Publikováno Březen 17, 20187 r Zdravím, jaké máte zkušeností se stěrači, raději originál nebo např. bosch.
Březen 17, 20187 r Autor před 4 minutami, Tragedie_v_JZD napsal: Jednou jsem vyzkousel neoriginaly ... a uz nikdy vice. jaký výrobce?
Březen 17, 20187 r Autor před 3 minutami, stafa napsal: Mám taký pocit, že aj Bosch Aerotwin je prvovýroba... Ja kupujem Bosch a tie sú pre mňa bez problémov. Raz som mal Valeo, tie však odišli o niečo skôr. Raz sa mi jeden Poliak na blšáku v Novom Targu snažil predať super mega grafitovo - silikónové, ale neskočil som na to... škodovka má tuším nějakého vlastního výrobce, ale bosch a originál jsou cenově dost blízko.
Březen 17, 20187 r S originály zatím vždycky spokojenost. Na soukromém mám Bosch a taky dobrý. Stěrače je oblast, kde má smysl šetřit jenom nákupem např. přes CC autodíly, jinak člověk pohoří.
Březen 17, 20187 r Takisto mam bosch, pouzivae v rodine na vsetkych autach a bez problemov. Otcovi sa ale raz stalo, ze zakaznikovi objednal stierace na Audi A6 a ako nove robili smuhy, a to vyskusal dva pary
Březen 17, 20187 r 3 hours ago, RadimX11 said: Někde jsem tu tuším četl, že Bosch jsou lepší než originální stěrače... Rozhodne nesouhlasím.. měl jsem je na Sciroccu i na Yetim a po 1/2 nepoužitelné... raději zvolit originální
Březen 19, 20187 r V 17. 3. 2018 na 16:20, Ulipek napsal: Rozhodne nesouhlasím.. měl jsem je na Sciroccu i na Yetim a po 1/2 nepoužitelné... raději zvolit originální Rozhodně nesouhlasím, měl jsem na předchozích OII i OIII jak originál, tak BOSCH a minimálně u OIII měli BOSCH lepší životnost Originály mám teď od září z výroby a už dělají šmouhy.
Březen 25, 20187 r Ahojte ja som vlani kupil stierače značky SWF. Neboli najlacnejšie ale plná spokojnosť a môžem ich porovnať s originálom Je to typ SWF 119270. sú perfektné.
Květen 9, 20196 r Na své OIII FL jsem měnil stěrače. Originály vydržely přes 2 roky. Pak začaly dělat šmouhy. Jelikož jsem měl se stěrači BOSCH Aerotwin perfektní zkušenost z mé bývalé před FL OIII, rozhodl jsem se pro ně znovu a to i z důvodu akční ceny, která činila 499,- .Po prvních slunečných týdnech, kdy nebylo třeba nějak manipulovat a zapínat stěrače (maximálně při ostřiku čelního skla), panovala spolojenost. Bohužel s příchodem aktuálních dešťů a častému používání stěračů jsem rozčarován. Stěrače při automatickém režimu (rozuměj cca střední sekvence nastavení stírání) začnou po cca 10min. jízdy skákat po skle a vrzat. To vše tak silně, že stěrače vypínám a setřu jen občas manuálně, když už opravdu vidím špatně. Přední sklo jsem zkusil odmastit, čistil jsem ho i čističem na skla a výsledek stále stejný. No, naštěstí jsem původní originální stěrače nevyhodil a dnes jsem se rozhodl prohodit je s těmi od Bosche. Výsledek? Až na občasné šmouhy (důvod koupě nových) krásné tichý chod a bez jakéhokoliv náznaku poskakování. Váhám nad reklamací, ale ruku na srdce. Výsledek je předem znám a když si spočítám náklady na poštu - 150Kč, vyplňování reklamačního formuláře a stráveného času na naší České Poště, vidím to tak, že se přes tu peněžní ztrátu přenesu a po chvíli testů s původními stěrači koupím stěrače originální. Chci se zeptat, zda-li máte někdo podobnou zkušenost, nebo snad jsem narazil na vadný kus? Napadá mě, jelikož se mi nekvalitě od Bosche nechce věřit, jestli nejsem vadný já a můj povoz :-)).
Květen 10, 20196 r @LukášCBR já bych viděl problém asi v tom, že stěrače byly v akci, tudíž se "někdo" (obchodník, dodavatel) chtěl zbavit starých zásob. Pokud stěrače někde dlouho leží, může gumička ztvrdnout, tím by se vysvětlil ten projev co popisuješ.
Květen 10, 20196 r @l79 Tohle mě taky napadlo, nicméně na obalu není žádné datum expirace, tak jak to má Škoda Auto, takže nezjistitelné.
Květen 10, 20196 r Přibližné datum výroby by tam mohlo být... nezkoumal jsem. Možná ukryto v nějakém delším kódu. Neveřím, žy by byly až tak staré, přecejen je to spotřební zboží... @LukášCBR Aerotwiny už mám druhé, nesrovnatelně delší životnost, než Valea z výroby. Akorát moc nedoléhají úplně vpravo (špatmě stíraný proužek asi 1x10cm) a vlevo u "obloučku", kde se to taky trochu maže. Asi daň za univerzalitu. Na vrzání si nemůžu stěžovat.
Květen 10, 20196 r Říkal mi kolega, že řešil podobný problém s vzáním. Ale šel opačnou cestou. Místo aby sklo odmastil, tak ho natříkal WD40 a vyleštil do sucha. Prý to pak nevrzalo. Zda to opravdu pomohlo, nebo na jak dlouho - netuším...
Květen 10, 20196 r Že odmastění to spíš zhorší, tomu bych rozuměl, ale na sklo bych si mazadlo nedával. Vzrání a matlání lze odstranit jedině nastavením sil s pomocí přístroje/nástroje. Málokdo ho má, většinou tvrdí, že nic nastavit nelze.
Květen 10, 20196 r Ano, starší nebo prostě trochu jiná stírátka (materiál) mohou způsobovat skákání a vrzání. Ale to je způsobeno tím, že se stírátko nepřeklopí a jede po skle v poloze "proti srsti". Podívejte se v jaké poloze jede po skle, je to vidět. A odstraní se to jednoduše zkroucením ramínka stěrače, viz můj příspěvek výše.
Květen 10, 20196 r Mě takto skákaly stěrače u nového auta. Chtěl jsem je jít reklamovat a prodejce mi poradil ať přetřu lišty obyčejným jarem na nádobí, že mají z výroby nějakou ochranou vrstvu. Udělal jsem to a stěrače stírají vpohodě a neskáčou.
Květen 10, 20196 r Mne začali stierače skákať po nanesení tekutých stieračov, ale po čase sa to usadilo...
Květen 12, 20196 r Včera ráno jsem se rozhodl koupit originální variantu předních stěračů (730kč) a hned s nimi najel v dešti necelých 400km. Výsledek je tichý chod a po vrzání ani památky. Takže za mě do budoucna pouze originální varianta. Bosche mám zabalené a připravené k odeslání do eshopu. Uvidím, jak uspěju v reklamačním řízení. Jedná se o dobře známý eshop, tak snad s nimi bude rozumná a férová domluva.
Květen 13, 20196 r Koupil jsem napodzim ve škodovce nový origo a vrzali asi po měsíci. Teď mám od Valea VM 824 (stejný jako prvovýroba) a je klid jo a stáli i s poštovným 550,-!!!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.