brrrrm Vloženo 1. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2018 Ono zvyčajne ak chceš schválne vyvolať pípnutie FA, tak sa ti to nepodarí, ale ak ideš 100kou v tesnom závese za iným autom a nezobrazuje sa ti výstražné autíčko na displeji miesto odometra/tempomatu, tak potom tam naozaj bude problém a šiel by som do servisu, nech sa na to pozrú. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kybernetik Vloženo 6. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2018 Tak dnes mi FA v 130tke hrabol do brzd. Cely cas som sa obaval zasahu FA v takej rychlosti ale na pocudovanie to bolo uplne vpohode Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heini Vloženo 7. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2018 Jo, to se možná jen lekneš, horší je to pro ty, co jedou za tebou a nedodržují bezpečnou vzdálenost. Ty většinou neví, proč najednou hamuješ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 13. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2018 Ti ostatní co jedou za tebou už musí být na D1 zvyklí na takové dobržďování. Já jel po dlouhé době celou trasu do Prahy a směrem zpět za většího provozu se to stalo 3x, že se na poslední chvíli dobržďovalo, když se šnek snaží dostat do levého pruhu a zdrží “kolonu” rychle jedoucích aut v tom levém pruhu. @zwannesmíš na to myslet a časem se ozve. Asi jezdíš tak jak se má Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 13. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2018 to MilanHos. Ahoj máš pravdu. Po dlouhé době mi hned ťuknul do brzdy když auto předemnou nečekaně přibrzdilo při odbočování doleva. Ale když si pokuším reakci navodit sám tak nic, asi je chytřejší než já. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 14. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2018 Navodit situaci, aby ti zaclo auto brzdit? Proc jako??? Funkcnost si overis kdekoli na dalnici nebo silnici prvni tridy. Dojed v 80km/h a vic auto pred tebou na mensi vzdalenost nez je zdravo. Pokud mas Maxidot, tak vlevo dole se objevi ikonka 2 auticek. V navodu si najdi, co to znamena. Dela to FA. Na MFD bude asi neco jineho, ale podobneho... Zajimalo by me kolik lidi, co nabouraji a zastavi provoz na D1, taky "neco zkouselo navodit"… omg! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 15. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2018 To epo: upřímně čekal jsem od toho více, tak jsem to chtěl zkusit. Ale pak by to asi bylo moc otravne. Na vysvětlenou auto řídí manželka bez pudu sebezáchovy a s ignoraci předpisů. Ale jinak máš samozřejmě pravdu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heini Vloženo 15. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2018 Nechtěl bych se potkat na silnici s tvou manželkou a lituji každého, kdo ji v silničním provozu potká. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 @zwan Navodit situaci nechtěj, protože oficiálně je pro FA uvedeno, že je primárně určen pro zmírnění následků dopravní nehody, rozuměj tak, že ti ne vždy musí zastavit auto, ale může ti alespoň výrazně snížit rychlost, čímž dojde k menším škodám. Pokud ti zahraje FA, začne ti brzdit a oprávněně, v tu chvíli se jedná o nebezpečnou situaci a v podstatě se auto připravuje na náraz. Pokud ho chceš přece jen za každou cenu vyzkoušet, tak si sežeň prázdnou cestu a dobrovolníka, který bude riskovat svůj zadní nárazník. FA funguje v podstatě na stejném principu jako ACC, nereaguje na stojící vozidla ani na vozidla přijíždějící z boku, pro FA je tedy ideální, když jedeš nějakou dobu za jiným autem, v tu chvíli si ho "chytne" a pokud začne prudce brzdit a ty reagovat nebudeš, v tu chvíli ti FA zahraje a případně začne brzdit, ale jak říkám, nemusí zastavit, bude se snažit jen zmírnit následek nehody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 Souhlas s @los pakos, rozhodně bych to cíleně nezkoušel, je to jek AirBag, taky máme v autě 6 a nemám v plánu zkoušet funkčnost ani jednoho . Jen bych poupravil, FA funguje i na stojící auta, ale nedá se vyzkoušet krabicí a podobně, protože je potřeba aby "ta věc" měla dostatečnou odrazivost (lepenka je pro FA "neviditelná"). