epo Vloženo 31. Březen 2016 Sdílet Vloženo 31. Březen 2016 Ja to jen tak konstatoval. Pocital jsem, ze to bude stat i vic. Na rozdil od jinych AS tu byli ochotni a se zkracenim intervalu nemeli problem. Jo, taky to beru tak, ze si priplacim neco jako zaruku, ze tam naliji to, co se tam nalit ma a pripadne riziko neponesu ja... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 31. Březen 2016 Sdílet Vloženo 31. Březen 2016 Auto tedy elektronika to nepozná. Pozná to možná mechanik podle filtru. Možná i podle výpustního šroubu ale jen při první ofiko výměně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaCZ Vloženo 31. Březen 2016 Sdílet Vloženo 31. Březen 2016 Ale těch 30 tis. km je proměnlivý interval. Co když si necháš vyměnit olej při 15 tis. km a auto tě pak pošle do servisu třeba hned ve 20 tis. km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuboBBSK Vloženo 31. Březen 2016 Sdílet Vloženo 31. Březen 2016 Premenlivy v zavislosti na case, alebo najazdenych km. 30k km/ 24mes. Ak to spravne chapem, tak co nastane skor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaCZ Vloženo 31. Březen 2016 Sdílet Vloženo 31. Březen 2016 U pevného intervalu záleží co nastane dřív. Ale proměnlivý interval vyhodnocuje řídící jednotka na základě nějakých parametrů(někdo to tady dříve psal o které se jedná) a podle toho tě pošle do servisu. Min. při 15 tis. km a maximálně při 30.tis nebo dvou letech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 31. Březen 2016 Sdílet Vloženo 31. Březen 2016 Ale těch 30 tis. km je proměnlivý interval. Co když si necháš vyměnit olej při 15 tis. km a auto tě pak pošle do servisu třeba hned ve 20 tis. km. Když to budeš honit jak nadmutou kozu, krátké tratě, studený záhul atd. tak to elektronika pozná a pošle tě vyměnit olej dřív jak ve 30t. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 1. Duben 2016 Sdílet Vloženo 1. Duben 2016 To je tady stále dookola ...30tkm|2r sú max.hodnoty a minimálne sú buď 15tkm|1r 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 1. Duben 2016 Sdílet Vloženo 1. Duben 2016 (editace) Z auta se dá vyčíst, kolik podle ŘJ zbývá do výměny oleje. Když selže vše, použij návod. ;-) např. na str. 47 Zobrazení zbývajícího počtu kilometrů a dnů do servisní prohlídky› Zapněte zapalování.› Stiskněte tlačítko A » obr. 33 a držte ho stisknuté, dokud se na displeji ne-zobrazí položka Servis.› Uvolněte tlačítko A . Editováno: 1. Duben 2016, autor: McMatej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 1. Duben 2016 Sdílet Vloženo 1. Duben 2016 v pripade auta s Bolerom to ukazuje normalne cez car-setup.. ale nezda sa mi to. Vobec sa to po 10 000 km nezmenilo, stale to ukazuje, ze mam ist na vymenu, ked dosiahnem 30 000 km. Co je fajn, ale asi to nezodpoveda nejakemu prehodnoteniu podla jazdeho stylu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 1. Duben 2016 Sdílet Vloženo 1. Duben 2016 taky mi to zadne jine hodnoty neukazovalo po roce a to jezdim do prace 800 metru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onegear Vloženo 3. Duben 2016 Sdílet Vloženo 3. Duben 2016 prosim dotaz na ty, kteri si delali vymenu oleje doma v "garazovych" podminkach - kdyz mam k dispozici jen standardni zvedak (k prizvednuti pri vymene kola) je vleze pod autem dostatek mista k vymene olejoveho filtru nebo je to potreba nad jamu nebo cele zvednout? popripade prizvednuti na jake strane (leva, prava) je lepsi pristup k filtru. diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 4. Duben 2016 Sdílet Vloženo 4. Duben 2016 onegear: počítej s tím, že pod motorem je plast, u HB kompletní pod motorem, jinač motor by měl být při výměně rovně, takže auto postav na šikminu předkem dolů a ten následně vyrovnej pomocí zvedáku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 4. Duben 2016 Sdílet Vloženo 4. Duben 2016 U combi ten plast neni, pokud nema paket pro spatne cesty... