Přejít na obsah

Oprava laku po firemní reklamě


Durannn

Doporučené příspěvky

Zdravím lidi,

 

chtěl bych se zeptat, mám fabku odkoupenou od firmy a měla na sobě firemní nálepky. Nikde to vidět není až na kapotě, tam se pravděpodobně projevilo sluníčko, kdy se do toho mohlo pořádně opřít a lepidlo držící nálepku se zažralo do laku, takže po sundání tam je stále vidět firemné logo cca 42 cm2. Nějaký nápad co s tím ? Korekční tužky jsou na tohle asi malým pánem, nálepky se mi na to dávat nechtěji a investovat 2000czk do přelakování dílu či výměnu někde z vrakoviště, to se mi taky nechce. Slyšel jsem o tom, že se míchají barvy na daný odstín, to by nemohlo pomoct ? Nebo by to bylo hodně znatelné? Barva auta je klasická bílá (přesný kód nevím, ale mohu zjistit).

 

Má s tím někdo zkušenost či nějaký nápad?  :)

 

Díky

Editováno: , autor: Durannn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud si necháš namíchat barvu a cákneš to na to lepidlo, tak to bude vidět stejně. Možná i víc a ještě to bude vypadat hnusně.

Kolega to vzal ředidlem, několikrát, aby dostal co nejvíc lepidla a nachytanýho borčusu pryč a pak leštěnku tempo a jel. Ale vždycky to bylo trošku vidět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mě napadlo taky, ale jak jsem se díval na lak zblízka za slunečného dne, tak tam lepidlo není žádné, je to jen sežraný lak, nekompletní, popraskaný v místech, kde byla nálepka. Tak nevím.. Ještě me napadl lehký smírek a sundat to na základ, ale to už by pak chtělo i nějakou antikorozní vrstvu + lak v dané barvě, jestli se nepletu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Najprv to skús tým Tempom. 

Dodrbať to môžeš kedykoľvek neskôr.

Můžeš mi prosím Tě napsat jakým ? Klidně do SZ. Děkuji

 

A jinak o fólii jsem uvažoval taky, ale pak jsem zjistil ,že by to vyšlo taky cca na 2tis - což je cena přelakování celého dílu v servise a bez starostí. Ta fólie je dost pracná co jsem se díval na její aplikaci a navíc si myslím, že na Fabii to vypadá docela komicky - ale to je můj názor :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za Vaše tipy. Mrknu na to a přečtu si o tom. Každopádně nevím, zda to může nějak pomoci, nečekám od toho vzhled nového laku, ale spíše jen nějak zamaskovat to, že tam byla nějaká nálepka. Co mě ale trošku odrazuje je to, že nevím jestli to Tempo pomůže z důvodů, že tam není pozůstatek lepidla z firemní nálepky nebo nečistota, je to vyloženě vyžraný lak z toho lepidla (asi jak na to peklo sluníčko, tak se to agresivní lepidlo pod vysokou teplotou zažralo do laku a udělalo to takovou popraskanou strukturu v místech, kde byla nálepka. Blbě se to popisuje, možná bude lepší jak tu přidám foto (až půjdu ven, zkusím to vyfotit nějak nablízko).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyzerá to ako keby tam bolo to lepidlo zažrané a zatvrdnuté. Asi by som skúsil najlacnejšiu alternatívu, a síce nejaký CLAY. Dokáže odstrániť z laku živicu, hrubé nečistoty, asfalt apod. Mne sa s ním podarilo odstrániť hrubšiu vrstvu farby, ktorá nebola rozleštená po maskovaní hlbšieho škrabanca a výsledok je taký, že to takmer nepoznať. Za skúšku to myslím stojí a potom sa uvidí čo ďalej, podľa toho aký bude výsledok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, díky za tvůj Tip, můžeš mi prosím Tě zkusit poslat odkaz na nějaký, který by si mi doporučil konkrétně ? Něco co se dá běžně sehnat na SK/CZ trhu. Děkuji :)

 

Potom bych to případně zkusil vzít tím tempem, jestli by to nezabralo to. Jak ani to ne, tak to budu kašlat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tempo není moc vhodné. Buď to nepůjde, nebo to v té ploše poškrábeš. Potřebuješ vodou ředitelnou brusnou/leštící pastu (a to tempo není), molitanový kotouč a brusku, případně vrtačku. Rukou to v té ploše neděláš. Pastu můžeš vybírat například zde:
http://www.komplex3.cz/eshop/chemie-barvy/brusne-a-lestici-pasty.html?page=1

případně kdekoliv, kde ti prodají jen pár deka - té pasty stačí relativně velmi málo. Kotouč mírně namočit, dát trochu pasty a otáčky na maximum.

 

A nebo si zajeď do lakovny, ať ti to strojově přeleští.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Durannn: ja mam osvedčený tento CLAY:

http://www.chemicalguys-shop.sk/clay-bar-medium-yellow

Pre staršie laky a hrubšie znečistenie potom používam Black verziu:

http://www.chemicalguys-shop.sk/clay_bar_black

A určite si zabezpečiť k tomu aj nejaký luber, napríklad niečo takéto:

http://www.chemicalguys-shop.sk/luber

Tieto konkrétne mám ja odskúšané a overené. Samozrejme voľba je na tebe. Ten luber napríklad je taký klzký, ze ho môžeš kľudne aj nariediť 1:1 s vodou a stále perfektne maže. Len čistá voda na mazanie nestačí. Mohol by si tak nečistotami, ktoré to pozbiera poškrabať lak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Když jsem koukal na ty fotky, tak paráda. Tohle v žádném případě neudělá kvalitní folie, tady se dost šetřilo :)

Nejdřív použít ředidlo nebo stačí i technický líh (existují i profi přípravky od firem co vyrábějí plotrové folie, ale jsou dražší), čistit a čistit.

Pak pasta na leštění, ale to už bylo napsáno výše.

Ono sundat folii se taky musí umět. Není to jen o tom vzít a strhnout. Ale to je na delší debatu a do jného vlákna :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...