Přejít na obsah

Instalace a montáž palubního počítače


Andy01

Doporučené příspěvky

Takže :):):) :T6a/1-modro zeleny -T32a/11, T6a/2-modry -T32a/12, T6a/3-hnedo biely-T32a/32, T6a/4-modro sivy -T32a/27, treba pripojit vonkajsi teplomer G17 T2d/1-hnedo biely-T32a/32 T2d/2-hnedo zlty-T32a/31

T32a-zeleny konektor na panely pristrojov 32-polova, T6a-čierny konektor na pačke stieracov, T2d- čierny konektor na čidle vonkajsiej teploty.

Editováno: , autor: 427marian
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj,

zřejmě už to tady bylo řešeno milionkrát, ale chci se zeptat na svůj konkrétní případ. Mám Fabii I 1.2 HTP 12V, r.v. 2004, má centrál (dálkové ovládání jsem si dodělal - tzn. neorigo), pčípravu na autorádio má (v předních dvečích jsou reproduktory, rádio jsem si dával vlastní). Z tohohle usuzuji, že by v autě měla být komfortní jednotka, která by měla zvládnout i PP. Chci se zeptat na kolik by vyšlo dodělání PP (nechci maxidot, jen klasika malý display).

Díky a kdyžtak sorry za spam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď, snad trochu hloupá otázka. Není nějaké levnější řešení? Nechci do toho tolik investovat, protože to pro mne nemá zase takovou cenu. Jen se ptám. Díky

Ještě mne napadlo jestli není nějaké DIY řešení ve smyslu využít OBD-2 konektor resp. data, která se z něj dají dostat při diagnostice. To vše v dostat přes nějaký microprocesor na klasický 16x2 display. Jen střílím naslepo, možná že to ani nejde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po maxidotu netouzim, na sluzebkach mam pokazde moznost si ho zkouset, a pro me je to zcela zbytecna vec. Patral jsem (viz vyse) po nejakem homemade domacim reseni, tak jsem se ptal, co to dokaze a jestli by mi to ten clovek namontoval. Maxidot je pekna vec, vsechna cest, ale to ho clovek musi chtit, aby z nej mel tu pravou radost a pro me je to opravdu zbytecne...

Editováno: , autor: Standis
necituj předcházející příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj prosím o radu zapojil jsem kabel dle nize uvedenych popisu a dle schematu.

Zapojeni packy

Pin 1 jde na Pin 11 Budíky

Pin 2 jde na Pin 12 Budíky

Pin 3 jde na ukostření v přechodu k motoru T6r/pin 4 hnědá

Pin 4 jde na Pin 27 Budíky

Dále jsem o věřil na budíkách pin 32 ale jeste nevim kam jde

jenom nevim kam se připojuje čidlo teploty

ale ted mi nefunguje palubní pc nevím proč?Vadí že nemám zapojené čídlo teploty??

post-10388-0-66137200-1293095737_thumb.j

post-10388-0-53816600-1293095743_thumb.j

post-10388-0-09652100-1293095750_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Dobrý den,

zakoupil jsem ojetou fabii ročník 2002 s 25tis.km. Auto má dálkový centrál, elektrické okénka, originální autorádio. Bohužel však nemá palubní počítač. Jak jsem se již dočetl v předchozích příspěvcích, pro dodatečnou montáž je třeba vyměnit budíky, pokud je ovšem přítomna v autě komfortní jednotka, tak stačí jenom vyměnit jenom páčku? Je to tak, nebo jsem to špatně pochopil? Budíky se mi měnit nechce. Stačil by mi malý displej v otáčkoměru. Nestačilo by pak skutečně vyměnit jenom páčku? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Abych nezakládal další téma, zaptám se tady..

V podstatě nám podobnou situaci. Fabie r. 2003, základní výbava, jen centrál a rádio. Pro měření spotřeby, místo dokupování PP, mě napadlo tohle:

koupit např. http://www.dealextreme.com/p/elm327-wireless-obd-scan-tool-112586 do OBD

data přečte a zpracuje telefon a na jejich základě bude počítat spotřebu (takový software si napíšu sám)

Jde mi tedy o to, jestli tak při diagnostice dostanu jakoukoli informaci o palivu, např. množství paliva v nádrži. Jestli všechno dobře chápu, tak řídící jednotka řídí dávkování paliva do motoru podle toho, jak je sešlápnutý plyn. Zjistím třeba tento údaj pomocí diagnostiky? Dostanu tímto postupem vůbec nějakou informaci o stavu paliva?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamarád, vlastnící Hondu Civic, mi poslal link na tohle: http://www.scangauge.cz/ . Komunikuje to s ŘJ podobně jako diagnostický kabel a laptop - přes diagnostickou zásuvku auta. Jinak je všecky informace možné vyčíst z komunikace částí řídicího systému auta po sběrnici CAN-bus - využívají ji například i značková rádia, která z ní berou informaci o rychlosti jízdy (funkce "Gala") a zpětně na ni odesílají info o naladěné stanici nebo přehrávané skladbě z CD (zobrazení na palubním displeji).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...