Dopa 0 Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 Zdravím. Mám dotaz (jako laik). Mám na SIII automatické stmívání zrcátek při oslnění zezadu a i v závislosti na světelných podmínkách. Rád bych nechal na auto nalepit folie na okna (zadní a boční zadní). Má toto velký vliv na viditelnost a stmívání zrcátek? Na funkci stmívání jsem si fakt zvykl, ale folie se mi taky dost líbí :) Děkuji za názory a případně reální zkušenosti. Quote Link to post Share on other sites
deto 49 Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 Ma. Stmievanie zrcatek nadalej funguje ale oneskorene. Samozrejme zalezi od toho ake tmave folie si das... Ja mam Suntek HP15. 1 Quote Link to post Share on other sites
Dopa 0 Posted December 23, 2020 Author Share Posted December 23, 2020 Chystam se objednat sem https://www.autofolie-cz.com/ Ale uvitam nejaka doporuceni Praha a pripadne okoli. Jak moc velké zpozdeni to je cca? Quote Link to post Share on other sites
stafa 251 Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 Tam nejde ani tak o oneskorenie, ako o intenzitu stmievania, tá je znížená, keďže senzor je ovplyvnený fóliou - hlavne vonkajšie zrkadlá preto nestmavnú tak ako by mali... Už sa to niekde riešilo, autá so sunsetom majú inak kalibrovaný senzor, aby to správne fungovalo. Niekto sa vtedy vyjadril, že údajne sa to dá nakalibrovať aj dodatočne, ale už nepamätám kde, ako alebo či naozaj... 1 Quote Link to post Share on other sites
deto 49 Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 Obecne, ine auto / svetelny zdroj musi byt blizsie, aby auto zareagovalo. Pred foliami, zrkadla na stmievanie zareagovali skor. Nicmene, nie je to ziadna tragedia, ale rozdiel je poznat, hlavne bocne zrkadla... Patral som aj po dodatocnej kalibracii/nastaveni ale neuspesne. Quote Link to post Share on other sites
bojler 1,610 Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 Jestli si pamatuju dobre, tak je volba jen dle stupnu tonovanych skel (klasika, sunset). Quote Link to post Share on other sites
Dopa 0 Posted December 23, 2020 Author Share Posted December 23, 2020 Jeste tedy popremyslim o vyberu folii a jestli vubec. Moc dekuji za nazory Quote Link to post Share on other sites
Dopa 0 Posted January 7 Author Share Posted January 7 Jen pro informaci má zkušenost. Folie jsem si dát nechal (propustnost 15%). Středové zrcátko není potřeba, aby se zatmavovalo, což je i logické :) Ale boční jsem nezaznamenal jakékoliv zatmavení. Nicméně auto vypadá o dost lépe a nezatmavení zrcátek se dá přežít. Jezdím stejně víc ve dne, než za tmy :) Quote Link to post Share on other sites
Patrik1971 682 Posted January 7 Share Posted January 7 Pises,ze.... Má toto velký vliv na viditelnost a stmívání zrcátek? Na funkci stmívání jsem si fakt zvykl, A teraz ti to zrazu nevadi a vlastne si to ani nepotreboval.. Quote Link to post Share on other sites
Dopa 0 Posted January 7 Author Share Posted January 7 Zvykl jsem si na to, to každopádně, proto jsem váhal a ptal se zde. Nepsal jsem, že jsem to potřeboval. Spíše chtěl :) Ale ve finále jsem zjistil, že se dá bez toho žít :) Quote Link to post Share on other sites
misor1994 132 Posted January 17 Share Posted January 17 (edited) Nie je to celkom tak, ze sa nezatmavuju, len to nie je take promptne a mozno trochu menej intenzivne. Edited January 17 by misor1994 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts