Jump to content

Recommended Posts

Posted

Já jsem měl dnes podivně zapocené přední LED světla... Někdo nějaká podobná zkušenost? Foceno v garáži kvalita nic moc, ale je to na lince denního svícení a ještě lehce na jedné mlhovce...

IMG_20181217_154159.jpg

IMG_20181217_154139.jpg

Posted

No tohle teda řešit budu, přece se ty světla nemohou takhle zcela standardně potit? Za chvíli to nebude zapocené, ale zelené a plesnivé...?

Posted (edited)

Kizom krazom sa tu o tomto type zamlzeni pise v kazdej teme,tak si to precitaj a pochopis.Nicomu to nevadi,je to proste fyzikalny jav.Vyhnes sa sklamaniu pri navsteve servisu.

Edited by Patrik1971
Posted

U S3 je o tom na fóre rozpísaného dosť...mne osobne sa nerosí, ale servis ti to zreklamuje/vymení/opraví jedine v prípade, že to zarosenie prekáža riadnemu svieteniu a teda osvetľovaciemu kužeľu. Problém je v tom, že xenón ani LED nevytvára teplo ako halogén, takže sa voda neodparí pôsobením tepla. To čo máš ty, to však nezasahuj do svetelného kužeľa.

Posted
před 14 hodinami, lirap napsal:

No tohle teda řešit budu, přece se ty světla nemohou takhle zcela standardně potit? Za chvíli to nebude zapocené, ale zelené a plesnivé...?

plesnivé určitě nebudou.

Pravda, nevypadá to hezky, ale na funkci světel to nemá vliv.

A stejně ti to jako reklamaci neuznají.

Posted (edited)

Na funkci světla asi ne, ale co blinkry? A o vizuálním efektu ani nemluvím... Prostě tohle si musí výrobce té lampy doladit a ne to házet na fyzikální jev... A mě se to stalo po příjezdu domů po cca 100 km a ne někde po rozjezdu, kde se to má do 5 min. odrosit... viz. příspěvek Pawouka. Karoserie taky nerezaví, byť na ni působí voda a sůl a podle fyzikálních jevů by měla...?

Edited by lirap
Posted

Ved skusit mozes, ale zbytocne ta to bude stat cas. Osobne som svetlomet reklamoval 2x na S3 a nepochodil.... a moje zarosenie bolo nasobne horsie.

• 4 weeks later...
Posted

Pawouk- pěkný manuál od ŠA jak se zbavit zákazníků a odpovědnosti za závady.

Jestli je to tak hezky sepsané i u ostatních možných důvodu k reklamaci tak to zaslouží značku kvality ,, ČECHŠMEJD".kol113

• Pozitivní 3
  • Negativní 2
  • 3 years later...
Posted

Chalani,

vôbec by som sa nebál reklamovať zahmlievanie predných svetiel. Bol som v januári na prvej serviske , svetlá začali zahmlievať postupne (najprv len zľahka zarosenie na spodnom vnútornom okraji, potom aj kvapky, jazdím na AUTO svietenie) a v servise mi ich vymenili obe. Ráno som im auto predal, nafotili, o dve hodiny mi poslali info, že predné reflektory budú vymenené v rámci záruky. Asi je to najmä o prístupe servisu...

x1.jpg

x2.jpg

Posted (edited)

@MacBoy předpokládám,že máš auto vyrobené do roku 2020.U těchto světel  dochází k popraskání okrajů... vlivem pnutí z výroby.Časem právě dochází již  k zmíněnému zamlžení světla... a zatékání.Reklamace je opravněná a na místě.

Sám také budu již reklamovat druhé světlo...IMG_20220406_185015.thumb.jpg.cb3ac35e4138d0be29427423d1a4de3a.jpg

Edited by davi72
Posted

davi72 - auto bolo vyrobené v januári 2020 a popraskané okraje LED svetiel určite neboli. Uvidíme, či sa začnú opäť zahmlievať aj tieto vymenené ... 

Posted

Mrkni na štítek .... kdy byla  nová světla vyrobená.... jen pro zajímavost.

Původní jsi měl ještě třeba "neupravené"....tak proto.

Změnou technologie výroby...by už nemělo docházet k popraskání.