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onegear Vloženo 4. Duben 2016 Sdílet Vloženo 4. Duben 2016 diky o plastu vim, prave kvuli nemu nevidim jak moc "hluboko" v motoru je filtr a zda po sundani plastu vleze na nej zespoda dosahnu budu-li mit auto vpredu pouze prizvednute heverem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 4. Duben 2016 Sdílet Vloženo 4. Duben 2016 onegear: v pohodě se na něj zespodu dostaneš i na výpustný šroub Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Buldog77 Vloženo 12. Duben 2016 Sdílet Vloženo 12. Duben 2016 Stačí mi 4 l? Chci koupit castrol edge 5w 30 LL a udělat první výměnu sám, mám nastavený proměnlivý interval 30/2 roky, teď mám najeto cca 9000 většinou kratší trasy.A až půjdu pristi rok na garančku tak nechám změnit na pevný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kkaktus_Baxton Vloženo 19. Duben 2016 Sdílet Vloženo 19. Duben 2016 Koukali jste někdo z vás kdo měnil po zajetí "předčasně" olej jak vypadal ? Původně jsem chtěl měnit asi při 2 tis. km ale když jsem vyndal měrku tak na ní je olej krásně čistý, jak nový. Teď mám asi 6 tisíc km a olej je pořád je na měrce pořád ok. Tak nevím jestli mám měnit nebo to nechat až na 15 tisíc km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flacek Vloženo 19. Duben 2016 Sdílet Vloženo 19. Duben 2016 (editace) Zde na forum jeden clen daval fotky, kdy menil olej po zajeti a mel tam nejake plastove a kovove ulomky. Tak jako tak ja menil po 3tis a to jakou ma olej barvu neresim. U benzinu se tak barva tak rychle nezmeni oproti nafte. Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk Editováno: 19. Duben 2016, autor: flacek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kkaktus_Baxton Vloženo 19. Duben 2016 Sdílet Vloženo 19. Duben 2016 (editace) To by snad měl zachytit filtr ne ? Někdo tady taky psal (už nevím kdo a ve kterém to bylo vláknu) že měnil po zajetí ale že v oleji nic nebylo ani při přelití přes filtrační vložku. Editováno: 19. Duben 2016, autor: kkaktus_Baxton Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flacek Vloženo 19. Duben 2016 Sdílet Vloženo 19. Duben 2016 Tohle dle me neproslo motorem a zustalo ve vane. Zkus to zde prohledat byly tam nazorne fotky. Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 19. Duben 2016 Sdílet Vloženo 19. Duben 2016 tady sem ze srandy vyfotil jak vypadá olej těsně před výměnou po 10000 km a olej nový zhruba po 20 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kkaktus_Baxton Vloženo 20. Duben 2016 Sdílet Vloženo 20. Duben 2016 A to jsi na ty ubrousky nanesl jak ? A to nalevo je po prvních 10000 km ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 20. Duben 2016 Sdílet Vloženo 20. Duben 2016 (editace) Například zde http://www.cmms.cz/mazani/205-trobotechnicka-diagnostika-motovych-oleju.html?lang= na základě provádění TTD byl prodloužen interval výměny motorového oleje z předepsaných 15000 km nebo 30000 km na 40000 km u městských autobusů a v drážní dopravě z předepsaných 32000 km až na 106000 km. Editováno: 20. Duben 2016, autor: dodge 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 20. Duben 2016 Sdílet Vloženo 20. Duben 2016 to je utrena merka...jj ten vlevo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hondatko Vloženo 7. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2016 Jaké kdo máte zkušenosti s cenou za výměnu oleje na oba intervaly ? Mám namysli rozdíl v cenách pevný vs. proměnlivý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.