Pavel Hádek Vloženo 2. Červen 2019 Sdílet Vloženo 2. Červen 2019 (editace) Ahoj nevim jestli to davám do spravneho fora ale zkusim (nechci zbytecně zakladat nove tema). Mám v planu si porídit prvni auto (už jsem si nasel autoskolu na kondicni jizdy uz jsem 10 let neridil :( ) a moc jim nerozumim koncim u vymeny kola atd :). A zatím uvazuji bud o fabia combi nebo scala ale vice jsem naklonen scale. A otazka je na netu porad ctu ze trivalec je naprd ze nevydrzi ani 100k km atd dokazete mi rici co je na tom pravdy nebo ne? urcite bych to auto mel dele než par let. Jinak bych sel do tehle konfikurace Moje scala . Klidně si necham od vás poradit co tam je zbytecné nebo co treba přidat. Editováno: 2. Červen 2019, autor: Pavel Hádek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 2. Červen 2019 Sdílet Vloženo 2. Červen 2019 Volba motorizace určitě záleží na tom, kolik najedeš a kde, ale tyhle hospodské kecy o tříválcích, které nevydrží ani 100k km, neber vůbec vážně. Paradoxně u nejedné automobilky začaly odcházet čtyřválce (1.6 EB, 1.2 TCe, 1.4 T), zatímco tříválce drží. Spolehlivost a konstrukční odolnost je mnohem složitější téma, než by si tihle rádoby odborníci přáli. Na druhou stranu pokud hledáš auto na 200 tisíc km bez investic, uděláš lépe koupí Aurisu/Corolly 1.6 MPI. Tam se nemá co pokazit. Co se týče tvé konfigurace, v první řadě přidej ve službách Mobilitu Plus. Je to záruka na 5 let a 100 tisíc km. Možná bych zvážil vyhřívaný volant. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Hádek Vloženo 2. Červen 2019 Autor Sdílet Vloženo 2. Červen 2019 Na aurise a corolu jsem taky koukal ale ty se mi moc nelibí. Jinak najezd neodhadnu bouzel prvni auto. Budu stim napr jezdit hlavne prace v zime (3km do prace :D), kramy a potom vylety sem tam cekame prvni přirustek. A urcite bych chtěl jednou zkusit chorvastko :). Volant asi vydržím u nas moc nemrzne. A tu mobilitu zvazim. od zamestnavatele mame na scalu 10% slevu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joker 85 Vloženo 2. Červen 2019 Sdílet Vloženo 2. Červen 2019 (editace) https://m.autorevue.cz/skoda-octavia-combi-tour-2019-cena-vybava-motory Editováno: 2. Červen 2019, autor: Joker 85 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Hádek Vloženo 2. Červen 2019 Autor Sdílet Vloženo 2. Červen 2019 (editace) před 23 minutami, Joker 85 napsal: https://m.autorevue.cz/skoda-octavia-combi-tour-2019-cena-vybava-motory skoda ze neni automat ale stejne scala se mi paci vic. Editováno: 2. Červen 2019, autor: Pavel Hádek 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 3. Červen 2019 Sdílet Vloženo 3. Červen 2019 @Pavel Hádek osobně bych nebral asistenta rozpoznání únavy, ten systém skoro nefunguje a únavu řidiče nemá skoro jak odhalit. Rozhodně bych vzal Mobilita Plus - 2 000 Kč Rezervní kolo ocelové neplnohodnotné - 2 100 Kč A zvážil bych místo samostatné kamery Paket Extra - 14 000 Kč Který obsahuje KESSY bezklíčové odemykání, zamykání a startování (bez Safe funkce) - umožňuje odemknout a zamknout vůz nebo nastartovat motor, aniž byste museli vyndávat klíček z kapsy. Asistent změny jízdního pruhu (Side Assist) - Dva radary skryté pod zadním nárazníkem monitorují prostor za vozidlem na vzdálenost až 70 metrů a rozsvícením LED kontrolky ve zpětném zrcátku upozorňují na vůz v tzv. mrtvém bodě/úhlu. Parkovací senzory vpředu a vzadu - Signalizace vzdálenosti při parkování vpředu a vzadu vám pomůže zaparkovat i vyparkovat z jakéhokoliv místa. Zadní parkovací kamera Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 3. Červen 2019 Sdílet Vloženo 3. Červen 2019 Rozpoznani vybavy bych vyhodil, je to k nicemu. Pokud budes chtit navigaci, priplatil bych za bezdratovy smartlink (umoznuje propojeni telefonu). Zalezi i na rozpoctu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Hádek Vloženo 3. Červen 2019 Autor Sdílet Vloženo 3. Červen 2019 Díky kouknu na to. A ten smartlink by měl být už v základu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 3. Červen 2019 Sdílet Vloženo 3. Červen 2019 To ano, ale je i varianta bezdratoveho, tzn. bez nutnosti telefon pripojovat kabelem. Za sebe bych uvazoval o kolennim airbagu a tzv. crew protect assist. To je prednarazovy system, ktery pri rozpoznani kriticke situace predepne pasy, zvysi tlak brzd a u prislusne vybavenych aut dovira stresni okno a bocni okna. Zauvazoval bych nad adaptivnim tempomatem, resp. balickem Komfort. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 3. Červen 2019 Sdílet Vloženo 3. Červen 2019 To co píše bojler jsou dobré pecky z výbavy, otázka je jen jaká má být konečná cena [emoji846] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas.zmuda Vloženo 3. Červen 2019 Sdílet Vloženo 3. Červen 2019 @Pavel Hádek Máme služební OIII 1.0 TSI a většina už má hodně přes 100k najeto a zatím s nimi není žádný problém. Na 3 km do práce, nákupy a Chorvatsko podle mě ideální motor. Co se týče výbavy, jak už to zmínili, asistent únavy zbytečný a samostatná zadní kamera za mě taky. Byl jsem zvyklý vždy couvat se zrcátky a senzory, teď i s kamerou to mám stejně. ;-) Tedy když už, tak pakety Komfort a Extra, na ty jsem si velmi zvykl. Ač třeba asistent jízdních pruhů je spíš otravný, ale dá se na to zvyknout. Pokud jsi omezený rozpočtem, vyměnil bych raději metalízu za nějaký paket. Připojování telefonu přes kabel mi nijak nevadí, Android Auto se nahodí okamžitě a vše běží parádně. Zvláště pokud nemáš bezdrátové nabíjení, tak to pak ztrácí tu výhodu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Červen 2019 Sdílet Vloženo 3. Červen 2019 Příspěvky jsem oddělil do samostatného tématu o nákupu Scaly. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frfr Vloženo 1. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2019 ahojte, zvazujem tiez kupit scalu. chcel by som 1.5tsi man, no mam trocha obavy po tom, co sa riesilo cukanie pri rozjazde za studena. na skusobnej jazde, 1.5 s automatom, bolo vsak vsetko super a pacilo sa mi to cele. no kvoli tejto vade tychto motorov, som zacal uvazovat nad 1.0 tsi man, v najvykonnejsej verzii, je aj lacnejsia.. avsak trojvalca sa bojim, na to som tiez nepocul moc dobre slova, no neviem ci ich brat vazne. a co sa tyka 1.5tsi tento problem pretrvava a je neriesitelny? teraz sa teda neviem absolutne rozhodnut. aky mate nazor na tieto motorizacie? dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 2. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2019 @frfr Mrkni na toto: a nějaké postřehy jsem napsal i sem. Scalu 1.5 TSI s AP budu mít zanedlouho na pár dní a pojede do hor, tak pak budu moct srovnat s 1.0 TSI. Osobně mám stařičkou Octu I 1.6 74kW a oturbené 1.0 TSI tahá v leckterých situacích lépe - souhlasím s videem. Na druhou stranu je to jednoduchý a spolehlivý motor. Osobně - pokud bys jezdil hodně často naložený, do kopců, rád předjížděl "najistotu", volil bych 1.5 TSI. Pokud jsou jízdy klidnější s menším obsazením, nebál bych se 1.0 TSI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 25. Září 2019 Sdílet Vloženo 25. Září 2019 Tak co jsi si vybral? A co tdi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seal Vloženo 10. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2019 Také přemýšlím nad obměnou vozu a zvažuji jestli se příplatek za 1.5 TSI, oproti 1.0 TSI (85 kW) vyplatí. Mám nájezd cca 30-40 TKM ročně. Musím zkusit obě varianty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joker 85 Vloženo 10. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2019 1.0tsi manuál(85kW) mě osobně strašně sklamal jak projevem a použitelném rozsahu otáček kde se ten motor chová přijatelné tak spotřebou i zvukovým projevem. Životnosti bych se nebál (možná vydrží ve finále i víc než klokan). Chce to vyzkoušet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas.zmuda Vloženo 11. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2019 S takovým nájezdem bych už volil TDI, vyplatí se to na spotřebě (po 7,5 tis s 1.5 TSI mám 6,6). Nemám porovnání s 1.0, ale ten motor je živý, baví mě a auto bude mít i vyšší cenu pak při prodeji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 11. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2019 (editace) Nezalezi na tom najazde ale to, ake dlhe trasy robi. Mne sa TDI zahreje dost rychlo, no ked pozriem olej, pracovnu teplotu dosiahne tak po 20km v tomto pocasi. Vzime mozno viac. A ked benzin este nema DPF, teda neviem ako to ma skoda, tak potom je to dalsie plus, lebo kratke trasy mu nebudu sediet. Editováno: 11. Říjen 2019, autor: csabac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seal Vloženo 11. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2019 TDI nechci, mám hodně krátkých tras, ale i běžně v týdnu 130-300 km a benzin preferuji. Aktuálně mám 1.2 TSI (63 kW), ale těch tří hrnků se bojím, možná zbytečně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 11. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2019 @Seal - mrkni do sekce motorů u Scaly, tam jsem popsal zkušenosti s 1.5 i 1.0 TSI. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 11. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2019 K dispozici k objednání MonteCarlo, zvýšení cen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 11. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2019 Nečekal jsem, že ještě zdraží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 11. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2019 (editace) To já taky ne, kór po kampani i30, ale auto už je na trhu ,,dlouho” 20,30tis se dá ukecat. Mě ta i30 zajímala, včera jsem byl omrknout a celkové provedení vozu se mi zdá hodnotnější. Editováno: 11. Říjen 2019, autor: Jan R. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 11. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2019 Kola Volans v MC designu - to bude taky novinka. Jsem zvedav, jakou kombinaci barev/lesteni tam zvoli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.