Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravim pani,dnes sa mi vobec nedari otvorit 5.te dvere zvonka.Zvnutra v pohode packou otvorim ,ale ked chcem zvonka,akoby boli zamknute.Je tam daky mechanizmus,ktory sa poskodil alebo vyvliekol,popripade co by mohla byt zavada?Za pomoc vopred dakujem..

Vloženo

mne sa to raz stalo, a na zamku na kudri je taka pačka ktorú musí motor potiahnuť. a to čo ju potlačí, taký plech sa dal vedla zrejme.

Ale skus kuknuť poistku 31, tá je na motor

Vloženo
mne sa to raz stalo, a na zamku na kudri je taka pačka ktorú musí motor potiahnuť. a to čo ju potlačí, taký plech sa dal vedla zrejme.

Ale skus kuknuť poistku 31, tá je na motor

Takze poistka c.31 bola v poriadku a otvaranie z vonku stale nefunguje ;(

Vloženo (editace)

Zdravím všechny :) Po přečtení dněšního příspěvku mi teprve teď došlo, že mi vlastně nejdou otevírat dveře kufru jinak než páčkou od řidiče, ačkoliv podle návodu by u vozidel s centrálním zamykáním (což já mám...) měly jít otevřít i zvenku spínačem nad SPZ! :feve: Jak je to tedy doopravdy? :)

post-2916-1197535061_thumb.jpg

Editováno: , autor: luckymann
Vloženo (editace)
Mrknu ještě na tu pojistku č. 31 - snad je tam zakopaný pes :)

Tak dneska jsem to kontroloval a pojistka je v pořádku ale spínač stejně nefunguje... :( poradí někdo? Díky :)

EDIT: díval jsem se i do dílenské příručky, ale o žádném motorku jsem taky nic nenašel...

Vloženo
Tak mne to uz funguje,asi to bolo iba zmatene ;))))))

Mám už druhou služební Fab najel jsem na první 160 000 (1,4 50kW), teď na druhé 65 000 (1,4TDI 59kW). Měl jsem asi dvakrát problém na staré a jednou na té nové s otvíráním 5. dveří. Bylo to způsobeno ohnutím ovládací páčky. Po otevření 5. dveří je v rámu dole taková kovová páčka která po stisknutí el. otvírače v klice dveří přitlačí přes el otvírač na vlastní zámek a ten otevře dveře. Tato páčka byla ohnuta nahoru a proto nemohla řádně ovládat otvírání zámku ve dveřích. Stačilo páčku narovnat stlačením dolů a bylo po problému.

Vloženo

Bemo: Je to tá páčka označená červenou. Zvykne sa časom ohnúť a pri otváraní kufra nedosadne na protikus na zadných dverách a neurobí "cvak". Treba nejak kufor zvnútra otvoriť a potom pridať zopár rán kladivom na tú páčku. Ja som bohužiaľ musel najprv zvnútra vypratať kufor, ako naschvál som ho mal plný až po roletku :help:

post-140-1197585416_thumb.jpg

Vloženo
Bemo: Je to tá páčka označená červenou. Zvykne sa časom ohnúť a pri otváraní kufra nedosadne na protikus na zadných dverách a neurobí "cvak". Treba nejak kufor zvnútra otvoriť a potom pridať zopár rán kladivom na tú páčku. Ja som bohužiaľ musel najprv zvnútra vypratať kufor, ako naschvál som ho mal plný až po roletku :help:

Já měl stejný problém. Tadle páčka co je na votce se ohnula nahoru a nedostatecne se opřela o tu oranzovou packu co je na zamku dveri. Pár jemných úderů kladívkem ohnulo páčku zase dolů a otevírá to zase v pohodě.

• o 4 týdny později...
Vloženo

Zdravím všechny, tak jsem to dneska celé rozdělal, abych zjistil, kde je příčnina a zjistil jsem kulové :(:(:( teda konkrétně to, že součásti, které s tím mají co do činění jsou samostatně v pořádku, ale prostě to nechodí... Mechanická závada to není a zjistil jsem teda tohle:

Pojistka č. 31 - OK + naměřené napětí na kontaktech - 12V

Mikrospínač v madle dveří - OK + naměřené napětí na kontaktech (2,66V - trochu divné, ne?)

Motorek ovládající zámek dveří - OK - odzkoušen na zdroj a otevírá v pořádku

Problém je, že i když se všechny součásti zdají být OK, na svorkovnici, která vede do motorku není po stisku mikrospínače žádné napětí :( Už fakt nevím, čeho se chytit

Setkal se s tímhle už někdo, poraďte prosím... Díky moc!

post-2916-1200263675_thumb.jpg post-2916-1200263685_thumb.jpg post-2916-1200263692_thumb.jpg

ZAMEK.wmv

Vloženo

Nikoho nic nenapadá?

Případně jak to třeba ještě jinak proměřit? Díky moc

Zdravím všechny, tak jsem to dneska celé rozdělal, abych zjistil, kde je příčnina a zjistil jsem kulové :(:(:( teda konkrétně to, že součásti, které s tím mají co do činění jsou samostatně v pořádku, ale prostě to nechodí... Mechanická závada to není a zjistil jsem teda tohle:

Pojistka č. 31 - OK + naměřené napětí na kontaktech - 12V

Mikrospínač v madle dveří - OK + naměřené napětí na kontaktech (2,66V - trochu divné, ne?)

Motorek ovládající zámek dveří - OK - odzkoušen na zdroj a otevírá v pořádku

Problém je, že i když se všechny součásti zdají být OK, na svorkovnici, která vede do motorku není po stisku mikrospínače žádné napětí :( Už fakt nevím, čeho se chytit

Setkal se s tímhle už někdo, poraďte prosím... Díky moc!

Vloženo

Ja som teraz dorábal el. otv 5 dverí a našiel som tam volné kable s koncovkou predpokladal som,že je to na mikrosp. madla dverí a tiež som tam nameral cez 2V! Takže to asi máš tiež OK.

Vloženo

Díky za info k mikrospínači - takže to bude asi OK :)

Víte prosím někdo jak to celé vlastně funguje - jak je do toho zapojená řídící jednotka - podle schématu (viz. obr.) tam je ještě nějaké relé - že by bylo špatné to? :feve: Díky za rady...

post-2916-1200483492_thumb.jpg

Ja som teraz dorábal el. otv 5 dverí a našiel som tam volné kable s koncovkou predpokladal som,že je to na mikrosp. madla dverí a tiež som tam nameral cez 2V! Takže to asi máš tiež OK.

Vloženo (editace)

Ja som si vsimol,ze na fotke vyznacene madlo alebo ako to nazvat,vobec nepracuje a nereaguje ani na uzamknutie zamku.Mam central ,takze mi prijde divne ,ze mi auto zavrie kufor aj bez toho.Kolegovi to normalne pracuje,nechapem tomu...

post-47-1200516157_thumb.jpg

Editováno: , autor: Bemo
Vloženo

Na té fotce je motorek který ovládá POUZE otevírání zámku - mělo by to fungovat na sepnutí mikrospínače v madle 5. dvěří pokud je odemčený centrál! Mě to taky nefunguje jak by mělo a nenůžu se dopátrat proč? :(

Ja som si vsimol,ze na fotke vyznacene madlo alebo ako to nazvat,vobec nepracuje a nereaguje ani na uzamknutie zamku.Mam central ,takze mi prijde divne ,ze mi auto zavrie kufor aj bez toho.Kolegovi to normalne pracuje,nechapem tomu...
  • o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Ak máš vadné relé,tak to bude asi prúser bratu.Podľa schémy to vyzerá,že relé je priamo v elektronike. :disgust: Viď obrázok.

Skús premerať ešte priechodnosť mikrospínača.Napätie si na ňom nameral,len či ho dokáže aj zopnúť a poslať ďalej.

post-570-1201853101_thumb.jpg

Editováno: , autor: ramon
Vloženo (editace)

Mikrospínač je v pořádku, měl jsem ho celý venku a proměřil - spíná v pohodě... tak už vážně nevím... :(

Ak máš vadné relé,tak to bude asi prúser bratu.Podľa schémy to vyzerá,že relé je priamo v elektronike. :disgust: Viď obrázok.

Skús premerať ešte priechodnosť mikrospínača.Napätie si na ňom nameral,len či ho dokáže aj zopnúť a poslať ďalej.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...