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kiwísek Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 Lepší je to moc nezkoušet, ale teď na dovolené v Itálii jsem dojížděl jednu kolonu a FA zařval a docela slušně dupnul na brzdu, i když jsem i tak brzdil. Asi mu to přišlo málo. Pro mě to zatím funguje moc dobře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vectrix Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 (editace) Taky mi ted o vikendu zachranil cumak. V protismeru cekalo auto na odboceni vlevo a nejak jsem ja ani ridic prede mnou necekal, ze to zkusi jeste pred nama. No, ale udelal to. Auto prede mnou slo na brzdu trochu vice nez bylo nutno (asi se ridic lekl) a zastavil na fleku a nez jsem se vzpamatoval, FA mi zachranil cumak, ikdyz ja brzdil taky, ale bez FA bych byl o nejakou desetinku sekundy pomalejsi a asi bych to nedobrzdil. Takhle to dopadlo bez tukance. Takze za mne super vecicka. Editováno: 16. Červenec 2018, autor: Vectrix 3 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vejbuch Vloženo 17. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2018 Kiwisek: On nejprve zvětší sílu brzd potom až brzdí sám. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 19. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2018 Když se brzdí a i tak začne FA hulákat tak FA nedupne na brzdu, jen to tak vypadá, protože se natlakuje systém brzd na maximum. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronskispeed Vloženo 19. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2018 @Martab ja som rozmyslal to vyskusat s neakou kartonovou skatulou potiahnutou alobalom... tou lesklou castou... ale teraz mam plnu hlavu inych veci, FA par krat zahvizdal, 2-3 krat mi aj zabrzdil... funguje a neriesim dalej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 2. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2018 V 19. 7. 2018 na 7:28, MilanHos napsal: Když se brzdí a i tak začne FA hulákat tak FA nedupne na brzdu, jen to tak vypadá, protože se natlakuje systém brzd na maximum. Manuál tvrdí něco jiného: a je tam i že reaguje i na stojící překážky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lupen_cz Vloženo 20. Září 2018 Sdílet Vloženo 20. Září 2018 Další, dle mého názoru nesmyslné blokování brzd díky FA. Při výjezdu z parkoviště projíždím bránu, která má uprostřed na asfaltu kovový doraz, vysoký asi 4 cm. FA asi od něj chytil odraz a rovnou mi dupnul na brzdy. Docela nepříjemná zkušenost. Je pravda, že přede mnou jelo auto, ale min. 5 metrový rozestup a nízká rychlost to nemohla způsobit. Myslím, že je štěstí, že nepřeskočily rozvody (jel sem na jedničku a do toho plný brzdy) . By mne zajímalo, jak by se k tomu postavila ŠA. Teď se při každém průjezdu branou budu modlit, aby se to neopakovalo. VIDEO Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 20. Září 2018 Sdílet Vloženo 20. Září 2018 Na kovové odrazy je TPI. Nový SW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lupen_cz Vloženo 20. Září 2018 Sdílet Vloženo 20. Září 2018 Není to pro některé starší ročníky? Mám vyrobenou 09/2017. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 20. Září 2018 Sdílet Vloženo 20. Září 2018 Zajdi do servisu a reklamuj, Já mám 06/2015 a falešnými akcemi FA netrpím. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jjjlll Vloženo 13. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2018 Tak už mi taky FA hrábl na brzdy. Auto před sebou sem pečlivě sledoval, připravenej dupnout na brzdu, FA byl rychlejší. VIDEO. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 15. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2018 Ahoj, po nekolika mesicich jsem dosel k nasledujicimu: 1. na jedouci auto ukaze ikonku vzdalenosti ale do brzd nehrabne. 2. upozorneni nebo primo zabrzdeni se deje pouze vuci stojicimu autu. 3. s falesnym nebo nesmyslnym upozornenim jsem se nesetkal. Mate to podobne? Autem jezdi manzelka bez pudu sebezachovy a absolutni neuctou k dopravnim predpisum. Pro jse pordil auto s FA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 15. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2018 Ad 2: FA piští a občas kopne do bŕzd aj keď sa rýchlo približuješ k nejakému autu v pohybe.. napr. ak ten pred tebou brzdí, pretože chce odbočovať, prípadne pri rozbiehaní na križovatke, ak ten pred tebou sa rozbieha pomalšie ako ty. Čiže auto nemusí stáť. Ak nad tým tak rozmýšľam, voči stojacím autám mi ešte asi FA nikdy nepípol.. asi mám ešte nejaký ten pud sebazáchovy.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 15. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2018 Dost casto me to pribrzduje v najezdu na kruhace, vidi to krouzici auto v urovni najezdu a nepocita to s tim, ze odjede...musim na to myslet...jak ne, pip chrr . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronskispeed Vloženo 15. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2018 @brrrrm 3prudova cesta. na krizovatke stali v lavom aj pravom pruhu kamion z navesom. Ja som sa priblizoval v strednom pruhu do krizovatky. FA zahucalo a koplo do brzdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.