Přejít na obsah

Klepání (ťukání) v levé přední části vozu - vadný silentblok uložení převodovky


pusher...

Doporučené příspěvky

mně to klepe taky, mám D. několikrát jsem to v servisu zmiňoval i ukazoval fotky a čísla dílů, ale nic. k výměně se nemají. měnit servis by znamenalo pro mě být cca 2-3 dny bez auta a to nemůžu a zatím máme doma jen auto. nebýt tady toho, tak nemám k autu připomínky. ale to klepání je jak ze starýho vyklepanýho vraku, fakt děsný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mně to klepe taky, mám D. několikrát jsem to v servisu zmiňoval i ukazoval fotky a čísla dílů, ale nic. k výměně se nemají. měnit servis by znamenalo pro mě být cca 2-3 dny bez auta a to nemůžu a zatím máme doma jen auto. nebýt tady toho, tak nemám k autu připomínky. ale to klepání je jak ze starýho vyklepanýho vraku, fakt děsný.

já měl výměněný plynový pedál a silentblock za jeden den. A to začal s prací po obědě. Takže otázka 2 - 3 hodin maximálně oboje, silentblock musí mít max do 2 hodin...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vormen: ja jezdil do servisu taky trochu dal, navic mi rikali, ze si to auto tam museji nechat. Protoze kdyz komunikuji s centralou, tak se pry vzdycky ptaji, jestli maji to auto na dilne. Aby mohli zkouset co to je podle napovedy centraly. Ale chtel jsem rict, ze kdyz jsem rekl, ze to auto tam nemuzu nechat, ze budu muset teda zajet do jineho servisu, ktere mam blize bydliste, tak mi zdarma pujcili nahradni auto. Jen jsem jim to dotankoval, jinak nic. Tak se zkus taky tak zeptat i v jinem servisu.. jestli nemaji na pujceni auto. A kdyz nemaji, no tak to zkus jinde :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

auto 11/14,  klepání jsem pozoroval od 1500km, ve 4500 už jsem to dal do Seata 03/15, vyměnili prý za nový typ :-) do druhého dne, v 7000 zas začínám poslouchat, dnes 9600km, o5 výměna prý za nový typ. Takže jestli to bude každých 5000km novej silentblok, tak to jim asi ty náhradní auta platit nebudu. Minule jsem si ho nevzal, dnes 250kč/den (limit 100km, jinak 5kč/km navíc). Objednal jsem to ve čtvrtek minulý týden s tím, že v pondělí ráno dovezu, ráno v 7dm jsem tam jak na koni a zas znovu všechno sepisovat, co tomu je ??? ... a pak mi 12 volaj, že je to silentblok a musí ho objednat :-)

 

Jooo to mu se musí člověk jen smát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ti, co mají vyměněno a přesto už zase klepou, bych doporučil ověřit si, jestli mají skutečně Hčko, návod na to jak na to tu je. Případně zjistit datum výroby toho Hčka, pokud ho budou mít. Taky nemusí být kus jako kus, když to tahají z PRCu.....

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady jsem skoro před rokem psal o tom, jaké jsou kde silenbloky dle ETKY. U klepajícího 1,4DSG evidentně taky zkoušeli, co tam bude nejlepší, že ti dali ještě úplně jiný typ.

Takže u 1,4TSI 7DSG se změnil silentblok z 6RF199555E (výroba ukončena 1.2.2014) na 6RF199555J. Jestli to bylo kvůli klepání, nevím. DSG-čkářů je tu málo a nikdo si nestěžoval.

6RF199555H u 1,2 3V a obou 1,2TSIček stále platí jako poslední verze (alespoň podle poslední aktualizace ETKY).

Ale co je zajímavý, objevily se tam nově "ruské" silentbloky: pro 1,4TSI 7DSG a 1,6/6st.aut. je 6Q0199555AT a pro obě TSI + 1,6/5st.man. je tam náš oblíbený 6Q019955AS (ten mě tam dali jako dočasné řešení před "H"čkem).

Bojím bojím se kruté mrazivé zimy a co bude to naše inovované "H"čko provádět. Můj testovací úsek totiž zase krásně vyspravili lopatama.......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jen mě tak napadá, já měl měněno cca v Dubnu, nyní začíná bouchat zase - počkám na ochlazení jestli se to zhorší.

Poslední typ je H a nevypadá to, že by měl přijít nový typ.

Zatím dle zkušeností to vypadá, že budu muset měnit silentblock cca 1x za 3/4 až 1 rok.

 

Nabízí se otázka, jak tuto situaci řešit s ŠA, protože pokud si auto nechám déle, tak já určitě nehodlám po záruce cvakat silenblock ze svého a rozhodně mě už nebaví tam 1x ročně jezdit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dlouho jsem tu nebyl, tak se přidám s klepáním vlevo. Zatím jsem nebyl schopný přesně identifikovat, odkud to vychází. Mám celkem dva druhy: 1. je tupý klepání až možná vrzání, ozývá se vždy při přejezdu nerovností levou částí auta, někdy výjimečně při prudkém zrychlení; 2. je výrazný klepání jako údery do karoserie, to se objevuje jen někdy, když se levá polovina přejezdem několika nerovností přesně za sebou rozkmitá - udělá to klep, klep, klep, řekněme třikrát asi to klepne, ideální je přejezd tramvajových kolejí napříč.

 

Po najetí 13 tisíc se auto rozhodlo vyměnit si olej (proměnlivý interval), tam jsem všechno nahlásil, ale v protokolu se nic neobjevilo a možná placebo efektem se mi zdálo, že minimálně to první přestalo nebo se zmírnilo. Po pár dnech jsme zase na svých.

 

Nějaké nápady? Silentblok? Mám výrobu 1/2015 1/2014. :-) Hlavně se mi strašně nechce do servisu, protože se to blbě předvádí a ještě blběji to budou hledat. Nerad bych trávil svůj čas, kterýho mam málo objížděním servisů v okolí...

 

 

Vyckej chladnejsich teplot a pak to bude delat treba porad. Nebo se mrkni sam jaky typ tam mas. Jestli "D" cko pak uz to neni k smichu a je to jasne.

 

 

Bille ,myslím že máš rapida ještě o rok staršího čili výroba 01/2014 nebo 02/2014 a to tam dávali silentblok ještě s D-čkem.

 

Dnes jsem odvezl auto do servisu na výměnu mřížky v nárazníku, která utrpěla úraz tažným zařízením a jako druhou závadu jsem nahlásil klepání vlevo vpředu. Prošel jsem si znovu tohle vlákno a zkouknul videa a můj problém je naprosto přesně silentblok převodovky. Jak už bylo zmíněno, pravděpodobně mám D.

 

Se servisním poradcem jsme si při -2C udělali menší kolečko kolem salonu, bohužel je tam hezká silnice, takže to bylo slyšet jen málo, tak to potvrdil tak jen napůl. Několikrát jsem se zmiňoval, že "na internetu" se o tom píše a ukazoval jsem fotku silentbloku z novějšího Rapidu s písmenem H a poukazoval jsem na rozdíl s D. Do jejich interního protokolu si pan poradce snad i něco z mých poznámek zapsal. Auto jsem jim dovolil si nechat do pátku. Tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...