Přejít na obsah

Brzdy


MPX

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, chtěl bych se zeptat. Mám FABII II a už 2 dny mi při otáčení auto - plnej rejd trochu hučej-drhnou destičky. Dělalo to před Vánocema už jak slezl sníh a těd se to objevilo znova, když se solí. Myslíte že je možný aby na to nějak působila ta sůl se solí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi jsem to nějak nepochopil, ale nevím, jaký vztah má plný rejd a brzdové destičky. :feve: Můžu říct, že nedávno jsem měl podobný případ, ne-li stejný. V pátek jsem docela hodně jezdil po městě, pak to celý víkend stálo a když jsem jel v pondělí, tak při brzdění, to byl takový hluk, jako když něco o něco nezvykle drhne :smich: Stačilo, ale vícekrát sešlápnout prudčejc brzdu a pak to už bylo normální. Pravdou je, že zřejmě tam ulpěla buď teda ta posypová sůl a vytvořila na kotoučích film, a nebo tam byla nějaká námraza. Teď už je to zase v pohodě. Otázkou je jestli ti to dělá jen ráno, když auto celou noc stojí a pak to přestane, anebo, to dělá pořád. Ještě jsem někde četl případ, že se mezi kotouč a brzdové destičky dostal kámen (rovnou křemen) a tak blbě se tam zapříčil, že to způsobovalo drhnutí až skřípot, zjistilo se to až v servise. Pravdou je že pokud ti něco drhne při plným rejdu, tak to opravdu může být led v podbězích. Zkus s tím zajet na delší dobu do podzemní garaže, ať to odtaje a pak uvidíš. Kdyby jsi měl nějakou vážnou poruchu na brzdách nebo se servem, určo by na to reagovaly kontrolky v autě. Tak přeji, ať je to jen ten led andílek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju ti. No když to do rána stojí v garáži a vyjedu a vyzkouším to tak to nedělá ale když dojedu do práce cca 15 km tak to zase dělá asi to bude mít spojitost stím počasím, jinak by to dělalo asi pořád. V servise mi poradili to vystříkat vapkou ale neslyšeli to protože jako naschvál to před nima nedělalo. To si člověk příjde jako blázen

Editováno: , autor: Blacky
Pravidla rikaji- necituj posledni prispevek!! Posledni varovani, jinak to budu rovnou mazat :o(
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Makyn 20: Dneska jak jsem jel z práce, tak jsem zaslechl něco podobného, co jsi tu popisoval. Vždycky, když jsem otočil kola, ozývalo se takové drhnutí. Protože jsem jel nakupovat, tak auto stálo cca 2h v podzemní garáži a když jsem k němu přišel, tak jsem viděl, jak velké kusy jakési srajdy ležely pod autem. Auti jsem ještě jednou obešel a představ si, že za předním kolem byl uvolněný velký zmrzlý balvan te srajdy a bylo na něm vidět, že je ze strany kola hoblovaný, tak jsem jej doslova vysekal a od te chvíle už je zase klid. Tak se mrkni, jestli náhodou něco podobného někde nemáš. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Help pánové, tak jsem dl auto na hever a nikde není sníh ani led. Jel jsem to vyzkoušet a po cca 8 km to zase trochu drhlo. Nemůže se tam něco dít, když se natlakujou brzdy? ale to je asi blbost co? to asi má spíš spojitost stím pískem a solí. Bohužel to nemůžu vystříkat protože jsou - 2 stupně. Nebo jestli není spíš v nějakejch kloubech marast protože destičky by to snad dělali i při tom kdybych jel rovně

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravicko, mam dotaz. Mam aktualne najeto 43000km, autu budou na zacatku cervence 2 roky a bude se menit brzdovka. V rodine je jeste jeden mladsi R z podzimu 2009 s najetymi par tisici.

Kdyz jsem preparkovaval auta, vsiml sem si jedny veci - pri lehouckem dupnuti na pedal brzdy novejsi auto ihned stoji, moje k zastaveni potrebuje zaslapnuti pedalu. Novejsi auto ma brzdy FSIII, starsi C54 - tzn. nemelo by byt novejsi nijak technicky zvyhodneno, spis naopak.

Otazka: je to opotrebovanim kotoucu/desticek, opotrebovanou brzdovkou a nebo auto musi chte nechte bez ohledu na okolnosti pri jizde krokem pri trknuti do pedalu stat - tzn. zavada?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jo to těžko říct. Ono je taky otázka co je lehké zašlápnutí, to je strašně relativní pojem pro každýho člověka. Pokud normálně jedeš a zašlápneš brzdy a auto stojí tak bych to neřešil, samozřejmě tam je nějaká dráha a nezastavíš okamžitě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bojler: Je to tim, ze FSIII a C54 jsou proste rozdilny trmeny. Nemuzes cekat, ze se budou chovat naprosto stejne.

Mam moznost ruzne stridat m.j. FI (FSII), FI (FSIII), FII (C54) a FII (FSIII) a kazdy auto je pocitove jiny.

Pokud to auto normalne brzdi, neresil bych, ovlivnuje to hromada parametru vcetne desticek a kotoucu. Sice se treba jedna o jedno cislo dilu, ale kazdej dil ma toleranci a rozdily v sarzich.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz jsem preparkovaval auta, vsiml sem si jedny veci - pri lehouckem dupnuti na pedal brzdy novejsi auto ihned stoji, moje k zastaveni potrebuje zaslapnuti pedalu.

Tak presne tento "problem" mam aj ja. Uz som to dal par krat pozerat v servise, ale vysledok je stale rovnaky kukaju na mna ako na .... :D. Dnes idem vymenit konecne zadne kotuce , kedze po minulorcnej akcii v servise je jeden prehriaty a ja uz nemam chut cakat kedy sa to rozpadne (uz zacal sa rozpadavat povrch na nom).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kuci dotaz : Auto dvouletka 1,4 16V nalítáno 52tkm - jezdim dlouhý trasy - více méně svižněji ( rozhodně ne brzda - plyn )

Začalo se objevovat , necham ručku dýl to stojí a ráno mám "přimrzlé brzdy" venku je teplo +10 , když se rozjedu cejtim jak to škubne + rána a pak se normálně pustěj a vše šlape jak má.

Je to normální jev? Přece jen mám 8tkm do brzd

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...