skvul88 Vloženo 13. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2017 Nevím jestli to patří přímo do téhle sekce a možná už to tu i bylo. Ale zeptám se a děkuji za vaše odpovědi. Když jsem koupil Superba a jezdil s ním, tak ukazoval na palubce teplotu oleje. Zajímavá informace pro mě. Interval výměny byl z Německa nastaven na dlouhý, tedy 30000km. Když jsem pak, ale nechal vyměnit olej a interval nastavil na 20000km, protože servisák říkal, že jde udělat jen dlouhý nebo krátký interval, tedy těch 20000km, tak se teď už teplota oleje neukazuje. Kamarád normálně nastavil interval na 15000km, ale teplota se stále neukazuje a důvod je neznámý. Nevíte někdo, jak to znovu aktivovat, aby se teplota zobrazovala. Díky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 13. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2017 je to v nastavení MAXIDOTu, nevím to z hlavy přesně, ale když najedeš do nastavení, tak tam si vybereš co vše MDF ukazuje, já si tam třeba vyhodil omezovač rychlosti, protože to nepoužívám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lupen_cz Vloženo 13. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2017 Nevím jak u Supa, ale u fabie funguje ukazatel teploty oleje pouze při proměnlivém intervalu, když se nastaví pevný interval (15000km), tak se nezobrazí. Myslím ale, že to de nahodit zpátky kódováním (kabel, nebo Carista). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 13. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2017 Ak to zmizlo aj z ponuky v maxidote po tom prechode na pevny, treba sensor znovu "prepojit" s maxidotom vo VCDS. Ano teoreticky aj Carista zvladne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skvul88 Vloženo 14. Prosinec 2017 Autor Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2017 @CentriFUGA tohle už jsem zkoušel a nepomohlo to. Ale dík za typ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 14. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2017 před 21 hodinami, Lupen_cz napsal: Nevím jak u Supa, ale u fabie funguje ukazatel teploty oleje pouze při proměnlivém intervalu, když se nastaví pevný interval (15000km), tak se nezobrazí. Myslím ale, že to de nahodit zpátky kódováním (kabel, nebo Carista). Mám nastavený pevný interval a teplotu oleje vidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 14. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2017 To ano, nejsnazší je přejít na pevný interval resetem servisu přes Maxi-Dot. Tím zůstane vždy funkční teplota oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 14. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2017 Mě to dělal před lety autorizák. Na Polu taky a teplotu tam taky vidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skvul88 Vloženo 15. Prosinec 2017 Autor Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2017 Pro mě to není nic důležité co potřebuji, ale bylo zajímavé to sledovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 15. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2017 Teplota oleje je dulezita informace... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 15. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2017 (editace) Spíš si myslím že je to rokem výroby. Mám 2009 TDI a teplotu oleje taky nevidím u CRka, přitom od roku 2010 teplota vidět je. Carista nabízí aktivaci ale auto na to nereaguje stejně je prd vidět... krátký interval z výroby. Editováno: 15. Prosinec 2017, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skvul88 Vloženo 15. Prosinec 2017 Autor Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2017 @p2p tak nejsem závodník tak to vidět nějak nepotřebuji. Aby se tedy teplota opět ukázala, tak se musí nastavit interval zase na těch 30000km? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 15. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2017 To vůbec není o závodění, ale o tom, že vím kdy je motor zahřátý do 70°C nedávám plný plyn a motor nevytáčím. Na teplotu přes 100°C se teplota oleje dostane v létě i při 130 km/h nebo při jízdě do kopce, díky teplotě oleje vím, jak dlouho nechat motor doběhnout - nechávám teplotu spadnout pod 100°C (ideálně 95°C) než motor vypnu. Jak psal sk0d@, není třeba měnit interval, jen znovu aktivovat čidlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z00m Vloženo 15. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2017 Dnes som si všimol ten istý problém. Po prepnutí na QG2 mi prestal maxidot ukazovať teplotu oleja. Mám tam len tri pomlčky. Prekódovanie robil autorizák. Vie teda niekto, čo s tým? (S II Combi, 1.8 TSI 4x4, 2010). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skvul88 Vloženo 16. Prosinec 2017 Autor Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2017 @z00m mě neukazuje ani ty pomlčky. Prostě tam tenhle ukazatel vůbec není. Není někdo v okolí Ústí nad Labem, kdo by to dal zase zpět? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czeczo Vloženo 16. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2017 jde to dokódovat do S II z roku 2009? bo to tam nemám tu možnost v nastavení MaxiDotu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 16. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2017 (editace) Nejde, ale dokážu dodělat...nutný výlet do Strakonic. Editováno: 16. Prosinec 2017, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skvul88 Vloženo 16. Prosinec 2017 Autor Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2017 @Lancelote je prosím tě nějaký návod, jak to aktivovat? Děkuji za info. Kamarád má diagnostiku a když napíšeš, jak na to tak třeba čidlo opět aktivuje. Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 17. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2017 Já to nevím, jen jsem zopakoval informaci od sk0d@, aby nezapadla. Zkus tedy jeho nebo kolegu ferda25, popřípadě pohledat na zahraničních fórech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 17. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2017 skuste 17-Instruments -> 10-Adaptation -> (7)-ESI: Coding of Service Interval Extension (SIE)-TOG -> Oil level thermal sensor connected Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z00m Vloženo 23. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2017 Bolo to vypnuté, zapol som, ale nepomohlo. Stále tri pomlčky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z00m Vloženo 26. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2017 Nedalo mi to, tak som skúsil ešte jednu vec. Vypol som zobrazovanie cez palubák, potom som to odkódoval, vypol zapaľovanie na pár minút, znova nakódoval (postup, ktorý navrhuje sk0d@), znova vypol zapaľovanie na pár minút a potom som znova zapol zobrazovanie, a už mi to funguje. Netuším čo z toho zabralo, kedže to už funguje, radšej do toho už nebudem vŕtať, aby som si to zas nerozosral :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lojzik76 Vloženo 27. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2017 mně se ty tři čárky ukazují dokud se olej neohřeje nad nějakých bajvoko 50°C, což může trvat celkem dlouho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z00m Vloženo 27. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2017 To je známy fakt, lenže ja som tam mal stále 3 pomlčky. Aj po hodine jazdy, takže prepnutie na QG2 to evidentne nejak ovplyvnilo a bolo potrebné to znova zapnúť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czeczo Vloženo 9. Únor 2018 Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 V 16. 12. 2017 na 22:00, ferda25 napsal: Nejde, ale dokážu dodělat...nutný výlet do Strakonic. jak dlouho taková úprava trvá? jinak Strakonice mám celkem z ruky do háje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.