládám, že jde čistě o softwarovou záležitost. Předzápadku zámku kufru mě načítá ODIS i VCDS stále zavřenou. V BCM jsem udělal změny podle skanu admap09, ale bez výsledku (změny jsem dělal pouze i adaptací, které zjevně souvisí s víkem kufru. Je aktivace předzápadky vBCM, nebo ještě se musí zasáhnout do jiné řídící jednotky?
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
122tis km. 1.5dsg 06/2018 vsimol som si ze mi neide klima , kedze sa ochladilo a mam AUTO nia 22-23st tak som si to vsimol az pocas dna. v servise diag ukazovalo chybny senzor ale po vymene stale ta ista zavada. Vraj uz len kabelaz idu pozriet, kedze ta klima sa sem tam zapne. a riadny puch. a to filter menim 2* rocne a tiez 2* rocne ozon. zjavne mi nesla asi dlhsie ta klima a kedze sa ochladilo tak som si to neako nevsimol. pondelok mam zas servis tak hadam to spravia. asi pred rokom odisla na zaruku baterka-akumulator a premyslam ze ci to neako nema suvis.
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dostal jsem ke kameře kabel s připojením napájení do OBDII konektoru. Moje otázka je - nevybije mi to baterii, když bude auto delší dobu stát?
-
- 5 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, v záruce mi měnili pravou vzpěru, teď je auto už mimo záruku a znovu se podělalo otevíraní. Zjistil jsem že jsou zlomené kabely ke vzpěře pod ochranou. Potřebuji ji vztáhnout a nevím nenašel jsem v příručkách jak se nejjednodušeji dostat ke konektoru a kde vůbec je, abych ji odpojil a vytáhnul. Jestli stačí povolit stropnici nebo je třeba rozebrat polovinu auta. Díky moc za radu.
-
-
- 8 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám dotaz, jestli se Vám při rozvícení tlumených světel, zbarví kontrolka na otočném ovladači světel do zelena. Jak při otočení ovladače přímo na tlumená světla, nebo i při rozsvícení tlumených světel při nastavení na auto. Mě svítí pouze zeleně symboly viz fotky (při rozsvícených tlumených světlech). Díky za reakce. P.S. u Golfa jsem viděl zeleně svítit i ten symbol tlumených světel.
-
-
- 15 odpovědí
- 11,7tis zobrazení
-