Shaarky Vloženo 16. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2020 Co myslíte, geometrie ? Měnil jsem si kotouče a všiml si toho... je to na levém předním kole na vnitřní části. Druhé kolo se jeví být ok. Mám DCC.... auto nebourané, jen tedy asi před rokem promazávali silentbloky v ramenech kvůli vrzání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 16. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2020 Tlaky pneu máš v pořádku? Bok je sjetý mnohem více než prostředek, takže nízký tlak. Kdyby tohle udělala geometrie, tak to bys musel vidět okem, že je to kolo nakloněný. Možná výrobní vada pneu... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 17. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2020 Může to být i špatně vyrobená/nasazená pneu - můj případ, ale tam bylo ojetí z boku (bez zjevné příčiny, po výměně za jiný DOT OK. Tady asi tlak. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OnMiT312 Vloženo 17. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2020 (editace) Pokud je to Pirelli Cinturato P7 tak to je u nich celkem standard. Tvrda bocnice, mekky behoun, nizsi tlak a je to. https://www.briskoda.net/forums/topic/451930-dangerous-tyre-wear-on-inside-shoulder/ Nicmene preventivni kontrola geometrie nezaskodi. Editováno: 17. Srpen 2020, autor: OnMiT312 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 18. Srpen 2020 Autor Sdílet Vloženo 18. Srpen 2020 Díky všem za reakci, tlaky jsou v pořádku (2,3 bar) a ano, vypadá to, že to na té hraně běžně nesedí, takže se tak děje zřejmě v zatáčkách... někdo se mne ptal, jestli jsem nejel na okruhu - ne, nejel :-) Zcela náhodou jsem teď ale řešil pokles tlaku v levé zadní z 2,3 na 1,7 - nevím jak dlouho jsem s tím jezdil. Že by to mohlo mít vliv ? Popř. mám to s ohledem na měkký běhoun raději fouknout na víc ? Jinak pneu je opravdu Pirelli Cinturato 235 / 45 R18 94W , dělá to zdá se jen jedna... navíc mám je od konce roku 2016, takže pokud by to byl dlouhodobý problém s pneu, už by byla po smrti. Takže aktuálně nemám jak jinak než požádat o kontrolu geo. Přední pohled LP Zadní pohled LP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 18. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2020 Geometrii by ani neměli udělat, pokud vidí, jak je jedna pneu ometená (90% jich vezme prachy, pošťourá a víc je nezajímá...) - na to mají solidnější servisy certifikovanou sadu pneu, které jsou sjeté naprosto pravidelně - no při počtu druhů aut a disků asi chápeš, kolik by jich museli mít (někteří mají, nebo se to pučuje). Takže bych dal aspoň zimní (pokud máš a v dobrém/lepším stavu), nafoukat na správnou hodnotu +0,1 a jít na geo. Další lepší servisy umějí pneu upravit na správnou ovalitu a ojetí (zatím jsem neviděl, ale u TIR se to občas dělá) a v republice je několik servisů, které dělají test uniformity, což je vyvážení s točícími se pneu na autě na válcích. Když je řeč o vyvážení - to by se taky mělo udělat. Přesně, co ukazuješ na foto, jsem měl na FII s Bridgestonem (sjetý do A), jinak super guma, druhá sada toto nedělá, popochpitelně ani zimáky. Tam to bylo vyložený nesednutí geo novýho auta a pneu, jehož technologii neznám, ale skoro to vypadalo na dvě směsi (nevím, jestli to není moje halucinace, ale all season pneu se tak prý dělaj - z každý trysky lehce jiná směs záběr/stabilita...). Tady bych zavčasu doporučil prohodit Inside za Outside (ok, není to košer, ale co.) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JENDA SUPÍK Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 Zdravím, když jsem nedávno přezouval na zimu, tak si mě zavolal mechanik a ukázal stejný problém na předních pneu- stejné pneu i rozměr. Akorát že já měl jednu pneu sjetou právě ze vnitř až na dráty, prý jsem byl už druhý superb se stejným problémem. Ještě chci říct, že mi cca 14 dní před výměnou vyskočila hláška na ifotainmentu, že mám nechat zkorolovat tlaky ve všech 4 pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 Ta guma je na vyhození. Dal bych dobré gumy a jel na geometrii. Po tom promazání puků, nalisovali Ti je zpět správně, nebo neroztrhli ten puk u tohoto kola? Zkontroluj si to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaarty92 Vloženo 24. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 Tak mám stejný problém, akorát na obou předních pneu.. vůbec jsem o tom nevěděl, dokud mi nevyskočila kontrola tlaku v pneumatikách v německu na dálnici 500km od domu. Než jsem zastavil tak P P kolo prázdné. Šok přišel ve chvíli kdy jsem zjistil, že levé přední kolo je taky na drátech a já mám jen jednu rezervu, takže jsem ho přehodil se zadní a domů těch 500km dokulhal potom co mi pojišťovna řekla odtah 20 000kč. Pirreli P7, nicméně na geometrii jsem se raději objednal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 24. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 Tak hlavně, že ti to neprasklo. Známá teď bourala po defektu ve 140ti.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 24. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 V sekcii O3 sa riešilo niečo podobné, akurát mal dotyčný orvané zvnútra všetky 4 pneu a boli to Dunlopy tuším (presný typ si narýchlo nespomeniem takto od boku)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 24. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 Před hodinou, Maaarty92 napsal: Tak mám stejný problém, akorát na obou předních pneu.. vůbec jsem o tom nevěděl, dokud mi nevyskočila kontrola tlaku v pneumatikách v německu na dálnici 500km od domu. Než jsem zastavil tak P P kolo prázdné. Šok přišel ve chvíli kdy jsem zjistil, že levé přední kolo je taky na drátech a já mám jen jednu rezervu, takže jsem ho přehodil se zadní a domů těch 500km dokulhal potom co mi pojišťovna řekla odtah 20 000kč. Pirreli P7, nicméně na geometrii jsem se raději objednal Ved ta pneu uz nema celkovo ziadny dezen,ako podla foto pozeram.Toto si akoze prehliadol,ved ta pneu vypada uplne hola na papier. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 24. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 (editace) Jj, také bych řekl, že už byla celkem po smrti..i když to sjetí samozřejmě není normální. Jinak u mne geo byla rozhozená... Editováno: 24. Listopad 2020, autor: Shaarky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 24. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 Geo před seřízením - dotyčný mi potvrdil, že to odpovídá poškození pneu, ačkoliv byl překvapený, že tak zásadně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaarty92 Vloženo 24. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 Jasný pneu po smrti byla, dával jsem je tam před dovolenou na dojetí a dával jsem jim vysloveně zabrat, nicméně minimální hloubka dezénu tam ještě je (na foto to tak nevypadá, je to špatně vyfocené). Jsem zvědavý na tu geo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 24. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 Jasne,tak geo nebude ok a treba ju riesit,ale tie pneu Maaarty,to nebolo na dojeti,to bolo skor na zabiti:-D:-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OnMiT312 Vloženo 24. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 Mel jsem je na Vectre a taky se sjizdely z vnitrni strany. Geometrie OK. Na Superbu uz je tam naznak plosky na vnitrni strane taky. Geometrie OK. Podle protokolu od Shaarkyho jeho nastaveni geometrie predni napravy OK, ale taky LP s ploskou na vnitrni strane. Jak jsem psal vyse, toto je skoro vlastnost Pirelli Cinturato P7. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 25. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 25. Listopad 2020 No já neměl geometrii zcela ok, byla rozhozená sbíhavost, i když ne zásadně - dle technika se díky tomu kolo "soukalo" po vnitřní straně. Prý to ještě mohl umocnit fakt, že jde o 4x4, ale to se mi nezdá. Na Pireli jsem se jej ptal, shodou okolností o tomto problému nikdy neslyšel, což je zajímavé, když šlo o řekněme "profi" pneuservis, kde přezouvají desítky možná i stovky aut denně. Jinak tento problém jsem já osobně viděl už i na Facebook Superb 3 fóru taktéž i u zcela jiných výrobců... možná za to může daná konstrukce nebo výrobci našli "kurvítko" :-) To je vše možné, tak jako tak, tohleto je zahrávání si s životy...mne se to takto poškodilo během 3000km... Do těch Pireli uvažuji, že půjdu osobně znovu, tak schválně zde mohu za pár let napsat :-) Ještě mne napadlo, co kontaktovat výrobce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skapi Vloženo 17. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2020 Ahoj stejný problem, na 19" P7 ..... taky sjeté až na dráty.....geoska delana v norme, ale dotahli to na max... co mi řekli, tak foukat maximální tlaky.... To foukám a zatím to vypada OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_TDi Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Mam už 2.sadu gum zničených tímto způsobem. První byly origo Pirrelky, nyní po 20 tisících Lansaily v 19". Geoška byla dělaná každý rok. Je divné, že to dělají jen prední 19" kola. Zimní mám 18" a ty se sjíždějí rovnoměrně . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamoun Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 (editace) no ... mam to stejne ... prvni letni sada. obe predni kola stejne - vnitrek 2cm na draty ... zbytek asi 2,5mm ... proste jete na hranu pred prezutim .. VIM TO ... ale na ten vnitrek jsme proste nesahal ... :( zadni sjete rovnomerne. pak prezuto na zimni. za 3 tydny geometrie ... jsem zvedav ... (jo a vsechno 19'' .. Byly to Bridgestone Potenza S001 ..) Editováno: 5. Listopad 2021, autor: hamoun Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guest100 Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 potvrzuji, po přezutí jsem na tom stejně, BRIDGESTONE POTENZA S001 - 19", auto má najeto 26 tis. km, na zimních najeto s ohledem na coronu max. 25 %, sjeté vnitřky kol, tedy zatím ne na dráty... děs každopádně kolega s Mercedesem CLS, pneu 20", je na to úplně stejně... dle jeho servisu MB je to dáno odklonem kola vs. šířka pneu - smutné, že to inženýři z NDR nějak nevyřešili... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_TDi Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 Dejte chlapi vědět jakou máte geomatrii, jestli je rozhozená. Já se na to taky každým dnem chystám. Ale je fakt divné, že zimní 18" gumy mám sjeté krásně rovnoměrně, a letní 19" takto sjeté vnitřky. Zvažuju, že ty 19" prodám a koupím letní 18". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 Nekupuj continentaly :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 Aj kontíky už robia problémy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.