Přejít na obsah

OIII RS TDI - CUNA kontra CUPA


radim1234

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny majitele  OIII RS TDI. Mám dotaz, na který si neumím ani s pomocí Etky odpovědět, tak se zeptám takhle. Pokud to není "přísně tajné, zvláště důležité" můžete mi prosím sdělit, jaký kód motoru máte ve svých krásných eresách? Zajímají mne jak ty  MR 2015 tak i ty MR2014. Jde mi o ty "slavné a mnou často dotazované" vyvažovací hřídele, protože mi furt není jasné s kým (a jestli vůbec) ta naše milá "škodověnka" cvičí. Pokud se nepotvrdí má teorie, tak se jí velmi uctivě omluvím. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky , Pišta. Zatím málo na nějaký závěr, ale to , co píšeš jen potvrzuje mou teorii teorii, že eresa nemá vyvažovací hřídele, které škodovka tolik zdůrazňuje. Motor CUPA nemá (podle obrázku z Etky-jiný důkaz bohužel nemám) ozubený "kus" klikového hřídele, který slouží k pohonu oněch vyvažovacích hřídelů, kdežto motor CUNA má. Tajně jsem doufal, že tu CUNU dávají do eresa i scouta (já mám motor CUNA) ale nějak nechápu, co zase ta škodovka vymýšlí. Nepřijde  mi to od nich moc fér. A navíc se brání jakékoli odpovědi. Na přímý dotaz se mi ji nedostalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, Kačere, pokud má ereso (MR 2015) motor CUPA, tak právě nemá ty vyvažovací hřídele na 100%. A to je to, o co mi jde. Proč lžou? Právě proto jsem chtěl, aby mi někdo, kdo má ereso O III TDI řekl kod motoru. A pokud s třemi vykřičníky píšeš že Audi a VW je má ve 110 kW , tak zrovna od VW mám oficiální mail, že nemá. Jak je to u Audi, to nevím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To není přece "blbe pýtanie" ale chuť poznat, jak to opravdu je. Jenže ona ta škodovka nechce spolupracovat a mlží a další mi vykládají, že tomu přikládám větší význam, než to má. Já nevím, myslím, že to význam má, ale ani když byl Scout ve výrobě, tak mi prostě nechtěli říct, jaký motor tam vlastně bude a budí to ve mně dojem (asi jsem už lehce-těžce megalomanem) že mi tam ten CUNA motor dali jen proto, že jsem otravoval :-)  a proto se mi to nelíbí a zkouším se dobrat toho, jak to opravdu je....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyjádření prodejce (konzultováno s Boleslaví). Škoda, že se mi do limitu nevešel ten silnější diesel :-(.

 

Motor v poptávaném voze patří do nové tzv. stavebnicové platformy MDB. Tento koncept umožňuje zástavbu a vyvažovacím hřídelem i bez něj. Zda vyvažovací hřídele budou použity rozhoduje výrobce (značka) a model vozu. U značky ŠKODA bylo rozhodnuto, že budou použity pouze pro motorizaci 2.0 TDI / 135 KW, tj. ŠKODA Octavia RS nebo nejsilnější verze Scauta. Ve Vašem vybraném modelu 2.0 TDI / 110 KW nejsou použity.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kačere, já se s Tebou nechci dohadovat. Já chtěl jen znát pravdu proč škodovka vykládá nesmysly. Motor CUPA prostě ty vyvažovací hřídele podle Etky nemá.  Ani pro MR 2015 ani 2014. Prostě tak to tam je. Třeba mám špatnou Etku nebo mi tam škodovka propašovala nějaký vir. Jenže reakce byla vždy stejná. Má. Ale jejich dokumentace prostě říká něco jiného. Napadá mne ještě když má CUPA vyvažovací hřídele, proč tu CUNU vůbec dělají....

 

Ke sdělení VW - nebudu sem nic "dávat" -je tam plno věcí, které zveřejňovat nechci, Print screen a černění(myslím tím  zamazávání míst v mailu) mne nebaví. Je to mail z 19.2.2014, odeslala jej Jitka Obermajerová, DiS, tak jí napiš, třeba Ti dá zase jinou odpověď protože já byl ještě u ROSa v Brně a tam mi řekli "no jasně, že má..." a druhý den mi volali, že nemá....

