keras Vloženo 27. Září 2021 Sdílet Vloženo 27. Září 2021 Už to tu několikrát různě padlo v soukromých sekcích tak dávám přímo sem ať je to na očích. Chtěl jsem už dlouho místo té žalostné bludičky v kufru dát led žárovku. Ale dle inspirace od kluků jsem nakonec objednal led z ali co je do oktávky. Prodávají to po 2ks za 10 doláčů. Sklad prej přímo v ČR, ale šlo to z Lucemburska🤣 No klasika🤣 Za 8 dní doma. Musím říct, že paráda!!! Konečně je v kufru vidět!!! Žere to kolem 3W (původní T10 má mít 5W) a svítivost několikrát větší. Canbus v klidu (jestli to vůbec hlídá?) Polarita jedno. Svítí to kupodivu tak i tak. Konektor pasuje ok. Akorát je potřeba trochu přibrousit hranu krabičky led aby to šlo nacvaknout do výlisků v kufru. Banalita. Druhou led jsem chtěl dát do kastlíku, ale to by vypálilo oči. Je tam sice jiný konektor, ale předělat by šlo. Nakonec jsem dal do kastlíku místo původní T10 ledkovou žárovku která svítí bíle a víc, ale není to tak hroznej halogen jako tohle. Nicméně v kufru je to žádoucí a velice příjemné. Kluci díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 27. Září 2021 Sdílet Vloženo 27. Září 2021 Vymanu ziarovky za LED som robil aj ja pri podsvieteni noh a kastlika pred spolujazdcom. Do kufra odporucam jednoznacne vymenu komplet za LED uz s ledkami. Je to daleko silnejsie a vecer pre osvetlenie kufra prijemnejsie. Naopak. Do kastlika, ci pod nohy je to zase prisilne, az rusive. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 27. Září 2021 Sdílet Vloženo 27. Září 2021 Výměna světla v kufru je podle mě jediný smysluplný "tuning který se nechá u Scaly udělat. Já kupoval vloni na ebay dva kusy za 12 dolarů a jsem náramně spokojený. V kaslíku je měnit žárovku zbytečné a co se týká osvětlení bot? Proč si někdo myslí, že je dobrý nápad si osvětlit boty jsem vůbec nepochopil. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 27. Září 2021 Sdílet Vloženo 27. Září 2021 thejohndoe> S těma botama to vidím stejně, budou asi víc adidas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 27. Září 2021 Sdílet Vloženo 27. Září 2021 (editace) @thejohndoeosvetleni bot je origo led. aspon v style, co mam. ja mam stlmene na nulu, nepouzivam, lebo ma to rusi a tiez nevidim zmysel v tom. svokor v superbe mal len obycajne ziarovky a tomu som vymienal, elbo menil i interierove podsvietenie a chcel to mat rovnake. on to aj vyuziva. Editováno: 27. Září 2021, autor: csabac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 27. Září 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Září 2021 Do supa jsem měl od číňana komplet pytlík do celého vnitřku bílé ledky. Komplet přestavba. T10, sufitky, prostě všechny, i do SPZtky. Ty nohy, no to víte, už neví co by vymýšleli. Když Vám něco spadne tak se to to ale hodí... Aby dali do kufru pořádný světlo, to ne😀 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 27. Září 2021 Sdílet Vloženo 27. Září 2021 Taky jsem to stáhl na minimum, dost mě to rušilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 27. Září 2021 Sdílet Vloženo 27. Září 2021 Jó to já před léty dával do Favouše ledky na osvětlení hodin. Krásně to svítilo na nohy tak manželce povídám " to jsem udělal pro tebe když budeš v noci potřebovat zabrzdit tak koukneš a vidíš kam šlapat"! Sem byl za blba! To do kufru ale super! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 27. Září 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Září 2021 Všiml jsem si, že u origa světla se žárovkou dávají di série diodu. Je to kvůli úbytku napětí o 0,7V aby vlákno míň žhavilo nebo je to kvůli vnitřní elektronice??? A jak dělají u těch ledkových, že to svítí na obě polarity??