Přejít na obsah

POZOR -- Ověřené rady pro zabezpečení vašich aut


ruste

Doporučené příspěvky

ruste-tak ja bych se zeptal na jednu vec-co rikas na bullock, zamkne ti pedaly-spojku a brzdu.. dalsi vec.. co obycejny tajny vypinac.. vypnu budiky, palivovy cerpadlo.. otazka je na jake tajne misto to dat... kazdopadne-ja mam vyleptane vin na vsech 10 ti sklech, pojistku a kdyz to bude chtit nekdo ukrast, stejne to ukradne.. :-( p.s alarm.. to si nemyslim.. pokud je autar schopnej se do auta dostat za 5 sekund, tak za 10 ma alarm vyplej a kdo si dneska vsimne jeciciho auta... nikdo..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ver tomu, že ja bulloka zapinam vzdy...prave proto ho tam mám...

vin se mi jako blbost nezdá, vem si, že mám barvu cappucino.. této barvy jezdí každá třetí fabia.. takze když to někdo naseká a bude potřebovat díly, čorne celý auto na díly, takže vyleptaný vin se mu zrovna hodit nebude.. takže veme jiný.. je to o štěstí, pokud ti to budou chtít ukract, vemou ti ho klidně na odtahovce..

no a navíc mam v autě LPG, což může být další bezpečností zařízení.. kdo by kradl lpg.. to si přece raději štípne seriovou fabku.. aspon ja bych to tak udelal..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja si taky myslim, ze alarm neni takova blbost, jak se dnes obecne tvrdi. Jiste, houkajiciho auta si nikdo nevsimne, nicmene urcite se lepe krade nehoukajici auto bez alarmu, kterych je tak 90%, takze se tim dost zvysuje sance, ze si vyberou misto vaseho to sousedovo. :) Samozrejme pokud mate nejaky unikat, ktery zrovna budou chtit, tak nepomuze ani garaz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Něco ze života - v místě minulého bydliště stály tři téměř stejně vybavené Octavie 2. generace. Všechny měly dobrou výbavu, všechny měly xenony a dvě z nich měly alarm. Klasický, od výrobce, byl poznat podle tlačítka na sloupku. No, dvěma s alarmem xenony i zůstaly, do auta bez alarmu si pro ně chodili i dvakrát za měsíc. Majitel to auto nevlastnil, bylo firemní a alarm tam dát nemohl, nové xenony se zaplatily vždy z pojistky... takže taková hezká zásobárna nových xenonů. :)

A malá a praktická rada - vy, co máte alarm z výroby - deaktivujte si 30s prodlevu začátku poplachu. Je to celkem dlouhá doba klidu... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl 2 nepřizpůsobivé "hosty" ve formanu před 2 lety..

Teď v octávce tajnej vypínač + pojistka + motor 1.6 mpi :lol::'>

Tajnej vypínač už je odzkoušenej, když si půjčoval auto táta a věděl kde ho má hledat, stejně jsem na něj 2 minuty koukal z okna jak hledá a hledá a hledá..Už jsem myslel že neodjede :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Jednou mi cikáni vykradli auto před Globusem. Zavolal jsem na 158 a řekl jim, že mi auto vykradli cikáni :kol-48: . Oni hned, že jestli nejsem nějakej rasista, proč hned "Romové"? Já jim řekl, že to poznám podle čuchu, to cikánský pižmo je cejtit dlouho, to jen tak z auta nedostaneš. Na kamerách zjištěno, že se po parkovišti skutečně pohybovali dva černý. Co pak? Nic, za měsíc přijde dopis od policie, že je případ odložen a je to.

A jak auto zabezpečit? No myslím, že hlavně aktivně, čili nenechávat tam věci zbytečně na očích. Záslepky zámků a podobné věci naopak zvýší škodu při vykradení, zloděj, když se chce dostat do auta, tak se tam prostě dostane. Nejlehčí způsob, jak se dostat do auta, je rozbitá keramika ze zapalovací svíčky-ani to není moc slyšet a proletí to sklem jako máslo. Pamatujme na to, že čím více se snažíme auto zabezpečit proti vykradení nebo odcizení, tím větší je pak škoda. A je pravda, co sem už někdo psal, stačí čínskej alarm, pěkně zapojenej a schovanej, stojí pár kaček a má větší smysl než koncern, kterej zloději znají. Jinak OBD zásuvka jinde - to je taky vynikající nápad

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto si přečti je to bomba!!!!!!!!!!!!!!

