Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím , chci se zeptat :  Namontoval jsem na kapotu vzpěry z combíka upravení na 300Nm ... Ale když zavřu kapotu , tak je vyboulená na obou stranách ...... Nevíte co s tím ? Říkaly mi že zkrácení vzpěry nepomůže .... 

• o 1 rok později...
Vloženo

Tak jsem to taky zkoušel. Držel jsem v ruce sadu od toho JOMu a moc důvěry to ve mě nevzbuzovalo. Doma se mi válely starý originální vzpěry víka kufru z Renaultu Clio II. generace (od r. 1998), kde jedna byla KO. Koupil jsem druhou stranu těch kloubků, tzn. kuličky. Měly jen s M8 závitem, takže 2ks utočit na M6 (do blatníku, pod ně jsem dal velký podložky). Vybrousit plastový koncovky vzpěr a voilá - nádherně sedí, otevření maximální, paráda.

Jenže jak byl jeden KO tak to samozřejmě nebylo ono. Tak jsem na doporučení z návodu z octaviaclubu koupil vzpěry víka kufru na O1 combi (byly nejlevnější). Jenže mi kapota zaprvý málem nafackovala při otevírání a hlavně se strašně ztěžka zavírala, až se prohýbala. Holt vztlak 550N je hrozně moc. Tak jsem je vrátil a koupil ty na Clio II, ty mají 340N, to by mělo být OK. Když přišly a dal jsem je na auto, kapotu jsem nezavřel, chybělo asi 20 cm - měly delší tu silnou část. Na těch origo od Renaultu (mají logo s nápisem Renault, modrý nápisy) bylo zase vidět, že se na Cliu nezasouvají úplně do konce a proto na kapotu O1 byly akorát. Tohle byly Starline z autokelly. Takže jsem od souseda, jehož matka má Clio II, vzpěry zkusil prohodit - na Cliu ty Starline fungovaly perfektně, mě na kapotě O1 zase ty originální z Clia. Takže výměna (on zase byl rád, že má matka nový vzpěry). Schválně jsem měsíc počkal a testoval a konečný verdikt je ten, že fungují naprosto skvěle a naprosto bez problémů. Žádný další úpravy nebyly potřeba a vztlak 340N je úplně akorát.

Takže sehnat originální vzpěry z Clia II, 4x 10mm kuličky a je vystaráno :kol-47:

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Možná se ti moje odpověď nebude líbit, ale jestli si to nepochopil po přečtení 17 stran včetně fotek, tak se do toho vůbec nepouštěj. Nikdo ti to již lépe nevysvětlí.  :kol-72:

• o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...