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 27. Září 2021 Sdílet Vloženo 27. Září 2021 @keras Origo Led Spz sviti na jednou polaritu. Cinske led zarovky sviti na 2 polarity. Malo tohto, to moc tepla vydavaji ven. Mozna by uvarit caj na ni 😂 to takhle vitpne ale opravdu moc tepla dava ven. Jednou jsem shorel z kvuli tepla. Potom jsem vyresil teplo a mam klid. Mam takove led zarovky https://pl.aliexpress.com/item/4001056054514.html?spm=a2g0o.detail.0.0.7ed62eb1VfSENN&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.169870.0&scm_id=1007.13339.169870.0&scm-url=1007.13339.169870.0&pvid=414d796a-f846-4434-b209-13d9b12b0dca&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreThisSeller,scm-url:1007.13339.169870.0,pvid:414d796a-f846-4434-b209-13d9b12b0dca,tpp_buckets:668%232846%238113%231998&&pdp_ext_f=%7B%22sceneId%22:%223339%22,%22sku_id%22:%2212000022820895110%22%7D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 27. Září 2021 Sdílet Vloženo 27. Září 2021 33 minutes ago, keras said: Všiml jsem si, že u origa světla se žárovkou dávají di série diodu. Je to kvůli úbytku napětí o 0,7V aby vlákno míň žhavilo nebo je to kvůli vnitřní elektronice??? A jak dělají u těch ledkových, že to svítí na obě polarity??? Nebude to ochrana na usměrnění proudu? Kvůli žhavení si myslím, že to nebude. Už to tu kdosi řešil v jiném vlákně, používají na to usměrňovací můstek https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Usm%C4%9Br%C5%88ovac%C3%AD_m%C5%AFstek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 27. Září 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Září 2021 (editace) @TOMUSz toho Tvého příspěvků jsem teda moc nepochopil 🤣 Led se hřejou zřejmě kvůli integrovaným odporům. (také samotné samozřejmě) Stačí odpr/odpory odpájet a popř. v diag. zakázat hlídání canbus pro danou žárovku. Kouzlo led se vytrácí tim, že se tam dá několik paralelních odporů (nebo jeden výkonný) jen kvůli hlídání okruhu, že žárovka není prasklá. Supluje to odpor vlákna. Nápad na hovno mimochodem. Ale bylo to vymyšlené v době kdy ještě byly normální žárovky, no. @ExecutedDonut díky. Ochrana na usměrnění proudu? K čemu? U žárovky nějak nevím na co by to právě bylo. Polarita - no jasně, grécák🙊 Nějak mě vůbec nenapadlo, že se to dá použít i na ss😀 Jsem úplně blbej. Editováno: 27. Září 2021, autor: keras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 27. Září 2021 Sdílet Vloženo 27. Září 2021 tak žárovce to je jedno ale jestli je před ní nějaká citlivá elektronika, tak je to celkem levné řešení jak ji ochránit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 27. Září 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Září 2021 (editace) Jo takhle jsi to myslel. Akorát nevím jak by dioda v serii dokázala ochránit obvody v autě. Proti prasknutí vlákna třeba? Nebo tam teče dvojí polarita? 😀 Ale to je jedno, už odbočuju. Díkes. Editováno: 27. Září 2021, autor: keras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 27. Září 2021 Sdílet Vloženo 27. Září 2021 Godzinę temu, keras napisał: @TOMUSz toho Tvého příspěvků jsem teda moc nepochopil 🤣 Led se hřejou zřejmě kvůli integrovaným odporům. (také samotné samozřejmě) Stačí odpr/odpory odpájet a popř. v diag. zakázat hlídání canbus pro danou žárovku. Kouzlo led se vytrácí tim, že se tam dá několik paralelních odporů (nebo jeden výkonný) jen kvůli hlídání okruhu, že žárovka není prasklá. Supluje to odpor vlákna. Nápad na hovno mimochodem. Ale bylo to vymyšlené v době kdy ještě byly normální žárovky, no. Nevadi 🙂 . Posrazim Ti napsat jinak ale znova. Kdyz kupis origo led na priklad svetylko led k spz/RZ. Ono da se pripojit jenom zpusob, +12V k +12V a ukostreni k ukostreni. Jestli jinak pripojis svetylko nebude fungovat. Cinska Led zarovka jenom namontujes a sviti. Neni dulezite ci +12V je spravne ci taky ne. Ona vzdycky sviti. Cinske zarovky LED davaji moc tepla. One nemaji kde teto teplo oddat ven. Maji velmi malo hlinku aby teplo slo ve vzduch,. Proto se moc hreje. Vtip je takovy. Zapnutis takovou led zarovku na asi 2 minuty a potom uvaris na ni caj 😁 . Tolik tepla ona v sobe. Rozumis ted' co jsem napsal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 27. Září 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Září 2021 Joo už jo. Mluvíš asi jinou řečí trochu 😀 V pohodě😉 Jojo čínské ledky mají na vstupu gretz. Proto jdou na obě polarity. Co se týče zahřívání, ano můžou se hřát i samotné čipy, samozřejmě. Je to vše o odvodu tepla jak píšeš. A také jak je led navržena co se týče proudu. Většinou jsou na max. co snesou kvůli svítivosti. No a pak se hřejou no. