psurn Vloženo 6. leden 2015 Vloženo 6. leden 2015 Ahoj, nenašel jsem zde podobné téma a tak založil nové. Včera, když jsem jel včera v menší vánici, zastavily se mi najednou stěrače vprostřed skla. Před tím se mi zdálo, že něco cvaká, ale myslel jsem že to dělají raménka a tak jel dál. Když jsem zastavil, tak jsem zjistil, že lze stěrači volně hýbat na obě strany, někdy se jen jakoby kousnou. Motorek je slyšet možná i se zvukem, jak něco o sebe drhne. Chtěl bych se vás zeptat, než to rozeberu, kde byste hledali závadu a který díl bych si měl dopředu opatřit. Díky. Citovat
Wittmann Vloženo 6. leden 2015 Vloženo 6. leden 2015 zřejmě odešla převodovka v motorku stěračů, mohou to ale být i táhla....nejdříve to budeš muset oddeklovat. Teoreticky budeš potřebovat nový plastový špunty, co drží krycí plast - ale dá se jezdit i bez nich. A pak se připrav na to, že nemusejí jít sundat ramínka stěračů - záleží jestli už je někdo někdy sundoval či jak to při výrobě utáhli - to může být asi největší komplikace Citovat
psurn Vloženo 6. leden 2015 Autor Vloženo 6. leden 2015 Díky za reakci. Ty ramínka jsou problém - už sháním stahovák. Budu to tedy muset nejdřív rozdělat. Ta převodovka - to tedy znamená celý motor? Citovat
Albín Vloženo 6. leden 2015 Vloženo 6. leden 2015 K motoru je přidělaná převodka,je to celek,ale převodku můžeš v pohodě oddeklovat a uvidíš tam ozubená kolečka,asi ti nějaký odešlo. Citovat
psurn Vloženo 6. leden 2015 Autor Vloženo 6. leden 2015 Asi je totálně po převodu, se stěračema jde lehounce hýbat po celém záběru okna. Kolečko nové zřejmě samotné koupit nejde. Na vrakáči chtějí za celé motorky kolem 650, ale to se mi zdá zase lepší koupit druhovýrobu za 900-1000. Uvědomil jsem si, že jsem měnil na jaře trysky a možná jak jsem ty stěrače sundával tak třeba něco poškodil. Citovat
Wittmann Vloženo 6. leden 2015 Vloženo 6. leden 2015 třeba to jen vypadlo z táhla....budeš to prostě muset rozebrat Citovat
psurn Vloženo 6. leden 2015 Autor Vloženo 6. leden 2015 To by byla ta nejlepší varianta - začalo to jako trochu cvakat (ještě jsem si říkal jak jsou ty ramínkové stěrače hlučné) ale na chodu stěračů jsem nic nepozoroval. Díky všem za názory. O víkendu to doufám rozeberu a pak napíši co jsem zjistil Citovat
psurn Vloženo 10. leden 2015 Autor Vloženo 10. leden 2015 (editace) Opravdu to byla pouze povolená matice mechanismu na hřídeli motorku. Nejdřív jsem matici pouze dotáhl a po sesazení šly stěrače směrem na motor. Tak jsem to znova rozebral a nastavil. Jinak jsem použil stahovák YATO, který na to byl sice tak tak - jeho výtlačná část sedla jen na polovinu osy stěrače, ale stěrače šly nakonec pěkně dolu. Abych se jenom nechválil, tak jsem si udělal od raménka malou značku na čelním skle, uvidím kolik to vydrží. Editováno: 10. leden 2015, autor: psurn Citovat
Combi2002 Vloženo 10. leden 2015 Vloženo 10. leden 2015 Stahovák na raménka nikdy nepoužívám. Stačí povolit lehce matici a vzít pořádně za raménko a povolí (nevyskočí a nic neodřeš), nestalo se mi že by nepovolilo. Tak je prima že to nebylo nic drahého. Citovat
Wittmann Vloženo 10. leden 2015 Vloženo 10. leden 2015 někdy to jde samo a někdy téměř nepomůže ani ten tahovák - záleží jak do sebe "zaoxiduje"... Citovat
psurn Vloženo 10. leden 2015 Autor Vloženo 10. leden 2015 Dělal jsem to loni na jaře bez stahováku a byl to boj a to jsem to týden předtím nastříkal wd, povolil matky a tak i stíral. Záleží asi kolik jsou dotažené a jak zaoxidují. S tím stahovákem je to paráda a ta síla se nemusí ani vyvinout velká. Citovat
mtank Vloženo 10. leden 2015 Vloženo 10. leden 2015 když jsem sudaval ramínka tak jsem na to použil stahovák na kulové čepy co se válel v garáži a šlo to super. http://www.svarecky-kompresory.cz/stahovak-kulovych-cepu-kh-c1-vyprodej/d-71934/ Citovat
Combi2002 Vloženo 10. leden 2015 Vloženo 10. leden 2015 Jednou za rok vyčistím vodní kanál a tak to musím sundat ramínka stěračů. A že tam je občas pěkný humus. Pak namažu lehce kužel na který se ramínko nasazuje, vždy bez problému demontuji. Ale je jasné že pokud tam jsou roky tak to může pěkně fest držet. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.