Jelikož pracuji ve státní složce, kterou zde většina dobře zná a nemá ji v lásce, chtěl bych vám tímto poukázat na zařízení pro způsob odcizení motorového vozidla. Jako technik jsem se dostal k ohledání vozidla, které bylo předchozí den stíháno hlídkou PMJ Praha do obce na Praze - východ. Jednalo se o audi A8 - šedá metalíza s označením audi S8 na libereckých SPznačkách. Toto vozidlo mělo být kontrolováno hlídkou policie v Praze.

Když ho chtěla hlídka zastavit, vozidlo se dalo na újezd a pokračovalo rychlostí 200km/h směrem z Prahy. Jelikož je na Praze - východ momentálně v běhu stavba kruhového objezdu, toto vozidlo nemělo jedinou šanci ve výše uvedené rychlosti tuto skutečnost postřehnout a v rychlosti cca 180km/h doslova prolétlo stavbou a skočilo do pole. Hlídka policie PMJ k tomuto vozidlu dojela v době, kdy již osoba řidiče na místě nebyla. Byla noc, asi 3:20 hodin, všude tma, žádné světlo v okolí, pouze pole. Na místo byl povolán psovod a vozidlo bylo odtaženo na odtahové parkoviště, kde jsem druhý den provedl ohledání.

A teď se držte, ve vozidle byla sada kompletních paklíčů na vozidla koncernu VW, kompletní sada karet pro vozidla Renault, čtečka klíčů a dálkových ovladačů, cca 1000 ks nevyplněných zelených karet od pojišťovny Alianz, čisté technické průkazy české + ukrajinské, krabice ukrajinských registračních značek + označení, další elektronika pro nastartování vozidla.

Dále ve vozidle bylo zařízení, které bylo ukryto v papírové krabici od papírů do tiskárny.

Z této krabice vedl kabel, který ležel u zásuvky na 12 V. V krabici byly tři malé větráčky jak od počítače a u každého větráčku anténa, celkem tři, každá pro jinou frekvenci. Když jsme to zapojili, všem spadla brada:

Jednalo se o rušičku telefonního signálu, a to pro všechny frekvence.

Všem mobilní telefony během 10 sekund ztratily signál, a to pozor, i vysílačka ve služebních vozidlech. Toto zařízení funguje cca do okolí 2 km a vyruší - pozor - komplet signál pro všechny mobilní sítě a vysílačky.

Důvod je jasný, při odcizení vozidla se tohle zařízení zapojí a v tu chvíli se neuvede

v činnost žádné zařízení upozorňující majitele (magic car, scherlog, mobil. telefon, vysílačka, atd.), prostě v okolí nefunguje nic. Vyřadí to z činnosti i mobil náhodného kolemjdoucího, který vidí krádež vozidla. Druhý důvod je, že toto zařízení vyřadí i policii při pronásledování - mobily, vysílačky s operačním programem... Každopádně ztratil jsem všechny naděje na zabezpečení vozidla, snad již pouze mechanické. A pak si kupujte alarmy a vyhledávací systémy do vozidla.

Ještě upozorňuji, že vozidlo Audi nebylo v pátrání a bylo psané na 26letou mladou holku, která uvedla, že vozidlo půjčuje všem, kdo ji o to požádají.

Za přítele má údajně cizince. Vozidlo stojí na Praze 8, a to v ulici Pernerova, tak pozor na toto vozidlo!!!! Vozidlo již bylo předané majitelce, ale zařízení na krádeže vozidel máme zajištěné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Docela vtipně blbé, toto na žádné fórum skutečný a zkušený policista nevyvěsí, neb je tak lehce možné ho dohledat, a za zde některé uvedené skutečnosti vyhodit, že je to až blbě udivující. Prostě takový blb, nemůže tuto práci vykonávat a ještě to sem takto napsat. Poroučím se a čekám další pokus o důvěryhodnou zprávu(i když základ fungování gangů zlodějů to má)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...