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JurajVT_SVK Vloženo 27. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2021 V 27. 9. 2021 na 11:59, thejohndoe napsal: Výměna světla v kufru je podle mě jediný smysluplný "tuning který se nechá u Scaly udělat. Já kupoval vloni na ebay dva kusy za 12 dolarů a jsem náramně spokojený. V kaslíku je měnit žárovku zbytečné a co se týká osvětlení bot? Proč si někdo myslí, že je dobrý nápad si osvětlit boty jsem vůbec nepochopil. Podľa mňa je zbytočná vec osvetlenie podlahy v interiéri auta.. Tu LEDku mam tiež, škoda že mi nefunguje.. Z dôvodu toho že ku konektoru nemám prúd 🥺 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 27. Říjen 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Říjen 2021 Pojistky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 27. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2021 Ja som tam nemal na osvetlenie nôh nič, len diery na svetlá. Kúpil som tie originál LED, konektory, napojil na kabeláž osvetlenia priehradky pred spolujazdcom, ale pred spínač osvetlenia priehradky. Svieti to ako originál aj počas jazdy, keď sa zamkne auto, vypne sa, ak sa nezamkne, zhasne cca po 15 min. ako stropné svetlo a kufor. Do stropných svetiel som dal LED T10 všetky 4, 2 vpredu, 2 vzadu. Svieti super. Do kufra išla tiež LED T10. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 27. Říjen 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Říjen 2021 (editace) Asi podle výbavy. Já mám ledky všude... Tobě zhasnou tyhle lampičky při odemčeném autě až po 15min jo? Trochu blbý ne? Doma auto nezamykám a zhasnou tak kolem 1 minuty. Na ali jsem kdysi kupoval na SII balíček/set ledek do celého vnitřku i na spz. Stálo to, už nevím, určitě do pětikila, spíš méně. A že jich tam bylo. Stropy, nohy, dveře, kastlík... Takovejch cca 16ks. T10, sufitky, i jiné. Nemělo to chybu za ty prachy... O kufru jsem uvažoval jen vyměnit T10 za led. Ale žádná ledka se nyvyrovná svítivosti tohodle hotovýho světla z ali. Je tam x čipů které by se do samotné T10 nikdy nevešly 😉 Editováno: 27. Říjen 2021, autor: keras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 27. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2021 Som písal, že to mám napojené ma osvetlenie kastlíka. Ťahať káble do RJ J519 sa mi teda nechcelo a kódovať, keďže nemám čím. Stropné svetlo ti predsa zhasína pri odomknutom aute tiež po 15 min., ak si ho teda nevypneš ručne na strope. Za jazdy predsa svietia stále, takže je to jedno, kedy zhasnú po odstavení auta. A nemám garáž, tak zhasnú hneď. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 27. Říjen 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Říjen 2021 Jo máš to na kastlík před spínačem. OK. Ale stropní světlo znova opakuji, že při odemčeném autě a vypnutí motoru a elektriky tlačítkem zhasne do minuty! A co svítí za jízdy stále? Stropní světla? Asi myslíš osvětlení nohou, že jo. Píšeš to zmatečně. Jo jestli auto zamykáš tak je to jedno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anderson Vloženo 5. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2022 (editace) Jeden tip na objednávku LED T10 W5W má 600 lm a svítí jenom z jedné strany což je výhoda. https://www.ledautozarovky.cz/LED-Autozarovky-T10-W5W-18x-SMD-3030-12V-3W-bila-d45.htm Ale svítivost nic moc. Navíc to občas poblikává. Dělá Vám to také u ledek v kufru ať máte jakoukoliv ? Že by tam byly takové výkyvy proudu ? Editováno: 6. Srpen 2022, autor: Anderson Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 7. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2022 Bliká tam každá žiarovka z Aliexpresu...Čína. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 U mého auta LED v kufru nebliká. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.