Přejít na obsah

Zaseknutý bezpečnostní pás


miro84

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

 

Měl jsem ve své Fabii Combi špatný bezpečnostní pás, levý přední - špatně se navíjel, protože podle všeho zažil havárii. Koupil jsem staronový z druhé ruky, který měl podle všeho fungovat dobře. Když jsem si pás vyzvedl a hned ho testoval jen tak v ruce, pás se nechtěl nechat vytáhnout. Napsal jsem pánovi, který mi pás prodal a ten odpověděl, že byl funkční, že ho před posláním zkoušel a že jen musí být pás v rovné poloze a že musím tahat plynule. Zkoušel jsem tedy podruhé a dělal jsem psí kusy, zkoušel jsem různé úhly, různou sílu tahu, pás navíjet i kousek nazpět, prostě fakt všechno, ale stále stejný výsledek. Je slyšet skřípání pružiny při zatažení a pokaždé ve strojku cvakne, stejně jako když v autě rychle pásem trhnete. Když jsem se díval blíže do toho mechanismu, je zevnitř vidět, že při každém zatažení se tam vzpříčí takové zarážky/pacičky, viditelně bezpečnostní mechanismus, který se má spustit při tom rychlém trhnutí.

Chtěl jsem se prosím zeptat - dělám něco já špatně nebo je něco špatně s pásem? Je možnost jak to odblokovat? Nebo to chce jen napevno namontovat do auta a bude to fungovat?

Nemůže to být tím, že se pás dostal do tohohle zasekávacího módu a tím, že je úplně na doraz navinutý, tak to nejde odblokovat klasicky jako v autě, tedy navinout kousek zpět/dovnitř? To je asi jediné co mě napadá. Předem díky za jakýkoliv postřeh!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil bych ho namontovat tak jak má být a pak zkoušel,laboroval jsem s tím na Favoritu a přišlo mi to docela citlivé,když se to drží jen tak v ruce. Ale frajer tě taky může tahat za nohu...??

Jo, také mě to napadlo, jen jsem nechtěl zbytečně montovat kdyby byl pás vadný. Jinak také mě napadlo jestli mě prodejce nenatáhnul, ale když jsem mu psal tak pohotově odpovídal, což se mi u podvodníků nestávalo. Spíše mu tedy důvěřuji, ale fakt nevím, kde je zakopaný pes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak problém vyřešen. :-) Nebylo to polohou ani jinou vadou, ale šlo víceméně o to co jsem popisoval výše - tedy problém byl v tom, že pás se dostal do toho zablokovaného módu, který lze odblokovat jen zpětným navinutím, jenže tím, že byl pás navinut na doraz, tak nebyla šance jej navinout o kus nazpět přirozenou cestou. Tak jsem zkusil trochu na sílu otáčet kotoučem opačným směrem, ve strojku to zacvaklo a už jde všechno v pohodě. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...