Motor 1.5 TSI / e-TEC / CNG
20 témat v tomto fóru
-
Zkusenosti s motorem EVO2 u Octavie 4 generace
-
-
- 33 odpovědí
- 5tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
-
Jen pro zajímavost kolik máte na tomto motoru spotřebu? Mě to zatím vychází, že za 3844 km sem vypálil 252,89 L benzinu, takže 6,57 L/100. Škoda Connect ukazuje 6,6 tak je to docela přesné. Jinak mám docela těžkou nohu, rád si většinou zablbnu, takže to je brzda-plyn😅
-
-
- 85 odpovědí
- 73,8tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahojte, vy co máte Octu v osobním vlastnictví, měníte olej po zajetí? Dejme tomu v 1500-2000 kilometrech? Nebo už je to zbytečnost?
-
-
- 28 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Je tu niekto s nájazdom 150t+ km? Riešil niekto kontrolu v akom stave sú rozvody? Servis síce hovorí, že rozvody sa nemenia pokiaľ neklepú ventily, ale ja si myslím, že ventily klepať nebudú nikdy. Mám obavy že to bude rýchla celková smrť a ventily zaklepú len raz.
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
https://www.portalridice.cz/clanek/test-nova-skoda-octavia-ctvrte-generace
-
- 0 odpovědí
- 15,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahojte pred nedávnom som si kúpil Škodu Scala (2022), manuálna prevodovka, motor 1.5Tsi(110kw). Pri prepnutí motora do režimu 2 valcov cítim na pedáloch že s nimi trasie, to iste cítim aj pod sedadlom vodiča. Je to kvôli režimu 2 valcov alebo čo môže byt prosím príčinou?
-
-
- 4 odpovědi
- 1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám octavii IV -1.5 110 KW, už někomu z vás přestal fungovat dvouválcový režim bezdůvodně?
-
-
- 6 odpovědí
- 7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím Vás, mám menší dotaz Nesetkal nebo neřešil tu už někdo takové písknutí při přeřazení, viz. video níže ? Nedělá to vždy a zabralo mi asi 8 pokusů to replikovat. Děje se to když cca do půlky sešlápnu plyn, převodovka podřadí a potom při přeřazení se ozve onen zvuk. Cca 3 vteřina videa, zvuk ze skřípajících gumových koberců neřešte. Do servisu se dostanu nejdříve až po novém roce, ale ať vím na co se zhruba aspoň trošku připravit a s čím cca počítat pokud někdo řešil něco podobného. Jen doufám, že mi zde nebudete psát, že se jedná o vlastnost hehe Jedná se o 1.5 TSI DSG ETEC Moc děkuji! Pokud se jedná o špatnou sekci, tak se o…
-
-
- 8 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, půjčil jsem si otcovu Octavii, že s tím pojedu někam dál tak kouknu pod kapotu na stav oleje. Všiml jsem si lehkého úniku oleje ze saní. V infotainmentu svítí do dalšího servisu necelý rok a 6000 km. Prý tam nedávno nějaký olej dolil, ale víc nevím jestli to má běžnou spotřebu nebo to bere olej. Má to ještě 20 měsíců v záruce a najeto 66 000. Za týden je to objednané do škodovky, ale obávám se aby to jenom nevyčistili však ono to tu záruku nějak přežije. Nevím jestli to mám řešit ještě nějak víc. Na podzim se budou dělat emise, tak se obávám aby nebyl problém s katalyzátorem nebo s filtrem. Neměl bych ty emise nechat změřit už nyní? Na YouTube jsem viděl že se …
-
- 1 odpověď
- 940 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Lze nějakým způsobem zjistit aktuální stav zaplnění filtru částic u 1.5TSi? Předpokládam, že infotainment nic neprozradí a bude nutné použít diagnostiku. A pokud diagnostiku, kde a jaký údaj hledat. Díky.
