Přejít na obsah

Upchávanie priestoru v karosérii listami zo stromov

PS1984

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Žiaľ Bohu, z času na čas nemám na výber a musím zaparkovať v blízkosti stromov... všimol som si, že v priestoroch (na fotke vyznačené červenou) sa mi hromadia listy. Je ich tam celkom dosť. Nemal som možnosť to skúsiť povysávať, tak sa pýtam - dá sa to vôbec? alebo je treba niečo rozobrať ten čierny plastový kryt nad kolesom a tak sa k tomu dostať? Môžem to spraviť sám alebo sa to ráta za nejaký "neodborný" zásah do vozidla a malo by to vplyv na záruku? Čo chvíľa budem mať najazdených 30 000km, tak rátam, že mi pípne upozornenie na prvú servisnú prehliadku - môžem ich požiadať nech to vyčistia pri tej príležitosti?

Tak isto sa mi drží (stojí) voda pri tej penovej vložke (vyznačené zelenou). Čo sa s tým dá robiť? snažím sa z času na čas utierať tie priestory a dbať o to, aby tie odtokové dierky (dve malé zelené machuľky na pravej strane) boli vyčistené...

IMG_20201115_103336.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 roky později...

Zdravím. Právě řeším stejný problém, jako zakladatel tématu. Chtěl bych to vyčistit, než dojde k nějakému problému. Může mi prosím někdo poradit, jak se celá ta plastová "lišta" s děrováním  sundavá? Jsou tam nějaké šrouby, nebo se to celé vycvakne? Neexistuje nějaký videonávod/návod s obrázky a postupem? Jak moc je to složité? Zvládnu doma jako laik?

Nechci se do toho montovat úplně naslepo a zničit to. Obrázek už ani nevím, kde jsem našel. Díky moc za každou radu.

Snímek obrazovky 2024-09-16 121620.png

Odkaz ke komentáři

Nejnáročnější je sundat ramínka steračů z těch tisícihranů. Doporučuju dopředu prostříknout třeba WDčkem a pak je na to nejlepší použít na to určený stahovák. Když jsou dole stěrače, je to už easy. Stahneš tu těsnící gumu z pertlu a pak směrem nahoru vytáhneš ten děrovaný plast z lišty pod oknem.

Editováno: , autor: tom01
Odkaz ke komentáři

Ok, díky moc. Ještě jeden dotaz ohledně těch stěračů. Když to sundám z tisícihranu, jak potom poznám přesný úhel, pod jakým tam rameno zpátky vrátit? Musím si nějak označit/vyfotit, nebo to chlapci ze škodovky vyřešili nějakým inteligentním, mě neznámým způsobem?

Odkaz ke komentáři

Kdyz je sundas v zaparkovane poloze tak uhel nemusis resit, pokud sundavas v servisni poloze tak nech pred zpetnem nasazeni steracu sjet motorek do parkovaci polohy.

Ja si obvykle jeste pred finalnim utazeni sednu za volant odkud vidis jestli treba sterac trochu neprecuhuje pres nepruhledny spodni kraj okna.

Odkaz ke komentáři

Pokud vím, tak na skle jsou rysky, kde mají být stírací lišty v klidové poloze. Nebo si na sklo nalepit papírovou pásku a na ní udělat rysku polohy stěračů. Sundvat je v jiné než klidové poloze mě upřímně nikdy ani nenapadlo dělat 😏

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...