Přejít na obsah

Žiarovky do dálkových i tlumených světel


Diamant

Doporučené příspěvky

Po tom, co jsem na FL hodil NightBreakery do potkavaček, začali mi lézt na nervy žárovky v obrysovkách. Tím jak mají potkávačky a obrysovky na FL "oddělené světelné plochy" tak to vypadá trochu debilně, ten rozdíl barvy (klasická obrysovka vs NB v potkávačkách). Ten rozdíl barev je víc než znatelný.

Nemáte někdo tip na žárovky do obrysovek, které svítí víc do běla? Vyloženě modré obludky bych nerad, ale ty žluté nejsou nic moc.

Na tvojom mieste si kupim tie co mam aj ja - priamo od Skody, co sa davaju ku xenonom - su sice svetlomodre, ale svietia velmi pekne, ziadny zlty humus...Myslim, ze ich vyraba Philips a su dost drahe...

post-10844-1234644274_thumb.jpg

post-10844-1234644278_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
Do těch obrysovek (parkovaček) se dají dát philips blue vision, objednal sem si je do svýho Golfu, a je to fakt viditelná změna. Cena není nejmenší, ale dá se přežít :palec2: viz -> Philips

Když si koupíš Philips Blue vision, jsou v sadě i modré obrysovky. Mám je taky a přes čočku svítí velice dobře. dají se sehnat kolem litru ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezkoušel jste někdo rozdíl mezi SilverStar a NigtBreaker? Uz cca rok jezdím s těmy Nightbreakry, nic méně sem za tu dobu spotřeboval cca 6 zarovek, proste zivotnost je zalostna.

Nic mene to bych jeste prezil, ale kdyz na OII vymenim zarovku rozhodim vzdy svetla tak, ze musim do servisu a tim se to cele fakt mega prodrazuje.

Rikal jsem si ze bych presel na SilverStar na potkavacky a nechal si NIGTB jen na dalkove tam se tak casto nesviti. ALE poradi mi nekdo jak dobre Silvestary sviti ve srovnani s NB a hlavne jak casto praskaji?

Jinak NB sviti velmi solidne coz sem ted joo poznal kdyz jezdim s jednou NB a jednou obyc, do te doby nez se rozhodnu jak dal, ten rozdil je fakt znat.

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě, že v dálkáčích sem s nimi taky maximálně spokojen to mi zatím taky žádná nepraskla. A kdyby šlo jen o praskání budiž ale ty světla jsou pak fakt děsně rozhozený a servis si říká 500.

Hm takže SS stojí za prd jo .. hmm no jo ale co teda použít, mám služebáka a mám ze smlouvy zakázané jakékoli úpravy, takže prostě potřebuju jen nějakou lepší žárovku a určitě neměnit nic na autě. :mellow:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

H7 všeobecne vydržia podstatne menej ako H1 alebo H4...

Ja mám v tlmených Philips NightGuide 3 color safety Double Lifetime, mám ich síce len necelé dva mesiace, ale cca 9tis km a svietim s nimi stále a zatiaľ spokojnosť, v noci sú omnoho lepšie ako obyčajné...

Tu je ich foto... http://forum.skodahome.cz/index.php?s=&amp...st&p=997209

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to bych rekl ze je jednoduche, kolik hodin denne svitis dalkovejma?

Ja denne svitim potkavackama minimalne 3 spis 4 hodiny takzte ten nepomer bude zrejmej.

Aha, asi me uniklo, ze nemas HID na potkavacich svetlech a vlastne s nimi svitis porad... I tak je to divne, ze za rok (mozna rok a neco, dele je mit nemuzes) jsi je jiz menil "nekolikrat".

Nez jsem poridil auto s HID, pouzival jsem na 2 predch. autech v H4kach vynikajici zarovky PIAA Plasma nebo SuperPlasma (o kterych jsem zde rovnez hodne napsal). U tech jsem byl drobet rozcarovan (a pozdeji jiz i zvykly), ze vydrzely tak kolem roku, mozna roku a neco. Kazdy rok jsem si ze Statu privezl novou sadu, takze vzdy bylo na vymenu. Ale ze bych je menil nekolikrat za rok ??? To rozhodne ne, a pokud vim, timto problemem trpi jen tyto modely od PIAA, ktere ovsem (na rozdil od diskutovanych Osramu) sviti skutecne jako HID plasma vybojky, pro laika k nerozeznani. Takze Ti doporucuji rozhodne pro stale sviceni PIAA, v tomto threadu najdes dost informaci.

A to jsem jiz pred cca 10 lety (kdy jsem si je poprve ze Statu privezl) svitil tlumenymi svetly stale (stejne jako dnes povinne).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

ja pouzivam uz 3.rokem Osram Silvestar v potkavackach (jine jsem nezkousel) a proti obyc.zarovkam je podstatny rozdil - svetlo je mnohem jasnejsi a belejsi a sviti dobre i za mokra. Na 100tis km mam zatim druhou sadu - drzely, dokud mi do lamp nevnikla voda (spatne kusy z vyroby vymena v ramci zaruky). Jinak ten rozdil jsem si uvedomil poradne az pri prechodu zpet na obyc.zarovky, kdy jsem si pripadal malicko slepy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Tak jsem to tu 2x od začátku přečet, a protože se dny pomalu ale jistě zkracují, vypadá to, že namontuju H1 Osram NightBreaker. H7 vypadají dobře Philips NightGuide DoubleLife (ty 3-barevný, někdo tu o nich psal) jenže nemám páru jakou mají životnost v praxi, takže nějaké nové xp a poznatky by mi bodly :) :worthy Známý má v OII Ligh Vision H7 (na výrobce si teď nevzpomenu) a ty svítí docela parádně, jenže taky parádně oslňují... <_<

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

Oprašujem toto vlákno.

Narazil som na nové žiarovky Bosch Plus 90, ktoré sú plnené xenónovým plynom a mali by podľa výrobcu poskytnúť až o 90% vyšší svetelný tok. Neskúšal ich už niekto?

Ohľadom praktickej životnosti žiaroviek by som odporúčal udávať ju v najazdených km a nie v mesiacoch či rokoch. Každý z nás najazdí iný počet km ročne.

A ešte by bolo dobré zhodnúť sa na nejakej priemernej životnosti klasických žiaroviek. Mám dojem, že klasické žiarovky z prvovýroby vydržia kratšie, než tie po nich. Mne vydržali žiarovky z prvovýroby u FI cca 40.000 km. Súhlasíte s takouto životnosťou? Alebo vám vydržali viac?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...