-
- 3 odpovědi
- 996 zobrazení
-
-
-
Zdravim vsechny, vzhledem k tomu, ze koncern uz nenabizi zadne neprimo vstrikujici motory s atmosferou jsem poridil TSI, ktery trpi na karbonizaci pri nevhodnych provoznich podminkach. Cetl jsem spoustu clanku jak tomu zabranit, protoze pri mych dennich studenych 5km trasach do prace(olej se dostane v letnich dnech nekam k 70°C) a o vikendu nekam dal tomu urcite neprospeje. Karbonizaci se snazim zabranit tim, ze tankuji pouze 100 oktanu, olej chci menit pri 10tkm a v otackach se snazim pohybovat jak v obci tak mimo mezi 2-3t/min, popripade vys. Eko radce na pristrojovce ignoruji, mam manual. Jedno z hlavnich doporuceni je obcas dat motoru za usi, ale co tato zaklinaci vet…
-
-
- 7 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Ospravedlňujem sa za možno naivní otázku, ale dostal som sa náhodou k škodováckemu buletinu a info, ktoré som si tam prečítal ma dosť zneistilo. Nakoľko ani môj predajca nedokáže promptne reagovať, rozhodol som sa obrátiť sa do komunity, ktorá Škodovkami žije😃 Objednal som si novú Octaviu, motorizácia je v názve vlákna. Išiel som do toho aj na základe veľkého množstva recenzií, ktoré o motore EVO II, hovorili ako o hotovej veci. Recenzie boli všetky z roku 2024. Mal som teda za to, že EVO II nemusím riešiť, lebo je to automatické. Obzvlášť ak som auto objednal 20.1.2025. Viete mi prosím potvrdiť niekto, či teda auto príde s motorom poslednej generácie, teda EVO…
-
- 6 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat, máte někdo zkušenost s tím že je na nastavovači na turbu vůle ,a po startu studeným,teplým možná i při přidání to řinčí , je to takový plech drží to na dvou bodech, jak se k tomu staví ŠA v rámci záruky ? A ma to vliv na funkčnost ? Je to 1.5tsi DPCa
-
-
- 1 odpověď
- 889 zobrazení
-
-
Ahoj vsem. Jak jsou ted chladnejsi rana. Jak moc vam studeny motor cuka? Ja bydlim v obytny zone a drzet po nastartovani 20km/h znamena ze auto sebou pekne skube. Vim ze s tim meli driv problemy, ale nejak jsme zil v tom ze uz to opravili...
-
-
- 33 odpovědí
- 23,1tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Zdarec pánové, najíždím s vozem první stovky kilometrů a přes celkovou spokojenost mám jeden problém. Jde o zvuk, který se objevuje v interiéru vozidla vždy ve spojitosti se zobrazením a zmizením ECO módu na palubním displeji, což se například v městském provozu děje velmi často. Vůz si automaticky přepíná mezi režimy napájení v rámci úspory paliva. Předpokládám, že tento zvuk, popsal bych ho jako velmi krátké slabé písknutí, které nějak proniká do interiéru vozidla, bude mít souvislost s mild-hybrid komponenty. Pokud se nepletu, některé jeho součásti jsou přímo pod oběma předními sedadly. Tento zvuk, nijak intenzivní - zapnuté rádio ho přehluší, nicméně i tak…
-
-
- 21 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jestli už máte někdo zkušenosti s 1.5TSI e-TEC. 1. Zobrazuje se někde (přístrojová deska, infotainment) jestli se baterie 48V zrovna dobíjí, vybíjí, případně na kolik % je nabitá? V manuálu o tom není ani slovo. 2. Pomáhá při akceleraci při předjíždění (např. při zrychlení ze 60 km/hod na 100 km/hod.)? Jak výrazně a jak dlouho? Prostě bych přivítal nějaké provozní zkušenosti. Dík.
-
-
- 32 odpovědí
- 25,5tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Ahoj, měl bych na vás dotaz ohledně chování motoru s DSG. Uvažuji o koupi verze 130 let a tam bohužel nejde přikoupit volba režimu a ani nejsou pádla pod volantem. A když si vezmu, jak se běžně chovají DSGčka v režimu normal, tak nevím, zda bych by schopen s tím žít. Můžete mne tedy říct, zda dochází k častému podtáčení motoru, nebo elektrika toto nějak eliminuje? Díky
-
- 8 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravim lidicky, nevi nekdo co je to za zvuk mezi 46 a 49 vterinou? Diky za odpoved. https://photos.app.goo.gl/brFfrihHNPyJM6JN9
-
- 3 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
vie niekto, či má tento motor elektronický obmedzovač otáčok (verím že určite áno) a na aké otáčky je nastavený? Pár krát už som bol v červenom políčku otáčkomera, ale tento týždeň až niekde pred 7000 (rovinky na Čertovici sú krátke tak je to často na 2-ke) a nič sa neudialo. U predošlého auta 6600 a tvrdá akcia obmedzovača.
-
- 0 odpovědí
- 901 zobrazení
-
-