Říjen 6, 20168 r Tiez som nad tym rozmyslal, ale potom som videl ponuku zimnych kompletov pre F3 na skoda-auto.sk a oni tiez predavaju pneumatiky s rychlostnym limitom T. Ci je mozne oficialne ist o "tupen nizsie" to som nezistoval.
Říjen 6, 20168 r před 23 minutami, miland42 napsal: Ahoj. Jak je to prosím s tím rychlostnim limitem na pneu? Mohu dát na 81kW verzi 185/60r15 88T ? Někde jsem snad četl, že s rychlostí limitem můžeš jít o jeden stupeň níže. Nerad bych , abych měl při případné kontrole nějaké problémy. Navíc výběr v tomto rozměru a 88H zrovna velký není, resp. veškeré zimáky jsou nedostupné. A do Číny se mě jít nechce. Díky za názory. 81 kW má maximálku v techničáku 197 km/h, index T je na 190 km/h, tudíž správně by jsi měl mít v zorném poli řidiče upozornění na sníženou rychlost. Maxidot tuhle funkci nabízí.
Říjen 6, 20168 r Maxidot nemám, takže nalepit někam třeba zboku, jak dávají info o oleji cedulku? A mohu s těmito gumami jet i za hranice? Plánuji letos, resp. tuto zimu Itálii přes Německo a Rakousko. Díky.
Říjen 6, 20168 r Ano, už jsem takové nálepky někde viděl, pokud nechceš nic riskovat, tak si jednu pořiď a nalep si ji do zorného pole řidiče. Můj názor je, že bych se radši pokusil sehnat zimní gumy s parametry jaké mají mít, například Nokian WRD4, Continental CWC TS830 nebo Michelin Alpin A4 se v rozměru 185/60 R15 88H vyrábí. Upraveno Říjen 6, 20168 r od los pakos
Říjen 6, 20168 r 20 minutes ago, LuboBBSK said: Tiez som nad tym rozmyslal, ale potom som videl ponuku zimnych kompletov pre F3 na skoda-auto.sk a oni tiez predavaju pneumatiky s rychlostnym limitom T. Ci je mozne oficialne ist o "tupen nizsie" to som nezistoval. Nasa Vyhlaska to umoznuje, ALE ak chces mat pneu s nizsym rychlostnym indexom, musi to byt aspon na 160km/h + pneu musia byt oznacene horskym symbolom (obrazok vlocky v masive). Az ked to splnas, das nalepku do zorneho pola vodica alebo si nastavis upozornenie v palubnom pocitaci
Říjen 6, 20168 r Na tom palubním počítači by to asi mělo jít i u MFD - je to ta fce upozornění na překročení rychlosti, kdy to pak pípá? Otázka je: zůstane tato hodnota nastavena i po vypnutí motoru a tehdy, když se podívám třeba na průměrnou spotřebu, teplotu motoru.... ?
Říjen 6, 20168 r Ano, je to ta funkce, kde se nastaví rychlost a po překročení to pípá, nevím jak je to na MFA, musíš vyzkoušet. Pokud tohle máš, tak stačí. EDIT: Upraveno Říjen 6, 20168 r od los pakos
Říjen 6, 20168 r edit: nevidel jsem, ze je uz dalsi stranka a ze uz tady odpovedi jsou Upraveno Říjen 6, 20168 r od sTebliczek
Říjen 6, 20168 r Našel jsem teď toto, cituji: "Nastavená hodnota rychlostního limitu zůstane v paměti i po vypnutí a zapnutí zapalování. Po přerušení jízdy na déle než 2 h se nastavený rychlostní limit deaktivuje."Takže by to mělo být průchozí i v zahraničí?
Říjen 6, 20168 r F) Technické požadavky na výbavu vozidel koly, pneumatikami a protiskluzovými řetězy: 2. V případě vybavení vozidla zimními pneumatikami, dle odstavce 13 s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, musí být uvnitř vozidla a na vždy viditelném místě z pohledu řidiče upevněn výstražný štítek, který udává nejnižší hodnotu maximální rychlostní kapacitu pneumatik pro jízdu na sněhu. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle, například palubním počítačem.
Říjen 6, 20168 r Zaujimave, u nas je (podla mna az absurdne) striktne formulovana vyhlaska. Kazdopadne tu bol dotaz na zahranicie = treba sa riadit ustanoveniami danej zeme.
Říjen 6, 20168 r před 7 hodinami, miland42 napsal: Našel jsem teď toto, cituji: "Nastavená hodnota rychlostního limitu zůstane v paměti i po vypnutí a zapnutí zapalování. Po přerušení jízdy na déle než 2 h se nastavený rychlostní limit deaktivuje." Takže by to mělo být průchozí i v zahraničí? Pletete si nastaveni pro limiter. Pro pneu je nastaveni jinde v menu u tlaku pneu a to je nastaveni trvale.
Říjen 6, 20168 r Na fóru si myslím nevykáme. To ale není důležité. Ne nepletu si speed limiter (omezovač rychlosti) a upozornění na překročení nastavení rychlosti. Já nemám Maxidot, takže musím v podstatě před každou jízdou nastavit na páčce stěračů upozornění na dosažení nastavené rychlosti. Je to mezi teplotou motoru, průměrná rychlost, aktualní spotřeba, ... atd.
Říjen 6, 20168 r poto jsou vlastně tři položky: 1. Speedlimiter 2. Upozornění při dosažení určité rychlosti 3. Upozornění při zimních pneu
Říjen 6, 20168 r před 13 minutami, miland42 napsal: Jen mě mrzí, že to nejde nastavit u MFD natrvalo. Nelze přeci nastavit něco, co tam nemáš.
Říjen 7, 20168 r Tak s tím nastavením Max. rychlosti na palubním PC u MFD je to jinak. Tuto nastavenou rychlost si pamatuje déle než 2 hod. takže lze bez problémů používat toto. Nevymazalo se to ani po 15 ti hodinách. [emoji106][emoji16]
Říjen 7, 20168 r Na a v navodu maš napsané že když nemáš infot. s tlačítkem car tak máš zajet do servisu si nechat rychlost nastavit. Třeba by to zvladl někdo z fora.
Říjen 7, 20168 r Tiez mam objednany na 81kW verziu T-index. V radiu Swing je moznost nastavit rychlostny limit pte zimne pneu. Aj v pneuservise mi potvrdili, ze je mozne mat o jeden index nizsiu hodnotu ako mam v technicaku (s nalepkou/upozornenim)
Říjen 17, 20168 r Ahoj, rád bych se zeptal na otázku ohledně kol jelikož si nejsem jistý V TP mám povoleno toto: 185 60 R15 84H, disk 6JX15 ET38, Mohu ale použít tyto plecháče které mám? 185 60 R15 84T, disk 6JX15 ET38, jen si v MaxiDotu nastavím limit na nějakou hodnotu při překročení a to stačí ne? Děkuji, Michal.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.