Ale to je jedno, já prostě nevím, podle mne kecají všichni, ale nevím proč. Tipnul bych to, že to vypustili, pak to neudělali a legenda žije vlastním životem. A možná tomu fakt přikládám větší význam, než to má :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aktivní nemám (myslíš-li ve smyslu "online do Boleslavi") ale pravidelně aktualizovanou jo. A co mám na tom ověřit?  Jako myslíš v ErWinovi podle svého VIN? No to tady někde visí....ale nevím, co jiného mám ověřit? Já řeším jen to, proč škodovka uvádí, že TDI motor v erese O III je s vyvažovacími hřídeli,když podle všeho není. Nechci s tím nikoho otravovat, jen se prostě ptám. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obermaierové psát nebudu nemám důvod. Já vycházím ze skutečnosti že mám CUPA a mám vyvažováky. Obrázek v etce nemusí být reálný koukal jsem do ní a máš pravdu, že obrázek u CUPA nemá zakreslený vyvažováky ale to nic neřeší.. Rozdíl CUPA vs CUNA může být jen v kodu motoru od modelového roku. Pamatuji OII 2.0 TDI 103 kw mělo taky několik kodů motoru. Když jsem koupil RSo tak mě tady na foru převědčovali že nemám brzdy 340mm a skutečnost je taková, že je mám!!! Prodejci se takovými informacemi nezabývají objednají podle VINka a hotovo.

Pokud máš CUNA tak se podívej na blok a uvidíš!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

máš pravdu Kačere, že s tou Etkou je to takové nejednoznačné-já ji sice pravidelně aktualizuji, ale dnes jsem se byl podívat na "originál" u prodejce. Já např. vůbec ten blok s vyvažováky nevidím a on (protože je on-line) tak tam měl krásné obrázky a ještě s barvama :-) Jen jsem se stihnul podívat na ceny. CUNA nějakých 252.000 CZK a CUPA 245.000 CZK-to jsem si teda myslel, že ten rozdíl je větší....a jinak, já se nechci přít, mně jen zajímá, co v tom je za bordel.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, Libero, udělal jsem, cos mi řekl, ale mé "pochybnosti" to nevyvrátilo. Když mi Kačer tvrdí, že má CUPA a má vyvažováky a podle Etky (on-line u prodejce i podle té mé off-line) je má jen CUNA , tak jsem tam, kde jsem byl. A odpověděl jen Pišta a Kačer za což jim děkuji. Ale mně to jasné není a nevím víc, než jsem věděl. Tedy proč škodovka píše (všechny SM, Auto Moto atd) že TDI ereso má vyvažovací hřídele, když všichni mají motor s kódem CUPA, který podle vlastní škodovácké aplikace (Etka) tyto hřídele nemá. Prostě budu rád pokud mi to někdo fundovaně vysvětlí a já sklapnu a nebudu se blbě ptát....už pomalu začínám věřit, že tam ty vyvažováky jsou na houno :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejistější bude prostě vlézt pod auto a mrknout na ten blok, pokud tam Kačer ty hřídele vidí, tak tam asi jsou, ne? Nevím tedy zda to bude vidět i zvrchu, případně to Kačere vyfoť, je to teda záhada.... pokud je cena toho motorou nižší, tak v čem by teda měl být jinak rozdíl ??? :huh:  

Editováno: , autor: Napalm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No , Pišta, možné to je, já nevím. Ale proč se v tom pitvám je to, že všude píšou, že ereso má vyvažováky  a přitom má motor CUPA, který je evidentně nemá a chtěl jsem jen vědět proč a jestli vůbec škodovka kecá. To bylo vše. Haldex-nehaldex.

 

Chlapci, já Vám všem velmi děkuji, ale škodovka je v mlžení a matení asi silnější než já a mně už se nechce v tom paplat. Třeba nám to někdy někdo vysvětlí, sami na to nepřijdem. 

 

Pawouku nemáš nějakou povědomost nebo někoho v Boleslavi, kdo by mi to vysvětlil?Jinak to asi zamkni :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...