ferda25 Vloženo 4. Červen 2017 Sdílet Vloženo 4. Červen 2017 Pro nosič kol je nutnost většinou 13 pólová. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 21. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2017 čau, dneska montuju tážo Steinhof, pevný, s univerzál elektro přípojkou s chytrou krabičkou a musim natáhnout plus dopředu a pak vypíchnout světla. Zásuvka má 7 pólů. Na nosiči na kola mám taky 7 pólů, stejně jako u druhýho auta.Čus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
czab Vloženo 12. Březen 2019 Sdílet Vloženo 12. Březen 2019 Zdravím, před čtyřmi měsíci jsem koupil skladovku Rapida, kde nbylo tažné. Teď potřebuji tažné dodělat. Doporučil by někdo firmu, autorizovanou firmu, v okolí Zlína (až 100km) kde to nechat bezpečně udělat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 12. Březen 2019 Sdílet Vloženo 12. Březen 2019 (editace) nejsem sice z gottwaldova, ale tam maš montážní firrmu taky (Louky?, teď nevím přesně). Kolega tam nechal montovat na jinou značku a atyp model se senzory a nemá problém. Já jsi jdu teď pro skladovku do St. Města a nabídka na tažné u nich za 13.500, ale oželím ho protože jsou doma ještě další dvě auta s koulí. tak jsem se ptal kolegy, montovali mu to někde nad soudem na počkání Editováno: 13. Březen 2019, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majo07 Vloženo 13. Květen 2019 Sdílet Vloženo 13. Květen 2019 Zdravím. Mám ťažné originál z výroby ORIS.Trieda:A50-X.Typ:E499.Vo veľkom technickom je napísaná najväčšia prípustná hmotnosť v bode spojenia horný záves 50 kg. Aj v návode na obsluhu strana 185 sa píše: Celková povolená hmotnosť montovaného príslušenstva vrátane zaťaženia je 50 kg. Na ťažnom (na guli) je vyrazená hodnota 75 kg. Aj na štítku na ťažnom (v nárazníku) je hodnota 75 kg. Na nete som našiel moje ťažné a aj tam je hodnota max. zaťaženia 75 kg. (fotka) Chcem kúpiť držiak na 4 bicykle Thule VeloCompact 926+1. Samotný držiak má 22 kg. Ak je maximálna nosnosť ťažného 50 kg tak na 4 bicykle zostáva len 28 kg čo je málo. (fotka) Ak pozerám na nete ťažné na Rapid tak všetky (aj odnimatelne) majú max.zaťaženie 75 kg. Čoho sa teda držať čo je v technickom alebo čo je na ťažnom ? Prevážate na ťažnom (z výroby) 4 bicykle ? Akú máte hodnotu max.zaťaženia vo veľkom technickom ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 13. Květen 2019 Sdílet Vloženo 13. Květen 2019 samozřejmě směrodatný údaj je v TP a k rozporu bych požádal vyjádření výrobce. Uvažuješ správně jako málokterý cyklista a co čtu na jiných forech to nikdo moc neřeší. Nosič a 4 dospělé kola můžou překročit i těch 75 kg, které tažné samozřejmě lehce unese, ale někde v cudzině bude outlocitný orgán s váhou..... U nás si i spousta lidí koleduje poměrně tvrdou sankci i se samodomo výrobou RZ i když je možné zažádat o třetí rz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 13. Květen 2019 Sdílet Vloženo 13. Květen 2019 (editace) @majo07 no a zkus popremyslet o Atere. Ta je lehci. Resil jsem podobny problem na FIII a po konzultaci v eshopu jsem to zmenil prave na toto: https://www.nosice-stresni.cz/detail/nosic-3-kol-na-tazne-atera-strada-dl-3-1/ je lehci a bonus je vyssi odkloneni od kufru auta. Zatim jsem s nim jel cca 3x a zvykam si.Pry Atera pry dela pro Mercedes originalni prislusenstvi. No a jako bonus, jsem si poridil nove kolo pro sebe, bo to stare melo 17kg a i tak jsem byl pres. (17+14+10). Holt poctivy ocelovy ram z roku 1994. JInak ma origo skodovacke a taky mam A50X Editováno: 13. Květen 2019, autor: lumirnavrat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 17. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2020 Tak jsem si chtěl aspoň zjistit cenu za dodatečnou montáž tažného na Rapida LB MR2016 a odpověď AS byla, že "z technických důvodů nelze instalovat". Setkal jste se s tím někdo? By mě zajímaly ty technické důvody ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 17. