JozefDrahovsky Vloženo 21. Únor 2011 Sdílet Vloženo 21. Únor 2011 Roomster má takmer 4 roky a teraz sa Climatronic zbláznil. Po naštartovaní studeného auta buď funguje ako má alebo začne fúkať na maximum. Nastavenie otáčok ventilátora ignoruje. Reaguje len na maximálne vytočenie vľavo čo ho vypne. Nastavenie aj na jednu čiarku je veľký prietok vzduchu. Keď prepnem do režimu AUTO tak sa správa citeľne inak, trochu zmení intenzitu otáčok, niekedy ešte pridá, niekedy oberie, inak prestaví klapky ale nie je to v poriadku. Počas jazdy sa Climatronic niekedy umúdri a funguje vo všetkých režimoch bez problémov, potom z ničoho nič mu preskočí a situácia sa opakuje, svojvoľne skáče intenzita fúkania a prehadzujú sa klapky aj v neAUTO režime. Bol som s tým v autorizovanom servise kde zistili 01273 vetrák čerstvého vzduchu - V2 sporadická závada. Pritom vetrák funguje bez problémov, takže ho nevymenili, vymazali závady a momentálne netušia kde chybu hľadať, najmä keď nejde o fixnú chybu. Zažil niekto niečo podobné? Ako funguje ten vetrák, má nejaký vlastný senzor? že by ten dostal informáciu, že otáčky sú príliš malé a preto zvyšuje jeho výkon neúmerne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 21. Únor 2011 Sdílet Vloženo 21. Únor 2011 Já bych zkusil vydělat filtr a zrovna se podívat na klapku cirkulace,jestli chodí v pořádku.Možná ten motor někdo nutí aby šel na plno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 21. Únor 2011 Sdílet Vloženo 21. Únor 2011 změnit servis, pokud tento není schopný řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlov Vloženo 22. Únor 2011 Sdílet Vloženo 22. Únor 2011 To vyzerá, že je vadné niektoré z čidiel. Choď do iného servisu - servisák, ktorý vie len čítať z monitora a nepohne vlastným rozumom je nap.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JozefDrahovsky Vloženo 1. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 1. Březen 2011 Ak mam pravdu napisat, cakal som, ze niekto da link na popis klimatizacie, zapojenie ventilatora, cisiel a klapiek, pripade aj popis kodov ako si na climatroniku nastavit zobrazenie hodnot jednotlivych cidiel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 2. Březen 2011 Sdílet Vloženo 2. Březen 2011 ZDE je část DP,která se zabývá topením a klimatizací Roomsteru.Třeba ti z toho něco bude k užitku. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JozefDrahovsky Vloženo 7. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 7. Září 2011 (editace) Teraz z odstupom casu, vdaka za cenne informacie. Nakoniec to bol regulator otacok, ktory sa spraval nestabilne. Jozef Editováno: 7. Září 2011, autor: JozefDrahovsky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Combi2002 Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 ZDE je část DP,která se zabývá topením a klimatizací Roomsteru.Třeba ti z toho něco bude k užitku. Ahoj, mám dotaz. Dá se někde najít nějaká příručka nebo podklady k diagnostice climatronicu? Jde mi o elektronickou diagnostiku, blok měřených hodnot! Asi tu budu za vola, ale nikde jsem to vůbec nenašel. Například k FI to je přímo v té dílenské příručce, u FII je to všechno o tom jak to rozebrat a diagnostika mi přišlo že tam vůbec není. Třeba jsem špatně četl. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 To nevím,ale základní problém je v tom,že není k dispozici kompletní dílenská příručka FII... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Combi2002 Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 Aha to jsem netušil, v else to totiž taky není tak nevím kde bere servis ty případné informace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 Hm, tak snad ještě ErWin - tam je placený přístup na stránkách škodovky. S tou DP jsem to myslel, tak, že se není k dispozici kompletně (volně ke stažení) třeba někde na netu a pod. Servis něco musí mít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 Žádná DP ohledně diagnostiky není už od dob OII. V servisu se vše provádí interaktivně přímo na diagnostickém přístroji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Combi2002 Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 To mi chceš říct že to mají jen on line? Mno to nás potěš. Proto to taky asi tak vypadá v origo servisech. Diagnostika problému žádná, je to potřeba vyměnit díl sem díl tam a pak to stejně nejde. Když mi seřizovali xenony tak jsem mu musel říkat jaká je to adresa, jak dál a co pak. Byl bych tam jinak tak o hodinu déle než by se tím vším prokousal. Ale platil bych to já. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JozefDrahovsky Vloženo 26. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2013 Prešla nejaká doba a climatronic sa znova zbláznil, zajtra idem do autorizovaného servisu a som zvedavý čo povedia a koľko si vypýtajú. Vyzerá to tak, že životnosť niektorej z jeho častí je cielene nastavená na dva roky aj trošku, aby vydržal počas dvojročnej záruky a potom bol potrebný platený servisný zásah. . Zatiaľ som nepočul slovenský termín na súčiastku, ktorá sa má cielene pokaziť po skončení záruky, ale v český termín som už počul a je výstižný. Taká súčiastka s technologickým poddimenzovaním sa volá „kurvítko“. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.