Přejít na obsah

Sportovní podvozek


jakubfotbal

Doporučené příspěvky

  • o 5 měsíců později...

Já si ho objednal,tak uvidím..ale pan Janda z Cimbu mi napsal,že se z auta zblázním..doslova: "osobně si myslím, že sportovní podvozek na Superbu II není dobrý, oproti

sériovému je nesmyslně tvrdý na malých hrbech a na těch velkých auto

vystřeluje ze silnice. Jestli s tím budete jezdit po silnicích 1. třídy a

jiných dálnicích než D1 budiž. Na záplatovaných okreskách se z auta

zblázníte a navíc bude po 20 000 km pěkně rozskřípané." Tak doufám,že se plete a u mého combi to bude použitelné..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Mam green line s tin sportovnim podvozkem.A stim problem.....Jak jedu v 5ti lidech plus plny kufr a nadrz do plna,tak jsem tak nizko,ze trosku chytnu i o ten bublinkovy zpomalovaci retarder.A to bych si chtel dat jeste normalni rezervu a lepici sadu vyhodit....

Potreboval bych pruziny s paketu pro spatne cesty,ten je jeste asi o 200 mm vysli nez klasicke pruziny....

Nikde tyto pruziny nemuzu sehnat a na email odeslany do skody auto mi nikdo neodpovedel...A taky odpoved na otazku, jestli by se i tlumice musely menit(coz bych nerad,uz by to byla dohromady palka)...

Takze prosim jestli se nekdo nenajde kde bych tyto pruziny mohl koupit,urcite tam nejsou normalni pruziny a podlozky...

DEKUJI VSEM ZA PRIPADNOU RADU...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravim, 

mam par tydnu superba 125kw combi dovoz z DE a az ted jsem podle decoderu zjistil, ze tam mam sportovni podvozek  :kol-18: Sice jsem si rikal, ze je auto celkem tvrdy,ale myslel jsem ze za to muzou 18 kola a ono asi castecne taky podvozek...ono po 10 letech jezdeni v peugeotu je tvrdy asi vsechno...

Kazdopadne, cim se podvozky lisi? Je to jen pruzinou,nebo komplet cele tlumice jsou jine? Pokud bych chtel predelat na standard co by to obnaselo a ma to vubec smysl? Zas tak casto mi to nevadi, ale obcas,kdyz jedu po zaplatovane silnici docela skripu zubama...

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Myslim si, ze je tu dost maniakov na fore, ktori by chceli z luxusnej limuziny pre rodinne ucely prerobit na sportovu masinu s vykonom 245kW, hrkotajucou kasnou na pretekarske ucely. :)

Opytaj sa rovno kto chce vymenit tlmice a pruziny za original a verim, ze sa s tebou prehodia a este zaplatia aj vymenu. :)

Editováno: , autor: r_e_n_e
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Mam Superba sedan 125 kw TDI CR 170 PS r.v. 2009. Podla kodov vybavy to ma sportovy podvozok  (kod L12), no mne to osobne nevyhovuje ta tvrdost na nasich cestach.

Prosim o pomoc - ma niekto Sedana s uvedenou motorizaciou a normalnym seriovym podvozkom ? Potreboval by som zistit, ake pruziny by som mal pouzit - farebne oznacenie prednych a zadnych pruzin  a aky mate kod  (okruh perovania L ,,,,).

 

Dakujem.

Editováno: , autor: pietro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čau klucí , mám tedy tak S dvojku 125kw kombi můj názor na to je že sportovní podvozek na to nepatří už takhle jak já říkám je to tlustý prase a když s tim autem chceš zažít nějakou srandu tak nezažiješ , je to prostě ingot dlouhej na cestovaní v pohodlí , (srovnávám to s předchozí O2)

 

co se týká paketu pro špatné cesty tak jsem ho vyndaval z O1 a jsou tam jiný tlumiče i pružiny tak si myslí mže když vyměníš jen pružiny tak to nebude fungovat jak má .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jak jsem zahledl Supa II se sportovnim podvozkem,sel jsem rychle pryc,nemam rad tvrde auto a to mi Sup II prijde i na normal podvozku.A pak jeste to snizeni,u nas zachytnes o kdejakej retarder a podobne.

 

Stejne by me zajimalo srovnani standartniho podvozku i s podvozkem pro spatne cesty.Opticky co jsem je videl moc pekne nevypada,vzhledem k tomu ze je Sup uzky a ten zvyseny podvozek to jeste zvyrazni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim vsetkych Superbakov. Poprosil by som členov, ktori vlastnia :

Skodu Superb - sedan - 2.0 TDI CR  125 kw s automatickou prevodovkou, aký maju okruh perovania L .., ( udaj zo servisnej knizky - kody vybavy ), prípadne farebné kody pružin.

Prosim pomozte. lebo na tom orig. podvozku s okruhom perovania to je hrozne.

Dakujem vsetkym ochotnym.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 4 týdny později...

Vlastním SUPA ll 125kW   2008 a stavitelný podvozek od JOMu . Jezdím na něm  už druhý rok , nevadí mi, že je tvrdší a nízko ( o 4 - 5 cm , na zimu zvednu a na léto stáhnu ) ,ale je rozhozená geometrie (za rok

jsem  sjel polovoční vzorek na doraz z vnitřní strany ( přední i zadní ) . Potřeboval bych vědět jestli se u takto sníženého auta ,při seřizování geometrie , hýbe i s odklonem nebo se přispůsobuje jen sbíhavost.

A jestli má někdo hodnoty geometrie náprav takto upraveného vozu , prosím , zašlete ( i hodnoty továrního sportovního podvozku).

Budu rád za každou informaci.

Přikládám foto rozdílů výšky  - origo podvozek  a  podvozek JOM stažený na minimum ( 17ky kola  ET35 )

post-99192-0-48464500-1460576457_thumb.j

post-99192-0-44623700-1460577292_thumb.j

Editováno: , autor: kasha1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V prvom rade ked si menil podvozok tak ti mali urobit aj geometriu. Ak sa zjazdila guma zvnutra tak je zla geometria,pripadne nejaka cast povozku.(vacsinou ramena robia problem a tazsie sa to zistuje pretoze su vacsinou vybehane silentbloky na nich).

Este doplnim ze JOM nieje nic moc kvalita. Taky lowend. Ale asi ta viac ako 400E cela sada nestala. Kvalita ide za minimalne 2nasobok.

Editováno: , autor: sven01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...