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2020 Montaz vyzaduje silnejsi alternator,auto produkuje vyssie emisie,ak si pri vyrobe auta nezadal aspon predpripravu,mas smolu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 17. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2020 Takže takto? Se mi nezdá, že by všichni co tažné dodělávají, měli tu přípravu. Takže AS ne a jedině nějaké neoriginální ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubasta Vloženo 17. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2020 (editace) Prostě pokud nemáš přípravu to jest i zapsané hodnoty ve velkém TP tak ho prostě nezlegalizuješ! Ani origo ani neorigo. Pouze jako nosič kol. Editováno: 17. Červenec 2020, autor: kubasta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 17. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2020 Legislativně myslím že to mám správně, to by tady byly nuly, ne? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 17. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2020 (editace) před 2 hodinami, Patrik1971 napsal: Montaz vyzaduje silnejsi alternator,auto produkuje vyssie emisie,ak si pri vyrobe auta nezadal aspon predpripravu,mas smolu. nevyžaduje, zažitý nesmysl s altíkem a chladičem. Mám Rapida 2019 a chtěl jsem původně dát na skladovku hned pevné TZ u prodejce, nebyl problém za 13.500 v AS. Nakonec jsem to odložil, protože mám ještě dvě auta s TZ a vzal raději sadu zimních kol. Problém je už u Scaly, Kamiqa atd. pokud není příprava a v TP jsou nuly. Editováno: 17. Červenec 2020, autor: ben06 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 17. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2020 https://www.auto.cz/tazne-zarizeni-novych-automobilu-proc-uz-nekde-s-kouli-nepochodite-128002 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sbach74 Vloženo 21. Březen 2021 Sdílet Vloženo 21. Březen 2021 ahojte potrebujem poradiť montoval už niekto tažne na škoda rapid 2016 z cuvacími senzormi? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suppressu Vloženo 21. Březen 2021 Sdílet Vloženo 21. Březen 2021 Jop. Ja. A otazka znie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 21. Březen 2021 Sdílet Vloženo 21. Březen 2021 O pár řádků máš už téma o TZ, na stránkách třeba CZ výrobců je otázek a odpovědí taky dost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sbach74 Vloženo 22. Březen 2021 Sdílet Vloženo 22. Březen 2021 před 10 hodinami, ben06 napsal: O pár řádků máš už téma o TZ, na stránkách třeba CZ výrobců je otázek a odpovědí taky dost. tak treba zrušiˇtoto forum a hladať inde ty mudrlant 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sbach74 Vloženo 22. Březen 2021 Sdílet Vloženo 22. Březen 2021 před 11 hodinami, suppressu napsal: Jop. Ja. A otazka znie? osobne rady a navody na inštalaciu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Březen 2021 Sdílet Vloženo 22. Březen 2021 před 10 hodinami, sbach74 napsal: tak treba zrušiˇtoto forum a hladať inde ty mudrlant Tyhle nehoráznosti si laskavě nech od cesty a raději pro příště dodržuj pravidla fora a nezakládej zbytečné duplicitní téma! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
icom Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 Doporučíte mi prosím někoho na montáž tažného na jihu na Táborsku nebo v Praze? Na kolik to tak vyjde s montáží, s 13pin zásuvkou a odpojováním čidel při couvání? Moc díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 13. Duben 2023 Sdílet Vloženo 13. Duben 2023 Před rokem mě nacenili pevné s čidly v AS na 16tis. dnes to bude asi o hodně víc. Zatím jsem se nerozhoupal, protože mám s TZ zatím další 2 auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.