Přejít na obsah

Zimní pneu hlučnost


lancer

Doporučené příspěvky

Dal sem na yetiho zimní pneu 16" barum polaris 3 215/60 a dělají celkem dost velký kravál můžete doporučit nějaké pneu které používáte a jsou scela tiché. Yetiho mám cca 3 měsíce a i na letních  dunlop sp sport 01 225/50 R17"  jsou zadní kola trochu slyšet jak hučí. je to vůbec normální? ke škodovce sem se vrátil po krátkém odchodu k citroenu C4 picasso a tam nikdy kola nedělala problém, natož aby bylo slyšet hučení od kol trochu mě to u škodovky štve na to že se jedná o nový vůz. Takže letní hučí lehce ale jdou slyšet a zimní to je malá hrůza prosím o vaše názory

Editováno: , autor: lancer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo s hlucnosti pneu je to u Yetiho tak trochu alchymie. Co se letnich pneu tyce, tak jsem mel 215/60/16 Continental, ty byly super, Goodyear excellence uz tak dobre nebyly, ale nehucely, u 17" jsem mel Dunlop sport 01, ty byly podobne jako Goodyeary v 16" a k tomu jeste nebyly moc komfortní, moc tvrde. Ted jezdim na 17" s Pirelli zero roso a jsou super, komfort na 1 a k tomu tichounke, jsem spokojen. Zimni jsem mel v rozmeru 215/60/16 Michelin Alpin A4, to byla šílená hruza, hlucnejsi pneu jsem nikdy nemel, jezdil jsem na nich tri tydny, sly dolu, koupil jsem Dunlopy 4D, jsou super tiche, nez jsem na leto obul Pirelliky, byl jsem nazoru ze jsou tišší nez letní. Ty Micheliny jsem pak hodil na zbytek zimy na sveho rodinneho Renaulta trafica, kde byly uplne tichoucke, az jsem neveril ze tam mam z Yetiho ty hlucne gumy, jezdily super s velkym traficem na horach nebyla zadna prekazka ci omezeni, jelikoz to nebyly zatezovky, ale jen 95, tak jsem je nakonec prodal, neriskoval jsem ze by mi nekde praskly, preci jen Trafic neni vahove Yeti. Jinak Polarisy 3 XL ve stejnem rozmeru jako na Yetim mam ted na Traficovi, kdy mohu rici ze jsou zcela tiche a jsem celkove moc spokojen, otec je ma na Audi A4 combi a je taky spokojen, oba jsem je obouvali na tuto zimu, oboje pneu vyrobeny v Portugalsku. Nikdy jsem nad tak tim nepremysle, ale zacinam byt nazoru ze hlucnost je zpusobena autem, nikoliv pneumatikami a pneu u Yeti 215/60/16 jsou hlucnejsi nez 225/50/17, domnivam se ze ta hlucnost je asi zpusobema vyskou pneu, take tim ze v danem rozmeru jsou az na vyjimky všechny pneu zatezove XL s tim aspektem, ze zadek u Yetiho pomerne lehky a pokud je bez rezervy a haldexu tak o to lehci, kdy pneu nema patřičnou zatez a proto mozna huci, ale to je pouze moje teorie, nejsem na to zadny kovany odbornik. Mozna vyzkouset na jednu jizdu zadni lehce podhustit oproti predepsanemu taku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 215/60/16 DUNLOP Wintersport 4D, 94H, bral som to na 4x4 TDi s vedomím, že šípový vzor bude spravidla hlučnejší, ale bol som milo prekvapený, že sú pomerne tiché, ale hlavne komfortné.

Záležím aj od štruktúry a druhu povrchu cesty. Vo väčšine cestnej prevádzky chodím po asfalte. 6-ka, 110km/h,1900ot., počuť len brum motoru na pozadí, pneu vôbec. Hustím v štandarde na 2.2atm.  

Editováno: , autor: Roadlover
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojky, tak si tady čtu o hlučnosti pneumatik. Ani v létě ani teď jsem si nevšiml něčeho takového. Letňáky mám Pirelli 17´ zimáky Matador 16´. Jsem naprosto spokojený. A co se týče hlučnosti dízlu? Je to můj první a takové ticho na "palubě" při dálniční rychlosti jsem si ještě neužil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež mám 81kW, no skús sa zviezť napr. s 1.4TSi....škoda, že sa nerobí v štvorkolke, dízel má zase lepší záťah už v nízkych otáčkach, lenže je to o rád hlučnejší prejav, hlavne na nízkych otáčkach (dunenie a rezonancie). Až okolo 1600ot. sa ukľudní. Pri skoršom preraďovaní, najmä v meste, ak chceš jazdiť ekonomicky, otáčky padajú často pod túto úroveň. Aby som bol ale objektívny, je to tiež o rád lepšie, ako u starých, klepotavých dízlov. Mať na dízli tiché pneu je priam žiadaný parameter.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Podhustené sú spravidla hlučnejšie  - je to z dôvodu zväčšenia styčnej plochy, ale keby aj subjektívne snáď hučali menej, opotrebúvajú sa rýchlejšie, čo pri 120€ pneumatike stojí za zváženie. Na hlučnosť má zásadný vplyv zmes a tvar dezénu.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Yeti 1,8 4x4 - na léto 17" Pirelli Zero Rosso - originál z výroby - už jsem je měl na předchozím autě, tiché, klidné, ale asi budou ubývat. Zimní pneu 215/60/R16 - Cooper - jsou tam i špalky, takže jsem je kupoval s tím, že budou hodně hlučné, ale zatím to není nic, co by se nedalo snést ( a to mám citlivé uši). Asi záleží na zátěži v kufru, tlaku vzduchu v pneu a povrchu. Zadek foukám, dle doporučení výrobce, na předku dávám desetinu navíc... Jinak o 1,8 pod kapotou téměř nevím (pokud nepočítám rychlost klesání ručičky palivoměru)  :kol-47:

Editováno: , autor: Hitachi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...